מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תומכן סטנטנועה29/09/2007
לד"ר שלום
פניתי אלייך בשאלה לגבי התומכן בתאריך ה-27/09/07 .
וקיבלתי את תשובתך בתאריך ה-28/07/09.
יש לי עוד שאלה- האם אתה יכול להמליץ לי על אורולוגים מקצועיים מאוד שמבצעים החדרת תומכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד''ר נחום זילבר30/09/2007איני נוהג להמליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לב ועצירת שתןאורי29/09/2007
ד"ר שלום, אבי בן 63 עבר לפני כשלושה חודשים התקף לב, אוטם שריר הלב.
בעקבות האמור החל לקבל טיפול תרופתי, לאחר ההתקף אבי לא הצליח להטיל שתן ובבדיקה שנערכה לו התגלתה הצטברות של 4 ליטר שתן בשלפוחית לפיכך חובר לקטטר מאז ההתקף ואילך.
בהמלצת אורולוג ניתנו לאבי תרופות לצמצום ממדי השלפוחית אבל אבי עדיין מחובר לקטטר ולא מצליח להוציא שתן. האם התופעה מוכרת לך מניסיונך ? האם יש פתרון להקלת מצבו ולהחזרה של מתן השתן למצב הטבעי ?
תודה על תשובתך
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקףלב ועצירת שתן
ד''ר נחום זילבר30/09/2007למיטב ניסיוני אין קשר בין התקף הלב לבין עצירת השתן. ישנם מצבים שיש בהם צורך בהשארת קטטר לזמן ארוך כדי שתפקודי הכליות ומערכת שתן ישתפרו. לאחר שישתפרו ניתן לנסות לגמול בהדרגה מהקטטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אורי01/10/2007תודה על תשובתך
חג שמח לך ולמשפחתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pyronie's deseaseדוד29/09/2007
שלום ד"ר.
מה הטיפול הניתן ל pyronie's desease ?
בתודה.
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר נחום זילבר30/09/2007הטיפול ניתן בהתאם לבעיה היסודית הקיימת במקרה זה ובהתאם לסימפטומים הקליניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות תכופה של מתן שתןאלון29/09/2007
שלום ד"ר,
אני בן 26, עברתי בדיקות שתן, דם ובדיקת אולטרסאונד לכליות בעקבות הבעיה הנ"ל.
כל הבדיקות יצאו תקינות והרופא נתן לי כדורים בשם "נירבקסל" (2 טבליות ליום למשך 30 יום). בעלון של התרופה מצויין שזה מיועד לטיפול בהפרעות תפקודיות של מערכת העיכול. האם זה קשור לבעיה שלי?
שאלה נוספת: בעלון מצויין שהתרופה עלולה לגרום להתמכרות, שינויים בדפוסי התנהגות ולמחשבות טורדניות. האם זה בטוח לקחת תרופה זו? האם יש טיפול יותר בטוח לבעיה שלי?
אודה לתשובתך,
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות במתן שתן
ד''ר נחום זילבר30/09/2007נירבקסל הנה תרופה הניתנת גם בבעיות המופיעות בדרכי השתן. תרופה זו אינה גורמת לסיבוכים מיוחדים. בלקיחת התרופה למשך זמן קצר היא אינה ממכרת. קשה לענות על שאלתך האם זו התרופה המתאימה למצבך. ברם, החלטת רופאך קובעת לכן, המשך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוצאות בדיקת זרעאנונימי29/09/2007
לאחר שביצעתי בדיקת זרע, למי אני מפנה את תוצאות הבדיקה? לרופא נשים של אישתי או צריך לקבל הפניה לאורולוג (יש לציין שמי שאפנה אותי לבצע את הבדיקה הוא הרופא המשפחה שלי שעובד עם קופ"ח מכבי בעקבות המלצת רופא הנשים שעובד עם קופ"ח כללית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
אנונימי29/09/2007שכחתי לציין שביצעתי כבר בדיקה ראשונה ואלו הממצאים:
התנזלות: תקינה
PH: 7.8
נפח: 5
ריכוז: 42000000
תנועה טובה: 7
תנועה בינונית: 19
תנויה איטית: 4
פתולוגיה ראש: 77
פתולוגיה זנב: 8
פתולוגיה צוואר: 11
לויקוציטים: 1000000
הישרדות 3 ש': 27%
הישרדות 6 ש': 22%
הישרדות 24 ש': 1%
אקרוזום: 68%
מה ניתן להסיק מתוצאות הבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי29/09/2007שאלה נוספת: האם אפשר לעשות בדיקת זרע נוספת בהפרש של שבועיים שלושה מהבדיקה הראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
ד''ר נחום זילבר30/09/2007אין צורך בבדיקות זרע מרובות ללא כל סיבה רפואית מוצדקת. אם אתה ורופאך מתעקשים אזי זמן ההמתנה המתבקש הנו 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםshosh28/09/2007
יש לי שתן דמי ללא הפסק וכאבים בצד ימין במותן. ומס' ימים שהחום הגיע כדי 38.6 ושיעול יבש. היום החום ירד, אבל הדימום ממשיך מה אני צריכה לעשות.
אודה באם תשיב לי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן
ד''ר נחום זילבר28/09/2007יתכן ומדובר בדלקת של כיס השתן בלבד. אולם, יתכן שמדובר באבן בדרכי השתן בנוסף לדלקת בכיליה ימנית. שתיה מרובה מומלצת, אולם אם החום והדימום נמשכים, רצוי לפנות לחדר מיון על מנת לאבחן את הבעיה ולקבל טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכיםאורן27/09/2007
שלום, אני בן 14 ולפעמים שאנ יושב זמן ממושך על כיסא (על ספא לא) בעיקר כיסא במחשב ובבית ספר אז יש לי כאבים כאלה ממש קטנים כמו דקירות כאלה.. זה כאב כזה כאילו אני יושב יותר מדי.
זה לא כאבים מציקים במיוחד וזה קורה כמו שכתבתי בעיקר שאני בכיסא במחשב או בבית ספר.
וזה גם אחרי זמן ממושך. היום למשל ישבתי די הרבה מול מחשב וקמתי אחרי חצי שעה-שעה אבל זה לא כאב לי היום. אז מה זה יכול להיות? כי אני בריא בסך הכל ואין לי שום בעיה באשכים או בכל מקום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט חשוב
אורן27/09/2007יש לציין שזה התחיל לפני חודש וחצי בערך חודשיים לא יותר.
אני גם מקורר ומצונן, יכול להיות שזה קשור? כי בחודשיים האחרונים הייתי די הרבה מקורר בגלל המזגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער- אבל עוד פרט חשוב!
אורן27/09/2007זה בדרך כלל באשך שמאל. ולפעמים אפילו אני צריך לקום כי הישבן קצת כואב לי.
האם זה קשור לזה שזה כיסאות די קשיחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו זה קרה לי וזה לא דקירות בעצם
אורן27/09/2007סליחה שאני שולח עוד הודעה, פשוט אני שוכח כל הזמן פרטים.
זה לא דקירות. זה כאילו אני מרגיש שאני חייב לשנות תזוזה או לקום לשנייה מהכיסא.
יכול להיות שזה קשור לזה שיש לי לפעמים שתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשכים
ד''ר נחום זילבר28/09/2007אני ממליץ לאור גילך הצעיר והכאבים שמטרידים אותך לפנות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תומכן סטנטנועה27/09/2007
אבי בן 82 עם פרוסטטה מוגדלת בגודל 104 סמ"ק והדבר היחיד שיכול לעזור לו לפי הבנתי זה התומכן (סטנט) מאחר שיש לו הסטוריה של מחלות לב וניתוח הרופאים לא ממלצים לו לבצע.
חיפשתי חומר באינטרנט לגבי התומכן ולא ממש מצאתי.
שאלתי:
1.האם התומכן הוא דבר פופולרי?
2.אלו סיכונים ישנם?
3.האם יש צורך להחליפו מדי פעם?
4.מהם אחוזי ההצלחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומכן סטנט
ד''ר נחום זילבר28/09/2007הסטנט מיועד לאנשים שנושאים קטטר קבוע ואסור לנתחם ולצורך נוחיות חייהם מכניסים תומכן. אם הוא מוכנס היטב למקום אין סיבוכים ואין צורך להחליף משך שנים. ההצלחה גבוהה, כשהמבצע יודע את מלאכתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יינטריבסיון25/09/2007
שלום ,
אני בת 24 סובלת מילדות מתכיפות במתן שתן וכן לאחר בדיקות אורדינמיות - משלפוחית מוקטנת .
הרופא נתן לי יינטריב 20 ו40 רק רציתי לוודא שאני אמורה להתחיל עם מינון של ה 20 בוקר וערב למשך שבועיים ואז לעבור ל 40 בוקר וערב במשך שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון יינטריב
ד''ר נחום זילבר28/09/2007כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת מעטיאיר25/09/2007
שלום עשיתי סי טי בטן לפני כחודש..הכל נראה תקין רק שהיה רשום שהערמונית מעט מוגדלת. אני בן 58. אין לי דחף להשתנה רב מדי. האם יש מקום לדאגה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית מוגדלת מעט
ד''ר נחום זילבר28/09/2007לא. מתאים לגילך שהערמונית תהיה מעט מוגדלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעשלומי25/09/2007
שלום אני בן 17 יש לי וריקוצלה באשך השמאלי שעוד לא עברה ניתוח.
הופנתי לבדיקת זרע הייתי רוצה שתפענח לי תתשובות.. האם הם בסדר?
viscosity - abnormal +
colour - normal
pH - 8.7
volume - 0.8
concentration- 35
total concentration - 28.00
percent of motile sperm - 60
rapid:30
moderate:15
slow:10
non progressive:5
total motile sperm - 16.80
percent of motile sperm after 4 hours- 40
vitality- היה ריק
agglutination- היה ריק
morphology(strict kruger) : normal forms :8%
abnormal forms : 92%
head defect: 92%
mid piece defect:ריק
tail defect:ריק
immature forms: ריק
leucocytes:ריק
rbc : ריק
עכשיו משו נוסף..שעה לפני הבדיקה בערך שההיתי בשירותים עשיתי קבה ובו זמנית בחנתי בטיפת זרע יוצאת.. האם זה משמועתי?
והאם לפי התשובות אני יכול להכניס להריון מישהיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע
ד''ר נחום זילבר28/09/2007לפי התשובה שכתבת, כמות הזרע קטנה ויתכן אף שיש משמעות לפליטת הזרע שקדמה לכך. בעתיד המנע ממגע מיני או אוננות במשך 3-4 ימים ואח כך עשה בדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מאור29/09/2007
האם פליטת הזרע שקדמה לכך השפיעה גם על אחוז המורפולגיה? או רק על כמות הזרע?
כי האורולוג שלי אמר לא משנה מה הנפח.. המורפולוגיה נמוכה.. וצריך לנתח שיתקן את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל
ד''ר נחום זילבר30/09/2007כתבתי את תגובתי בהתאם למה שכתבת. אם האורולוג החליט לנתח - עשה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות??.שירי24/09/2007
האם זה ייתכן שגבר בן 35 יאבד את הזיקפה שלו לצמיתות?? הוא סיפר לי שיש לו בעיות בכלי דם והרופאים הציעו לו לעשות לו ניתוח ולשים לו טוטבת .האם קיים דבר כזה?הייתכן? נראה לי מוזר שגבר צעיר כזה יאבד את הזיקפה לתמיד................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות??.
ד''ר נחום זילבר28/09/2007לא ברור לי הרקע לסיפור זה. ישנן בדיקות שניתן לבצע ולראות האם קיימת באמת בעיה ואז ניתן לטפל בה. תותבת זהו פיתרון אחרון ואינו שכיח בגיל שכזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר נחום, מצטער להטריד אותך, אבל..עידן- מוטרד24/09/2007
אני עדיין מוטרד. האם תוכל להסביר לי איך אתה כל-כך בטוח שאין שום סיכון לזרע אפילו שיש לי את הוריקוצלה? הרבה מדברים על זה שיש בזה סיכון, וגם אורולוג שהייתי אצלו פעם אמר שיש סיכון קטן בוריקוצלה לפעמים... האם לא כדאי לעשות איזה משהו כדי להיות בטוחים? האם יש השלכות להקפאה של זרע בבנק הזרע שבגלל זה אתה בעצם לא ממליץ על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטרד
ד''ר נחום זילבר28/09/2007אם זה ממשיך להציק ולהטריד פנה לרופא מטפל על מנת שיעשה לך בדיקות מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צ'סטה באורך שני סנטימטר בכליהבומבה24/09/2007
מהווה סיכון? או שזה יכול להיות שפיר וכל מחלה אחרת רק לא...משהו רציני. אודה לך לךמאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר נחום זילבר28/09/2007אם זו ציסטה "רגילה" כפי שנכתב בתשובת אולטרסאונד אין צורך לעשות דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהענת24/09/2007
בבדיקת אולטרה סאונד נמצא בכליה שמלית ציצטה בגודל 2 סמ מה זה אומר ומה עלי לעסות האם זה מסוכן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר נחום זילבר28/09/2007זו ציסטה רגילה כפי הניראה, ואין צורך לעשות דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)