עקירת שן בינה כלואה ותוצאותיה-שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת שן בינה כלואה ותוצאותיה-שאלות
    אני
    04/02/2011

שלום רב!
    יש לי כמה שאלות בנוגע לשן בינה כלואה שעקרתי, ובנוסף כמה תהיות לגבי הכירורג שעקר לי אותה.
    לפני 9 ימים עקרתי שן בינה כלואה אצל כירורג "בכיר" . יש לציין שהעקירה עצמה היתה כואבת, ולא קיבלתי הסברים מספקים ממנו לגבי הטיפול ומשך זמן ההחלמה מלבד שני דפים והביתה!
    לא לפני שנקבע לי תור לשבוע אחרי כדי " להוציא את התפרים" אפילו קרח בקושי קיבלתי לשים על הנפיחות.

לאחר מכן, ביומיים הראשונים ירד לי מעט דם ולא התרגשתי ממנו כל כך,אך ביום ביום השלישי התחיל לרדת לי דם בכמויות והתמלא לי הפה בדם וזה לא היה נראה לי בסדר או תקין או סביר שאחרי שלושה ארבע ימים עדיין יורד דם ובטח לא בעוצמה כזו. אז באתי אליו בדחיפות, והוא ענה לי "אבל עכשיו לא יורד דם" וש"זה בסדר גמור" הזריק לי משהו בלי להגיד או להסביר או לשתף מה הוא עשה ואז אמר "תבוא ביםו שני להוצאי את התפרים".

זמן קצר אחרי שיצאתי ממנו, התמלא לי שוב הפה בדם! והדבר החשיד אותי מאוד. למעשה עד היום החמישי-שישי שלאחר העקירה ירד לי דם בכמויות והוא היה אדיש, יכוללהיות שזה באמת כלום אבל להרגיע אותי הוא לא היה יכול. . העניין הוא, שלא קיבלתי שום תשובה מספקת! לא לגבי הדם.. שהמשיך לרדת גם לאחר שבוע ולמעשה הפסיק רק אתמול! אפילו במרפאה אצלו ירקתי דם הוא התעלם.
    לא לגבי זמן ההחלמה, ולא לגבי התפרים...שום דבר למעשה.

חשוב לציין שעכשיו 10 ימים לאחר העקירה! עדיין חלק מהלסת בצד העקירה דווקא לא במקום עצמו רדום כמו אחרי זריקה ואני כמעט לא מרגיש אותו! ובמקום העקירה, עדיין קצת נפוח (אומנם לא במימדים שבהתחלה אבל בהחלט נפוח עדיין ולא החלים) ואני מתחיל לדאוג וחושש לגבי האפשרות שמשהו השתבש בעקירה הזו, למרות שזו "עקירה קשה".
    מה שכרגע מטריד אותי נורא, זה השאלות המקצועיות שלא קיבלתי עליהן שום מענה סביר, האם דם שיורד לאחר כמה ימים הוא תקין לעקירת שן בינה כלואה? ואני מדבר על דם בכמויות.
    האם תפרים יוצאים "לבד" או נאכלים לבד או שצריך להוציא אותם? (עד עכשיו אני לא יודע אם הוא באמת הוציא אותם או לא)
    והכי חשוב-כמה זמן נחשב זמן החלמה סביר מניתוח עקירת שן בינה כלואה הכי קשה שיש? אני רוצה את המקסימום. ומה זה יכול להיות עניין ההירדמות הזו בצד אחד בלסת? זה יכול להצביע על נזק עצבי?
    מכל מקום-אשמח לתשובות בנוגע לשאלות המקצועיות.
    ואם תוכלו להאיר את עיניי בעניין.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה כלואה ותוצאותיה-שאלות - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    04/02/2011

לא סביר דימום מסיבי כפי שמתואר מס' ימים אחרי עקירה. יתכן דימום בשעות הראשונות שלאחריה אולם במידה וקיים דימום מס' ימים לאחר העקירה נדרשת בדיקה.
    לגבי התפרים - ישנם תפרים נמסים שאינם דורשים הסרה וכאלו שאינם נמסים ומחייבים הסרה לאחר 7-10 ימים
    החלמה לאחר עקירת שן כלואה צפוי שתמשך כ 5-7 ימים . תחושת ההירדמות הנמשכת ליותר ממס' שעות אינה תקינה ומחייבת את בדיקתך ע"י כירורג פה ולסת מומחה על מנת להעריך את קיומו של נזק עיצבי.
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין מאוד מה שאתה אומר...

אני
    06/02/2011

כי הכירורג "הבכיר" שלנו אמר לי דברים אחרים לגמרי, הוא היה נורא אדיש לדימום כפי שתיארתי ואך ביטל ואמר "אבל עכשיו לא מדמם"...

האמת שהדם הפסיק לאחר שבוע! כרגע 12 יום לאחר העקירה עדיין חלק מהלסת רדומה,ועדיין במקום העקירה יש קצת נפיחות וגם בחלק הלסת הרדום.

זה דווקא כן הלחיץ אותו. רק שהוא טען שזמן ההחלמה ה"סביר" הוא עד שבועיים...

תקווה בשבילו שהוא לא גרם נזק עצבי...
    מכל מקום-תודה רבה!
    אני נורא מקווה שלא נגרם נזק, למרות שדבריך לא נותנים לי תקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ששכחתי בנוגע לנזק העצבי

אני
    06/02/2011

במידה וחס וחלילה כן נגרם נזק מה אפשר לעשות? (חוץ מלתבוע אותו על רשלנות רפואית) יש אפשרות לטפל בזה להחלים מזה באיזשהיא דרך? יש דרך לטפל בזה בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ששכחתי בנוגע לנזק העצבי - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    06/02/2011

ראשית , יש להעריך את היקף הנזק. ישנם מקרים בהם ע"י טיפול תרופתי תומך כגון סטרואידים ניתן לסייע להתאוששות העצב. הנהוג הוא להמתין כ 6 חודשים על מנת לאפשר את התאוששות העצב. לאחר תקופה זו הסבירות לשיפור המצב הינה נמוכה ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זותומרת שיש לי שעון חול בן 6חודשים?

אני
    07/02/2011

אם הבנתי אותך נכון, זה אומר שיש לי עד חצי שנה לגלות את היקף הנזק אם יש חס וחלילה, ואז לטפל בסטרואידים במשך חצי שנה כי רק עד אז אפשר לטפל בכלל?

אשמח לתיקון אם אני טועה, כי זה די מלחיץ! מה אתה אומר על נוירולוג הוא גם גורם רלוונטי פה או שכירורג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער על ריבוי השאלות ובכל זאת....

אני
    09/02/2011

???? זה מצב די מלחיץ! אשמח לתשובה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו