מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זיקפה חלשה-מאיפה מתחיליםאלי19/11/2008
שלום אני בן 31 בחודשים האחרונים אני סובל מזקפה חלשה מאוד בעת קיום יחסים אין לי זקפת בוקר וכל זה קורה גם כשאני צופה בסרטי פורנו אני מתגרה אך הזקפה לא מגיעה למצב של התקשות מלאה. כך שלא נראה לי שמדובר בחרדת ביצוע. אין לי חרדות מיוחדות או בעיות רפואיות או משהו שעלול לגרום לבעיה. לחץ דם תקין. רציתי לדעת מאיפה מתחילים לטפל? האם לגשת לרופאת המשפחה? ישר לאורולוג? האם לבצע קודם בדיקות דם וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקפה חלשה
ד''ר נחום זילבר19/11/2008אני ממליץ לגשת לאורולוג המתמצא בעניינים אלו. יבדוק אותך ויחליט על האבחנה והטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSA ובדיקה באצבעאריק19/11/2008
אני עושה כל שנה בדיקת PSA וגם בדיקה עם האצבע אצל אורולוג לגילוי סרטן הערמונית. השנה הלכתי לאורולוג לפני שעשיתי את בדיקת ה PSA ואחכ פתאום חשבתי שאולי יש איזה בעיה לעשות עכשיו את בדיקת ה PSA מכיוון שאולי לבדיקה באצבע יכולה להיות השפעה על ה PSA וככה לא אקבל תשובה אמיתית. בבקשה מה דעתך? ואם במקרה יש השפעה אז כמה זמן צריך לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק
ד''ר נחום זילבר19/11/2008ניתן לבצע PSA כמה ימים לאחר בדיקה רקטלית (יש האומרים אפילו באותו יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן18/11/2008
שמעתי אם מאוננים הרבה אז נכון שיש שפיכה יש מלא זרע שיוצא אבל האם זה נכון שזה מוריד את ספירת הזרע ומזה ספירת זרע והאם אוננות בינונית גבוהה יכולה להשפיע על כניסה להיריון????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליקו
ד''ר נחום זילבר19/11/2008ישנם הרבה אגדות. המשך את חייך כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע מועטיניב17/11/2008
שלום ד"ר. אני בן 28 ,לאחרונה כאשר אני גומר גם בסקס וגם באוננות יוצא לי ממש מעט זרע לבן ומאוד צמיגי עם ריח מעט שונה מהרגיל ,מה שלא היה עד לפני כמה חודשים ,אם זה יעזור למתן תשובה טובה יותר אז יש לי זיקפה תקינה וזרימת שתן תקינה ,אם תוכל להגיד לי מה יכול להיות הגורם לכך וכיצד לטפל בבעיה ואם ניתן להכניס להריון עם זרע מועט כל כך?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
ד''ר נחום זילבר19/11/2008יתכן שיש לך דלקת בזרע. ממליץ על ביצוע תרבית בזרע ולאחר מכן טיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתsbh17/11/2008
שלום רב מקווה שמכתבי הארוך לא יכביד עליך אך אני מחפש מזה זמן רב את הגורם למצבי.ואשמח להתייחסותך. בבדיקה רקטאלית אובחנה ע"י האורולוג דלקת בערמונית. ( יש לציין שלפני הבדיקה סבלתי מספר שבועות מחום של כ-38 בממוצע ואף יותר ושקיעת דם גבוהה ביותר, התאשפזתי בבי"ח ולאחר שלא אובחן דבר בסדרת בדיקות כמו CT אולטראסאונד ועוד אך שלא כללו בדיקות ע"י אורולוג קיבלתי דוקסילין שהוריד בסופו של דבר את החום) האורולוג שבדק אותי ביוזמתי לאחר האישפוז וזיהה בבדיקה רקטאלית דלקת בערמונית החליט על טיפול של ציפלופלוקסיצין לתקופה של ס"כ- 34 יום (2 ביום), וכן מעקב שלו. תרבית זרע שביצעתי לא העלתה זיהום ממקור חיידקי. וכן בדיקות שתן שללו חיידקים. כמו כן לאחר סיום הטיפול נערכה בדיקת אולטראסאונד של הערמונית (בדיקה בשם TRUS אם אינני טועה) על ידי אורולוג אחר, ובה נמצאו מעט סימני גודש בלבד. נאמר לי להפסיק את לקיחת האנטיביוטיקה. הבדיקה נערכה לאחר שחשתי כאבים עזים ביותר בגב התחתון ובאגן (אינני יודע עדיין אם יש קשר בין 2 המקרים) שאלותי הם: *האם על סמך בדיקה רקטלית בעזרת האצבע בלבד ניתן לאבחן דלקת בערמונית ולהורות בשל כך נטילה של אנטיביוטיקה למשך יותר מחודש? *האם ייתכן שלא הייתה דלקת כלל לאחר שבסיום הטיפול (אמנם) נערכה בדיקת אולטרסאונד ובה לא עלה כל ממצא למעט מעט גודש? *האם יתכן קשר בין כאב כה עז ורציף (כשבוע) באגן ובגב התחתון לבין אותה דלקת אפשרית בערמונית?? *האם דלקת בערמונית ללא טיפול אכן יכולה לגרום לחום כה ממושך של כחודש עד למתן דוקסילין? (יש לציין שבמהלך לקיחת האניטיביוטיקה סבלתי מכאבים שחלפו באשך שמאל באיזור העליון, וכיום סובל בעיקר מכאבי גב תחתון אגן ומפשעה) אשמח לתשובתך בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר19/11/20081. כן בהחלט.
2. TRUS לא יכול לשלול דלקת בערמונית.
3. לעיתים זו אחת התלונות של פרוסטטיטיס.
4. דלקת אקוטית של הערמונית יכולה לגרום לחום אם לא מקבלים אנטיביוטיקה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה בהמשך לתשובתך
sbh20/11/2008שלום רב ראשית, תודה על התייחסותך! אם אכן בדיקת ה-TRUS אינה יכולה לשלול דלקת בערמונית, אזי מהי הבדיקה שיש לעשות ע"מ לוודא שהדלקת חלפה או שמא מדובר בדלקת כרונית לא חיידקית, שכן ע"פ תוצאות בדיקת הזרע והשתן לא נמצאו כל ממצאים חיידקיים. כאמור לאחר נטילה של אנטיביוטיקה מעל חודש ביצעתי בדיקה של TRUS לא נמצאו ממצאים חריגים, ולכן נאמר לי להפסיק את נטילת האנטיביוטיקה. אם לדבריך בדיקת ה-TRUS איננה יכולה לשלול דלקת ערמונית, אז מה כן עלי לעשות כדי לדעת אם יש לי דלקת או שהיא חלפה? בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולי
ד''ר נחום זילבר26/11/2008הסימפטומים והתלונות הם הקובעים האם עדיין יש דלקת מסוג כלשהו בערמונית. בהתאם הוחלט על הפסקת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב לאחר קיבוע?אייל17/11/2008
ביצעו לי קיבוע באשך לאחר תסביב אשך שקרה לי בחורף שעבר, בחורף האשכים עולים כלפי מעלה ונצמדים לכיוון הגוף בגלל הקור האם דבר זה יכול לשבש את הקיבוע ולסכן אותי שוב בטראומה של תסביב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר19/11/2008בדרך כלל לאחר קיבוע האשך לא תתכן אפשרות של תסביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה בדר"כ?
אייל22/11/2008אילו מקרים יוצאי דופן יכולים לקרות? אני ממש מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל
ד''ר נחום זילבר25/11/2008בד"כ הכוונה לרוב המקרים הידועים בספרות. לא מוכרים לי מקרים חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאודי17/11/2008
בבדיקה שעשיתי נמצא נפח פליטה מועט. לפי דבריו של הרופא, כמות הפליטה היא כזאת שמחייבת הזרעה מלאכותית. בתוצאות הבדיקה רשום volume=0.5ml כאשר הערכים התקינים הם 2-6ml בבדיקת אולטרסאונד יצא שהכל תקין פרט להסתיידות קלה האם יש עוד משהו שאפשר לעשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודי
ד''ר נחום זילבר19/11/2008אכן זו כמות נמוכה של נוזל זרע, אולם החשוב ביותר הוא האיכות וההרכב של הזרע, וזה יקבע אם תצטרכו בעתיד הפרייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השךפוחיתelena16/11/2008
שלום רב! בעלי בו 38 ואובחן כי סובל מגידול בכיס השתן. טרם נקבעה דרגת חדירה לדופן. מה היא הסבירות לפגיעה בתיפקוד מיני לאחר ניתוח רדיקלי אם יהיה בו צורך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנה
ד''ר נחום זילבר19/11/2008בשלב זה אין סיבה לדאוג לתפקוד המיני. כאשר יחליטו על ביצוע פעולה נתוחית כלשהי יסבירו לכם את כל הסיבוכים האפשריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיקפהדני16/11/2008
שלום שמי דני אני בן 23 יש לי חברה 5 שנים במהלך 5 השנים האלו קיימנו יחסי מין טובים עם זיקפה מלאה וחזקה לאחורנה תקופה של ארבעה חודשים זיקפתי נחלשה מאד ואני מאד מוטרד וחושש מזה ולא יודע חמי לפנות! רציתי לדעת ממה זה נגרם עם אפשר לחזור לזיקפה חזקה ומלאה ????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר19/11/2008זקפה שנחלשת פתאום בגיל זה היא על רקע אורגני או פסיכולוגי.
אין סיבה למשוך זאת - פנה לאבחון ולטיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות האיבר לאחר אוננותסטודנט16/11/2008
שלום דוקטור יש לי בעיה שהאיבר מתנפח לאחר אוננות ואני יסביר: עד לפני כמה חודשים הכל היה רגיל אבל לפני כמה חודשים לאחר אוננות האיבר נשאר נפוח ליום ,ומאז קרה לי הנפיחות עוד כמה פעמים לאחר אוננות לא שמתי לב לאיזה בעיה אחרי זיקפה רגילה טבעית (בלי לאונן) מה שכן שמתי לב זה שאחרי אוננות עם זיקפה בעיקר אם אני משפשף (לא בצורה אגרסיבית מדאי) ללא חומר סיכה או משהו כזה (אולי זה יקרה גם עם חומר פשוט לא נסיתי) אחרי שאני גומר שהזיקפה יורדת אני רואה שהאבר נפוח קצת, לא נמצא בעובי הטבעי שלו והוא בעיקר מקבל נפיחות בחלק העליון של האבר מתחת לכיפה מהצד התחתון של האבר חשוב לצין שאין לי כאבים (אולי טיפה זה מרגיש חם) והנפיחות יורדת אחרי כמה שעות מקסימום יום (אולי יום וחצי) אשמח לקבל חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנט
ד''ר נחום זילבר19/11/2008יתכן ויש גירוי חיצוני בעור שגורם לנפיחות במקום או אולי עברת חבלה מקומית באזור זה תוך כדי אוננות בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מוקדמתאורי15/11/2008
שלום ד"ר, כאשר אני מקיים יחסי מין אני מגיע לשפיכה מאוד מהר וזה מאוד מפריע לי. רציתי לדעת, מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה הטיפול המתאים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר נחום זילבר19/11/2008בגיל הצעיר הסיבה היא פסיכולוגית והטיפול לכך הוא פסיכו-סקסולוגי ותרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למצוא אמבה בשתןמיכאל15/11/2008
האם ניתן למצוא אמבה - היסטוליטיקה בשתן?? מה פירוש "תאים עגולים" בגודל של אמבה היסטוליטיקה בשתן בבדיקת מעבדה?? תודה מראש:))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכאל
ד''ר נחום זילבר19/11/2008עדיין לא נתקלתי במצב של אמבה בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיקפהיהורם15/11/2008
שלום רב, לפני מספר חודשים בצעתי בדיקות והתבררולי הממצאים הבאים: 1. חוסר ברזל. 2. חוסר b 12 . 3. דם בשת, ערך הדם בשתן צויין 25 באדום. הרופאה נתנה לי תוספות לברזל ול b 12 והפנתה אותי לאורולוג. האורולוג ביצע עוד בדיקת דם לשלול סרטן והפנה אותי לציסקוסקופיה, מאוד פחדתי ולא רציתי ללכת, אך לא היתה לי ברירה, לאחר הבדיקה התברר כי הכל תקין, אבל עדיין יש לי דם בשתן, בעייתי העיקרית היא כי שבוע לאחר הבדיקה נעלמה לי הזיקפה לגמרי ? מה עושים ? כמו כן האם יתכן כי יש לי דלקת בפרוסטטה ואם כן אז מה עושים, אודה להתייחסות, יהורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהורם
ד''ר נחום זילבר19/11/2008העלמות פתאומית של זקפה לא קשורה לציסטוסקופיה. יתכן שישנה דלקת בערמונית ואולי ההמטוריה נובעת רק מהערמונית המוגדלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בדרכי השתןשרית15/11/2008
שלום, אני בחורה בת 23, וסובלת כבר כמה שנים מדלקות חוזרות בדרכי השתן. לפעמים מדובר על דלקת כל חודש או כל חודשיים. לעתים הדלקת חמורה מאוד, לעתים קצת פחות. בדרך כלל אני מקבלת טיפול אנטיביוטי שעוזר. אני גם לוקחת חמוציות (משתדלת לקחת כל יום, לעתים אני שוכחת). הדבר מטריד מאוד ובכלל לא נעים. אני משתדלת לשתות כמות מספקת של מים כל יום אבל לא תמיד הדבר אפשרי, מה גם ששתיית מים מרובה מצריכה הליכה תכופה לשירותים (ואם אני שותה אפילו ליטר וחצי מדובר על די הרבה הליכות לשירותים), וגם זה קצת מטריד. מספיק שיום אחד אשתה רק כמה כוסות מים וכבר יתחיל לשרוף בעת מתן שתן. גם כל התאפקות קלה שבקלות גורמת לזה, אבל לפעמים אני פשוט מוכרחה להתאפק (אפילו שאני כבר מאוד מפחדת מזה). רופא המשפחה שלי טוען כי לדעתו אין שום בעיה המצריכה התערבות כירורגית למשל, או שאין בעיה במבנה מערכת דרכי השתן. הוא הפנה אותי לאולטראסאונד אבל אמר שלדעתו התוצאות תהיינה תקינות. אמרו לי שתכיפות בדלקות בדרכי השתן נגרמת כאשר בחורות מתחילות לקיים יחסי מין או לא שומרות על הגיינה. אבל אני שומרת על היגיינה ומתנקה כל יום בסבון מיוחד, וגם הדלקות התחילו בפעם הראשונה כאשר הייתי רק בת 17, הרבה לפני שהתחלתי לקיים יחסי מין (ויש לציין שעם בחור קבוע). הרופא אמר שאין מה לעשות וזה קורה להרבה בחורות צעירות, ובכל פעם שמתחילה דלקת אבוא לקחת אנטיביוטיקה במרשם. האם באמת אין מה לעשות? ממה יכול להיגרם דבר כזה? והאם זה יימשך כל החיים? בברכה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר נחום זילבר18/11/2008עליך לפנות לבדיקה בהקדם אצל אורולוג. יתכן ומדובר באחד מהמצבים הבאים:
* דלקות קלות חוזרות בשתן המטופלות בכדור אנטיביוטיקה כל ערב.
* דלקות חוזרות על רקע של בעיה מתמשכת בשלפוחית השתן עצמה.
* דלקות על רקע של בעיה אנטומית בדרכי השתן וכו'.
בשלב זה, הרבי בשתיה. עם הופעת הדלקת בשתן עם תרבית שתן חיובית קבלי אנטיביוטיקה מתראימה מהרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקל ננסי וערמונית מוגדלתמורדי13/11/2008
שלום רב, אני בן 55 וסובל מערמונית מוגדלת בדרגה הכי נמוכה. לפני כחודשיים וחצי התחלתי להשתמש בדקל ננסי 320 מ"ג ביום. בשבועיים האחרונים אני מרגיש לפעמים כאב קל בבטן. הבטן גם יותר קשה מכרגיל והיציאות יותר קשות. שאלתי היא האם להפסיק עם הדקל הננסי.באופן זמני או להוריד אולי מינון לזמן מה? . ועוד שאלה ברשותך, לאחר שהשתמשתי בדקל הננסי כחודש ימים עברתי בדיקת psa free שהיתה תקינה. לאחר מכן נודע לי שנטילת דקל ננסי משפיעה על התוצאה של הבדיקה לטובה. אבקש את דעתך בנידון והאם להבא אני צריך להפסיק לקחת את הדקל הננסי לפני בדיקה זאת ולכמה זמן? בתודה מראש, מורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורדי
ד''ר נחום זילבר14/11/2008אין השפעה גדולה על ה PSA
אם כאבי הבטן חולפים עם הפסקת נטילת התרופה אז כנראה יש קשר ביניהם. עליך להחליט מה רצוי לך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)