מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב באשכים וצריבהאילן27/10/2007
שלום לך ד"ר יקר
מזה כמה חודשים שאני סובל מכאבים באשכים ובצריבה בעת מתן שתן.
בעת קיום יחסי מין, אני מרגיש כאב בתוך הפין, דבר שמונע ממני ליהנות מיחסי מין.
לאחרונה החמיר הכאב באשכים והוא מתחזק לאחר אורגזמה.
חשוב שאציין שהכאב באשכים מופיע גם ללא קשר לקיום יחסי מין, זה מרגיש כמו כאב עמום
שדומה לתחושת "כאבי הביצים" לאחר גירוי מיני ללא שפיכה.
לעיתים אוננות מקלה על הכאב ולפעמים אינה עוזרת או מחמירה את הכאב.
הייתי בבדיקה במרפאה האנונימית של משרד הבריאות ומשום מה הם לא מצאו כלום.
הם עשו לי בדיקת דם ושתן והתשובות היו שליליות.
נכנסתי לבדיקה אצל הרופא והוא היה דיי נבוך כשלא מצא לי כלום, למרות שציינתי בפניו את הסימנים.
מכיוון שאינני חבר בקופת חולים (מסיבות שונות ומשונות) אני נאלץ לבצע את הבדיקות באופן פרטי ולכן אבקשך להמליץ לי על הבדיקות הנכונות, כך שהסיכויים לגילוי המדוייק של המחלה יהיו גדולים.
חשבתי שאולי עליי לעשות בדיקת זרע, האם?
מהי הדרך הטובה ביותר לגלות ולרפא את המחלה?
האם ייתכן שיש לי יותר מנגיף/חיידק אחד?
תודה גדולה מראש
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
ד''ר נחום זילבר27/10/2007אתה זקוק לבדיקה גופנית ע"י רופא. בדיקות מעבדה לא יעלו על בעיתך. יש צורך בהפניה מדויקת לסוג הבדיקות שעליך לבצע בהתאם לממצאי הרופא בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע במפשעהאנונימי26/10/2007
כבר לפני 8כ- שנים גיליתי מעין "גולה" לצד האשך, לטענת הרופא דאז כיוון שאין זה מפריע אין שום בעיה עם הממצא. אותה "גולה" לא נעלמה אך לא ייחסתי לה חשיבות, לאחרונה החלו לי כאבים במפשעה ובחלק הגב התחתון וחששתי שמא ייתכן ואותה "גולה" היא חס וחלילה ממאירה. לאחר פניה לאורולוג הסתבר כי יש לי בקע במפשעה וכי ייתכן שהכאב מקרין על הגב.עוד נטען כי אם ה"גולה" קיימת כבר כ- 8 שנים אין סיבה לחשוש והיא לא ממאירה. הובהר לי כי הכאב אמור לחלוף עם הזמן. כעת לאחר כחודשיים ממועד האיבחון הכאבים לא חלפו ומפריעים לי בתפקוד היומיומי. מה עלי לעשות ? האם יש סיבה לחשוש פן הממצא הוא ממאיר ? האם יש קשר בין הכאבים לממצא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע במפשעה
ד''ר נחום זילבר26/10/2007כפי הניראה הממצא העתיק באשכים אינו ממאיר וכבר נאמר לך שיתכן והכאב במפשעה הוא בקע מפשעתי ועל כן עליך לפנות לכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטרוןדובי26/10/2007
שלום,
קיבלתי תוצאות של testerone =18.656 nmo
מה המשמעות של תוצאה כל-כך גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי לtestosterone
דובי26/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtestosterone
ד''ר נחום זילבר26/10/2007זו תוצאה תקינה, ראה לפי רמות הנורמה של הבדיקה שמופיעות בדף המצורף לתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זקפה "הפוכות"אלון25/10/2007
שלום, יש לי חברה, אנחנו ביחד כבר 5 שבועות, עוד לא שכבנו, וכל הזמן שאני איתה משום מקום מופיעה לי זקפה [גם אם אנחנו לא עושים כלום וסתם מטיילים מחובקים] ,לא תמיד היא מלאה לגמרי
לפעמים אחרי פגישה איתה יש לי כאבים באשכים
יש לציין שבעוד פחות מחודשים ימלאו לי 18 שנה ...
שאלתי היא כזאת, האם יש דרך שהיא לא ניתוחית או לא כוללת בדיקות, זאת אומרת משחה או כדורים או אפילו מאכל או משקה, שיכולים לעכב זקפה ? או להקשות על הופעתה ?
תודה אני ממש מודאג והבעייה מביכה ומטרידה אותי [לכן אני מתבייש לגשת לרופא בקופת חולים]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זקפה "הפוכות"
ד''ר נחום זילבר26/10/2007חלילה וחס מ"עיכוב זקפה" או שטויות אחרות מעין אלה. תשמח בחלקך, זה נורמאלי, הגיוני ותקין שזה קורה לך והלוואי עליך גם בעוד שנים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל
אלון26/10/2007עם כל הכבוד ל"ברכה" הזאת, הדבר האחרון שאני מקווה שזה יהיה איתי שנים רבות
זה גורם למבוכה רבה, ועדיין הייתי רוצה לדעת אם אולי הבעייה אפילו פסיכולוגית ואיך לפחות אם לא לעכב, אז לפחות לשלוט על זה יותר ?
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלון
ד''ר נחום זילבר27/10/2007התופעה היא טבעית ונורמלית. אין מקום לפסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףגיא25/10/2007
שלום:
בפי הטבעת בישבן יצא לי מין גולה מה זה יכול להיות אני מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא- דחוף
ד''ר נחום זילבר26/10/2007פנה בהקדם לכירורג פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אחוז ההצלחה בלזייר הירוקשלמה25/10/2007
מה אחוז ההצלחה בלזייר הירוק ומה הסיכונים ובאיזה ההרדמה זה נעשה ולמי זה מתאים הניתוח
מודה לך מקרב לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר ירוק
ד''ר נחום זילבר26/10/2007בעיקרון, לייזר ירוק מתאים לערמונית קטנה ובינונית. אין סכנה של פגיעה באיברים סמוכים. ההרדמה בדרך כלל היא אזורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US טרנס רקטללויה25/10/2007
שלום!
בעלי עשה US טרנס רקטל ואמרו לו שיש לו חסימה.
יש לנו ילד בן שלוש מהריון ספונטני, ואנו מנסים שוב שנתיים וחצי. בבדיקת זרע מפברואר נמצאו מליון תאים, במרץ-בודדים, ומאז לא נמצאו תאים.
האם החסימה הנ"ל קשורה לירידה? אם כן-יש דרך לשחרר אותה ולגרום שוב לעליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויה TRUS
ד''ר נחום זילבר26/10/2007לפי מה שכתבתם התרחש אירוע כלשהו בשנה האחרונה שפגע בספירת הזרע. השאלה היא מקום החסימה והסיבה לכך. אז ייתכן שניתן יהיה לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףקובי24/10/2007
לפני כ3 ימים התחלתי להרגיש כאבים באזור המפשעה הבן התחתונה ובאשכים כל האזור הימני חש בכאב המום כזה שבא נעלם וחוזר מספר פעמים בכמה שניות אני לא יודע מה לעשות אני מתחיל לדאוג כדי לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי
ד''ר נחום זילבר26/10/2007ייתכן שמדובר בפרור אבן בדרכי שתן מימין, וייתכן שיפלט מעצמו. התיאור שנתת מתאים לכרב עוויתי אם זה ממשיך פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתרמיהארז24/10/2007
שלום רב לרופא,
מבקש לדעת מה דעתך על נושא ההיפרתרמיה לטיפול במחלות הדלקתיות ?
בכבוד רב
יאיר ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתרמיה
ד''ר נחום זילבר26/10/2007זהו טיפול ברמות חום גבוהות שניתן במצבים שונים. לא ניתן לתת סקירה על נושא של היפרתרמיה ודלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPVיוני24/10/2007
שלום רב האם HPV באיבר המין וסביבתו יכולים לגרום לסרטן אצל הגבר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד''ר נחום זילבר26/10/2007לא שידוע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA Prostaticארז24/10/2007
שלום,
בבדיקה רקטלית בעקבות הפרעות קלות במתן שתן, אובחנה פרוסטטה מוגדלת.
צוצאות ה psa הגיעו היום: 1.3 ng\ml
האם הערך תקין?
האם במצב בו הערמונית מוגדלת צריך להורידה בכל מקרה, ע"מ למנוע גדילה סרטנית?
האם הורדת הבלוטה מחייבת עקרות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף בדיקות נוספות
ארז25/10/2007
המטולוגיה-כללי
ESR 1 hour | mm/hr | (
0 *
4 )
15
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
6 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
4.2 *
5.25 )
5.6
|
Hemoglobin | g/dl | (
13.1 *
15.9 )
17.2
|
Hematocrit | % | (
39 *
45.9 )
50
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
79 *
87 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
27 *
30.3 )
35
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl | (
32 *
34.6 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
12.9 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
190 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8 *
10.5 )
12
|
Neutrophils % | % | (
40 *
55.7 )
75
|
Lymphocytes % | % | (
22 *
33.9 )
43
|
Monocytes % | % | (
3 *
7.5 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
2.6 )
6
|
Basophils % | % | (
0 *
0.3 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
3.4 )
7.7
|
Lymphocytes # | # | (
1 *
2 )
4.8
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.5 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.2 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0 )
0.2
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
6 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | | NEGATIVE
|
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
|
Erythrocytes (U) | Ery/micl | (
0 *
10 )
10
|
בקטריולוגיה
Urine Culture (Diaslide) | | תרבית שלילית
|
סמנים מטבוליים
PSA Prostatic Specific Ag | ng/ml | *
1.3
|
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
ד''ר נחום זילבר26/10/2007PSA 1,3 זו תשובה תקינה לחלוטין.
לכל גבר מעל גיל 40 יש ערמונית מעט מוגדלת. אולם רק פחות משליש מהגברים בין גיל 40 לבין גיל 80 מגיעים לניתוח של כריתת ערמונית.
אין מצב רפואי שכורתים ערמונית על מנת למנוע הופעת סרטן. ערמונית נכרתת כאשר היא גורמת להפרעות קשות במתן השתן או כאשר מתגלה גידול סרטני.
בעקבות כריתת ערמונית הזרע נפלא לאחר וכיום ניתן לעשות הפרייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהיניב24/10/2007
וריקוצלה שגורמת להקטנת האשך מורידה בפוריות אז גם מי שאין לו פגיעה באשך צריך ליהיות מודאג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר26/10/2007אין צורך להיות מודאג. בבדיקת זרע פשוטה ניתן לברר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוניפרוזיסבן24/10/2007
לאחר כאבים עוויתיים בצד שמאל (הנמשכים מזה כ-3 ימים ללא יכולת תפקוד!!) הופננו לאולטראסאונד דרכי התן ולהן הממצא: כליות בגודל תקין, משמאל הידרונפרוזיס קל, לא ניצפו אבנים, כיס שתן ללא עדות לאבנים.
מה זה אומר? האם פר גוד או שיש טיפול? תרופתי? ניתוחי? האם יש קשר לניתוח וריקוצל שבוצע לפני 8 שנים באותו צ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוניפרוזיס
ד''ר נחום זילבר26/10/2007אין קשר בין הידרוניפרוזיס לוריקוצלה. יתכן שישנו פירור אבן במערכת כלייתית משמאל וזה גורם למצב זה. הרבה בשתייה ואם הכאבים אינם חולפים-- פנה לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהקובי24/10/2007
האש שלי נמצא יותר מאחור ונופל כלפי מטה והימני יותר עומד ולא נופל
האם זה בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי
ד''ר נחום זילבר26/10/2007זהו מצב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מוגדלת ?דודו24/10/2007
שלום !
קמתי הבוקר, וגיליתי שעקץ אותי עכביש או יתוש(אני לא יודע מה זה)ברגל ימין , והעקיצה שלו די גדולה.. והיא ממש גירדה לי כל הלילה.
בנוסף, גיליתי שגדלה בלוטה במפשעה ברגל בצד ימין..
רציתי לשאול האם זה יעבור לבד? ויש מקום לדאגה?
תודה רבה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה מוגדלת
ד''ר נחום זילבר26/10/2007אם גילית בלוטה חשודה שהופיעה פתאום, ייתכן שזו תגובה דלקתית. עם זאת, פנה לרופא שיבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)