מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת שתן לתרבית יצאה שליליד''ר נחום זילבר10/06/2009
רציתי לדעת האם יכולה להיות דלקת בערמונית אפילו שבדיקת שתן לתרבית יצאה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח
ד''ר נחום זילבר10/06/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבסיאלהרותי10/06/2009
שלום,
עשיתי בדיקות שתן ואלו התוצאות שקיבלתי:
Klebsiella sp.
>10,000 CFU/ml
הרופאה אמרה שהשתן לכללית תקין אך בתרבית יש חיידק "מוזר" בשם הנ"ל.
היא רוצה שאעשה שוב בדיקות כדי שלא יהיו טעויות.
האם חיידק זה מסוכן?
האם ניתן לטפל בו ולמגר אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר נחום זילבר10/06/2009צדקה הרופאה.
בצעי בשנית בדיקת שתן כללית ואז תראו אם ישנן כדוריות לבנות מרובות. במידה ואין-אל תתיחסו לממצא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות trimtxקרמת10/06/2009
בס"ד
בן 64 סובל מחוסר זיקפה נוטל הרבה תרופות.
ניסיתי ויגארה במינון של 100 ואין שיפור.
ניסיתי גם כמה סוגי זריקות,אך ללא תוצאות טובות.
המליצו לי זריקה בשם trimtx האם כדאי להזריק מה הם תופעות לואי.?
עברתי ניתוח מעקפים לפני 12 שנים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול זריקתי באימפוטנציה
ד''ר נחום זילבר10/06/2009מוכרים המצבים הרפואיים בהם ויאגרה 100 מ"ג אינה עוזרת ואז יש צורך במעבר לטיפול אחר-טיפול זריקתי.
עליך לפנות לרופא מומחה המטפל בבעיות אלו.
מניסיוני מזה שנים רבות יש הצלחות בטיפול זריקתי. כגון: טרימיקס וכו' במקרים רפואיים הדומים למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מוקדמתדניאל10/06/2009
שלום
איזו תרופה ובאיזה מינון מטפלת בכך, ללא השמנה
איזו תרופה גם מטפלת בנוסף בדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד
ד''ר נחום זילבר10/06/2009ישנן תרופות שונות. פנה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בשופכהניסים10/06/2009
מדובר בגבר בגיל 35 יש לי היצרות בשופכה הפנו בולברית הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה ואז חותכים את המקום המוצר האם זה נכון שלשתי הפיתרונות הנל הסיכויים להצלחה הם אותו דבר בגלל שאם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין אז מעצם הפעולה עצמה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן ומה הפיתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לפיתרון הבעיה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ
ד''ר נחום זילבר10/06/2009כל זמן שאתה מטופל בהרחבות ויש להם הצלחה-המשך בכך.
ברגע שתדירות ההרחבות תלך ותיגבר אזי ניתוח-הוא הפתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהיצרות
ד''ר אורי גור10/07/2009תשובתי הקודמת אליך נמחקה. אחזור בקצרה- ישנן מגוון אפשרויות לטיפול בהיצרות בשופכה, אנא פנה לאורולוג המתמחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת שתן לא ישרהי09/06/2009
ל ד"ר זילבר שלום
לעיתים רחוקות כאשר אני משתין יציאת השתן מהפין לא תמיד ישרה ביציאה מהפין, אלא לפעמים יציאה של שתי סילוני שתן וליפעמים התזה לצדדים, רצוני לציין שכאשר תופעה זו מופיעה בדרך כלל ביקיצה בללילה בהרגשת צורך להשתין, ולפמים גם ביום .(רצוני לציין שתופה זו מופיעה לפעמים,ובדרך כלל היא לא מופיעה). שאלתי היא ממה נובעת התופעה , והאים יש מקום לטיפול, ואיך הוא מתבצע ?
בכבוד רב : י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר נחום זילבר10/06/2009לא ברור מהו גילך. בגיל המבוגר זה קשור להגדלת הערמונית. הטיפול הוא בהתאם לבעיה.
אם זה בגיל ההתבגרות ולא שמת לב לכך עד כה-היבדק ע"י אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית זיקפההרפז09/06/2009
שלום.
אני בן 60 נשוי מזה 35 שנה ובריא בדרך כלל, מזה כ 9 חודשים נוטל micropirin 100mg ו PRAVASTATIN 10mg וזאת עקב סתימה חלקית של וריד בשוק רגל שמאל.למעט שתי תרופות אלו אני לא נוטל שם תרופה באופן קבוע. כל בדיקות הדם תקינות בתחומי הנורמה כולל הכולסטרול.
(ברצוני להוסיף שאני מבצע CHECK UP כללי כל שנה וכל התוצאות תקינות)
נתגלה PSA 1.63 ng\ml לכן מטופל ב Androgel 50mg.לצערי אין שינוי משמעותי וזאת למרות שאני משתמש גם בויאגרה או בסיאליס או ב לויטרה.
באוננות מצליח להגיע לזיקפה טובה אבל לא תמיד.
יש לי למעשה שתי שאלות:
1. האם לתרופות שאנ נוטל יש קשר לבעיות הזיקפה?
2. מה עוד ניתן לעשות בגילי בכדי לחזור להינות מזיקפה ומחיי המין ???
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לשיפור הזקפה
ד''ר נחום זילבר10/06/20091. אין קשר לתרופות אלה
2. כפי הנראה התכוונת לכתוב שהטסטוסרון נמוך ולכן אתה מקבל אנדרוג'ל
3. כאשר שילוב של תרופות ויאגרה סיאליס וכו' לא עוזר ועדיין אין זקפה יש מקום לטיפול זריקתי עם הצלחה רבה ביותר.
פנה לרופא אורולוג המומחה בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטסטוסטרון-ראיון בערוץ 2
ד''ר נחום זילבר18/06/2009צפה ביום ו' 26/6/09 בשעה 10:30 בבוקר בערוץ 2 תוכנית המועדון שם אתראיין בנושא הטסטוסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיון נוסף בערוץ 1
ד''ר נחום זילבר18/06/2009צפה בראיון איתי בערוץ 1 בתוכנית המעבדה יום א 21/6/09 בשעה 18:30 בערב בנושא "הטסטוסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ובזמן שפיכה.ערן09/06/2009
שלום דוקטור,
אני בן 20 ובכמה חודשים האחרונים, בזמן השפיכה אני מרגיש לעיתים קרובות (אך לא תמיד) כאבים באיבר המין וכאבים יותר תחתונים שקרובים לפי הטבעת.
בנוסף אני מרגיש כאבים בבטן התחתונה לאחר השפיכה וצורך עז ללכת לשירותים (צואה) כמה פעמים.
לעזרתך אודה,
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
ד''ר נחום זילבר10/06/2009יתכן שמתפתחת אצלך דלקת הערמונית. הגבר שתיה ופנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
ערן12/06/2009לפני כ-3 שבועות גילו אצלי דלקת בכיס השתן. יש קשר בין הדברים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע
ד''ר נחום זילבר14/06/2009בוודאי שקשור. דרך אגב, רצוי להזכיר פרט זה בזמן כתיבת השאלה.
התשובה שנתתי קודם לכן, תקפה גם עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל לאחר ההשתנהדור09/06/2009
שלום לך דוקטור שמי דור אני בן 25 ושמתי לב בחודשים האחרונים לאחר ההשתנה שיוצא לי מהפין נוזל דביק דמוי זרע כזה אבל צבעו שונה הוא שקוף לגמריי והמרקם שלו שונה אבל זה מפריע לי כי אני בחור דתי וחושש שזה זרע למרות שהוא יוצא ללא כעט עוררות מינית כלשהי ובדרך כלל גם ללא קישוי אשמח אם תסביר לי לפי דעתך ממה אני סובל ומהו הטיפול לכך תודה מראש דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד
ד''ר נחום זילבר10/06/2009זה נוזל מקצה האבר.
אין בו משום פליטת זרע לבטלה.
אין צורך בטיפול זה קשור להתבגרות המינית שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהתום08/06/2009
שלום רב אובחן אצלי וריקוצלה בדרגה 4 מתוך 5,הופניתי על ידי אורולוג לבדיקת זרע ונמצא שיש לי מורפולוגיה תקינה של 14% ,רציתי לשאול שתי שאלות-
א)האם זה מורפולוגיה נמוכה ביחס לנורמלי (למרות שהיא תקינה)?
ב)האם במשך הזמן הזרע יכול ל"הפגם" יותר (מורפולגיה נמוכה וכ')?או שבד"כ המצב נשאר קבוע?
ג)מה יש לעשות עם זה כהמשך לטיפול?
שאר המדדים תקינים וגם גודל האשך קטן קטן בקצת מהנורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת
ד''ר נחום זילבר10/06/2009א. זה יכול להיחשב כתקין בעיקר כאשר מס' הזרעונים גבוה.
ב. יכולה להיות הדרדרות
ג. לפי תיאורך מבלי שבדקתי אותך מומלץ לעבור ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במתן שתןלימי07/06/2009
אבי סובל מזה כשבועיים מדימום בעת מתן שתן, בעוד יומיים יעבור ציטוסקופיה.
היום בבדיקת CT בטן נמצא:
בדופן הימנית של השלפוחית מודגם תהליך אקזופיטי גדול בקוטר 40 מ"מ חשוד מאד לתהליך ראשוני. מודגם גם עיבוי של דופן השלפוחית הסמוכה עם ריבוי כלי דם. הערמונית מוגדלת מצב לאחר TUR, ללא עדות למעורבות מקומית, לא נראו בלוטות אגניות מוגדלות.
מבנה גרמי - נטילת עצם כללית, שינויים ניווניים בע"ש, לא נראה תהליך הורס עצם.
כל שאר האיברים תקינים
בסיכום: תהליך תופס מקום חשוד ל TCC בשלפוחית בדופן ימנית, עיבוי של שאר דופן השלפוחית.
האם ממצאים אלה מראים גידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
ד''ר נחום זילבר10/06/2009כן.
הוא יעבור ציסטוסקופיה, יקחו ביופסיה ורק אז יחליטו על המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באיבר המיןרביב07/06/2009
לפני מספר ימים שמתי לב לנפיחות באיבר המין שהביאה לעיבויו. המקום אינו כואב למרות שאני מרגיש אותו. חשוב לציין שזה היה לאחר מגע מיני.
קבעתי תור לאורולוג אך מאחר שהוא נקבע לעוד חודש ימים תהיתי אם יש משהו שאוכל לעשות כרגע? (וכמובן האם יש סיבה לדאגה?) בנוסף רציתי שאול האם להפסיק לקיים יחסים לעת עתה?
תודה
רביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר נחום זילבר10/06/2009יתכן, והיה חיכוך יתר או הופעת נפיחות דלקתית שכעת אינה כואבת.בדוק עצמך יום יומית וראה האם חל שינוי ולפי זה תחליט האם לקיים מגע מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפה וירידה בחשק המיניאילן07/06/2009
אני מטופל מזה 6 חודשים בפקסט ומאוזן עם 2כדורים ליום של רמיפריל+.
יש ירדה בזקפה ובחשק המיני.
האם יש כדורים עדיפים על רמיפריל+ שיכולים לעזור לחזרה לזקפה רגילה?
אני מניח שפקסט גם כן תורם לבעיה.האם הפסקת לקיחת פקסט הינה הפיכה והזקפה לאחר הפסקת נטילת התרופה חוזרת עם הזמן לקדמותה?
בתודה אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר10/06/2009אכן אתה צודק. יש קשר ישיר בין תרופות אלה לבין בעיות הזקפה. רק הפסיאכטר יחליט אם יש לשנות את התרופות או מינונן. בד"כ עם הזמן שחולף לאחר הפסקת התרופה יש שיפור של הזקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי אשכיםרותם3206/06/2009
שלום רב
בעלי צריך לעבור מיפוי אשכים + RBC מסומנות מה זה אומר ? איך עושים את הבדיקות הנ"ל ?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר נחום זילבר07/06/2009מזריקים חומר מיוחד לווריד כדי לזהות ממצאים באשכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית - מוטרד.ד.06/06/2009
מממצאי TRUS/ידנית/ביופסיה - השתנות ומצב ערמונית.
הרקע:
גיל 62 (בריאות כללית טובה). ביופסיית ערמונית לא העלתה ממאירות (אך אישרה דלקת - לויקוציטים רבים בבדיקת זרע ובנוזל ערמונית לאחר עסוי אך חיידק לא אותר בתרביות), נעשתה בעקבות PSA שעלה ל-4.3 ו-F/T שירד ל-19% (בדיקה רקטאלית ידנית בסדר). הסימפטום המטריד הוא השתנה תכופה מאוד ביום ו2-4 בלילה.
השאלות:
מה ניתן ללמוד מממצאי הTRUS/ידנית/ביופסיה -
לעניין ההשתנות בפרט?
ולעניין מצב הערמונית בכלל?
כמובא להלן:
* "מידות – רוחב 55 מ"מ, אורך 39 מ"מ, גובה 29 מ"מ, נפח 32.0 סמ"ק.
חתך רוחבי: מירקם אחיד, PZ מעובה עם TZ קטן יחסית והסתיידויות גסות במעבר ביניהם. לא הודגמו ממצאים מוקדיים חשודים. חתך אורכי: בליטה קלה אל קרקעית שלפוחית השתן הודגמה השופכה לכל אורכה. אונה מרכזית: קטנה. שלפוחית זרע: סימטרית. קופסית: שלמה. סיכום: מהלך שיגרתי".
* בדיקה רקטאלית ידנית: 1+, רכה, לא חשודה.
* ממצאי הביופסיה:
Box 1 (Right): 10 cores of prostatic tissue showing fibro-muscular hypertrophy, glandular hyperplasia, few atrophic acini and mild chronic inflammation.
Box 2 (Left): 8 cores of prostatic tissue
showing fibro-muscular hypertrophy, glandular hyperplasia and few atrophic acini.
תודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד
ד''ר נחום זילבר07/06/2009אנחנו נפגשים פעם נוספת.
כמו שכתבתי לא ברור לי הצורך בביופסיה. מ"מ תשובת ה TRUS והביופסיה תקינים פרט למציאת ממצאים דלקתיים בערמונית.
בקש מהרופא תרופה להקלת הסימפטומים הנובעים מהערמונית המוגדלת בנוסף לאנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)