פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• US של דרכי השתן (גבר)
    גדי
    12/06/2007

שלום רב,

אני גבר בן 51. בעקבות השתנה מרובה ותכופה נשלחתי לבדיקה הנ"ל ונמצאו בה 53 סמ"ק לאחר התרוקנות השארית (תרבית תקינה). כיצד ניתן לטפל בבעיה זו?

תודה,
    גדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    US של דרכי השתן (גבר)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• US

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

תשובת אולטרסאונד של 50 סמ"ק כשארית של שתן בבדיקה זו הינה בגדר הנורמה.
    אני בטוח שלאחר שהגעת לביתך התרוקנת במהירות גם משארית זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטוסקופיה
    גלית
    11/06/2007

שלום רב,

גבר בן 35 נותן שתן לעיתים תכופות. כל רבע שעה בערך. צריך לעבור ציטוסקופיה. נאמר לנו שכרוך באשפוזו גם יום למחרת והבדיקה תיעשה בהרדמה מלאה. לפי מה שהבנתי בד"כ הבדיקה קצרה ומצריכה טשטוש.
    האם יש הבדלים בין הבדיקות? האם זה מעיד על חומרת המצב? ומה הסיבוכים האפשריים?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטוסקופיה

הוספת תגובה

• ציסטוסקופיה

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

ישנם מספר צורות לבדיקת ציסטוסקופיה. זה תלוי במיכשור של הבדיקה ובהתאם לממצא החשוד שאותו יש לחפש בתוך כיס השתן. מכאן נגזר לאיזה צורת הרדמה זקוק המטופל ובהתאמה זמן האישפוז לאחר הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים!!
    גיא יעקובי
    10/06/2007

ד''ר שלום רב,
    אני פונה אלייך בשנית אני סובל זה חודש מכאבים עזים באשכים חשוב לציין שרוב הכאבים הם באשך שמאל שבו אני אפילו לא יכול ליגוע כי רק נגיעה בו גורם לי לכאבים עזים סיפטומים נוספים הם : תכיפות במתן שתן ,כאבים בבטן תחתונה ,(מין גרד בפין לפעמים)כאבים בשלפוחית שאני שותה דבר מה מין לחץ למתן שתן,צריבה וריח חריף של השתן(אין הפרשות או דם חס וחלילה )אני עברתי בדיקת תרבית שתן ואולטרסאונד של הקליות ומערכת דרכי השתן וקילה והבדיקה יצאה תקינה .
    ד''ר אני מציין שטופלתי באנטיביוטיקה לשבועיים ובשבוע השני התחלתי להרגיש שיפור משמעותי ,הד''ר ביקש שאפסיק את האנטיביוטיקה לאחר שבועיים כדי שאבצע בדיקת תרבית זרע כי האנטיביוטיקה מפריע לבדיקה (אני מחכה לתשובה כאשר ביצעתי אותה היום)וכמו כן הופנתי לבדיקת US טרנס רקטלי .
    ד''ר אני עובד עצות אני סובל מכבי תופת במיוחד במתן שתן ובאשך שמאל !! מה אתה ממליץ לי לעשות ?וממה להערכתך אני סובל?אילו בדיקות נוספות אתה ממליץ לעשות?האים להמשיך באנטיביוטיקה כי היא מאוד עזרה?
    ד''ר אני אודה לך מקרב לב אם תעזור לי ,
    בברכה ובכבוד רב,
    גיא יעקובי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים עזים!!

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

גם בפעם הקודמת בתשובתי התייחסתי לכך שאני ממליץ להמשיך את האנטיביוטיקה שהחלה לעזור לך במהלך השבוע השני ללקיחתה.
    אינני מבין מה הטעם לעשות בדיקת תרבית זרע ובגלל זה להפסיק טיפול אנטיביוטי שעוזר.
    אני חוזר ואומר, אתה זקוק לבדיקת אולטרסאונד טרנס-רקטלי, בנוסף לביצוע בדיקת אולטרסאונד אשכים ולהמשיך באנטיביוטיקה.
    לסיכום, לדעתי מדובר במצב של דלקת בערמונית שמשולבת בדלקת באפידידימיס (צינור היוצא מהאשך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת טרנס רקטלי

גיא יעקובי
    19/06/2007

שלום רב ד''ר נחום זילבר,
    אני שוב פונה אלייך בהמשך לשיחתנו אני עשיתי את בדיקות האולטרסאונד ותרבית שטן והם יצאו תקינות ,הבדיקות הבאות שעשיתי הם אולטראסאונד טרנס רקטלי והוא יצא תקין,וכמו כן תרבית זרע שהממצאים הם : צמחה פלורה של עור,Leucocytes (Sperm)/Field:-בודדים.
    הרופא נתן לי רספרים פורטה לשבועיים וטיפול מונע של רספרים לשלושה חודשים.
    דוקטור האשך השמאלי שלי כואב כאביים עזים רק מליגוע בו !!!,מה זה יכול להיות?
    האים זה מהדלקת? או שאולי ישנה שם בעיה אחרת שיש לבדוק בבדיקות אחרות ?
    דוקטור אם כול הבדיקות תקינות איך זה שהרופא חושב שיש לי דלקת בערמונית?
    דוקטור אני מקווה שנתתי לך קצת מידע מועיל
    תודה מקרב לב,
    גיא יעקובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים!!

ד''ר נחום זילבר
    19/06/2007

גיא,
    אני מציע בשלב זה, עקב התמשכות הכאבים ואי תגובה לאנטיביוטיקה לפנות מיידית למיון על מנת שיוכלו בך בצורה הטובה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתמשכים

גיא יעקובי
    04/07/2007

ד''ר שלום רב,
    בהמשך לשיחתנו כאמור סובל מכאבים באשכים וצריבה בשתן וכאבים בחור הפין אני הייתי בבדיקות אולטרסאונד אשכים וכליות וטרנס רקטלי ותרבית שתן וזרע וכולם תקינות אני טופלתי ברספרים פורטה לשבועיים ולאחר מכן קיבלתי רספרים כדור אחד כטיפול מונע לשלושה חודשים לאחר שהפסקתי עם הרספרים פורטה(2 ביום) (שאני מציין שבמשך השבוע השני לטיפול הפסיקו הכאבים!!) התחילו הכאבים שוב כאשר אני לוקח את הרספרים פעם ביום...
    ד''ר מה לעשות ???
    האם לדעתך אני צריך לקבל את הפורטה שוב?
    מה אני צריך לעשות?
    ופעם האחרונה הפנתה אותי למיון ,שאלתי היא מה כבר יעזרו לי המיון הרי איין שם את המיכשור הנכון לבדיקות ?האם ישנם בדיקות נוספות לדעתך<?
    תודה מקרב לב על עזרתך..
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתמשכים

ד''ר נחום זילבר
    06/07/2007

למיון מופנים אנשים שסובלים מכאבים באופן חד. זה התיאור שנתת בשאלתך הקודמת ובחדר מיון יודעים לטפל בבעיה זו היטב. אם הכאב והצריבה הם כרוניים יש מקום לטיפול באנטיביוטיקה בהתאם להחלטת הרופא האורולוג שיבדוק אותך פעם נוספת ואולי ימצא את התרופה שיותר מתאימה לך.
    מקרה כמו שלך לא צריך להיפתר באינטרנט אלא במרפאתו של האורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע לאחר ניתוח TURBT לפתע דם בשתן
    אדי
    10/06/2007

שלום,
    היום לפתע יצא דם חזק עם השתן והרגשתי שתחילה יוצא דם סמיך, לאחר מספר שעות ושתייה מרובה של מים האדום נעלם. וזאת שב-24 שעות לפני כן היו כאבים בזמן הטלת השתן וצריבה בסיום.
    יתכן שהיה קריש דם שיצא. האם זה נורמלי 9 ימים לאחר ניתוח להוצאת גידול בכיס השתן.
    הגידול הובחן בדרגה 1 של ממהיר, מה הטיפול לכך אם בכלל

הוספת תגובה

• דימום לאחר כריתת גידול מכיס השתן

ד''ר נחום זילבר
    10/06/2007

דימום לאחר כריתה בחלל כיס השתן או כריתת הערמונית הוא ממצא די שכיח וקורה בכמחצית מבין המקרים. אם הדימום נשלט על ידי שתיה מוגברת והשתן הופך להיות צלול יותר ובהיר יותר, ניתן להתספק בכך. אולם אם הדמם הולך ומתגבר ומתלווה אליו חולשה רבה, חיוורון ודופק מהיר, עליו לפנות לחדר מיון בהקדם למחלקה - בו עבר את הניתוח. הדמם בשתן יכול להימשך עד 6 שבועות לאחר ניתוח באזור מערכת השתן התחתונה. וזו הסיבה שאסור לאותם אנשים שנטלו אספירין לפני הניתוח לחזור לקחתם לאחריו, אלא רק לאחר 6 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד'ר
    אני
    09/06/2007

לד'ר שלום אשמח אם תוכל לענות לי אני בן 17 וכל פעם יש לי זקפה ככה כשאני הולך ברחוב שוכב יושב כמעט כל הזמן יש לי זקפה וזה קצת לא נעים שאתה הולך ברחוב ויש לך משהו בולט במכנסיים או שאתה עם אנשים ומשהו בולט כל הזמן יש לי זקפה איך שנוגעים באיבר הוא עומד לא צריך יותר וזה דיי מפריע מה אפשר לעשות? האם אפשר להפסיק את זה? האם זה אמור להיות ככה? תודה על התשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד'ר

הוספת תגובה

• זקפות מרובות

ד''ר נחום זילבר
    10/06/2007

לנער בגילך יכול להיות אירועים חוזרים של זקפה. אין צורך בכל טיפול ולא צריך לדכא את המציאות העכשוית. כאשר תהיה גדול בן 60 ומעלה, תתגעגע לימים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם קטנים ועגולים על האשכים
    רוני
    08/06/2007

ד"ר נכבד,

מזה מספר חודשים יש לי שלושה שטפי דם קטנים ועגולים על שק האשכים אשר אינם נעלמים.

האם הדבר מהווה סיכון? מה זה יכול להיות ומה הפתרון?

בברכה רוני.

הוספת תגובה

• שטפי דם

ד''ר נחום זילבר
    10/06/2007

שטפי דם קטנים אלה אינם מהווים כל סכנה. אולם אם יתפתח זיהום במקום עליך לפנות לרופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם קטנים על האשכים

דורי
    19/09/2010

שלום ד"ר,

גם אני סובל מהתופעה הזו. הדבר התחיל לפני כשנתיים לערך ומאז, בכל כמה זמן, מופיע לו עוד שטף דם שכזה. הופיעו לי גם על בסיס העטרה שניים כאלה ואין לי מושג מה עושים בכדי להיפטר מהם.
    זה אמנם לא כואב אבל אסטתית זה לא נחמד במיוחד, להוסיף על זה שבאחת הפעמים פצעתי את אחד משטפי הדם (רואים בבירור שהוא יושב ממש על צומת כלי דם) והוא דימם לי בצורה ששום פלסטר לא עצר את זה. פשוט מפחיד..
    בסופו של דבר עצרתי את הדימום עם מספר פלסטרים ביחד.
    מה עושים עם תופעה שכזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסמי אלפא?
    ליאורה
    08/06/2007

ד.נ.
    האם יש יסוד לחשש שנטילת קדקס ו/או אבודרט עלולה להעלות לחץ תוך-עיני? והאם תרופות אלו שייכות למשפחת חוסמי אלפא? דברים אלו פורסמו באחד הפורומים, כנראה ע"י אחד הגולשים שאיננו בהכרח איש מקצוע, אך למען השקט הנפשי אני מבקש לקבל התייחסותך. תודה. אלי

לקביעת תור
    סגירה
    חוסמי אלפא?

הוספת תגובה

• חוסמי אלפא

ד''ר נחום זילבר
    10/06/2007

קדקס או קרדורל בשמו הגינרי, הוא אחד מחוסמי אלפא בעל פעילות כפולה: להורדת לחץ דם ולהקלה בהפרעות במתן שתן עקב ערמונית מוגדלת. אבודרט הוא בכלל ממשפחה אחרת וקשור למטבוליזם של הטסטוסטרון. לא ידוע לי על כל קשר לשינויים בלחץ תוך עיני. שאלות מסוג זה אולי כדאי להפנות לרופא עיניים הבקי בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם בכל זאת
    ימי
    07/06/2007

ואם זה רק מפריע ויזואלית בים במיקלחת זה מבייש .

לקביעת תור
    סגירה
    ואם בכל זאת

הוספת תגובה

• עקמת

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

כפי הנראה ויזואלית זה מפריע לך, אולם אנשים אחרים לא רואים את מה שאתה רואה.
    כל זמן שאין בעיה אורגנית-פיזיולוגית שנגרמת לך בזמן מגע מיני, אני חוזר ואומר שאין צורך לעשות דבר.
    לגבי ענייני דימוי עצמי יש מקום לשתף פסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה במערכת מאספת
    תמי
    07/06/2007

עקב כאבים בצד שמאל בבטן התחתונה ובעקבות ERYTHROCYTES-U STRIP = 50 נשלחתי לאולטרסאונד כליות שהתוצאה הייתה שבכליה הימנית יש הרחבה במערכת המאספת.פניתי לאורולוג ונשלחתי ל- C.T כליות עם ובלי חמר ניגוד. ולהלן התוצטות:
    הכבד,המרה,הטחול,הלבלב,הכליות כולם בגודל . צורה ומרקם תקינים.
    אגן אקסטרהרנלי משני הצדדים.משמאל הודגמה ציסטה מרכזית בקוטר כ-18 מ"מ.
    אין עדות לאבנים או הידרופרוזיס.
    כיס השתן תקין
    שלפוחית שתן תקינה
    שינויים ספומדילוטים בע"ש.
    שאלתי היא מה עלי לעשות בהמשך כדי לבדוק מדע יש הרחבה במערעת המאספת בכליה ימין
    ומדוע יש דם בשתן.
    מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבה במערכת מאספת

הוספת תגובה

• הרחבה במערכת מאספת

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

לפי תשובת האולטראסאונד שנכתבה, ניתן להבין שמערכת מאספת כלייתית בצד ימין, הצד שאינו כואב, הינה מורחבת.
    להזכירך, בדיקה זו נעשית לאחר שנתבקשת לשתות כליטר וחצי נוזלים. להרבה אנשים שעושים אולטראסאונד כמות כזאת גורמת להרחבת מערכת מאספת שחולפת כעבור זמן מה, כאשר התהליך הפיזיולוגי של פינוי הנוזלים מהכליות מושלם.
    לפי הבדיקה שציינת אין סיבה אנטומית-פתולוגית לנוכחות כדוריות אדומות בשתן. כמו שציינתי בתשובות קודמות בפורום, ל- 5% מנאוכלוסיה יש דם בשתן בכמות מזערית בבדיקות חוזרות, ללא שום פתולוגיה במערכת השתן. כמובן שצריך להמשיך לעקוב ולראות אם מופיע בנוסף חלבון בשתן או סימני זיהום בשתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה
    משה
    06/06/2007

האם יש קשר בין אוננות יומית לצמיחת שיער מוגברת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח מסריח מאיבר המין
    כפיר
    06/06/2007

אני לא יודע אם זה קשור לאורולוגיה.. אבל בכל זאת..
    יש לי ריח מסריח מאיזור איבר המין מהאשכים..
    יש לי מין נקודות כאלה בלוטות סגולות על האשכים..
    ולפעמים העור שלי שם מזיע .. מה זה מביע? ואיך אפשר לטפל בריח ובבלוטות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריח מסריח מאיבר המין

הוספת תגובה

• ריח

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

המלצתי היא לפנות בהקדם לרופא עור ומין על מנת לטפל בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקנת מתלה לשופכה.
    קמילה
    05/06/2007

בעלי בן 66 ועבר לפני שנה ניתוח כריתת ערמונית רדיקלית.ועדיין סובל מדליפת שתן
    הוצע לנו לעבור ניתוח להתקנת מתלה לשופכה.
    ברצוננו לקבל פרטים על ניתוח זה?
    מה אחוזי ההצלחה?
    האם יש אופציות אחרות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התקנת מתלה לשופכה.

הוספת תגובה

• דליפת שתן

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית יכולות להופיע הפרעות שונות בדרכי השתן, בינהן דליפת שתן.
    רצוי להימנע ככל האפשר מניתוחים לתיקון מצב שכזה, ולנסות במקביל טיפולים תרופתיים לדליפה מסוג ינטריב (של חברת אלי-לילי), וטיפולים פיזיותרפיים לחיזוק רצפת האגן, וכל זאת על מנת לא לבצע ניתוחים חוזרים באיזור הבטן התחתונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US ו- CT
    ארי
    05/06/2007

ערב טוב ,

לפני יומיים עשיתי במיון US ו- CT , בגלל כאבי בטן , והתוצאות היו הנ"ל , האם יש איזשהי בעיה בצלומים " כתוב שמומלץ בירור אורולוגי " , למה ? ואם אני הולכת לאורולוג האם צריך לעשות בדיקות כלשהן לפני הבדיקה או לא ?

בבדיקת שתן – כללי + תרבית – התוצאה היתה חיובית ויש זיהום , ובנתיים אני לוקחת אינטוביוטיקה .

ותודה מראש על כל יעוץ

הסיכום ב- US היה כתוב : בשלפוחית השתן – בקיר תחתון – אי סדירות בצורה של מרכיב אקוגני בלתי סדיר .

בתוך ההחזר האקוגני לא הודגמה זרימה .

ב-CT היה הכול תקין חוץ מהערות הללו והן : הכליות בגודל וצורה תקינים . אזור היפודנסי בחלק לטרלי אמצעי של ריאה ימנית , ציסטה ? אחר ? ( הדגמה של הכליות תת אופטילית עקב תזוזת של הנבדקת ) .

מבנה ציסטי בגודל כ- 18X 13 מ"מ , עם דופן שמקבל האדרה בשחלה ימנית .

נוזל חופשי באגן הקטן , בכמות קטנה .

תודה מראש על כל יעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    US ו- CT

הוספת תגובה

• ממצא בכיס השתן ב-US

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

ממכתבך אני מבין שלא היה כל ממצא בשלפוחית השתן ב- CT, אולם הממצא שנראה ב- US דורש המשך בירור אצל הרופא האורולוג שיכלול בראש ובראשונה ציסטוסקופיה.
    לאור תשובת ה-CT הייתי ממליץ שגם רופא גיניקולוג יראה ויחליט האם גם הוא צריך להיות מעורב במעקב ובטיפול בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת
    נ.
    04/06/2007

אני חולה סכרת ויש לי בעיות בתפקוד המיני, איזה טיפול אפשר לקבל כחולה סכרת? ויאגרה יכולה להזיק לי? אני אשמח אם תעזור לי ותגיד איפה אוכל לקבל טיפול בדיסקרטיות כי אני לא מוכן שמישהו ידע על הבעיות שלי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת

הוספת תגובה

• סכרת ואימפוטנציה

ד''ר נחום זילבר
    07/06/2007

ידוע שחולי סכרת רבים סובלים מהפרעות בדרגות שונות של תיפקודם המיני.
    לכל סכרתי יש את הבעיות הספציפיות שלו במערכות הגוף השונות ובכללם מערכת המין.
    ישנם טיפולים רבים בהפרעות בתיפקוד של הסכרתי החל בכדורים, משחות, הזרקות, ניתוחים וכדו'.
    לכל אחד מותאם הטיפול המתאים לו ספציפית.
    תוכל לקבל טיפול מסור בכל אחד מהמרפאות הציבוריות השונות, אולם טיפול בדיסקרטיות, ב"סודיות רבה" תוכל לקבל אצלנו במרפאות און טל. 1-800-888-999
    כמו כן, אפנה אותך למאמר שלי הנמצא באתר זה (www.beok.co.il) העוסק בנושא סכרת והתיפקוד המיני וכן מאמר נוסף על סכרת והטסטוסטרון.
    במידה ותרצה פרטים נוספים או אם יהיו לך שאלות נוספות אענה לך ברצון.
    והדבר החשוב ביותר, תגלה לרופא הפרטי שלך את הבעיות האינטימיות שלך, ורק אתה תרוויח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת- מהי סמניה על בני האדם?
    צילה
    02/06/2007

בעלי נינשך לפני שלושה חודשים ומאז הוא חולה.
    בתחילה בכאבי בטן תחתונים , עכשיו גם עליונים, עם כאבים באזור הנשיכה( בשוק) ופצעים בפה.
    אשמח עם תחזור עם תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר נחום זילבר
    03/06/2007

עליך לפנות בהקדם למשרד הבריאות שבקרבת מגוריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה