מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בשתןשלומי11/10/2007
שלום יש לי דלקת בדרכי השתן אני לוקח אנטיביוטיקה ביום הרביעי של הטיפול האנטיביוטי בלילה הרגשתי מין זרם בתוך הפין ותחושה שיוצא שתן......בדקתי בתחתון ולא היה שום שתן.....תחושה של שתן יוצא ולא יוצא כלום זה מדגדג מרגיז........תוכל לעזור לי ולהגיד לי מזה כי אני מאוד דואג תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן
ד''ר נחום זילבר12/10/2007אין מה לדאוג. כפי הנראה אתה בתהליך ריפוי והכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלשלום10/10/2007
אני בן 43 ומיזה מספר שנים אני סובל מכאבים באיבר מין. לאחר הטלת השתן הכאבים יותר חזקים.
ורק אחרי חצי שעה ממשיך לכאוב אבל פחות. יש לציין שהבעיה מופיעה כול מספר חודשים. ולאחר שבוע ימים היא נעלמת כלא הייתה .ושוב אחרי מספר חודשים זה חוזר. ביצעתי בדיקות שתן .זרע. סיטי.דם. לא נימצא דבר . לקחתי מספר אנטיביוטיקות ולא עזר.האורולוג אמר לי שאין מה לעשות ולחיות עם זה . להשלים עם זה .כול השנים סבלתי והשלמתי עם זה אבל ככול שעוברים השנים הכאב יותר חזק ומתסכל מה ניתן עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכל
ד''ר נחום זילבר12/10/2007באם הכאבים נמצאים באזור השופכה הקדמית, יתכן ויש מקום לביצוע אורטרוגרפיה. יתכן שמדובר בסעיף בשופכה. שאל את האורולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בערמוניתח.א.09/10/2007
שלום
בעקבות כאבים באזור האשכים והבטן התחתונה - למרות שבדיקות השתן(2) זרע ודם יצאו שליליות
אובחנתי כסובל מדלקת בערמונית.
קיבלתי מספר אנטיביטיקות (cipro,roxo,doxylin) ל 10 ימים כל אחת - הטיפול לא עזר.
בעקבות ברורים שעשיתי - ניגשתי לתל השומר לביצוע בדיקת 4 כוסות (עיסוי של הערמונית להוצאת נוזל הערמונית) ושם התגלה שיש לי - streptococcus agalactiae group B .
עלי לציין שזוהי בדיקה שהאורולגים משום מה לא אוהבים לבצע ולכן הם סתם נותנים כל מיני אנטביוטיקות אולי לפגוע במטרה
וכמו כן זוהי בדיקה שעושים רק בבית חולים - עליכם להתעקש על ביצוע הבדיקה מההתחלה ללא נסיונות כושלים באנטיביוטיקות לא מתאימות.
הטיפול שקיבלתי מהרופא הוא ראפאפן ל 30 יום - 4 כדורים כל יום.
1. האם אני יכול להדביק את בת הזוג שלי בחיידק הזה?
2. האם האנטיביטיקה הזאת מתאימה לחיידק הזה כשהוא נמצא בערמונית?
3. האם יש דרך בה אני יכול לעזור לטיפול בכדי שיצליח?
4. האם יש סכנה לפוריות - הברור של הדלקת ארך כ - 3 חודשים?
5. האם קיים טיפול אחר לדלקת זו?
תודה מראש
ח.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בערמונית
ד''ר נחום זילבר12/10/2007א. אין הדבקה.
ב. לא בטוח שיעזור.
ג. לא
ד. בזמן שקיימת דלקת פעילה בערמונית הפעילות פוחתת.
ה. ישנם טיפולים "תומכים" נוספים פרטי לאנטיביוטיקות השונות. לא בהכרח התוצאות טובות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכל חריף . בריא או לו?יצחק09/10/2007
האם מאכל חריףעלול לגורם לכאבים במערכת השתן ?
אני סובל מכאבים באבר מין . ויותר אחרי הטלת השתן . מספר בדיקות תקינות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכל חריף
ד''ר נחום זילבר12/10/2007ישנם אנשנים שבעקבות אכילת מאכלים חריפים ירגישו צריבה במתן צואה או במתן שתן. זו תופעה ייחודית לאותו אדם ואין זה חל על כלל האנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשתןנאוה08/10/2007
שלום אני בת 50 מזה כשלושה חודשים יש לי דלקות בשתן.
טופלתי כבר בכמה וכמה אנטיביוטיקה ועדיין אני מרגישה רע.
מה עלי לעשות - אנא את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן
ד''ר נחום זילבר09/10/2007יתכן, ויש מקום לטיפול אנטיביוטי ממושך במינון נמוך בתוספת משחת אסטרוגן מקומית בהתאם לבדיקות של שתן כללית ותרבית ובדיקת הגניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה לאחר ניתוחגוני08/10/2007
שלום לך
עברתי ניתוח להסרת הערמונית עקב גילוי תאים סרטניים ביוני השנה .עד עכשיו אני סובל מדליפות בלתי נשלטות של שתן ואני משתמש בפדים .זה כמובן די מגביל ,האם יש פתרון לבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה
ד''ר נחום זילבר09/10/2007יש היום תרופות שנועדו להקל על בעיה מסוג זה. פנה לאורולוג המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדניאל07/10/2007
אני מאונן כול יום . האם אוננות מוגברת גורמת לכאבים.?.יש לי כאבים מידי מספר חודשים באבר מין
שחולפים לאחר שבוע ימים ביצעתי בדיקות שתן ודם ובדיקות זרע והכול תקין.הרופא אמר אולי זאת דלקת סמוייה. ונתן לי אנטיביוטיקה אבל לא עזר כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר נחום זילבר07/10/2007אין כאבים בזמן אוננות מוגברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטיס - קיום יחסי מין לא מוגניםגיל07/10/2007
בתרבית זרע נתגלה אצלי חיידק מסוג פסאודומונס ארוגינוסה ואני מטופל באנטיביוטיקה מסוג סיפרודקס ל- 30 יום ואובחנתי כסובל מפרוסטטיס.
אבקש לדעת האם יש בעיה בקיום יחסי מין בלתי מוגנים עם בת זוגתי?
האם יש בעיה בקיום יחסי מין אורליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בזרע
ד''ר נחום זילבר07/10/2007השתדל לקיים יחסי מין מוגנים בתקופה הקרובה ולהמנע ממין אוראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע? - האם קיים סיכון כלשהו?
גיל07/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
ד''ר נחום זילבר09/10/2007במקרה שלך יש סיכון נמוך להדבקה ולכן, המלצתי על יחסי מין מוגנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מתסכלתבחור צעיר06/10/2007
שלום רב,
אני בן 21. אני חושב שיש לי בעיה..אני לא מצליח לעלות עליה..
כשאר אני מאונן האיבר שלי מתקשה וגדל ויש הנאה..
אך כאשר אני מגיע למצב של קיום יחסי מין עם בנות..האיבר מתקשה מעט וגדל מעט ואני יודע שהוא לא אמור ליהיות כך..גם כשאני מאונן..האיבר שלי עומד אך לא מספיק חזק וקשה מספיק כמו שהוא אמור ליהיות..זאת אמרת שהוא גדל פיזית ומתקשה אך הוא לא עומד..וגם הוא איננו גדל ומתקשה מספיק כמו שהוא אמור ליהיות!!!
האיבר שלי יחסית גדול לאחרים ..אך גם כאשר אני מגורה בין עם זה לבד או עם בחורה האיבר שלי אינו מגיע לשיאו כך אני מרגיש ..וגם כשהוא מתקשה ואני מגורה הוא איננו עומד זקוף כמו שהוא אמור לעמוד אלא נשאר במצב רגיל פשוט שהוא גדל ומתקשה אך נשאר כלפי מטה..הוא לא עומד ממש..
עוד בעיה היא שאני לא מצליח להנות מיחסים כנראה שגם בגלל הבעיה הזאת..וכאשר אני מרכיב את הקונדום על הפין שלי הפין ישר מתכווץ והזקפה הולכת ויורדת אט אט וזה קשה ממש לקיים ככה יחסי מין..
למה זה קורה? האם יש טיפול לזה..? אני מאוד מתוסכל..אבקש תשובה מפורטת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מתסכלת
ד''ר נחום זילבר07/10/2007קראתי בעיון רב את שכתבת. ממליץ שאורולוג יבדוק אותך ויחליט האם קיימת בעיה פיסיולוגית שניתן לטפל בה או שמקור הבעיה הנו פסיכולוגי וניתן לטפל ע"י פסיכוסקסולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל אורולוג כבר..
בחור צעיר08/10/2007הוא בדק לי את האשכים ואמר שהכל בסדר..
אולי צריך לבקש אולטראסאונד צילום או משהו אחר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחור צעיר
ד''ר נחום זילבר09/10/2007האורולוג יכול לבצע בדיקות נוספות ע"מ לאשר חששותיך ולטפל במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לאדם מבוגר בן 87 - כן או לאדוד שטרית05/10/2007
אבי בן 87 הסובל מערמונית מוגדלת עבר בדיקת סיטי במצוות הרופא והתגלו אצלו צ'יסטות.
עליו לעשות ביופסיה; בדיקה המצריכה ביצוע חוקן.
ברצוני לדעת האם כדאי לבצע בדיקה זו לאדם בגיל מתקדם כשלו; מהו בעצם הסיכון, הקשיים, זמן ההחלמה, וליתר דיוק מהי הבדיקה, ומה מטרתה והשפעתה על המשך הטיפול.
כמו כן, אבקש לדעת האם גילו של המטופל קובע את שיטת הטיפול בו, ומה הן השיטות הטיפול הממולצות.
אודה לפרטים נוספים כך שאוכל לקדם את התהליך כמו גם לקבל החלטה בהקדם האפשרי,
דוד שטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר נחום זילבר06/10/2007לגבר בן 87 לא הייתי מבצע ביופסיה בערמונית!
לא ברור לי מה הקשר בין ציסטות בערמונית המתגלות ב C.T. לבין ביופסיה.
אין צורך בגיל זה בכל התערבות פולשנית אלא אם דחופה לצורך הצלת חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומניק 0.4אבי05/10/2007
בעלון לצרכן של התרופה אחת התופעות הלוואי הן פליטת זרע חריגה. מה משמעות הדבר? האם זה פוגע באיכות הזרע לטווח הארוך? אם מפסיקים לקחת את התרופה פליטת הזרע חוזרת לקדמותה?
אשמח לקבל תשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומניק 0.4
ד''ר נחום זילבר06/10/2007אומניק היא תרופה מצויינת כאשר הערמונית המוגדלת גורמת להפרעות במתן השתן.
תרופה זו אינה פוגעת בזרע. יש אחוז קטן של מטופלים בהם מופיעה פליטת זרע רטרוגרדית (פליטה לאחור לכיוון כיס השתן). תרופה זו אינה גורמת נזק לתפקוד המיני או לאיכות הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מיני גבוההxxx04/10/2007
אני בחור בן 30 נשוי מזה 3 שנים, אין ילדים.
יש לי חשק מיני גבוהה מאד ואני גומר כל יום בין 3-5 פעמים דרך אוננות וההדבר כמובן נובע מחוסר שיתוף פעולה מצד אשתי.
האם זו מחלה או הדבר טבעי ? האם ניתן לעשות דבר להקטנת החשק המיני?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני
ד''ר נחום זילבר06/10/2007אין צורך בהפחתת החשק המיני. בגיל 30 זה בריא ותקין שיש חשק מיני מוגבר. הייתי ממליץ לשתף את אשתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטטהמשה03/10/2007
שלום,
אני גבר בן 59,
בבדיקת psa prostatic specific ag התקבל ערך 4.41. (לפני שנה וחצי היה 3.95)
האם זה מעורר דאגה לסרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסטטה
ד''ר נחום זילבר06/10/2007לא. אין זה מעורר דאגה. אבל הייתי ממליץ לעבור בדיקה רקטלית ע"מ לשלול ממצאים בערמונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך השמאליירון02/10/2007
שלום,
אני בן 33 ומרגיש מזה כשבועיים כאבים באשך השמאלי.
הכאבים הם לא קבועים ולעיתים אין בכלל, אבל זה מתחיל להדאיג אותי.
חוץ מזה אין לי בעייה במתן שתן ו/או בסקס.
כמו כן, אני לא רואה הבדל בגודל או בצבע בין שני האשכים, והם נראיפ תקינים.
מה דעתך? האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באשך
ד''ר נחום זילבר06/10/2007אין סיבה לדאגה. אם זה ממשיך הייתי ממליץ לבצע אולטראסאונד אשכים אחרי בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזרנועה02/10/2007
אבי בן 83 סובל מערמונית מוגדלת שפירה- גודלה 104 סמ"ק ,מאחר שהוא חולה לב הרופאים אינם מתלהבים לנתחו בניתוח עם הרדמה.יש לציין שכבר חצי שנה הוא נמצא עם קטטר,היו כמה פעמים נסיונות לגמילה מהקטטר אך הם נכשלו .יש לציין שהוא מקבל תרופות מסוג קסטרל ואבודרט.
השאלות שלי הם:
1. האם ניתוח לייזר יכול לעזור לו ?
2. האם ניתוח לייזר מחייב הרדמה מלאה או ניתן לבצע עם הרדמה חלקית?
3. ואם גם הלייזר לא יכול לעזור לו אילו עוד אפשרויות עמודות לפניו?
חג שמח
והמון תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר נחום זילבר06/10/2007בהמשך לתשובתי אליך מה 27/9 לגבי תומכן-סטנד.
ניתוח לייזר לערמונית המוגדלת נעשה בד"כ בהרדמה אזורית חלקית (השאלה האם מותר לבצע הרדמה מסוג זה אצל אביך). ניתו לייזר הנו פרוצדורה כירורגית לכל דבר.
איני מבין, מדוע הוא מקבל תרופות כמו קסטרל ואבודרט כאשר הוא נושא קטטר קבוע. צריך להפסיק לקיחת תרופות אלה.
האפשרות הנשארת היא הכנסת התומכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)