מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגדלת האיבראיתי30/08/2008
שלום דוקטור,
השיטה אכן מאושרת גם בארץ וגם באירופה...
ראיתי תגובה שלך שבהן אתה טוען שהכל לא ראוי להתיחסות.
קראתי שבאפריקה אכן האריכו את האיבר באמצעות משקולות וזה עובד... אומנם עם תופעות לוואי. אז מדוע שמכשיר מתיחה, שעובד על אותו עקרון (המתיחה), לא יעבוד?
איך יכו להיות שהמכשיר מאושר בארץ וגם באירופה, אם מדובר בשרלטנות???
שאלתי אליך היא אם אתה עדיין משוכנע שהמכשיר אינו יכול להאריך את האיבר.
וכן האם לדעתך צפויות תופעות לוואי... או נזק?
אודה על תשובה מנומקת ומבוססת כפי יכולתך.
תודה, איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי
ד''ר נחום זילבר02/09/2008ראה תשובתי ליואל ב- 13.6.2008 וכמו כן בפורום הזה במספר אחר של שאלות מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך תותבyos30/08/2008
מעוניין לדעת איכן ניתן להשתיל אשך תותב ולמי לפנות בנושא ועד איזה גיל זה ניתן לבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוס
ד''ר נחום זילבר02/09/2008בכל גיל, אצל כל אורולוג, בכל בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחר.חגי29/08/2008
שלום ד"ר, בעקבות דלקת ערמונית , קיבלתי אנטיביוטיקה ( אופולודוקס + רוקסו ) בחודשיים הראשונים זה ממש עזר , ואז הורדתי מינון , הדלקת התפרצה שוב וכעת לאחר חזרה במשך חודש למינון הגבוה ( 300 מ"ג רוקסו + 800 מ"ג אופולודוקס ליום ) אני חש הקלה ממש קטנה כאילו האנטיביוטיקה הפסיקה להשפיע כמקודם. מה עושים עכשיו ? בכבוד רב ותודה על עזרתך חגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
ד''ר נחום זילבר02/09/2008יתכן ויש צורך לשנות אנטיביוטיקה פנה לאורולוג שלך ואולי תקבל גם הנחיות חדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש משהו שאוכלים שמוסיףסילבר29/08/2008
לשלפוחית הזרע? והאם יש עוד דבר שאוכלים שתורם לגדילת האיבר מין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילבר
ד''ר נחום זילבר02/09/2008לא.
לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין והתפתחות מיניתיניב29/08/2008
שלום ד"ר, אני נער בן 17 וחצי וכבר מגן חובה התחלתי בטיפול לכל אורך השנים כולל היום בריטלין במימון מתגבר, לאחרונה הסתקרנתי לבדוק האם יש קשר בין נטילת התרופה לאורך גיל ההתבגרות לבין השאלה העצמית שלי מדוע איבר מיני קטן מזה של כל האחרים בקיצוניות (בגילי כמובן), הופתעתי לגלות כי בין תופעות הלוואי הנפוצות של הריטלין הוא מתאפיין כמעקב גדילה כולל בהתפתחות המינית ולעיטים אפילו בולם אותה לחלוטין, אני חושש שתופעת לוואי זו אכן הושפעה עלי במשך שנות התבגרותי שבשנים אלו שהייתי אמור להתפתח מינית אך ההתפתחות לא הגיע לשיאה בשל העובדה הניראת לעין על גודל איבר מיני ושק האשכים בנוסף, האם כהיותך מומחה לאורולוגיה נתקלת בנערים עם בעייה דומה לשלי ואכן אפשר לאשר את הריטלין כמקור הבעייה? והאם כבר מאוחר לי לנסות להפסיק את נטילת הכדורים למען אפשרות לגופי להשלים את ההתפתחות המינית האיטית שלי/ ההתפתחות המינית שהופסקה? (משום ששנות התבגרותי מגיעות כבר לסופן היות אני כבר בן 18) אודה לך מאוד ולתשובתך וממתין לה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
ד''ר נחום זילבר02/09/2008לשאלתך, לא ניתקלתי בבעיות בתפקוד מיני הקשורות בריטלין. פנה בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים לבירור ואם יש צורך גם בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין חשק ואין זיקפהאביב29/08/2008
שלום ד"ר-לפני 3 שנים אשכיי נחבלו מאטב כביסה, שנתפס על האשכים ממש..מאז 3 שנים כבר שאין לי חשק מיני בכלל ואין לי זיקפה גם לא זיקפת בוקר.היו לי כמה מגעים עם נשים אבל לא נהניתי בכלל וגם זה כבר לא עומד.(החוסר חשק זה ברמה כזאת שאם אני נוגע באיבר המין אני ירגיש הרגשה דומה לזו שאני יגע באחת מאצבעות כף היד וכל זה 3 שנים רצוף מאז המקרה). בדיקת NPT שעשיתי יצאה את עם זיקפה אפקטיבית אחת והשניה שהוזמנתי אליה יצאו ללא זיקפות אפקטיביות-כמו כן הלכתי לשיחות עם מטפלת מינית כ 15 פגישות שעלוו הרבה כסף אבל לא היה שיפור בכלל (בדיקות דם שלי תקינות ראוי לציין)-אני מרגיש שניסיתי כבר הכל ואני מתחיל לאבד תקווה שהסבל הזה כבר גדול עלי מנשוא-אודה לך ד"ר אם יש איזה משהו נוסף שלא ניסיתי ואני לא יודע עליו שיכול לעשות משהו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביב
ד''ר נחום זילבר29/08/2008קראתי בעיון רב את מכתבך. אם נכשלת עם סקסולוג הייתי ממליץ לפנות לאורולוג המטפל בבעיות אלו ויתכן שהוא יחד עם הסקסולוג שעובד איתו ימצאו לך פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בהמשך לתשובתך -אביב
אביב31/08/2008הצעת לי לפנות לאורולוג ביחד עם סקסוגית אבל הטיפול שעשיתי הוא במרפאה מוכרת ע"י אורולוג שהוא רופא בכיר ומוכר והוא שלח אותי לשיחות עם הסקסולוגית.יש לי דרך אחרת לצאת מהאסון הזה חוץ משיחות כי ניסיתי הכל בתודה אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
ד''ר נחום זילבר02/09/2008אם האבחנה שקיבלת שישנה פגיעה פיסיולוגית קשה (תשובת בדיקה של NPT) ואין פה בעיה פסיכולוגית כלל, אז- התחל טיפול תרופתי וזריקתי לפין.
יתכן שיש מקום לבדיקות נוספות כגון: קברנוגרפיה וביצוע ניתוח וסקולארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אורולוגית לא שגרתית ודקל ננסימורדי29/08/2008
אני בן 55 וסובל מזה כשנה מתכיפות במתן שתן עברתי המון בדיקות שתן, שתן לתרבית, צטולוגיה של השתן, pca הכל תקין רק באולטרא סאונד התברר שהערמונית טיפה מוגדלת בדרגה הכי נמוכה אבל יש ציסטה שקשורה לערמונית והיא לוחצת על שלפוחית השתן. והשלפוחית לא מתרוקנת אחרי מתן שתן.לאור הממצא הנ"ל האורולוג חשב בהתחלה לעשות צילום פולשני אוטוסקופיה כדי לברר מה בדיוק קורה שם. לאחר מכן הוא נמלך בדעתו ואמר שלא כדאי כי כל פלישה חודרנית עלולה לגרום אולי לנזק מה גם שהתפקוד המיני שלי מעולה. בנתיים אני מטופל בdetrusitol sr 2 "g כדור ליום. ובurgenin שלושה כדורים ליום. יש הטבה מסוימת בערך של 30 אחוז אני מטופל מזה כחודש וחצי עלי לחזור לאורולוג בעוד כחודשיים וחצי עם תשובה לבדיקת psa טוטאל. חשבתי לשלב בנתיים לתרופות גם דקל ננסי האם זה נוגד את התרופות שאני לוקח כרגע או אחת מהתרופות הללו. החשש שלי מהדקל הננסי הוא בזה שיש אנשים שאומרים שזה עלול לפגוע בתפקוד המיני ויש כאלה שגורסים שזה הפוך אפילו משפר את התיפקוד (כידוע התפקוד המיני שלי תקין) חשבתי להתחיל עם מינון של 180 מ"ג ליום שזאת חצי מהכמות הממולצת מה דעתך בנידון? כידוע לך התרופות שאני מקבל כרגע הן רק להקלה וזה לא יפתור לי הבעיה השיקול של האורולוג לא לתת לי בכלל תרופות שיפגעו בתפקוד המיני יש סיכוי שסוף לא יהיה מנוס מכך או מניתוח? אני מודאג מאוד. סליחה על אריכות המכתב אבקש תשובתך בהקדם בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שכליות תקינות לגמרי
מורדי29/08/2008דפנות חלקות לפי האולטרא סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורדי
ד''ר נחום זילבר29/08/2008דקל ננסי מקטין נפח ערמונית והוא אינו גורם לכל תופעת לוואי. התחל במינון דציינת וכעבור שבועיים קח מנה כפולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיקפהשם בדוי29/08/2008
שלום ד"ר. אני בן 27 ומאז המתמיד הייתה לי בעייה עם איבר מיני אך בתקופה האחרונה זה החל להיות קיצוני ומאוד מאוד מפריע,הבעייה החלה מתוך לחץ שנוצר עקב אירועים מסוימים בעברי וזה היה משפיע עליי בזמן שאני נימצא בסיטואציה עם בחורה שאני בדרך לקיים איתה יחסים,הבחורה יכלה להיות מושכת אך מתוך לחץ וחוסר נוחות קרו לי מצבים שאיברי לא מגיב במקרים מסוימים כאילו שאין לי שום רגש בו או חשק למין בזמן שהראש שלי לא מבין הכיצד שאני לא מגיב לבחורה שנחשקת בי ורוצה בי ואני גם אמור לרצות אותה כי היא ניראת לטעמי והיא נורא מושכת אך אני לא מתפתה ולא מקבל חשק וזיקפה,היו מקרים שהייתי צריך לדמיין בראשי כל מיני דברים עלמנת להדלק מבחורה סקסית שעומדת מוכנה לקיום יחסים עימי בכל מובן המשמעות,לאחרונה הייתה לי בת זוג לתווך ממש קצר שבועיים בערך,שבמהלכם הבחורה ישנה עימי מספר פעמים ובפעם הראשונה קיימנו יחסים ואקטים מיניים מלאים והיה מושלם טוב לא מושלם אך נאמר שהיה די טוב וכך גם ביום השני שבו קיימנו יחסים,ובפעם השלישית כשהגענו לרגע שבו אנחנו הולכים לקיים יחסים שוב,הייתה לי זקפה בכל שלב המשחק המקדים כפי שנהוג לאמר אך ברגע שהגעתי לרגע שבו אני אמור להכנס לתוכה הזיקפה שלי לא הייתה מלאה בכל זאת המשכתי אך לאחר שנכנסתי לתוכה הזיקפה פשוט לא היתחזקה רק ניחלשה עד למצב שלא יכולתי להמשיך הבחורה לא הבינה וכמובן שקצת ניפגעה המצאתי איזה סיפור ויצאתי מזה אך בפעם אחרת ששוב הגענו למצב הזה מתוך לחץ של הפעם הקודמת של מה שקרה והפחד שלא יקרה שוב,הפחד גרם לזה שאותו הסיפור במדוייק באופן של הפרטים חזר על עצמו,והאירוע האחרון ממש קרה עם בחורה אקראית ממש שאיברי לא עמד כלל בזמן שהיא מאוננת לי ואני לא מגיב בכלל זה גרם לי ממש לעירעור עם עצמי ואני מרגיש שאני מוכרח לטפל בבעייה אני מקווה מאוד שישנו טיפול יעיל לבעייה שהצגתי ואני מקווה שתוכל לעזור לי או להפנות אותי למומחה שיכול לעזור,אני יוסיף ויאמר שלפני הקשר הקצר טווח שסיפרתי לגביו היו לי המון מפגשים עם מגוון של בחורות שבהם ברובם אפשר לאמר לא היו בעיות רציניות הייתי מקבל חשק וזקפה כאחד,מה הבעעיה להערכתתך המקצועית ומה אני אמור לעשות,תודה,בדוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדוי
ד''ר נחום זילבר29/08/2008תודה על הפירוט הארוך של השאלה. אין ספק שמתוך הכתיבה שלך רואים שאתה פרפקציוניסט.
ובכן עצתי לך - פנה לסקסולוג/ פסיכולוג. ספר את כל הסיפור של ההיסטוריה המינית ואני בטוח שהוא יוכל לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שם בדוי30/08/2008טיפול תרופתי לא יעזור במקרה הזה? כגון לקיחת ויאגרה או אולי ההזרקות ששמתי לב קיימות להגבר חשק?וסקסולוג או פסכולוג כאחד אין עדיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם בדוי
ד''ר נחום זילבר02/09/2008כאמור המלצתי הייתה סקסולוג שהוא פסיכולוג לטיפול מיני. לאחר מכן יוחלט אם יש צורך בטיפול תרופתי או בהזרקות לפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המיואשאאא29/08/2008
ד"ר שלום. בן 30 בריא למעט בעיה אחת מאוד מציקה שנשאלה בפורום בעבר (ועומדת להשאל בפעם האחרונה) אך לצערי לא קיבלתי תשובה מועילה מבחינתי (ידועות לי המגבלות שבאמצעי תקשורת זה) .מצטער מראש על אריכות הדברים. בעייתי הינה - במצב מאוזן אני חש בצורך להשתין. כלומר איך שאני עובר מעמידה/ישיבה למצב שכיבה על הבטן/גב אני מתחיל לחוש בצורך עז לתת שתן. הצורך אינו רגיל והתחושה היא כאילו השתן נמצא ממש באיבר המין וחייב לצאת - ואיני יכול להתאפק ולכן הסיטואציה היא שכל פעם שאני נשכב, בד"כ במטרה לישון, אני מיד חש בצורך להשתין שהולך וגובר, בצעדים הולכים וגדלים, מדקה לדקה כך שמקסימום לאחר 5 דקות אני כבר רץ לשירותים ונותן שתן בכמות של 1% עד 20% מכמות נורמלית. ביקרתי אצל שלושה אורולוגים במהלך ה-4 ! שנים האחרונות ביצעתי בדיקות-שתן,זרע,יו-אס איברים, כליות ,כלמידיה ואורודינמיקה וכל הבדיקות תקינות (באורדינמיקה נמצאה שארית שתן 110 סמ"ק אך הרופא אומר שזה תקין?!) טופלתי בספזקס קדקס אוריגנון ועוד שלל תרופות וכלום לא הועיל. שאלותיי: 1.האם יש עוד כיוונים בתחום האורולוגיה שניתן לבדוק לרבות מדוע באורודינמיקה שארית 110? 2.האם לעצם המעבר ממצב מאונך למאוזן יש משמעות מבחינת השלפוחית שכן הבעיה קיימת במצב מאוזן? 3. האם יש עוד תחומי רפואה שניתן ורצוי לבדוק כגון נורולוגיה למשל שעשויה לתת הסבר מדוע מועבר מסר מהעצבים למוח על תחושת מלאות למרות שהשלפוחית לא מלאה? 4. האם אולי כדאי לשקול פניה לתחום רפואי אחר כגון פסיכיאטריה , היפנוזה או רפואה אלטרנטיבית? אודה לך על התייחסותך המלומדת לבעיה מוזרה ומעיקה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואש המיואש
ד''ר נחום זילבר29/08/2008לדעתי האורודינמיקה הוא המפתח לברור הבעיה. בצע אורודינמיקה פעם נוספת במקום אחר. האורולוג יוכל להתייעץ גם עם נוירולוג ויחד ימצאו פתרון לבעיה שנמשכת 4 שנים.
אם חלילה לא ימצא פיתרון אזי ניתן לנסות רפואה אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפהבן 1728/08/2008
שלום ד"ר, שני עניינים: 1. אין לי זיקפה כשאני קם בבוקר. 2. אני מאונן בשכיבה על הבטן. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 17
ד''ר נחום זילבר29/08/2008א. צריך לברר אם אין לך זיקפה בבוקר האם ישנן זיקפות לילה (באמצעות בדיקת MPT).
ב. צורת אוננות שמתאימה לך תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר קטטרא28/08/2008
שלום רב, אני בתחילת הריון. אתמול לא הצלחתי לתת שתן מ11:00 עד 19:00. ב19:00 פניתי למוקד ושמו לי קטטר, יצא 1.5 שתן. הרופא אמר שאקח אנטיביוטיקה (CEFOVIT FORTE כדור 1 ליום ל - 3 ימים) למניעה של הדלקת שיכולה לקרות כתוצאה משימוש בקטטר. עד כמה זה חשוב לקחת את האנטיביוטיקה? מה יכול לקרות אם לא אקח? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר נחום זילבר29/08/2008אם את בתחילת היריון לא רצוי לקחת אנטיביוטיקה. הייתי מגביר שתיה ומשנה את קצב ההשתנה כל שעה שעה וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PH מקסימאלי בשתןשירה28/08/2008
הלכתי לרופאת נשים כיוון שמזה מס' שנים אני סובלת מכאבים באיזור הבטן התחתונה מימין בזמן יחסי מין. בבדיקה גניטלית היא טענה שבכל פעם שהתלוננתי על כאב זה היה כאשר נגעה באיזור שלפוחית השתן. שאלה אם אני סובלת מצריבה במתן שתן ואמרתי שלא. שאלה אם אני סובלת מדחיפות במתן שתן והסברתי שכן. אך הדבר נובע עקב שתייה מרובה (אני משתמשת קבוע בKONSYL עקב עצירות והדבר מחייב שתיה מרובה). אני נוטה לשתות לפחות 2.5 ליטר ביום. רופאת הנשים המליצה על US כליות והתור שנקבע לי הוא לעוד מס' ימים. ביצעתי בדיקת שתן בסטיק שהיתה תקינה למעט PH מקסימאלי. בדיקת שתן חוזרת כשבוע לאחר מכן שוב הראתה PH מקסימאלי בסטיק. השתן לא נשלח לתרבית. תפקודי כליות בדם בגדר הנורמה. שאלתי, האם הדברים הללו יכולים להעיד על מחלה כלייתית? מה הפירוש של PH מקסימאלי? התזונה שלי אינה צמחונית. תרופות כרוניות: קונסיל וHISTAZINE נגד HAY FEVER. יש לציין שבבדיקות דם גם PHOSPHORUS נמצא מעט מעל הנורמה באופן קבוע. למרות שאינני חושבת שיש קשר. אודה מאוד לתשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US כליות אגב תקין לחלוטין.
שירה29/08/2008בוצע אתמול. מה יכולה להיות רגישות בשלפוחית השתן, PH מקסימאלי בבדיקת שתן בסטיק וUS כליות בגדר הנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה
ד''ר נחום זילבר29/08/2008PH מקסימלי בשתן מראה שאת מרבה לשתות וזה בסדר ואין שום בעיה.
כאבים ממוקמים בזמן קיום יחסי מין גם לאחר שאת מתרוקנת היטב לפני היחסים מצדיק בירור גניקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה רבה
שירה31/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים באשך הימני ובירך הימנידניאל27/08/2008
שלום דר', כבר מעל לחצי שנה, אני סובל מכאבים כהים באיזור האשך הימני,שמקרין על המשפעה הימנית, הירך הימני ואיזור הגב התחתון הימני.הכאב מתרכז בעיקר באיזור האשך בכל שעות היום אבל בנוסף לאחרונה באיזור הירך. לפני כחודשיים ,נלחצתי מאוד מהכאב באיזור האשך וביצעתי אולטרא סאונד באיזור האשכים המפשעה, והכליות והכל נמצא תקין. הכאבים חלפו זמן מה, אך לפני כשבוע הם חזרו ובגדול. הכאב שוב מתרכז באיזור האשך ומקרין באופן שוטף בכל שעות היום על איזור הירך הימני והגב התחתון הימני. (לעיתים גם בבטן התחתונה הימנית). הכאב נסבל, פנימי ומאוד כהה ולא ממוקד אך מלחיץ אותי מאוד. אילו עוד בדיקות יש לעשות? ממה יכולים להגרם כאבים בכל כך הרבה מוקדים בצד הימני בגוף? אולי הבעיה למרות זאת באשך הימני? האם ישנה סיבה להלחץ? מחכה לתגובתך, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר נחום זילבר29/08/2008האם נשלל אבן/ גרגיר חול במערכת הכיליה הימנית?
האם עשית US של הכליות או IVP ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דניאל30/08/2008לגבי הכליות , ביצעתי US. מזה IVP? ולא נשלל נושא של אבן , זה לא משהו שאפילו נבדק להערכתי. האם אתה חושב שזה הכיוון? לפנות שוב לאורולוג? מה יכול לגרום לכאבים חוזרים בכל כך הרבה איברים בגוף ושוב, רק בצד הימני? יש לציין שלחודשיים לערך , לא חשבתי באף כאב, ורק לאחרונה כל אותם הכאבים ובמרכזם כאב באשך הימני, חזרו. תודה על המשך התגובה. דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
ד''ר נחום זילבר02/09/2008IVP זה צילום המדגים את מערכות הכליה דו צדדית לכל אורכן . יתכן שההסבר לכל הכאבים מימין - מותן, מפשעה ואשך - נעוץ בגרגר אבן במערכת הכיליה מימין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום שינוי גודל, צורה ודלדול....?אבי25/08/2008
האם זיהום כלשהוא במע' המין והזרע (היה ממצא בבדיקת זרע וגם משהו גבולי בדם) יכול לגרום לעיוות באשכים התנפחותם ולהתדלדלות ורפיון שק האשכים? האם זהו נזק בלתי הפיך? רב תודות, אבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר נחום זילבר29/08/2008יתכן שזיהום באשכים הוא הגורם לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיני וטסטוסטרוןיואב25/08/2008
שלום ד"ר, אני בן 17 ויש לי חוסר חשק מיני ואין אונות מאז ומתמיד. יש לי מסםר שאלות בנושא: 1) היא האם זה יכול לנבוע מרמות נמוכות שלטסטוסטרון? 2) אם כן, האם צריך לטפל בזה כבר בגיל כ"כ צעיר ?או לחכות על לסיום תקופת ההתבגרות? 3) כמו כן, האם רמות נמוכות של טסטוסטרות יכולות למנוע גדילת שרירים ?לא מזמן התחלתי להתאמן במכון כושר תודה רבה, יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר נחום זילבר29/08/20081. כן.
2. צריך לברר ולטפל עכשיו.
3. יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)