מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי שליטה על סוגריםגילה24/08/2008
בן משפחתי בגיל 56,ניפצע קשה בתאונת דרכים לפני חודשיים,נותח פעמיים בראשו.היום 3 שבועות אחר הניתוח השני לא שולט על סוגרים.כלומר:בשינה אין סיכוי שיקום לשירותים,במצב עירנות יכול ללכת לשירותים גם כאשר יש לו תיטול,לפעמים בהליכה כאשר אין תיטול הוא ממהר לשירותים אך לא מצליח לשלוט בדיקת פי אס אי 1.35 מה דעתך ד"ר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילה
ד''ר נחום זילבר29/08/2008אין ספק שיש קשר לתאונה ולפגיעה בראש.
הנוירולוג המטפל יסביר לכם את הקש בין הנוירולוגיה לבין האורולוגיה.
אין קשר ל PSA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפוטנציה בגיל צעיראיציק23/08/2008
ד"ר זילבר שלום רב, אני גבר בן 25 הנוטל מזה שנה תרופת פרופסיה למניעת נשירה ואלטרוקסין לטיפול בפעילות בלוטת התריס. מזה זמן רב שאני חש כי אינני מצליח לשמר זיקפה למשך זמן רב, וסובל לעיתים משפיכה מוקדמת. בנוסף - בעת הזיקפה נראה כי איבר המין נוטה כלפיי מטה, ולא כלפיי מעלה. ראוי לציין כי הבעיות היו קיימות עוד לפני נטילת 2 התרופות. שאלתי היא: למי יש לפנות? האם להערכתך מדובר בבעייה הקשורה באחת מהבעיות אשר בעקבותן אני נוטל את התרופות או שמא מדובר בבעייה נפשית או בבעייה של תזונה או כל דבר אחר? תודה, איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק
ד''ר נחום זילבר29/08/2008גבר בן 23 עם בעיות זיקפה כדאי לו לפנות בהקדם לאורולוג בלי קשר לתרופות האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור23/08/2008
האם כתוצאה מאוננות יכולה להתעייף בלוטת הזרע ולכן השתנה הזרע מלבן לשקוף והאם צריך לחכות יותר משבוע עד שזה יחזור למצב הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד''ר נחום זילבר29/08/2008ראה תשובתי מה- 22.8.
מגע מיני/ אוננות מוגברים יכולים לשנות את צבע הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן נוירוגניתמיקי23/08/2008
אני סובל מקושי לרוקן את שלפוחית השתן בערך כ10 שנים. ביקורות אצל רופאים שונים נאמר לי שעלי לחיות עם זה כמו שזה ולבדוק כי אין נזק לכליות. בשבועיים האחרונים איני מצליח להטיל את השתן אלא בעזרת לחיצות חיצוניות . בבדיקה אורודינמית הסתבר שהשלפוחית אינה מגיבה, ההמלצה של הרופא היתה צנטור עצמי . האם זה הטיפול היחיד?מה הדחיפות? איך עושים את זה? איפה לומדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר נחום זילבר29/08/2008א. בדיקה אורודינאמית ממש נחוצה.
ב. הטיפול הראשוני הדחוף הוא צינתור עצמי ובהקדם.
ג. דרושה הערכה של כל מערכת השתן הן אנטומית והן תפקודית.
ד. החלטה מה לעשות בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!אבי22/08/2008
שלום אני בן 23 וכשהייתי קטן עברתי כריתת אשך טמיר עד גיל 18 ובצבא עברתי כל שנה שנתיים בדיקה של האשך כמו כן שירתתי כלוחם ולא היו כל בעיות מיוחדות בזמן השרות כולל לאחר פעילות גופנית לאחרונה יש לי תחושה שלפעמים האשך מתקשה ומשנה את צורתו כמו כן לאחר פעילות גופנית או קיום יחסי מין הוא עולה למעלה ולאחר מכן יורד האם זה נורמאלי..? עליי להיבדק? כמו כן יש לציין שלא הייתי אצל אורולוג כבר 3 וחצי שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר29/08/2008איני חושב שישנה בעיה אבל בהחלט כדאי להיבדק על ידי אורולוג ובהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מציקהאיתמר22/08/2008
האיבר מין שלי מאוד משוחרר בבסיסו (קרה לאחר לחץ של המכנס על הפין כלפי מטה), וכאשר יש זיקפה אז הפין מתקשה אבל בסיסו נשאר רך ומשוחרר ואין לו כוח להרים את הפין והפין ניראה כאילו "תלוי" בזמן זיקפה.(בלילה יש לי המון זקפות אבל האיבר גם מאוד משוחרר בבסיס ואין בעיה להרים אותו, שלא כבעבר האיבר היה כמעט בלתי ניתן להזזה בזקפה) מה יכולה להיות הבעיה? זה כבר מתיש אותי כל הנושא הזה. האם יש טיפול לדבר כזה? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואדים
ד''ר נחום זילבר22/08/2008אם הבסיס רך, יתכן שישנה בעיה וסקולרית כלשהי. דבר ראשון צריך לעשות בדיקת זקפות לילה באמצעות מכשיר. אז אפשר יהיה לדעת יותר על הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
איתמר22/08/2008אני לא חושב שזו בעיה בכלי דם, אני מרגיש בבסיס של הפין שיש כאילו שקע והבסיס יצא מהמקום הטבעי שלו ובגלל זה הפין משוחרר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהv
ד''ר נחום זילבר27/08/2008o.k.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psaתמי21/08/2008
שלום. לפני כשמונה חודשים עשיתי בדיקת PSA והתוצאה הייתה 1.77 עשיתי את הבדיקה השבוע והתוצאה היא 1.90 ז"א שינוי של 0.13 במשך שמונה חודשים . האם השינוי בסדר , האם יש לי מה לדאוג . אני בן 58 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד''ר נחום זילבר22/08/2008לא. אין מה לדאוג. דרך אגב, האם אורולוג בדק אותך רקטאלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל כללי וגודל הפיןשם בדוי21/08/2008
שלום דוקטור זילבר, אני נער בן 17 עוד מעט. אני ממש רזה יחסית לגיל ולגובה שלי.... רציתי לדעת האם עלייה משמעותית במשקל, וכניסה ל"טווח הנורמאלי", תביא בהכרח גם לגדילה של הפין באורך וברוחב? הוא דיי קטן וזה ממש מפריע לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
ד''ר נחום זילבר22/08/2008אם אתה עדיין בתהליך גדילה עדיין הכל יכול לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור20/08/2008
לאחרונה לאחר אוננות ראיתי שהשפיך יוצא לי ממש מימי כזה ושקוף ולא לבן כמו פעם,שאלית 2 אנשים באינטרנט אחד דוקטור ואחד כתב שהוא אורולוג באיזה פורום ואמרה לי הדוקטור שצבע והסמיכות שלו יכולים להשתנות ממספר גורמים וזה נורמלי,והאורולוג אמר לי שיכול להיות לי בעיה חמורה בבלוטת הזרע ושהיא התעייפה,אם האורולוג צדק מה אני צריך לעשות כי הוא אמר לי להפסיק לאונן כי הבלוטה צריכה לנוח אבל האם יכול להיות שגרמתי לנזק וצריך לעשות עוד משהוא חוץ מלתת לבלוטה לנוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד''ר נחום זילבר22/08/2008תקופת מנוחה תשפר כפי הניראה את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמיר ופוריותחסוי20/08/2008
אני מנסה להיכנס להריון מזה 3 חודשים. לבעלי היה אשך טמיר מהלידה שלא טופל בגיל הילדות. בגיל התבגרות מסיבות אסטטיות עבר ניתוח להכנסת אשך תותב. השאלה היא יתכן והוא צריך לעבור כבר עכשיו בדיקת פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר נחום זילבר22/08/2008כן.
יתכן והאשך הנותר פעיל פחות. יש לבצע בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשתןשימי20/08/2008
אני בקרוב בן 18 ויש לי בעיה בשתן - תיאור: מופיע קצף בשתן (כאשר אני שותה כמויות ממש גדולות של מים אז לא מופיע או לפחות פוחת כמות הקצף) וזה אני יודע מצביע על חלבון.. עשיתי בדיקת שתן אחת יצאה לא תקינה בגלל חלבון (יצא 100), ובדיקה נוספת הייתה תקינה NEGATIVE לחלבון. מדי פעם שאני עושה ספורט אז כואב לי בצד שמאל (לא לב) - ומה שמוזר שדווקא שמאל. במותן כזה מתחת באיזור שאפילו מגיע קצת מתחת לצלעות. אם אני לא שותה הרבה אמור להופיע חלבון? אם גם אם הגוף ייבש לא אמור להופיע? בדיקות דם שנערכו לאחרונה הראו תוצאות תקינות, כך שאין דלקת. אני אדם בריא מאוד בכללי. מה זה יכול להיות? מצאתי מאמרים ברחבי הרשת לגבי אבנים בכליות, אבל הסימפטומים שרשומים זה הקאות, חום וכאבים חדים בצד שמאל (כמו שיש לי שאני עושה ספורט) אבל את מרבית הספימפטומים הרשומים אין לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימי
ד''ר נחום זילבר22/08/2008כאבים בזמן ספורט שונים לגמרי מתופעות שישנן לסובלים מאבנים בכליות.
פנה לרופא המשפחה שישלח אותך לבדיקות בעניין החלבון בשתן ואחר כל אם יש צורך יפנה אותך לנפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי קיגלעידן19/08/2008
שלום , הבנתי שקיימים תרגילים לפיתוח שרירי הPC שאני מפעיל אותם ע"י כיווץ והרפייה של אותו שריר שאחראי על עצירת השתן. (על מנת ללמוד לשלוט על השפיכה) האם כיווץ והרפייה תכופה של השרירים האלה יכול לגרום לי להחמרה של וריקוצלה (יש לי וריקוצלה מינימלית באשך שמאל) תודה רבה דוקטור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר22/08/2008לא. אין קשר לוריקוצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאיתמר19/08/2008
רציתי לברר משהו, במקרה של שבר בפין, יש שטף דם, איך שטפי דם אלו צריכים להיראות? לי יש נימים שרואים אותם ממש טוב (הופיעו לי לא מזמן) והם בצבע סגול, השאלה אם זה שטף דם המראה על חבלה או שזה נורמלי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואדים
ד''ר נחום זילבר22/08/2008הנימים שאתה רואה זה נורמאלי. אין לך שטפי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאאא19/08/2008
סובל מכאב בטן תחתונה עם תכיפות במתן שתן. באיזור שמצד ימין לפין, מתחתיו,כלומר-בין הפין לאשכים מצד ימין חש באיזושהי רגישות (רק שאני נוגע) שאלתי -מהו האיזור שמתחת לפין מצד ימין? האם שונה משמאל מבחינת אנטומיה?,(שכן בשמאל אין רגישות) האם קיים קשר לתכיפות בשתן? תודה רבה ד"ר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעד
ד''ר נחום זילבר22/08/2008יכול להיות שישנה דלקת קלה בשלפוחית השתן וכשאתה לוחץ במקום ישנה רגישות.
במידה והתכיפות בשתן והרגישות במקום נמשכים, יש לבצע אוטרסאונד של מערכת שתן תחתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלשוש18/08/2008
שלום, אנחנו זוג צעיר בסביבות שנות ה30 המנסה להכנס להריון ראשון. לאחר שנה של ניסיונות, הופנה בעלי לUS +דופלר עם חשד לוריקוצל. הממצאים: בצד השמאלי נמצא וריקוצל חמור מאוד ואילו בימני וריקוצל קל. אבקש לקבל חוות דעת על הניתוח, האם במקרה הנ"ל עדיפה שיטת הטיפול של גת גורן. והאם ישנם מחקרים המוכחים על שיפור בפוריות הגבר לאחר ביצוע התערבות זו או אחרת (כירורגית וכ'ו). באיזה אחוזים מדובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר נחום זילבר18/08/2008וריקוצלה "חמור" הגורם לפגיעה באיכות הזרע דינו לעבור קשירה כירורגית. ניתוח וריקוצלה זהו הטיפול האולטימטיבי בבעיה של ירידה בפוריות על רקע של הופעת וריקוצלה. הטיפול האחרים והנוספים יתבצעו רק לאחר ביצוע הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)