מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שוב הבוקר תחושה שדלקת השתן חזרהעופרי17/08/2009
צהריים טובים לפני כשלושה שבועות באתי עם סיפטומים של דלקת בדרכי השתן.בדיקת סטריפ אישרה דלקת עם מעורבות דמית נדמה בדרגה 2,ובנוסף עשיתי תרבית שתן.קיבלתי טיפול אנטיביוטי מסוג אפולודקס.בינתיים התרבית היתה שלילית.היום בבוקר שוב חזרו הסיפטומים צריבה בשתן ושתן מועט בהדרגה.הנקודה החשובה שמזה 3 שבועות יש לי רגישות באיזור הכליות,תחושות לא ברורות.האם יתכן קשר אף על פי שלא סבלתי מסימנים מובהקים שהדלקת הגיעה לכליות כגון חום.האם יש סבירות שתוצאת התרבית אינה נכונה.אשמח לקבל הכוונה למרות שמחר קבעתי תור לרופא.אגב אני בת 34 בריאה לחלוטין.תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופרי
ד''ר נחום זילבר19/08/2009קיבלת אנטיביוטיקה למרות שהתרבית הייתה שלילית. קרוב לוודאי מדובר בדלקת כיס שתן על רקע ויראלי ולכן עדיין הצריבה ממשיכה.
בקשי מהרופא המטפל הפניה לביצוע אולטרסאונד כליות וחכי לתשובה בקשר לשאלה שהעלת לגבי הכליות.
הרבי בשתייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות מוגברת של שתן - כבר כמה שניםאיתן17/08/2009
בן 33, בריא (בדרך כלל)
מאז שאני זוכר את עצמי, משהו כמו 10 שנים לפחות אני משתין בתכיפות מוגברת.
אמנם אני שותה כמו כן אדם נורמאלי : 2-3 כוסות קפה, 4-5 כוסות שתיה (תרכיזי דיאט)
ובמסעדות דיאט קולה בעיקר, ובפאבים/מועדונים בירות או רדבולים.
הבעיה היא שמעירים לי כל הזמן שאני הולך לשירותים פי 10 מכל אדם ממוצע.
אני יכול ללכת במועדון/פאב להשתין 3-4 פעמים אחרי בירה (330-500) כאשר החברים שותים ליטר וחצי ואולי משתינים פעם אחת באותו זמן נתון.
אם אני שותה 2-3 כוסות שתייה בערב, אני יכול להשתין כ 10 פעמים באותו ערב.
לילות שאני שותה לפני השינה (1-2 כוסות כשעה שעתיים לפני השינה) ואנ ייקום 4-5 פעמים להשתין.
מתן השתן מבחינת הכמות הוא נאה ומכובד :)
מתן השתן שלאחר מכן הוא כאילו לא השתנתי כמה שעות טובות.
לסיכום - הבעיה ממררת לי את החיים, מבזבזת הרבה מים למדינה ומשגעת אותי ובטח לא נעים לי לשמוע מאנשים "כמה אתה משתין, מה לא בסדר אצלך".
בידקות דם מקיפות שעשיתי (כולל דלקות למינהן) תקין לחלוטין.
יש מה לעשות (חוץ מלהפסיק לשתות) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן
ד''ר נחום זילבר19/08/2009אתה שותה, אתה לא מבזבז מים למדינה.
אתה צריך לעשות בדיקת אורודינמיקה אצל האורולוג ולאחר מכן לפנות לנפרולוג ולספר לו את בעייתך. אז הוא ישלח אותך לבדיקות נוספות במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהוט16/08/2009
איך משפרים את עוצמת השפיכה כדי שהיא תהיה חזקה יותר והאם יש בעייה שפעם
היא היתה אינטנסיבית ועכשיו היא פחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוצמה
ד''ר אורי גור16/08/2009לא משפרים.
אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות ואי סתירות בהטלת שתןאדם16/08/2009
דר' שלום רב,
הגבתי על הודעה קודמת ששלחתי, כנראה לא נראה כהודעה חדשה ולא נתקבלתה תגובה, לכן אפרט את המקרה מחדש.
בן 31
ברקע:
בעיית גב תחתון (ספונדילוליסטזיס) המורגשת בשנתיים האחרונות בכאבים בליווי הקרנה לרגל ימין.
ידוע לי על וריקוצלה באשך שמאל (מהגיוס) שלא השפיעה עלי יותר מידי למעט כאבים לעיתים נדירות באשך.
הבעיה אצלי כ 7 חודשים:
התחיל כחודש עם תכיפות גבוהה מאוד במתן שתן. בשילוב תק' של חשיפה רבה לקור ועומס עבודה (אינני יודע אם יש קשר אבל מוצא לנכון לציין זאת).
המשיך עם מיחושים וכאבים בקצה הפין. המיחושים בקצה הפין ובחלק התחתון לארכו רק באזור הערלה.
לאחרונה תכיפות לפרקים עם רגישות גבוהה מאוד לקור. אי נוחות באבר המין. מעט צריבה בהטלת שתן.
זרם סביר. לפעמים חזק ולפעמים חלש בהטלות קטנות. נשארות טיפות בסיום הטלה.
בזקפה התחושות כמעט נעלמות.
ברכיבה על אופנים מרגיש מעט כאבים באזור העכוז ומתחת לאשכים מאזור הפרוסטטה (התקופה המדוברת היא תקופה בה התחלתי לרכב...).
כיום, יותר אי נוחות באיבר המין ותחושת "קור" באזור השלפוחית כמקומות ממוזגים.
בבדיקות שערכתי:
בדיקת שתן ראשונה (בימים הראשונים של התופעה) נתגלה ממצא ורופא המשפחה נתן SIDURAL(כדורים קטנים אדומים), כמעט ולא השפיע.
ניתנה אנטיבייוטיקה (ציפוויט) למשך שבוע, ללא השפעה משמעותית
במהלכה נלקחו שתי בדיקות שתן (אחת לתרבית) - ללא ממצאים.
בוצע U-S כללי לבתן תחתונה ופרוסטטטה - הכל תקין.
בדיקה גופנית ע"י אורולוג הוחלט על דלקת בפרוסטטה (למרות שהיא קטנה) וניתנה אנטיביוטיקה ציפרוקסין ל 10 ימים - ללא השפעה.
הומלצה בדיקה אורודימנית - לא בוצעה עדיין
בדיקה ע"י אורולוג נוסף, בוצעו בדיקות STD - ללא ממצאים.
בברור עם אורטופדים לגבי השפעה של הבעיה האורטופדית בנושא - הוערך כסבירות נמוכה.
שאלותיי הן:
1. מה יכולה להיות האבחנה?
א) פרוסטטיטיס/פרוסטיטיס?
ב) היצרות
ג) דלקת? האם למרות שבדיקות משטחים וSTD לא העלו דבר זו יכול הלהיות אפשרות?
2. האם לדעתך נדרשות בדיקות נוספות - אורודינמיקה וציסקופיה?
אני מאוד מוטרד מהבעיה, נמשכת לאורך זמן ומרגיש שאינני מוצא פתרון לדבר ושאולי "מתפספס" משהו....
אודה על עזרתך
בתודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אורי גור16/08/2009אכן יתכנו: פרוסטטיטיס, היצרות, דלקת (לא תמיד מתגלה במשטחים)
יתכן כי אורודינמיקה ו/או ציסטוסקופיה יוכלו לסייע.
בוצעה תרבית זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בוצעה תרבית זרע
אדם17/08/2009בוצעו בדיקות STD.
האם בדיקת תרבית זרע יאמתו/ישללו פרוסטיטיס?
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תוספת
מודאג18/08/2009סובל מכאבים בגב התחתון (כםי שציינתי מאובחן אורטופדית) לאחרונה כאבים עזים באגן לאחר ישיבה ממושכת. האם קשור?
מציין שקיבלתי עד כה במשך התקופה בעלת התסמינים (יותר מ 1/2 שנה): ציפורל לשבוע וציקלופין ל 10 ימים - ללא השפעה. כחודש לאחר קבלת הטיפול האחרון הייתה הקלה לתק' מוגבלת של שבוע.
1. האם יכול להיות שהטיפול האנטיביוטי מורגש רק לאחר כמה שבועות?
2. האם נכון לנסות טיפול בכדור אחר? (אופלודוקס)
3. האם אי טיפול תרופתי ממושך (בוצע המון מעקב ובדיקות אך רק 2 מופעים של טיפול תרופתי) גורם לדבר להפוך לכרוני?
בקיצור, האם יש מוצא מהתסבוכת? המון רופאים ובדיקות אך לא תוצאות מעשיות (הרופא האחרון שלח אותי הבייתה וטען שאין לי כלום....)
שוב, תודה רבה מראש, מעריך את ההתייחסות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור20/08/2009תרבית זרע חיובית תתמוך באבחנה ותוכל לכוון לבחירת האנטיביוטיקה המתאימה
העדר טיפול לא גורם למצב להפוך לכרוני
לעתים דרוש טיפול ממושך באנטיובטיקה למספר שבועות, בשילוב עם תרופות נוספות כדי לצאת מהתסבוכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במבנה החיצוני של שק האשכיםמודאג16/08/2009
שלום רב,
תודה רבה על תשובתך , אני מצרף כאן שלוש תמונות, אבקש את עזרתך, כמובן שאני לא מבקש תשובה מחייבת, אך אבקש לקבל אינפורמציה על המצב שלי בהערכה.
כלומר האם שינוי במבנה החיצוני של שק האשכים יכול להעיד על קיום מחלה/בעיה באשכים? והאם לפי התמונה ניתן לומר שהמצב בוודאות לא תקין ? כלומר האם קיום "עודף עור" או "עור נוסף" שמתכווץ יכול להעיד על קיום מחלה באשכים? או מצב לא תקין?
כפי שציינתי בהודעה הקודמת, שאינני בטוח ב 100% אם יש שינוי בשק האשכים, אבל אני בטוח אולי ב-80% , כי לפי מה שאני זוכר, מעולם לא היה "עודף עור" או "עור נוסף" שמתכווץ, ומועלם לא השתנתה צורת שק האשכים, רק לפני חודש זה קרה, וראיתי שיש שינוי. לציין כי אין כאבים.
אבקש את עזרתך.
תודה מראש.
המשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק אשכים
ד''ר אורי גור16/08/2009קשה להתרשם מהתמונה שצירפת
לעתים שינוי במראה שק האשכים יכול להעיד על בעיה באשכים עצמם
פנה להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש ואדמומיותדניאל15/08/2009
שלום לפני כשבועיים הופיעה לי אדמומיות באשכים וכל העור באשכים ובפין נהיה מיובש והתקלף. לאחר יומיים זה עבר וכעת זה חזר שנית. ממה נובעת הבעיה ואיך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד''ר אורי גור16/08/2009האם ניסית קרם לחות?
אם לא עוזר פנה לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת שתןזוקי15/08/2009
אני בת 50 . בריאה בדרך כלל. פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת ובעבר cin2-3 עברתי קוניזציה והכל תקין בבקורות. מזה כמה שנים סובלת מדליפת שתן במאמץ ,ולאחר התרוקנות ישנה שארית שתן שדולפת לי..בשנה האחרונה סובלת מעצירות ,שמתבטאת בקושי בהתרוקנות ותחושה של חוסר התרוקנות מלאה לאחר מתן צואה ,וכן ישנו כאב באזור הרקטום ופעם אחת היתה דליפה של מעט צואה..בוצעה בי קולונוסקופיה ויצאה תקינה .היום בוצעה בי בדיקת אורודינמיקה היתה כואבת מאוד ,והרופא אמר ,שמשהו הפריע לו להכניס את הצינור, שכנראה אצטרך לעשות ציסטטוסקופיה ושאקבל תשובה בעוד 10 ימים על בדיקת האורודינמיקה .ושאין לי צניחה משמעותית באיברי האגן פרט לצניחה קלה של הדופן האחורי של הנרתיק. שאלתי- מה הסיבות שיכולות לגרום לקושי בהכנסת הצינור לשלפוחית ???אשמח מאוד לעזרתך!!מה דעתך בכלל על מה שתארתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן
ד''ר אורי גור15/08/2009היצרות בשופכה יכולה לגרום להפרעה בהכנסת קטטר. גם צניחת אברי האגן - אך זו ניתנת לאיתור בקלות בבדיקה.
עצירות יכולה לגרום לתופעות רבות של הפרעות במתן שתן. טפלי בעצירות.
המתיני לתוצאות הבדיקה האורודינמית - ועל פי התוצאה אולי ניתן יהיה להעריך הצורך בביצוע ציסטוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במבנה החיצוני של שק האשכיםמודאג15/08/2009
שלום רב,
מתנצל מראש על ההודעה הארוכה, ומודה לך על עזרתך, תשובתך מאוד חשובה לי!
אני בן 24, מזה חודש יש לי כאבים בגיד אדוקטור ימין, שהקרינו לאשך ימין ולמפשעה, וגם לרגל ימין, הכאב נשאר כ-10 ימים, אחר כך הכאב בגיד חלף, אך נשאר הכאב ברגל, פניתי כמובן לרופא משפחה, והוא נתן לי הפנייה לכירורג כללי , ובבדיקה אין עדות לבקע מפשעתי, כמה ימים לאחר הבדיקה אצל הכירורג, הכאב "עבר" מהרגל לגב, (כאב נודד) גם הכאב בגב היה נודד, לפעמים היה בגב תחתון, לפעמים בגב ואפילו בצוואר, עשיתי צילום רנטגן לגב, ואין בעיות בגב, אין דיסק, הכאב בגב ובגב תחתון נשאר בערך 7-10 ימים, לאחר מכן, הכאב עבר מהצוואר לכתף ימין וליד ימין, לאורך כל היד, פניתי עוד פעם לרופאת משפחה שנתנן לי הפניה לרופא אורתופד, ועשיתי בדיקת דם (לא בדיקה רגילה- ספירת דם, אלא היה רשום משהו אחר, אני לא מבין בזה, אבל בדיקה לכמה סוגים של וויטמינים ועוד משהו) עוד לא קיבלתי את תוצאת הבדיקה. אחרי כל הסיפור הזה שסיפרתי, רציתי לומר שמאז הכאבים שהתחילו בגיד והקרינו לאשך ימין ולמפשעה, אני רואה שיש שינוי במראה החיצוני של שק האשכים, אבל אני לא בטוח אם באמת יש שינוי כי מעולם לא כל כך הסתכלתי על האשכים שלי ולכן גם אינני כל כך זוכר איך הם נראים ואם בכלל יש שינוי, אבל מאז שהתחילו הכאבים אני חשבתי שהכאבים באשך ואז התחלתי לבדוק אותם כל שעה שעתיים, אם יש נפיחות או דברים כאלו, אבל מאז שהתחילו הכאבים אני רואה שהשינוי במראה/במבנה החיצוני של השק, כלומר אין שינוי בגודל האשך, לא הימיני ולא השמאלי, אין נפיחות או צבע אדום, אך כאילו שהשק יותר רפוי מכל פעם אחרת, וכאילו שיש "עודף עור" או "עור נוסף" מתחת לאיבר המין, בין החלק המחבר בין איבר המין לשק האשכים ,והעור הזה מתכווץ, וגורם למראה חיצוני לא יפה לאשכים, מה זה יכול להיות? האם זו מחלה? או בעיה באשכים? והאם זה קשור לכאבים שהיו לי? או האם כאבים בגיד אדוקטור, ברגל ובמפשעה יכולים לגרום לשינוי כזה או אחר במראה החיצוני של שק האשכים?
אי עוד לא אמרתי על זה לרופא המשפחה, לציין כי אני ביישן מאוד עד כדי שמתבייש לומר לרופא המשפחה, ומתבייש גם מבדיקת אורולוג.
אבקש את עזרתך הדחופה.
תודה מראש!
הערה : אם זה אפשרי כמובן ואם זה לא פוגע באתר ובתנאי השימוש באתר, אני יכול לצרף תמונה של שק האשכים, כי אולי יותר קל לראות בתמונה מאשר כל ההסבר שכתבתי לעיל, אז אם אפשר לצרף תמונה נא לומר לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק האשכים
ד''ר אורי גור15/08/2009לא נשמע שכל הכאבים שאתה מתאר קשורים או גורמים לשינוי במבנה שק האשכים.
כמו שהעדת יתכן והדבר נובע מההתעניינות המוגברת שלך בשק האשכים בגגל הכאבים באדוקטור.
אם יש גם כאבים באשך או ממשש גוש בשק האשכים- פנה לאורולוג. אל תתבייש!
מוזמן לשלוח תמונה, אך למשש לא ניתן דרך האינטרנט.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויטרה ולחץ דם נמוךלרום14/08/2009
שלום רב,
משתמש מדי פעם בלויטרה 20 מ"ג, 1/2 גלולה. הבעיה היא ירידה בלחץ דם עד ל- 100/50 .
ירידה זו גורמת לי להרגיש חולשה ואי נעימות כללית (לפחות אני חושב שזה בגלל זה).
לוקח גם נורמיטן 50 מ"ג פעמיים ביום, טריטס ואספרין 100 . תסמונת HOCM .
בדרך כלל לחץ דם מאוזן (עם הכדורים כמובן) 120/68 .
מה דעתך דוק', מה אפשר לעשות על מנת למנוע ירידה כזו בלחץ הדם, או משהו אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויטרה
ד''ר אורי גור14/08/2009לויטרה לרוב אינו גורם ירידה משמעותית בלחץ הדם
נסה לקחת שלא בסמוך לתרופות האחרות שמורידות את לחץ הדם (נורמיטן וטריטס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןויוי14/08/2009
שלום,
בשנה האחרונה היו לי מעל 5 פעמים דלקת בדרכי השתן,ואני מבינה שזה מתרחש לאחר קיום יחסי מין.
האם יש דרך למנוע מזה לקרות?
האם יש טיפול תרופתי מתאים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן
ד''ר אורי גור14/08/2009להקפיד לרוקן את שלפוחית השתן לפני ואחרי קיום יחסים
להמנע משימוש בקוטלי זרע ודיאפרגמה
יש לפעמים שממליצים לקחת טיפול אנטיביוטי (כדור אחד) סביב כל קיו םיחסים ולמנוע מדלקת להתפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "גולה" בין האשכים לרגלחסוי14/08/2009
שלום, אני בן 16 וחצי ורציתי לשאול האם זה מוזר שיש לי גולה דיי כואבת בין האשכים לרגל..
לחצתי עלייה ויצא חומר לבן כזה (לא זרע) חומר של הפצעונים (כמות ענקית) ואז המון דם.
האם זה סתם פצעון או משהו מעל? כי גם אחרי שפוצצתי אותו נשארה גולה כואבת שכשאני לוחץ עלייה יוצא דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה
ד''ר אורי גור14/08/2009נשמע כמו פצע מוגלתי בעור. אם אחרי שהתנקז עדיין נפוח וכואב יתכן וצריך לפתוח יותר. פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?עופרה14/08/2009
שלום רב
יש לי שני ילדים מהריונות טבעיים
מנסה להיכנס שוב להריון ללא הצלחה
עשינו בדיקת זרע ולהלן התוצאות:
נפח: 2.5, צמיגות:2, ריכוז: 5.5מ"ל, תנועתיות: 45%, תנועה פרוגרסיבית טובה: 9%.
לאחר ביצוע שטיפה: ריכוז: 11ml, תנואה:36%, סה"כ תאי זרע בתנועה: 2
האם יש סיכוי להיקלט באופן טבעי? מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות הזרע?
אשמח לתשובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר אורי גור14/08/2009סיכוי תמיד יש, כי מבין המיליונים מספיק רק אחד שיקלט.
אבל, מהנתונים שמסרת קשה להבין את איכות הדגימה. חסרים נתונים כגון מורפולוגיה. מצבה של בת הזוג- האם נבדקה?
אם מדובר במרכיב גברי בלבד הגורם לקשיים בפוריות, ניתן לשפר את איכות הזרע בתנאי מעבדה ולהזריק ישירות לרחם (IUI).
מציע לפנות באופן מסודר לרופא נשים העוסק במרפאת פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים במתן שתןיעל13/08/2009
שלום,
אני בת 62.
לפני 25 שנה חליתי בסרטן המעי הגס, מאז גופי מצולק עקב ההקרנות הרבות.
אני סובלת מזה מספר שבועות מכאבים עזים במתן שתן.
יש לי היסטוריה של דלקות בשלפחוחית השתן שככלו זיהום וגם דם בשתן.
לקחתי אנטיביוטיקה במשך 3 שבועות וזה לא עזר.
אנני יכולה לקחת תרופות רבות (כמו לשמל אוגמנטין, אוריקל) מאחר שהן גורמות לי או לשלשול קשה או לעצירות קשה (תוצר לוואי של סרטן המעי הגס ממנו סבלתי).
בדיקות עדכניות שעשיתי הראו המוגלובין נמוך.
בדיקות שתן עדכניות יצאו תקינות, אין דלקת / זיהום.
בדיקות אולטראסאונד עדכניות הראו כי אין אבנים.
הכאבים עזים ומתמקדים ב- Urethra.
אני סובלת מדופק מהיר, אני חסרת כוחות, סובלת מעייפות.
האורולוג המליץ על בדיקות גניקולוגיות.
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים החזקים?
מה יכול להיות הקשר לגניקולוגיה?
לאיזה רופא עוד אוכל לפנות כדי לנסות למצוא פתרון?
בתודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במתן שתן
ד''ר אורי גור13/08/2009דלקת בנרתיק יכולה לגרום לכאבים בשופכה בזמן מתן שתן, ולכן הגיונית ההמלצה לבדיקת גינקולוג.
בדיקת השתן התקינה אכן שוללת זיהום בדרכי השתן.
לא נראה שיש קשר לחוסר המוגלובין, אך זה בהחלט יכול לגרום לעייפות ודופק מהיר.
האם את גם במעקב אונקולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוק אבני כליהבקר עליזה13/08/2009
שלום רב, לבעלי נמצאה אבן בגודל 8 מ"מ אשר יצאה מהכליה השמאלית, ונמצאת בפי השופכן, בעלי ההושפז בבי"ח לאחר כאבים חזקים מלווים בהקאות, לאחר 3 ימי אשפוז ועליה בקריאטינין ל-1.9 הוחלט להכניס נקז כלייתי (ניפרוסטומה), בעלי שוחרר הביתה עם הנקז, קבלנו תור לריסוק האבן, ל-30.08009 (הומלץ על ריסוק חוץ גופי) האם לאחר הריסוק תוצא הניפרוסטומה, האם הריסוק נעשה באשפוז, מיותר לציין כי בגלל הנקז בעלי מוגבל בתפקוד היומיומי, (נותן שתן ספונטני מהכליה הימנית) ומהשמאלית לתוך השקית, בעלי בן 58. אשמח לקבל תשובתכם, בתודה ובברכה בקר עליזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוק אבן
ד''ר אורי גור13/08/2009לאחר ריסוק האבן יש לוודא כי אכן התרסקה ואינה חוסמת את דרכי השתן , ואז ניתן יהיה להוציא את הנפרוסטום.
ריסוק נעשה בדרך כלל במסגרת אשפוז יום (או עם השגחה ללילה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריסוקק אבני כליה
בקר עליזה14/08/2009תודה,תודה על התשובה אלף ברכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד13/08/2009
שלום
הופניתי לבדיקת שתן לאחר חשש להמטוריה.
מה אומרת התוצאה ERYTHROCYTES-U STRIP >250?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטוריה
ד''ר אורי גור13/08/2009מאשרת כי אכן ישנן כדוריות דם אדומות בשתן (=המטוריה). האם גם ראית דם בשתן?
פנה להמשך בירור אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלעד14/08/2009היו לי שתי תופעות של דם בשתן בחודש וחצי, שתן אדום ליומיים בכל פעם.
הופניתי לבדיקת שתן לציטולוגיה וקיבלתי כוס למלא בבית. האם עדיף למלא בערב לפני המסירה או בבוקר המסירה את השתן הראשון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבוקר
ד''ר אורי גור14/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה
אלעד14/08/2009האם צריך הפרש מסוים בין 3 הפעמים של הבדיקה לציטולוגיה או שאפשר לתת שתן בהפרשים של יומיים שלושה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
ד''ר אורי גור14/08/2009הפרש יום יומיים זה מספיק בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)