מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דם בשתןעוז מאור25/12/2010
פעם במס' שבועות יוצא לי מעט דם או קריש דם עם התחלת ההשתנה. בדיקות- ציסטוסקופיה, ציטולוגיה (פעמיים.) CT, שתן ו US תקינות לחלוטין. שמתי לב כי זה קרה לאחר יציאה במאמץ וגושים שבקושי עוברים בפי הטבעת. האם יתכן כי הלחץ בבטן ובחלחולת גורם לפריצת כלי דם בדרכי השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי מקרה ממש דומה
מיכה25/12/2010קושי רב ביציאה לפני השינה, בבוקר היה לי דם בשתן בצבע חום שנמשך עד הצהריים ומין עוויתות עמומות בבטן התחתונה (בצד אחד) שנמשכו עד הערב. מוזר מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דם בשתן - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, עלייה בלחץ התוך בטני יכולה לגרום לדימום , באם קיים גורם מסייע נוסף, כמו- טיפול נגד קרישה , ערמונית חוסמת משמעותית וסיבות נוספות
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתןגיא24/12/2010
ד"ר שלום,
אני בן 22 ומזה כמה חודשים אני סובל מתכיפות במתן שתן. כל כמה דקות חוזר לי הלחץ וזה פשוט משבש את שגרת החיים. קיבלתי אופלודקס שעזר לי לתקופה מסויימת על אף שבדיקת שתן ותרבית הייתה תקינה.
הבעייה חזרה לאחר חודשיים, שוב ביצעתי בדיקות שתן ותרבית והכול תקין. מה עליי לעשות ד"ר? זה לוחץ ומציק..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכיפות במתן שתן - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, מומלץ לפנות לאורולוג לבירור מקיף של דרכי השתן ובהתאם להפרעות , גם תרביות ספציפיות לדרכי הזרע
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה- החלמהרן24/12/2010
שלום,
לפני שבועיים עברתי ניתוח הידרוצלה. מלאחר הניתוח ועד היום אני חש עדיין כאבים בשק האשכים ובבטן התחתונה. למרות שהכאב הולך ונעלם מיום ליום, נוכחתי לדעת כי עד לפני יומיים האשך שנותח קטן למימדיו הרגילים (לפני הופעת ההידרוצלה) ואילו ביומיים האחרונים נראה כי הוא גדל שוב.
האם התופעה הזו הגיונית? לרגע במבט מעמיק זה נראה כאילו הוא חוזר לגודל שלפני הניתוח...
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה- החלמה - תגובה
ד''ר אורי גור31/12/2010מציע להיבדק על ידי הרופא שניתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להחזיק את הזקפהאנדריי24/12/2010
שלום.
מאז שאני זוכר את עצמי אף פעם לא היו לי בעיות זיקפה.
אני בן 24, עדיין לא התנסתי ביחסי מין.
לאחרונה הגעתי למצב אינטימי עם בחורה, בערך 5 פעמים (לא ברצף אלא כל פעם ביום אחר), ופשוט לא הצלחנו לעשות את זה. הזקפה כל פעם נפלה לי אחרי 20 שניות בערך. הגיוני שזה קרה כל כך הרבה פעמים מלחץ?
מה שגם, לפני כחודש אוננתי למשך שבוע כל יום 5-6 פעמים בערך, לאחר השבוע הזה שמתי לב שממש כואב לי השריר באזור ומשם הכל התחיל. יכול להיות שבגלל זה יש בעיות זיקפה? צריך לעשות בדיקות מסוימות?
הפסקתי למשך שבוע וחשבתי שהשריר יחלים, אבל עדיין יש את הבעיות האלה לפעמים.
התחלתי גם לעשות קיגלים כבר כמה ימים. אני עושה בכל שניה פנויה כל יום. באוטובוס, לפני השינה, בזמן האוכל, ממש בכל מצב אפשרי.
האם זה יותר מדי? האם צריך לתת לשריר לנוח בין שני ימי אימונים למשל? האם זה יכול לעזור לבעיה שלי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכתי לציין
אנדריי24/12/2010שמאז שזה התחיל אין לי זיקפת בוקר, האם זה מצביע על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ושכתי לציין - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, על פי הסיפור , בהחלט יתכן ועם בת הזוג הספציפית חוזרת ההפרעה עקב חרדת ביצוע בעיקר אם זה קרה בעבר איתה, עליך לפנות לאורולוג למספר בדיקות פשוטות וכנראה סקסולוג יסייע יפה באם אכן מדובר בהפרעה שציינתי
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיימת הכליהמיכה23/12/2010
האם מיימת הכליה הנגרמת בעקבות היצרות באגן השופכן, שהתגלתה במקרה בגיל 25, מחייבת טיפול?
האם המלצה לא לטפל ולהסתפק במעקב אולטרה סאונד שנתי היא סבירה?
קשה מאד למצוא חומר על הבעיה באינטרנט שאינו מתייחס לתינוקות, אך מהמעט שמצאתי עולה כי מקובל לטפל בבעיה על מנת למנוע סיבוכים כגון זיהומים, אבנים בכליות ואפילו אבדן תפקוד של הכליה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיימת הכליה - תגובה
ד''ר אורי גור31/12/2010חשוב לבצע מיפוי כליות ולהעריך מידת חסימה ותפקוד.
לעתים לא חייבים לנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במתן שתן+נוזל לבן צמיגיגבי23/12/2010
שלום,
אני בן 25 וביומיים האחרונים אני מרגיש צורך לתת שתן לעיתים מאוד קרובות ותוך כדי יש צריבה עזה ואני יכול להבחין בכתמים לבנים וצמיגיים בשתן כאשר בפעם האחרונה ממש יצא חומר דמוי ג'לי לבן באורך של 2 ס"מ.
אשמח אם תוכל להגיד לי מה זה יכול להיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריבה במתן שתן+נוזל לבן צמיגי - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, עליך לפנות בהקדם האפשרי לברר כנראה זיהום [ דלקת ] בדרכי השתן והזרע וטיפול בהתאם
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן - המטוריהמיכה21/12/2010
שלום.
אני בן 31 בריא , עם רקע של הידרונפרוזיס קל-בינוני בצד ימין עקב UPJ STENOSIS , במעקב מזה כ-7 שנים ללא שינוי משמעותי.
לפני מספר ימים בבוקר, פתאום הבחנתי כי השתן יוצא בצבע חום, ללא כאבים. העניין חזר על עצמו מספר פעמים עד שעות הצהריים, ובהמשך התפתחה תחושה עמומה אך לא נעימה (ללא כאב) של מעין עוויתות בצד ימין תחתון של הבטן. פניתי למרפאה שם אבחנו המטוריה בבדיקת השתן Ery 250 Ery/Ul +4, בבדיקת דם קריאטנין 1.2 mg/l
כאשר הרופא לחץ בחלק הימני התחתון של הגב הרגשתי כאב קל.
לאחר אינפוזיה צבע השתן חזר להיות תקין - צהוב בהיר והעניין לא חזר על עצמו מאז, אך לאחר מספר שעות תוצאת בדיקת שתן חוזרת הראתה שוב תוצאה של 4+. לאחר נטילת פפברין הכאבים פסקו, המשכתי לקחת פפברין יום נוסף והעוויתות לא חזרו מאז.
בבדיקת אולטרה סאונד למחרת - הידרונפרוזיס משמעותי בכליה ימנית. לא נמצאו אבנים בכיס המרה או בכליות. רוחב אגן הכליה 5 ס"מ במנח AP, קורטקס 1.1 ס"מ. שלפוחית תקינה עם דפנות חלקים. לאחר התרוקנות שארית שתן של 40 סמ"ק.
פניתי למחרת עם הממצאים לאורולוג, שהפנה אותי לבדיקת CT ולבדיקת ציסטוסקופיה על מנת לשלול גידולים.
יש לי 3 שאלות:
1 - האם מתיאור המקרה נראה כי קיים סיכוי סביר לסרטן, או שמדובר בסיכון נמוך, והבדיקות נועדו רק ליתר ביטחון?
2 - האם הציסטוסקופיה תיעשה באמצעות צינור גמיש או קשיח? הבנתי שעם צינור גמיש סובלים מאי נוחות בלבד, אך עם צינור קשיח חשים כאב משמעותי.
3 - יש לי ביטוח משלים של קופת החולים וכן ביטוח רפואי בחברת ביטוח. האם אוכל לבקש בדיקת MRI כתחליף ל CT ? הבנתי שבבדיקת MRI אין קרינה רבה כמו בבדיקת CT ולכן היא עדיפה.
מצטער על השאלות הרבות, מדובר בסיטואציה מאד מלחיצה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון דם בשתן
מיכה22/12/2010היום נועצתי באורולוג בכיר בבית חולים באזור מגוריי.
לאחר שבחן את הממצאים במסמכים שהבאתי ועשה לי בדיקת שתן שלא נמצאה בה כמות דם משמעותית, אמר לי כי אין צורך בבדיקות ציסטוסקופיה ו CT שאליהן הפנה אותי האורולוג הקודם. לדעתו מדובר בוודאות באבן שעברה במערכת.
כמובן ששמחתי מאד לקבל אישור לכך שבוודאות לא מדובר בגידול ולכך שאני יכול להימנע מהבדיקות הנ"ל.
אשמח לשמוע חו"ד האם כדאי בכל זאת "ללכת על בטוח" ולעשות את הבדיקות הלא סימפטיות, או שבמידה וקיבלתי אישור מאורולוג בכיר לכך שבמקרה שלי אין צורך לעשות אותן, נראה שאני יכול להיות רגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןדני21/12/2010
מזה תקופה אני מרגיש כאבים עזים באגן התחתון.בבדיקות שעשיתי אתמול לאחר שראיתי שתן אדמומי,ERYTHROCYTES -250 שתן מיקרוסקופי אריטרוציטים -שדות מלאים.
LEUCOCYTES-U-FIELD -11 .PROTEIN-30 .
כמו כן בבדיקת דם,CREATININE -1.2 .
אנא תשובתכם באם מדובר רק בדלקת של דרכי השתן או שמה יש צורך בבירור מקיף,כליות ודרכי שתן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010יש צורך בבירור מקיף יותר
פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרוהמטוריה
דני27/12/2010שלום רב,אתמול עשיתי בדיקת ציסטוסקופיה שהייתה תקינה מבירור שעשיתי אצל אורולוג מומחה שניגשתי ליעוץ נוסף.ההורולוג מקופת חולים נתן לי אנטיביוטיקה ורציתי ייעוץ נוסף ובו נעשתה בדיקת הציסטוסקופיה.מה עליי לעשות? יצאתי מבולבל,רופא אחד נתן אנטיביוטיקה לעשרה ימים,רופא שני ביצע ציסטו ללא ממצאים ולדעתו אין צורך לקחת אנטיביוטיקה כהמלצת הרופא בקופת חולים.מה עושים כשיש 2 אבחנות שונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרוהמטוריה - תגובה
ד''ר אורי גור31/12/2010לא ברור מה הסיבה למתן אנטיביוטיקה
יש להעריך גם את הכליות כמקור אפשרי להמטוריה - חזור לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה באיבר המין מגיל 12שמעון20/12/2010
שלום רב,
כיום אני בן 38 ומגיל 12 אני סובל מצריבה שמורגשת בקצה הפין בחלק התחתון של פתח השופכה. הצריבה היא תקופתית למשך מספר שעות או מספר ימים. פעמים רבות לאחר מתן שתן הצריבה עוברת. הצריבה יכולה להופיע גם ללא מתן שתן, ובמתן שתן היא כואבת יותר בתחילתו.
לאחר קיום יחסי מין, הצריבה, כאשר היא מופיעה, מורגשת רק לאחר מספר שניות לאחר סיום השפיכה. לעיתים היא מורגשת חזק גם בזמן השפיכה.
בתקופות שהצריבה חזקה ומורגשת גם ללא מתן שתן, גם מגע קל באזור קצה הפין התחתון מעצים את הצריבה.
מספר אורולוגים בדקו את האיבר ולא ראו בעיה.
ביצעתי תרביות (רק פעמים) והבדיקות היו תקינות.
ביצעתי אורפלומטריה ואלו היו התוצאות:
TQ 67s
TQmax 4s
Qmax 18.9
Qave 10.1
Vcomp 682
BS-1cc
ביצעתי גם US לכליות ודרכי השתן הבדיקה היתה תקינה. הערמונית הודגמה בגודל של 20 גרם ובמרקם תקין. שארית שתן לאחר התרוקנות היתה מינימלית.
ביצעתי גם צ'יסטוסקופיה והבדיקה היתה תקינה והעקרמונית היתה קטנה. הבדיקה היתה מלווה בכאב שהיה בלתי נסבל ככל שהצינור העמיק. גם מתן השתן בחצי היממה לאחר מכן היה מלווה בכאב רב, אך אם ירד אם הזמן, אך מאז הבדיקה (לפני כשבועיים) הצריבה שכיחה יותר ומורגשת ברמה נמוכה באופן קבוע.
האם יש לך רעיונות לכיווני בדיקה נוספים?
האם יתכן שאני סובל מדלקת בעור בקצה איבר הפין, שאינה בצינור השופכה, והאורולוגים אינם מצליחים לראות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר interstitial cystitis
שמעון20/12/2010האם יתכן שמדובר ב-interstitial cystitis ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהinterstitial cystitis - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010לא נשמע סביר.
האם כאבים גם בשק/אגן/גב/בטן תחתונה? דלקת ערמונית?
פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, הכאבים הם רק בקצה הפין
שמעון21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהInterstitial Cystitis
חנה15/10/2014שלום,
עקב מחקר בנושא Interstitial Cystitis אודה על יצירת קשר עם מטפלים או חולים במחלה.
תודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרויות בשופכהסנדו מזור20/12/2010
שלום
לפני כמה שנים היה לי חום והפרעות במתן שתן ,בבית חולים הרופא התורן הכניס לי קטטר אחר כך בא רופא בכיר הוציא את הקטטר ועשה ניקוז של השתן מעל לפוביס אחרי כמה שעות נסתם ההניקז בקרישי דם עד ש התעלפתי אחר כך אמרו לי שלקחו אותי לחדר ניתוח ןשם נכנסו דרך השופכה עשו שטיפה וצרבו את מקור הדימום השאירו קטטר עבה שדרכו הזליפו נוזלים שיצאו מאותו קטטר עד שהנוזל שיצא התבהר לחלוטין ,דיברו על הערמונית שהיא אשימה ,במרוצת הזמן כל כמה חודשיםסימני דלקת וחום שעובר אחרי טיפול אנטיביוטי לאחרונה החליטו לעשות הדמייה של השופכה ונמצאו היצרויוצ באוריטרה הפיניאלית ,הערמונית תמיד תקיה וה PSA תקין.
היתכן שהנזק שנגרם לי מקורו בפעולות שביצעו בחדר ניתוח.?
מאז אותו סיפור זרם השתן לא תקין גם כשאין זיהום
לאחרונה הציעו אורטרו פלסטיה .רופא אחר הציע הרחבות והמצב יותר טוב,הוא לימד אותי ואני עושה את זה בבית לבד ומסתדר יפה כל חודשיים אני עושה הרחבה והולך טוב.
אודה לכם אם תאירו את עיניי.
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרויות בשופכה - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010לא ציינת את גילך. האם נותחת בעבר?
נראה שהבעיות התחילו עוד לפני הפעולה שעברת.
הרחבות הן פתרון זמני ולרוב ההעדפה לפנות לתיקון ההיצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרויות בשופכה
סנדו מזור21/12/2010"ר אורי שלום
אני בן 55 הזיהום הראשון שבעקבותיו הסתבך העניין אירע לפני 10 שנים ,זה הייה דימום רציני עד כדי כך שההימוגלובין ירד מ13 בבוקר אותו יום ל7 אחרי הפעולה וביקשו הסכמתי אחרי שהתעוררתי למתן דם ואני לא הסכמתי.לציין לפני האירוע הזה לא היו לי הפרעות בזרם השתן.
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה באשך ווריקוצלהשמעון20/12/2010
שלום רב,
בבדיקת US התגלו הממצאים הבאים באשך השמאלי בלבד:
גודל רגיל, מרקם אחיד, הודגמה וסקולריזציה רגילה. אפידידימוס מעט מעודה בראשו, עם הפרמיה קלה, עם ציסטה זעירה בגודל 3.5ממ, אין עדות להידרוצלה, וריקוצלה עד 5ממ, עם הגברת הזרימה בחלק מהורידים בולסלבה, ככל הנראה מדובר בזרימה הפוכה בתוכם גם במנוחה.
אודה על הסבר בשפת העם מה המשמעויות וההשלכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה באשך ווריקוצלה - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010לציסטה אין משמעות
לוריקוצל יכולות להיות - בעיקר השפעה על הפוריות, בחלק מהגברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עושים אם יש כאבים ורגישות באשך
שמעון22/12/2010תודה רבה על התשובה.
עם זאת, מה עושים אם יש כאבים ורגישות מרובה באשך?
אני אחרי 6 ימי אנטיביוטיקה ועדיין האשך כואב ורגיש מאד לכל מגע אפילו קל שבקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנת יתרשמעון הגדול20/12/2010
אני מרבה להשתין לאחרונה כל שעה הדבר מאד מפריע לתיפקוד היומיומי. האם יש תרופה או צורת טיפול להפסקת הסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנת יתר - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010יש אפשרויות- פנה לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בערמוניתmerav19/12/2010
לפני כחודש ימים היה לי דם בשתן לאחר שהייתי חולה הרופא אמר שיש לי דלקת בשתן
שתיתי אנטביוטיקה וגם SEDURAL אחריי כמה זמן זה עבר אבל חזרו לי שוב הכאבים וכל פעם שהיתי מתעורר בבוקר היו לי ממש כאבים חזקים ואחריי שתיה מרובה הכאב היה עובר עשיתי אולטרסאונד כליות שיצא תקין ואולטראסאונד נוסף שבו התגלה שיש לי דלקת בערמונית
שאלתי היא האם ישנו טיפול נוסף או שזה מבסר על בואו של משהו חמור יותר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בערמונית - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010סונר הראה דלקת בערמונית??
ישנן אפשרויות טיפול - לא ברורה מהי הבעיה.
פנה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור19/12/2010
שאני מיתאמץ יוצא לי שתן .עכשיו אני לא מדבר על היתאמצות קשה . אלא כגון שאני רוצה לעמוד .או לשבת . פעולה כזאת גורמת שיצא לי טיפה שתן . מה סוג הבעיה שאי נימצא בה? . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אורי גור19/12/2010האם עברת ניתוח? טיפול אחר לדרכי השתן.
אם מדובר רק בטיפה - כנראה אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם חלש בשתןירון18/12/2010
אני רווק בן 37.5. לפני מס' חודשים החלה אצלי תופעה של טפטופים אחרי מתן שתן, עד כדי צורך לנגב. כמו כן זרימת השתן ירדה, תכיפות מתן השתן עלתה והופיעה תחושה של שתן באיבר גם אחרי מתן שתן. מבדיקת אולטרסאונד- שארית שתן 100 סמ"ק (לפני התרוקנות 300). ערמונית גודל 23 גרם, דרגה 2.בדיקת פלומטריה שעשיתי היום -
void time-122
flow time - 96
time to max flow - 4
max flow rate - 6.9
average - 3.7
voided volume - 364 ml
איני מתעורר בלילות למתן שתן.
איני יודע למה התעוררה הבעיה הזו.
האם לחץ פיזי שהופעל על האיזור במהלך אקט מיני יכול היה לגרום לזה?
האם מדובר בתוצאה של כלמידיה, שטיפלתי בה?
אני מוטרד ומודאג מאוד. אודה מאוד על חוות דעתך. האם יש טיפול והמצב הפיך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם חלש בשתן - תגובה
ד''ר אורי גור21/12/2010לפי הנתונים תיתכן היצרות בשופכה
לא קשור לאקט מיני. יכול להיות תוצאה של זיהום כלמידיה.
יש טיפול - אך ראשית יש לאבחן.
פנה לאורולוג העוסק בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)