מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח אורטוכירוגי.עדי05/11/2010
היי ד"ר.
יש לי לסת תחתונה בולטת, (underbite). שמו לי לפני 4 חודשים גשר, כהכנה לניתוח אורטוכירוגי שאעבור הקיץ הזה. השיניים שלי כבר כמעט ישרות לגמרי. הגשר ממש החמיר לי את הפער בין הלסתות, וזה נראה אפילו יותר נורא. הפרופיל שלי נוראי, ויש לי אסימטריה בפנים. (הפה נוטה לצד ימין, והלחי/הצד השמאלי של הפנים שלי יותר גדול מהימני).
יש לי כמה שאלות.
1. ההורים שלי מאוד אדישים לגבי התהליך והניתוח בכלל, אני מתחננת אליהם שיפנו לכירוגים שמתמחים בפה ולסת כי האורטודנט צריך לעבוד במקביל עם הכירוג, והם מסתמכים רק על האורדטודנט ומורחים את הזמן ולא מזרזים את התהליך. זה מאוד דחוף לי לעשות את הניתוח הקיץ הזה (מבחינה אסתטית זה הורג אותי, הביטחון שלי בריצפה, וגם הסגירה הלקויה גורמת לי ללחץ על השיניים ולחץ כשאני קמה בבוקר במפרקים וגם יש לי מעט נקודות לעיסה בגלל שהאוכל "בורח" לי בין הלסתות בגלל
הפער).
אז השאלה היא: מה אני צריכה לעשות בנוסף לגשר שיכין את הפה כדי שאעבור את הניתוח השנה? שלא ימצאו פתאום משהו שיפריע לניתוח ברגע האחרון, חוץ מדברים שלא בשליטתי (כמו לדוגמה שאני עדיין לא הפסקתי לגדול). מה אפשר לעשות כדי לזרז את התהליך? איך שהבנתי מהאורטודנט שלי, אני צריכה לעקור את שיני הבינה שלי לפחות חצי שנה לפני הניתוח, שאת זה אעשה בקרוב. אבל האם יש עוד דברים שאני צריכה לבדוק מעבר לטיפול האורטודנטי? אין לי אפילו רופא כירוג של פה ולסת בגלל שההורים שלי נורא אדישים ולא עושים שום דבר עם זה.
2. איך אפשר לבדוק האם סיימתי סופית לגדול? בקיץ אהיה כבר בת 17 וחצי. שמעתי על איזה משהו שבודקים לפי העצמות. האם זה באמת ככה? אם כן, אז איך זה נעשה בידיוק?
3. מהן הסכנות של הניתוח? איך שהבנתי יש ריכוז גבוה של עצבים בפה, והמון כלי דם. במידה ויש פגיעה עצבית חס וחלילה, האם זה משפיע על כל הפנים או רק בסביבת הפה והשפתיים? והאם זה משפיע על היכולת להשתמש בשפתיים ולהשתמש בשרירי הפנים, זאת אומרת עיוות ויזואלי מכוער, או שהכל נראה אותו הדבר רק בלי תחושה שם?
4. כמה זמן נמשך הניתוח?
5. מתי פחות או יותר אפשר כבר להשתחרר מבית החולים? מתי מוציאים את המלתעות בד"כ, ומתי אפשר לעבור ללעיסה של אוכל רך מאוכל נוזלי מתוך מזרק?
6. האם הביטוח יכול לכסות על זה? האם הטיפול נחשב אסתטי בלבד?
תודה רבה וסליחה על האורך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אורטוכירוגי. - תגובה
ד``ר דניאל ניצן06/11/2010שלום
1. כדאי מאוד שתיבדקי בהקדם על ידי כירורג פה ולסת במקום שבו תנותחי, כדי שניתן יהיה לבצע הכנה מלאה, כפי שאת יודעת שנדרש לפני הניתוח.
2. סיום הגדילה אפשר לבדוק על ידי צילום של אצבעות הידיים - הכירורג יפנה אותך לצילום המתאים.
3. במידה ויש פגיעה עצבית היא תחושתית בלבד, ולא מוטורית, ולכן אין שינוי או עיוות ויזואלי.
4. בדרך כלל הניתוח אורך מספר שעות. משתחררים מבית החולים אחרי מספר ימים.
5. לגבי הביטוח - תצטרכי לברר אצל חברת הביטוח/קופת חולים שלך.
בהצלחה
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
עדי06/11/2010אתם עושים מצווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
שלומי16/11/2010ממליץ על דר' שלמה קלדרון הוא מספר 1 בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
עדי22/11/2010עברת ניתוח כזה או טיפול אחר כירוגי במרפאה שלו? או ששמעת עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?