פגיעה בעקבות הוצאת שן בינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בעקבות הוצאת שן בינה
    אורית
    31/01/2011

שלום רב.
    לפני כ-4 שנים הוצאה לי שן הבינה הימנית העליונה. הניתוח הכירורגי היה צורך בהול [לפי איך שהרופא הגדיר זאת],:השורש של שן הבינה היה כלוא, היתה דלקת שכבר התפשטה לאוזן ולחלק האחורי של האוזן [החלק האחורי במח], וכמיטב הבנתי המצב שלי בזמנו היה קריטי בגלל הדלקת שהתפשטה לכיוון המח.
    מאז הניתוח אני סובלת מרעשים של השרירים באזור המפרק הימני של הלסת, האוזן הימנית נסתמת לי ונפתחת, יש לי סחרחורות כמעט תמיד, פגיעה בשיווי המשקל , ועל אף שהמצב הוטב הוא איננו נעלם ואינני מצליחה להבין האם אי פעם יחזור לקדמותו.

שאלתי:
    האם ייתכן כי נפגע לי עצב חשוב הקשור לשיווי משקל? האם זו פגיעה באוזן או בשרירים? האם בכלל ניתן לתקן זאת או להעזר בטיפולים?

חשוב לציין:
    עברתי כל בדיקה אפשרית מ-MRI ועד לטיפולי פיזותרפיה ארוכים באזור זה.

אודה להתייחסותכם.

אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בעקבות הוצאת שן בינה - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    01/02/2011

הסבירות כי נפגע העצב הקשור לשיווי המשקל כתוצאה מהעקירה עצמה הינה אפסית. עם זאת אם היה תהליך זיהומי מהשן שהתפשט לחלק הגרמי של האוזן הדבר דורש הערכה חוזרת ובדיקה אתל רופא אא"ג שיעריך את מקור הסחרחורות.
    רעשים במפרק אינם נגרמים משן הבינה ואינם מהויים בעייה לכשעצמם אלא אם מלווים בכאבים או מגבלה תפקודית בתנועת הפרק. מומלץ כי תבדקי בנוסף במרפאת פרקי לסתות גודמת זו הקיימת בתה"ש או בהדסה עין כרם.
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות בגין תשובתך.

אורית
    01/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו