שן בינה שגורמת לכאבים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה שגורמת לכאבים?
    טל
    10/01/2011

כתבתי הודעה כאן לפני כמה חודשים אף לא קיבלתי תשובה והייתי שמח להעלות אות שוב.

אני בן 22 ויש לי ברקע כבר 5 שנים פיברומיאלגיה, ואחד מהסימפטומים העיקרים שלי הם הרגשת מלאות בפנים, רגישות חזקה מאוד כאשר מתופפים על סינוסים/ארובות עיניים/לחיים ושאר עצמות הפנים ומרגישים נהדר כאבים כאשר מזיזים את הראש מהר מצד לצד.
    רופאים כבר שללו בעבר סינוסיטיס, כאשר יש לי ברקע אף סתום כרוני כבר שנים, וחולי פיברומיאלגיה רבים שדיברתי איתם טוענים שהם לא מכירים את ההרגשה הזאת.
    כמובן שבנוסף יש לי כאבים בכל הגוף אך ההרגשה בפנים מגבילה אותי.

יש לי בפה מימין למעלה, שן טוחנת שאני חושב שגודלת באלכסון, כאשר היא יצאה החוצה עוד ועוד עם השנים, ומלפני 5 שנים-התחלת הפיברומיאלגיה, היא הייתה יותר בפנים מהיום.
    אין לי הרבה בעיות יוצאות דופן של דלקות חניכיים/כאב חזק מאוד באיזור השן אך יש לציין שאני חורק כרוני הרבה מאוד שנים את השיניים ויש הרס די גדול לשיניים.

רציתי לשאול, האם יכול להיות שהשן הטוחנת גורמת להרגשה הלא נעימה בפנים? האם על ידי צילום רופא מיומן יכול לדעת אם זה המקרה? או שצריכים לנתח ולראות? והאם יכול להיות בכלל ששן טוחנת אחרת שלאיצאה היא הגורם?
    פשוט אני נמצא באי נוחות גדולה וההרגשה בפנים תורמת הרבה לכך.
    למי אני פונה עכשיו?

האם רופא יכול לצלם ועל פי הצילום לדעת האם השן גורמת לבעיות? או שבלתי אפשרי לדעתי ממיקום/צילום?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה שגורמת לכאבים?

הוספת תגובה

• שן בינה שגורמת לכאבים? - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    15/01/2011

יש צורך בבדיקת האיזור ולא להסתפק בצילום בלבד. אנא גש לרופא המומחה ברפאות הפה שיוכל להעריך את מקור הכאב. על פניו לא נשמע סביר מתיאורך כי המקור לכל התחושות הינו שן הבינה אולם נדרשת כאמור בדיקה מלאה ומקיפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו