מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר כריתת אשךחסוי01/01/2011
שלום
לפני ארבעה ימים עברתי כריתת אשך בעקבות זיהוי גוש באשך שמאל , שתי שאלות:
1- האם אני עדיין אמור לחוש גוש/עורק/צינור בשק האשכים מעבר לאשך שנותר?
2- בין מיקום החתך(בטן תחתונה) לאיבר המין המקום ללא תחושה (רדום),נפוח האם זה מצב תקין לניתוח כזה?
תודה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר כריתת אשך - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי06/01/2011שלום לך, יתכן ואתה ממשש שרידים מהניתוח כמו הצטברות דם, תפרים או ממצאים דומים
בניתוח זה כורתים את האשך עם חבל הזרע עד למקום החתך בבטן התחתונה
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח בפיןג01/01/2011
שלום ד"ר , לפני כשלושה שבועות וחצי, לאחר אוננות הבחנתי שהוריד שלי בגזע הפין (במקום בו הוא מתחבר לגוף) התנפח בצורה קיצונית.
היו לי גם כאבים בגזע האיבר . הכאבים חלפו לאחר שבוע וחצי-שבועיים. הנפיחות ירדה במקצת. אבל עדיין הוריד נפוח מכרגיל. אני מתכנן להתחיל לקיים יחסי מין , ואני מפחד שיקרה משהו.
אין לי בעיות בזיקפה. ואין כאבים. אבל נורא מציק שהוריד נפוח יותר מהרגיל. האם זה יעבור ? האם זה מסוכן ? האם יש דרך לטפל בזה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וריד נפוח בפין - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי06/01/2011שלום לך, על פי התיאור , כנראה שאין סכנה בכך, אולם אם קיים ממצא מדאיג , עליך להיבדק פיזית
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפלתי לפני שבועיים על עצם הזנבמשה לוי01/01/2011
אני בן 30 נפלתי נפילה כואבת על הישבן לפני כשבועיים. אין לי כאבים אבל מאז לא עומד לי. אני מרגיש את מקום המכה כשאני מכווץ את השרירים באגן.
מה עלי לעשות? האם מוכר מקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפלתי לפני שבועיים על עצם הזנב - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי06/01/2011שלום לך, יתכן והכאב ואי הנוחות לאחר המכה מפריעים לזקפה תקינה ,
עליך להיבדק בכדי לשלול ממצאים הקשורים לתלונתך
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהגדלת פרוסטטהדני01/01/2011
שלום, האם טיפול בהגדלת פרוסטטה באמצעות צינתור כלי דם המובילים אליה הינה שיטה מקובלת,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בהגדלת פרוסטטה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי06/01/2011שלום לך, זו איננה שיטה מקובלת
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזקפהדחוףףףףף01/01/2011
שלום,
אני בן 27, יש לי בת זוג כבר 3 שנים. בחצי שנה האחרונה יש לי בעיות זקפה שמתבטאות בכך שבמהלך יחסי המין הזקפה אינה מחזיקה מעמד ואיני מצליח לגמור.
פניתי לגורם מקצועי על מנת לאבחן את הבעיה. הוא לקח לי דם לבדיקה ומצא שהכל תקין מבחינה הורמונאלית ופיזית.
הוא הסביר שזה יכול להיות גורם פסיכולוגי ורשם לי ויאגרה.(שלא לקחתי)
הדבר עדיין ממשיך, ואני מאוד מודאג.. אם זה שכיח שבגיל כה צעיר יהיו לי בעיות כאלה?
לאן אני אמור לפנות? מה דעתך על הבעיה? ובמידה ועליי להמשיך לאיזה מומחה עליי לפנות?
אודה לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות בזקפה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, בגילך בהעדר מחלות , תרופות או ניתוחים , ההפרעה הגופנית , נדירה
עליך לפנות לאורולוג ולבקש השלמת הבירור הגופני , כולל בדיקת זקפות לילה [NPT ]
ובאם הפרעה גופנית נשללת יש לפנות לסקסולוג
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולכיציןאורן31/12/2010
שלום רב,
אני גבר כבן 31, נוטל באופן קבוע תרופה בשם קולכיצין במינון 0.5 מ"ג פעמיים ביום. שמעתי כי שימוש ממושך בתרופה זו עלול לגורם לפגיעה בתאי הזרע. האם זה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קולכיצין - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, ההפרעה שהזכרת איננה ידועה,
שימוש ממושך בתרופה זו עלול לגרום איבוד שיער, פריחות, עקצוץ בכפות הידיים והרגליים, כאבים וחולשת שרירים,הפרעות במערכת העיכול וכן דיכוי מח העצם.
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסיה
אורן02/01/2011מה לגבי שימוש ממושך בפרופסיה? (כדור 1 מ"ג פעם ביום)
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופסיה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי06/01/2011שלום לך, יכול לגרום להפרעות בזקפה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםעדי29/12/2010
שלום רב
אני בן 17 וחצי כבר שנתיים שאני מקיים יחסי מין בפעמים-שלוש בשבוע
לפני כמה ימים בזמן יחסי המין האשכים התכווצו,ממש וזה גרם לי לכאב עז שלא הרגשתי
היום כשניסיתי לאונן ראיתי שהאשכים מקווצים מאד ולא כמו בדרך כלל(רפווים) אני לא מרגיש תאשכים יותר כאילו הם נבלעו..כשדיבתי על זה עם חבר הוא אמר לי שזה כי נגמר לי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, אינני מכיר את התופעה אצלך, עליך להיבדק ע"י אורולוג בהקדם בכדי לקבוע אם מדובר בתופעה משמעותית קלינית
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בדרכי השתןשוש29/12/2010
אני מטופלת בראפאפן מזה 4 ימים בעקבות דלקת גרון.
מאתמול סובלת מתכיפות וצריבה במתן שתן ובחוסר נוחות תמידי בשלפוחית (צורך להשתין כל הזמן גם כשאין שתן). הרופאה אמרה שאסור לי לטול אנטיביוטיקה לשתן יחד עם הראפאפן רק לשתות הרבה ולקחת סדורל. אינני מרגישה הקלה מאתמול (על אף השתייה המרובה והסדורל)מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום בדרכי השתן - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, עליך לבצע תרבית שתן לודא כי אכן קיים חיידק במערכת השתן , ובהתאם להחליט על טיפול
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזקפה ושמירת זקפהדור29/12/2010
היי , הבעיה שלי היא כזאת , כאשר ישנו גירוי מוחי חזק מאוד כלומר יחסים פעם ראשונה למשל או כל דבר אחר דומה התפקוד הוא בסדר , גם כאשר אני לוקח "טבליה " התפקוד הוא בסדר . הבעיה מתעוררת כאשר היחסים הופכים לשגרה אין זקפה או שלא מצליח לשמור , הייתי אצל אורולוג שאמר שהורמונאלית הכל תקין , הייתי אצל סקסולוג שאמר שלדעתו אני בין הלא רבים שבאמת אין לי בעיה נפשית שגורמת לזה . מתוך מחקר העניין גיליתי שחלק מהתהליך הוא גם גירוי פיזי של הפין שעובר דרך המערכת העצבית פה לדעתי קבור הכלב מכיוון שגירוי פיזי בלבד לא גורם לשום תגובה אצלי (רק גירוי ויזואלי מוחי גורם לתגובה) למרות שעד לא מזמן (שנה וחצי בערך שאז התחילה הבעיה) גם גירוי פיזי של הפין היה גורם לזקפה חזקה.
השאלה שלי היא לאיזה רופא אלי לפנות על מנת לבדוק את זה איזה בדיקות לבקש לבצע והאם קיים טיפול חוץ מהגלולה הכחולה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות בזקפה ושמירת זקפה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, נראה לי שאתה נכנס לאיבחונים דקים שאינם מדויקים ללא צורך
אתה מתאר תופעה די נפוצה שעם חלוף הגירוי הראשוני או העוצמתי, הזקפה פחות טובה, עליך עם כן להתרכז בגיוון יחסי המין ותוספים ,
מדובר כמובן שעברת בירור גופני מלא והוא תקין ,
התיעצות עם סקסולוג, תסייע
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת psaמורדי28/12/2010
ידוע שאחרי קיום יחסי מין אסור לבצע את הבדיקה כי התוצאה תהיה שגויה שאלתי כמה ימים נהוג לחכות כדי לקבל תוצאה מדויקת.
בתודה מראש מורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת psa - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, אין הנחיה מדויקת , אך שבוע עד שבועיים יספיקו
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציסטוגרפיה וברור אורודינמיירון28/12/2010
שלום רב
הופניתי לברור אורודינמי מלא ולבדיקת ציסטוגרפיה לאור בדיקת זרם לא טובה.
אני מודאג וחושש מאוד לגבי 2 הבדיקות.
עד כמה הן כואבות?
האם צריך לקחת אנטיביוטיקה לפני (ברנטגן אומרים שכן, רופאת המשפחה אומרת שאני צעיר- בן 37- ולכן לא צריך)?
האם הבדיקות מעידות באחוזים גבוהים על בעיה של היצרות השופכה? יכול להיות שמדובר בבעיה קלה יותר?
זה הגיוני שבגילי תתפתח בעיה כזו?
לא עברתי ניתוחים.
(היתה לי כלמידיה).
תודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ציסטוגרפיה וברור אורודינמי - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, המון שאלות שאכן מעידות על חשש, הבדיקות אינן כה קשות , בד"כ אין התוויה חד משמעית לטיפול מונע לפני כן אם כי יש אורולוגים שכן ממליצים , התיעץ עם שלך
הבדיקות , או אף כל אחת מהן יכולה לודא היצרויות בשופכה , ולעיתים , ההיצרויות נוצרות ללא סיפור קודם
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת לזיקפהמשה28/12/2010
האם טבעת לשמירת הזיקפה עשויה להיות מסוכנת?
כמה זמן מותר להשאיר אותה?
אני שמתי אותה פעם אחת ובכל זאת הזיקפה ירדה.
מה עשויה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טבעת לזיקפה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, ניתן לקיים יחסי מין עם הטבעת כ- חצי שעה ללא סיכון,
יש לודא שאתה מגיע לזקפה מלאה לפני השמת הטבעת , אולי עליך לבצע את הפעולה בהדרכת רופא
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזיקפה בדקה ה90מומיק27/12/2010
אני בן 48 נשוי מזה 24 שנים ללא כל בעיות בחיי המין, עד לאחרונה (כשנה) ללא התראה מוקדמת הזיקפה לא מחזיקה יחסית מעמד, ובשלב הקריטי(חדירה) היא כמעט שנעלמת. לציין כי לאורך כל המשחק המקדים קייממת זיקפה וטובה אך כפי שציינתי איננה מחזיקה מעמד, בבקרים יש לי זקפת בוקר. בעצת רופא משפחה הוא יעץ לי לקחת סיאליס לצורך החזרת הבטחון אך כעת כפי שציינתי כשנה אני ממשיך לקחת כדורים סיאליס, במינון נמוך (אני חוצה כדור של 20 מ"ג ל 8) וזה עוזר לי מאוד אני גם מרגיש כי פתחתי מעין תלות בכדור ואני חושש לקיים יחסים מבלי לקחת את הכדור. אני רוצה להיות בלתי תלוי בכדור האם יש פתרון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה בזיקפה בדקה ה90 - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי31/12/2010שלום לך, מומלץ כי תעבור בירור אורולוגי למנגנון הזקפה , כולל רמות הורמונים [ אם אתה זקוק לתוספת ]
בדיקת כלי הדם , דלף ורידי?
בירור קבוצת סיכון , סוכרת יתר לחץ דם מחלות לב, עישון , תרופות ועוד ועוד ]
בגילך ואם אין סיבות גלויות , כדאי לבצע בדיקות זקפה ליליות - npt לבירור הזקפה הלא מודעת
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותרוני אהרון25/12/2010
אני בן 51 בריא בדרך כלל. לפני כשבוע נתקפתי בכאבים בצד ואובחנו לי ע"י CT ללא חומר ניגודי " כליה שמאל תפוחה ובצקתית עם הסננה פרי נפרית ניכרת והידרונפרוזיס בינונית.
אבן חוסמת בקוטר 5 מ"מ בפייה משמאל.
אבן זעירה נוספת , לא חוסמת , בגביע אמצעי משמאל."
שאלתי היא מה הכוונה לאבן חוסמת? כמה זמן יכול לקחת עד שהאבן יוצאת ללא התערבות כרורגית? מה אפשר לעשות כדי לעקל על הכאבים.
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכליות - תגובה
ד''ר אורי גור31/12/2010תרופות נגד כאבים
יש גם כאלה שמסייעות לאבן להיפלט
נהוג לחכות מספר שבועות ולקוות שהאבן תיפלט בעצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים שומניים בזרעדניאל25/12/2010
שלום.
אחרי יחסי המין עם חברה שלי אני רואה שבזרע שלי יוצאים גושי שומן בגודל של גרגר תירס אפילו יותר קטנים ממש כמו שומן של בשר ,והזרע לא סמיך ... אני ממש מובך ללכת לרופא אני ממש מודאג ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גושים שומניים בזרע - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי01/01/2011שלום לך, קשה לקבוע אבחנה על פי התיאור , עליך לעבור בירור די פשוט אצל אורולוג, תוך מבוכה קלה אם בכלל
בהצלחה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)