ניתוח אורטוכירוגי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אורטוכירוגי.
    עדי
    05/11/2010

היי ד"ר.
    יש לי לסת תחתונה בולטת, (underbite). שמו לי לפני 4 חודשים גשר, כהכנה לניתוח אורטוכירוגי שאעבור הקיץ הזה. השיניים שלי כבר כמעט ישרות לגמרי. הגשר ממש החמיר לי את הפער בין הלסתות, וזה נראה אפילו יותר נורא. הפרופיל שלי נוראי, ויש לי אסימטריה בפנים. (הפה נוטה לצד ימין, והלחי/הצד השמאלי של הפנים שלי יותר גדול מהימני).
    יש לי כמה שאלות.
    1. ההורים שלי מאוד אדישים לגבי התהליך והניתוח בכלל, אני מתחננת אליהם שיפנו לכירוגים שמתמחים בפה ולסת כי האורטודנט צריך לעבוד במקביל עם הכירוג, והם מסתמכים רק על האורדטודנט ומורחים את הזמן ולא מזרזים את התהליך. זה מאוד דחוף לי לעשות את הניתוח הקיץ הזה (מבחינה אסתטית זה הורג אותי, הביטחון שלי בריצפה, וגם הסגירה הלקויה גורמת לי ללחץ על השיניים ולחץ כשאני קמה בבוקר במפרקים וגם יש לי מעט נקודות לעיסה בגלל שהאוכל "בורח" לי בין הלסתות בגלל
    הפער).
    אז השאלה היא: מה אני צריכה לעשות בנוסף לגשר שיכין את הפה כדי שאעבור את הניתוח השנה? שלא ימצאו פתאום משהו שיפריע לניתוח ברגע האחרון, חוץ מדברים שלא בשליטתי (כמו לדוגמה שאני עדיין לא הפסקתי לגדול). מה אפשר לעשות כדי לזרז את התהליך? איך שהבנתי מהאורטודנט שלי, אני צריכה לעקור את שיני הבינה שלי לפחות חצי שנה לפני הניתוח, שאת זה אעשה בקרוב. אבל האם יש עוד דברים שאני צריכה לבדוק מעבר לטיפול האורטודנטי? אין לי אפילו רופא כירוג של פה ולסת בגלל שההורים שלי נורא אדישים ולא עושים שום דבר עם זה.
    2. איך אפשר לבדוק האם סיימתי סופית לגדול? בקיץ אהיה כבר בת 17 וחצי. שמעתי על איזה משהו שבודקים לפי העצמות. האם זה באמת ככה? אם כן, אז איך זה נעשה בידיוק?
    3. מהן הסכנות של הניתוח? איך שהבנתי יש ריכוז גבוה של עצבים בפה, והמון כלי דם. במידה ויש פגיעה עצבית חס וחלילה, האם זה משפיע על כל הפנים או רק בסביבת הפה והשפתיים? והאם זה משפיע על היכולת להשתמש בשפתיים ולהשתמש בשרירי הפנים, זאת אומרת עיוות ויזואלי מכוער, או שהכל נראה אותו הדבר רק בלי תחושה שם?
    4. כמה זמן נמשך הניתוח?
    5. מתי פחות או יותר אפשר כבר להשתחרר מבית החולים? מתי מוציאים את המלתעות בד"כ, ומתי אפשר לעבור ללעיסה של אוכל רך מאוכל נוזלי מתוך מזרק?
    6. האם הביטוח יכול לכסות על זה? האם הטיפול נחשב אסתטי בלבד?

תודה רבה וסליחה על האורך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אורטוכירוגי.

הוספת תגובה

• ניתוח אורטוכירוגי. - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    06/11/2010

שלום
    1. כדאי מאוד שתיבדקי בהקדם על ידי כירורג פה ולסת במקום שבו תנותחי, כדי שניתן יהיה לבצע הכנה מלאה, כפי שאת יודעת שנדרש לפני הניתוח.
    2. סיום הגדילה אפשר לבדוק על ידי צילום של אצבעות הידיים - הכירורג יפנה אותך לצילום המתאים.
    3. במידה ויש פגיעה עצבית היא תחושתית בלבד, ולא מוטורית, ולכן אין שינוי או עיוות ויזואלי.
    4. בדרך כלל הניתוח אורך מספר שעות. משתחררים מבית החולים אחרי מספר ימים.
    5. לגבי הביטוח - תצטרכי לברר אצל חברת הביטוח/קופת חולים שלך.
    בהצלחה
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

עדי
    06/11/2010

אתם עושים מצווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

שלומי
    16/11/2010

ממליץ על דר' שלמה קלדרון הוא מספר 1 בארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...

עדי
    22/11/2010

עברת ניתוח כזה או טיפול אחר כירוגי במרפאה שלו? או ששמעת עליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו