מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרוסקופיה להוצאת כליה מנוונתיוסף23/09/2007
הומלץ לי להוציא כליה שאינה מתפקדת והיאר במצב של הידרונפרוזיס. לכמה זמן אשפוז ואיזו תקופת החלמה עלי לצפות? מה הסיכונים בניתוח? מה המעקב הנדרש אחרי הכליה הנותרת לאחר הניתוח? תודה מראש על כל תשובותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה להוצאת כליה מנוונת
ד''ר נחום זילבר28/09/2007ניתן להוציא כיליה הידרונפרוטית שאינה מתפקדת גם בגישה לפרסקופית. זמן החלמה הוא מהיר יותר ובעתיד רצוי לבצע מעקב על תפקודי כיליה פעם בשנה על ידי רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים/ כמו לידהמרי23/09/2007
שלום ! בשבוע האחרון סבלתי מכאבי גב עזים בגב תחתון.מאחר ואני סובלת משתי פריצות דיסק, וסובלת מכאבים לעיתים קרובות, לקחתי 'קספו 600' (כפי שנהגתי בעבר. לאחר ארבעה ימים חשתי במשך מספר שעות הרגשת אי נוחות רבה, ולפתע כאב עז בשיפולי הבטן, עם רצון להשתין. תוך כדי ההתרוקנות הרגשתי לחץ שווה ערך ללידה. מהשלפוחית. במשך שעתיים סבלתי כאבי תופת שלוו עם לחץ עצום להשתנה, צמרמורות, זיעה והרגשה כללית קשה ביותר . את רוב הזמן העברתי בתוך אמבט מים חמים. אחרי כשעתיים הכל נרגע.
היום ביקרתי אצל רופאת המשפחה, שחשבה שהיתה זו אבן בדרכי השתן. ואחר בדיקת דם ושתן הודיעה לי שאין ממצאים המעידים על דלקת, ואולי זוהי תופעת לוואי לאחת התרופות אותן אני נוטלת.(קספו, רמוטיב).
אשמח לשמוע חוות דעתך. האם עלי לפנות לרופא אחר? בדיקות נוספות?
ד.א. לאימי היו אבנים בכליות. האם יש קשר תורשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים/ כמו לידה
ד''ר נחום זילבר28/09/2007לפי תיאור של הכאב העז והפיתאומי מדובר כפי הניראה בעווית על רקע של אבן/פירור בדרכי השתן שסביר להניח שנפלטה. לדעתי, יש מקום לברור של מערכת דרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להסבר תוצאות ביופסיה- ערמוניתרותי23/09/2007
בוצעה ביופסיה לקרוב משפחה והתור להסבר מהרופא המטפל הוא בעוד כשלושה שבועות,
אני מאוד מבקשת לדעת מה פירוש התוצאות שלהלן
בגליל אחד (מתוך 10 ניקורים) נראה מוקד של גידול
prostatic adenocarcinoma (pp=3/s/p=4 score=7)
ואחר כך כתוב
M81403 ADENOCARCINOMA, NOS
T77100 PROSTATE, NOS
בתודה רבה רבה
ובברכה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להסבר תוצאות ביופסיה- ערמונית
ד''ר נחום זילבר28/09/2007לפי הכתוב בשאלתך באחת מתוך 10 הביופסיות (ניקורים) יש מוקד של גידול סרטני. כמובן זו אינדיקציה לטיפול ורצוי ליצור קשר עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח וריקוצלהאילן23/09/2007
שלום,
לפני שבועיים עשיתי ניתוח וריקוצלה בצד שמאל קשירה גבוהה.
לפני כמה ימים החלה נפיחות באשך שמאל וכאב במגע.
זה נורמלי ? ללכת לרופא או שזה צפוי לעבור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר28/09/2007כל תהליך שמתרחש אחרי ניתוח רצוי לידע את הרופא המנתח. אולם בדרך כלל התיאור שנתת צפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזקפה חזקהאיתמר23/09/2007
כשיש לי זקפה חזקה במיוחד אני מרגיש כאבים באיבר המין, כאבים שלא מופיעים כשהזקפה פחות חזקה. מה אני צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר נחום זילבר28/09/2007אין צורך לעשות דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCA3 לסרטן ערמונית?אלי21/09/2007
האם ניתן לבצע את הבדיקה בארץ? דרך קופת חולים או אפילו באופן פרטי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר נחום זילבר23/09/2007לא ידיע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בשלפוחית השתןאמיר20/09/2007
יש לי אבן בשלפוחית השתן בגודל 30X20 מ''מ וערמונית מוגדלת .
מה הם אפשרוח הוצאת ללא ניתות ואיפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בשלפוחית
ד''ר נחום זילבר23/09/2007אבן בגודל כזה של יותר מ 6 סמ"ק למיטב ידיעתי ניתן להוציא בצורה ניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביצים לבן 16שם בדוי בן 1620/09/2007
שלום .. יש לי לפעמים כאבי ביצים שהתחילו לי לפני יומיים שלוש ככה ואין לי מושג למה ,
זה קורה לי אחרי כמה זעזועים אז מתחיל לכאוב לי אבל לא כאבים נוראים כאבים קטנים ומעצבנים שמתחילים מקצת מעל לביצה ,יום אחד זה יכול לבוא לי בימנית יום אחד בשמאלית ..
מה עושים?! לחכות שיעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 16
ד''ר נחום זילבר23/09/2007חכה שיעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות TRUSנעמי20/09/2007
בעקבות מציאת וריקוצל
נשלחתי לTRUS ולהלן התוצאות:
נפח-10 נוקשות-לא סימטריות-כן גבולות ערמונית שמורים-כן ערמונית מובילית-כן גוש-לא נמוש
נפח-9 אורך-34 גובה-15 רוחב-36
גבול חיצוני-שמור PZ- מרקם נומוגני דו צדדי TZ- מרקם הטרוגני דו צדדי
בול בן PZ לTZ- שמור
בלוטות זרע: נורמלי שלפוחית שתן-ללא שארית
אודה על התייחסותך לתוצאות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר נחום זילבר23/09/2007לפי הכתוב לא נראב שישנה בעיה. מה הקשר לוריקוצלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני אשכים תמיריםאוריין19/09/2007
בני בן שש היום אובחנו אצלו שני אשכים תמירים
ולא אחד כפי שחשבנו
הימניכמעט לא מרגישים וגבוהה מאוד והשמאלי קטן מאוד לגילו תמיר אך לא מאוד גבוה, הוא היה בשק האשכים עד לא מזמן ולא חשדנו שהוא עלה
הוא ינותח בהקדם
מה סיכויי הפוריות שלו?
מה בנוגע לתפקוד מיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים תמירים
ד''ר נחום זילבר20/09/2007חשוב ביותר לבצע ניתוח בהקדם האפשרי ולמקם את האשכים במקומם הטבעי. לגבי פוריות או תפקוד מיני אין לדון בכך בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרעעידן19/09/2007
שלום.. האם לבנאדם שיש לו ספירת זרע נמוכה.. מומלץ לו לא לאוננן הרבה?
יענו לא טוב אם הוא יאונן הרבה? או שזה לא ממש משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר נחום זילבר20/09/2007לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעלימור19/09/2007
שלום לד"ר היקר
בעלי בן 39 , מאז שאני מכירה אותו הוא לא גמר. הוא טוען שבעבר עם חברות לשעבר הוא כן. אנחנו מאד מעוניינים בילד. הוא מתבייש לגשת לרופא. מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
ד''ר נחום זילבר20/09/2007הבושה אינה מסייעת להביא ילד לעולם.
יתכן שמדובר בשפיכה מעוכבת על רקע פסיכולוגי או על רקע אורגני. יש לבדוק את העניין לעומק בכדי שההריון יוכל לצאת לפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןאילנה19/09/2007
שלום בבדיקה ארודינמית אובחן
atony of blader
overflow incontinence
מה זה אומר וכיצד ניתן לטפל תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן
ד''ר נחום זילבר20/09/2007משמעות התשובה מבחינה סמנטית כיס השתן אטוני אינו מתכווץ דליפת השתן נובעת מכמות שתן מרובה יתר על המידה בתוך כיס השתן. כדי לדעת איך לטפל דרושים פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע, לאן הלאה?אריאל19/09/2007
שלום,
תקופת ההתנזרות: 3 ימים
צבע: צהבהב
התנזלות לאחר 30 דקות: ++
נפח: 7 מל'
ריכוז: 3x10^6
ph:7.6
תנועתיות 33 אחוז
סוג תנועה: אסטנית 33 אחוז
אגלוטינציות: שלילי
tmc: 1x10^6
מורפולוגיה:
תאים תקינים: 4 אחוז
פתולוגיות ראש: 91 אחוז
פתלוגיות זנב: 5 אחוז
הערה: אנו מנסים להרות שנה ללא הצלחה.
1. האם כדאי לי לחזור עתה לרופא הנשים של אישתי, או שעלי לפנות לאורולוג - שמעתי שאולי צריך לבדוק ולשלול נוכחות וריקוצל (Varicocele)
2. האם במקרה שלי עשויה להתאים השבחת זרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר נחום זילבר20/09/2007התשובה אינה בגדר הנורמה. לשאלותיך:
1. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףבומבה19/09/2007
שלום לאבי היה שתן דמי והוא עשה מס' בדיקות ונמצא שהכל תקין . למעט CT שהוא אמור לעשות.
יש לו משהו באורך שני סנטימטרהאם זה יכול להיות גידול שפיר? אם הבדיקות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בומבה
ד''ר נחום זילבר19/09/2007מהם 2 הס"מ והיכן הם נמצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)