מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום רבדודי13/11/2008
שלום רב אני מתלבט מאוד לגבי שימוש בתרופת פורפסיה(עצירת נשירת שיער) בעלון המידע רשום שיש ירידה בנפח נוזל הזרע - האם התרופה יכולה לפגוע בפוריות בשימוש מתמשך של מספר שנים - תודה דודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר נחום זילבר14/11/2008כן. אולם, הפגיעה בפוריות היא יחסית קלה. יתכן ותהיה פגיעה קלה בתפקוד המיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתי באשכיםאני13/11/2008
לפני כשבועיים חשתי כאבים באשכים, כשהסתכלתי ממה נובע הכאבים גיליתי פצע מוגלתי...אני קצת מודאג, הפצע הזה כאמור מופיע כבר כשבועיים ואני לא רואה שינוי לטובה, אבל גם אין שינוי לרעה...מעבר לזה יש נפיחות באזור הפצע.
אודה על תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר נחום זילבר14/11/2008יתכן ומדובר בפצע שטחי של העור. פנה לדרמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןגאיה12/11/2008
שלום רב, לסבא שלי (בן 85) החלה לאחרונה בעיה של בריחת שתן. שמעתי ש"פרוסטמד פורטה" יכול לעזור במקרים כאלה מאחר והוא מקטין את הפרוסטטה. האם מומלץ לנסות? תודה מראש, גאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאיה
ד''ר נחום זילבר14/11/2008כן. פרוסטמד אינו מזיק ואפשר לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות בהטלת שתןרונה12/11/2008
דר' שלום, פונה אליך מתוך ייאוש אמיתי לאחר התייעצות עם מספר רופאים מומחים שלא ממש נתנו לי מענה עד כה. בת 28.בריאה בסה"כ. כבר מס' שנים סובלת מתכיפות בהטלת שתן גם במהלך היום וגם בלילה.מדובר על הליכה לשירותים במהלך היום כמעט כל שעה ובמהלך הלילה פעמיים-שלוש. פעמים רבות ישנה תחושה של חוסר התרוקנות לאחר ההתרוקנות מה שגורר 6-7 הליכות כמעט רצופות לשירותים לצורך הטלת שתן. תופעה נוספת היא דקירות בבטן התחתונה ותחושת חום וחולשה בגוף שמשתפרת עם הטלת השתן. חשוב לציין שאיני שותה כמויות חריגות של מים וכן שלא מצאתי קשר לקיום יחסים שכן התופעה כמעט כל הזמן קיימת. אולטרסאונד יצא תקין וכן תרביות שתן. ניסיתי מס' תרופות כמו ספזמקס שממש לא הועילו. הפרופ' איתו התייעצתי לאחרונה אמר שאין טעם לבצע בדיקות חודרניות ועדיף פשוט לבצע מס' תרביות שתן נוספות כדי לבדוק אם יש איזשהו זיהום חיידקי. שאלתי היא - מכיוון שהתופעה מקשה עליי מאד ופוגעת באיכות חיי וכן לאור העובדה שתרופות לא עוזרות האם בכל זאת כדאי לבצע בדיקות שבודקות בעיות בכיס השתן, ציסטוסקופיה וכ'ו. כמו כן, קראתי על תופעה בשם אינטרסטישיאל ציסטיטיס שתופעותיה מזכירות את שלי. האם כדאי להיבדק גם לזה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
ד''ר נחום זילבר14/11/2008מאוד לא ברור לי איך בחורה בת 28 הסובלת מס' שנים מבעיות שאת מתארת פונה לכל כך הרבה רופאים ומקבלת כל מיני טיפולים במקום לפנות לאורולוג
האורולוג יאבחן את מצבך בין השאר עם בדיקות שונות ויתכן שיגיע אפילו לאבחנה שציינת. בכל מקרה הוא יטפל בך היטב ובדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא יקר
רונה19/11/2008כפי שציינתי בגוף ההודעה לא רק שהתייעצתי עם רופאים אורולוגים אלא גם עם פרופ'! בכל מקרה תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונה
ד''ר נחום זילבר19/11/2008קראתי בעיון חוזר את מכתבך המפורט. לא הזכרת במכתבך אורולוגים. מכל מקום מוזר מאוד שאותם רופאים לא הציעו לך בדיקות כמו אורודינמיקה וציסטוסקופיה עם מילוי שלפוחית ובדיקות נוספות. ורק "התעסקו" עם תרביות וספזמקס ודברים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום רבאיתמר12/11/2008
אני כתבתי כאן בעבר, עברתי בחודש יולי חבלה באיבר המין ממכנסיים שלחצו אותו כלפי מטה במשך הרבה זמן, כתוצאה מכך ישנן שקעים בצידי האיבר בין האשכים לבסיסו התחתון של האיבר מין, וכתוצאה מכך האיבר מין בזיקפה לא מתרומם לגובה אלא אם אני מחזיק אותו עם היד כל הזמן, ומאז האירע אני מרגיש שהאיבר מין מאוד משוחרר (מאיזורי השקעים) וגם לאורך כל השופכה נוצר פס חום ללא תחושה (העור שם קל למשיכה) גם בזמן זיקפת לילה האיבר מין מאוד משוחרר בבסיס התחתון. מאז הייתי כבר אצל 3 אורולוגים (2 מתוכם מומחים גם לתפקוד מיני) אשר אמרו שהכל תקין, אבל זה ממש לא תקין, לא היו לי שקעים אלו לפני האירוע, זה ניראה ממש כאילו חסר חלק מהאיבר באיזור שבין האשכים לפין ורואים את הריקמה הפנימית בתוך העור שהיא מעין קרועה. בבקשה אני מבקש ממכם מה זה יכול להיות, והאם ניתן לטפל בזה?והאם זה מוכר? זה משפיע לי על כל החיים, ואני בדיכאון מאוד כבד. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתמר
ד''ר נחום זילבר14/11/2008לצערי אין לי מה להוסיף. כאשר 3 אורולוגים מנוסים שהם קולגות שלי אומרים שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא תקין
איתמר15/11/2008אני מכיר את הגוף שלי הכי טוב, והבעיה לא הייתה לפני החבלה, פשוט הרופאים היום מאוד עצלנים ולא מוכנים להתאמץ כמו שצריך. אז כדאי שתתחילו לשנות גישה ולהאמין לחולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתמר
ד''ר נחום זילבר19/11/2008אינני מסכים עם דעתך.
גישתך אינה נכונה. האם היית רוצה לעבור בדיקות קשות כגון: קברנוגרפיה ובסופו של דבר יגידו שאין מה לעשות?
האירוע שתארת גם החבלה וגם השקעים וגם הקרעים אינו מצב שהרופא עצלן ואינו מטפל או אינו מוכן להתאמץ. גם אני כמו שאר האורולוגים מאמינים לחולים. אולם השאלה במקרה זה היא האם גם לאחר ביצוע בדיקות כלשהן יש עדיין מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשךססס11/11/2008
קיים אצלי כאב באחד האשכים וייתכן שהרגשתי שם גוש קטן. הכאב החל לפני כחודש וחצי, התגבר וחלף לאחר כשבוע, ובשבוע האחרון שוב חזר. הכאב דיי חלש ונראה שלא תלוי בתנועה אלא פשוט הולך ובא במהלך היום. ייתכן שגם האשך השני החל לכאוב, אך אולי אני רק מדמיין. במה ייתכן שמדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באשך
ד''ר נחום זילבר14/11/2008יתכן וישנה דלקת קלה באשך או ב"צינורות" הקשורים אליו. פנה לרופא שיבדוק אותך ואחר כך ישלח אותך לביצוע US אשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי עיגול צהוב מסביב לפין.11/11/2008
שלום, אני בן 16 ולאחרונה גילית שמסביב לפין שלי יש מעין חצי עיגול בצבע צהבהב שמתחיל עבה בצד אחד, נעשה דק יותר ומסתיים עבה בצד השני. זה נמצא מעט מתחת לכיפה ובחלק העליון של הפין. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא עור
ד''ר נחום זילבר14/11/2008זה ממצא הקשור לעור. אם זה נמשך פנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כתוצאה מאיפוקפלוני11/11/2008
יש לי כאבים כתוצאה מהתאפקות ממושכת( 20 דק') - איך אפשר למנוע? - כמובן, חוץ משפיכה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוני
ד''ר נחום זילבר14/11/2008יש להימנע מהתאפקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותדן10/11/2008
האם ישנן בעיות אורולוגיות אשר יכולות לגרום לעייפות וחולשה כרונית? ואם כן, מהן למשל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
ד''ר נחום זילבר14/11/2008בד"כ בעיות הקשורות בתיפקוד כלייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לברית20 אנונימי09/11/2008
אני בן 20 ושוקל לעבור ברית ויש לי כמה שאלות 1. האם הברית פוגעת בגודל האיבר? משום שבסופו של דבר מורידים חלק מהעור. 2. מה הסיכויים שיהיו סיבוכים בניתוח? כלומר האם קורים יחסים הרבה מקרים שיש סיבוך כלשהו בניתוח או לאחר מכן בתקופת ההמתנה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד''ר נחום זילבר14/11/20081. לא
2. יתכנו סיבוכים קלים כמו בכל ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתמוטי09/11/2008
האם שישוש ממושך האנטיביוטיקה כמו דוקסיליו ואפלודקס יכולים לגרום להתפתחות פטריה כמו קנדידה? לי נתנו אפלודקס /מה הפעילות הרפואית של ciproxinלעומת אפלודקס שכאמור קיבלתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר נחום זילבר14/11/20081. לא
2. זה אותה משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתמוטי09/11/2008
לאחר טיפול של חודש אפלודקס ושבועיים עם דוקסילין חשתי טוב.לאחר שהפסקתי את הדוקסילין והמשכתי עוד שבוע עם האפלודקס הכאבים והרגישות חזרו לקדמותם. האורולוג טוען שאנטיביוטיקה לא תעזור ושאם אקח שוב תהייה הטבה אבל זה יחזור כי הערמונית עם בצרת ורגישה.לבסוף הוא החליט לתת לי דוקסילין 15 כדורים לשבועיים(כדור ביום)ואפלודקס לחודש כדור ביום. כל בדיקותי תקינות האם המינון שהוא נתן לי לא נמוך מדי? לפני כן לקחתי מינון כפול בשני התרופות הנ"ל.אני חושש שמינון זה לא יעזור ואולי דווקה עכשיו צריך טיפול יותר אגרסיבי למנוע מהדלקת להפוך לכרונית.מה לעשות? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר נחום זילבר14/11/2008ראה תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת..כ09/11/2008
שלום רב,דוקטור.. אז ככה,אני יוצאת עם בחור בן 30,תקופה של חודש ביחד..הוא לא יצא עם הרבה בחורות,ולא שכב עם הרבה...היה קטע מיני בינינו,אבל ברגע שהוא רוצה להיכנס אליי,הוא נופל..בבוקר יש לו זיקפה,ומתי שהוא מאונן,ומלטף יש לו,רק ברגע שרוצה להיות איתי ולהיכנס אליי,נופל מהר.. אני מודאגת,כי הוא לא אוכל,ומתבייש במה שקרה לו,מסתגר בחדר..ואני דואגת לו..פעם הוא היה עם בחורה שהיה לו את המקרה הזה,אבל חשב שבגלל שעשה זאת בלי רגש,אז זה קרה,ואיתי שאוהב,חשב שזה לא יקרה,אבל לצערינו זה גם קרה,ואולי לא קשור לרגש,כי רגש ואהבה יש בינינו והמון..אמרתי לו שאני איתו באש ובמים אם יש בעיה,ואני אלך איתו לטיפולים,ולייעוץ,אני תומכת ומנסה כמה שיותר לעזור..מה אפשר לעשות?איך אפשר לטפל בזה? לאן לפנות? ממה זה בדיוק המצב הזה? האם זה יכול לעבור לבד?האם הוא יוכל להביא ילדים?זרע תקין? אני רק יודעת שהוא לוקח כדורים לאלרגיה (אבק) ויש לו אסטמה..חוץ מזה בחור בריא.. תודה על תשובתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו..
כ09/11/2008הוא אומר שזה "חרדת ביצוע"..אז אני רוצה לשאול:למה זה קורה?האם אפשר לטפל בזה?דרך מה? אולי בגלל שבעברו לא היה עם הרבה בחורות?? הוא לא מעשן,לא לוקח סמים,בחור בריא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת ביצוע
ד''ר נחום זילבר14/11/2008חברך מאוד צודק זוהי חרדת ביצוע קלאסית.
זה לא קשור לכושר גופני ולא לבעיה פיסיולוגית אורגנית אלא פשוט בעיה פסיכולוגית מכבידה שצריכה להיות מטופלת אצל סקסולוג-פסיכולוג או אורולוג המטפל בבעיות בתפקוד מיני לקוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםמ08/11/2008
שלום ד'ר נחום זילבר. הבנתי שכאב באשך נגוע יכול להצביע על גידול אך האם כאב זה הוא כאב יום יומי או שמשתנה ? ועוד שאלה :האם בדיקת אולרסאונד יכולה לקבוע בוודאות על גידול סרטני באשך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מארק
ד''ר נחום זילבר14/11/2008מה זה אשך נגוע?
סרטן אשכים יכול להופיע עם או בלי כאב
ניתן לחשוד בקיום הסרטן אשך כאשר מבצעים אולטראסאונד של אשכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מאיבר המין בעת אונותג08/11/2008
שלום, כאשר אני נמצא עם חברתי והנני מגורה מינית ,האיבר מפריש נוזל דביק לפני הגמירה . כלומר בעת המשחק המקדים . איך מטפלים בכך ? האם יש טיפול תרופתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג
ד''ר נחום זילבר14/11/2008אין לכך טיפול תרופתי
זה מראה שמערכת הגירויים אצלך עובדת היטב ואז הבלוטות בקדמת הפין מפרישות נוזל
זה תקין לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)