מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים לפרקים באשך ימיןאורי22/08/2007
שלום ד''ר,
אני בן 13 (אני יודע שזה ישמע לך מוזר שילד בגילי נכנס לפה, אבל אני חייב לשאול משהו).
יש לי לפעמים אבל ממש קצת בזמן האחרון כאבים באשך ימין. לפעמים שאני יושב בעיקר בבית יש לי כאבים לא כואבים כמעט, שזה כמו דקירות, אבל זה לא בדיוק דקירות.
זה סתם? האמתי, שאני מקורר ואני מטיל שתן פעמים רבות ביום, או שאני מקורר או שאני רגיש למזגנים וכל זה. אז זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי בן ה-13
ד''ר נחום זילבר23/08/2007כמו שכתבתי לך במכתבי הקודמים ייתכן שהסביבה הקרה משפיעה עליך. כמו כן, חוסר המעש של החופש הגדול והשיטוטים במחשב ללא פעילות גופנית יוצרים אצלך "תחושות של כאבים". כשתחזור ללימודים בצורה סדירה הכל יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתןחנהפ22/08/2007
לאחר טיפול הורמונלי והקרנתי בסרטן פרוסטטה (לפני 5 שנים) ערכי PSA בסביבות1, לאורך זמן
כעת מתלונן על תכיפות במתן שתן ולעיתים אף חוסר שליטה??
מה יכולה להיות הסיבה ולמי לפנות, לאונקולוג? לאורולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנהפ
ד''ר נחום זילבר22/08/2007אני מבין שזו שאלה עבור גבר שחלה לפני 5 שנים בסרטן הערמונית. יתכן, שהערמונית שהושארה גורמת להפרעות במתן שתן שאותם תיארת. לכן, עליו לפנות לאורולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה וחוות דעתאיילת21/08/2007
שלום,
במשך כחודשיים וחצי יש לי כמו התקפות שנמשכות למספר שעות של דחיפות במתן שתן כמעט בלתי אפשרי לצאת מהשירותים בתחילת ההתקפה אין דימום ואין צריבה אך ההתקפה מגיעה לשיא בדימום וצריבה רק בסיום מתן השתן דבר שגורם להרגשה של צורך נוסף ולחץ, מה שעוזר במהלך ההתקפה הינה שתיה מרובה של מים (בהתקפה הגרועה מכולם שתיתי 8 ליטר מים ההתקפה ערכה כ- 5 שעות) ולנסות להתאפק וללא ללחוץ על יציאת שתן.
היו לי כ-4 התקפות במהלך ביצעתי תרביות שתן שיצאו שליליות
3 ההתקפות הראשונות התחזקו מהאחת לשניה.
והרביעית היתה חלשה יחסית, כשעתיים.
נראה כי קיום יחסי מין כנראה מגרים את ההתקפות מאחר וב- 2 ההתקפות האחרונות הם היו לאחר קיום יחסי מין, האחת מידית אחרי והשנייה כ- 24 שעות אחרי.
כאשר בכוונה לא קיימתי יחסי מין כ- 3 שבועות על מנת לוודא את הקשר, במהלך 3 השבועות הללו לא היה דבר.
ביצעתי אולטראסונד של הכליות ושלפוחית השתן שיצאו תקינים.
ביצעתי בדיקת כלמידיה ואוריאופלזמה שיצאו גם הן שליליות ולא נמצא דם בשתן, הדם מופיע רק בזמן התקפה.
בכל זאת הציעה לי הרופאה לקחת את האנטיביוטיקה 'זטו' 4 כדורים במכה במידה ויש חיידקים אחרים שלא מוכרים ולא עולים בתרביות השונות, ולכן לקחתי את האנטיביוטיקה וגם בעלי.
למרות האנטיביוטיקה הגיעה ההתקפה הרביעית שתיארתי קודם.
יש לציין שילדתי לפני כ- 8 חודשים, אולי יש קשר?
לאיזה אורולוג עם איזו התמחות מומלץ לי ללכת?
ומהי חוות דעתכם על המקרה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד''ר נחום זילבר22/08/2007לפי תאוריך מדובר כפי הנראה בציסטיטיס - דלקת בכיס השתן. בד"כ תופעות שהזכרת מתרחשות עד תקופת ההריון והלידה. אחרי הלידה הפלורה הוגינאלית משתנה וכמעט לא מופיעה דלקת בשתן בקיום יחסי מין. אולם, כאמור, מצבך מתאים לציסטיטיס. עליך להרבות בשתיה להפסיק לתת בדיקות שתן . מבחית הטיפול, קחי אנטיביוטיקה מסוג זינט או ציפרוגיס (קבלי מרשם מהרופא) במינון של 1/4 מהכמות היומית. דהיינו, 250 /125 מ"ג בהתאם לתרופה. התמידי בכך כל ערב במשך 3 חודשים. הרופא שמטפל בכך אורוגניקולוג או גניקולוג שעוסק באורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבישראל21/08/2007
שלום רב, אני בן 60. בפעמיים האחרונות הרגשתי כאב באשך ימין בעת פליטת הזרע. מה זה יכול להיות?
תודה. ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר נחום זילבר21/08/2007לפעמים יכול להתפתח כאב באשך בזמן פליטת זרע כאשר ישנה תחילת דלקת באפידידימיס (צינור הזרע). במידה ותחוש בכאב באזור ההקפי של האשך המלווה פליטת זרע. פנה לרופא כנראה תצטרך להתחיל בטיפול אנטיביוטי. יתכן גם שתהליך זה יעבור מאליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות נורמליתמיקי20/08/2007
מה התדירות הנורמלית להטלת שתן? אני משתינה כל שעה-שעתיים וקמה פעמיים -3 בלילה בשביל זה. זה נורמלי או לא? אם זה לא נורמלי, איך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות בהטלת שתן
ד''ר נחום זילבר20/08/2007התדירות של הטלת שתן נקבעת בהתאם: למין האדם; גיל; מצבו ההורמונלי ועוד מספר מרכיבים. צריך לבדוק את מספר הטלות השתן באופן יחסי לכמויות השתיה, בהתאם לריכוזיות הדם והשתן. פני לרופא משפחה באם זה ממשיך להציק לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה
רם21/08/2007גם לי זה קורה בתדירות גבוהה מאוד כמעט כל שעה אפילו שלא יוצא הרבה שתן אני מרגיש לחץ האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם
ד''ר נחום זילבר21/08/2007כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שתןאורי18/08/2007
שלום, אני עושה הרבה פעמים שתן ביום. זה היה לי כל שעה/חצי שעה ואז הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה דלקת בשתן. לקחתי את התרופה ועכשיו זה יותר טוב, אבל עדיין זה כל שעתיים לפעמים. לפעמים זה גם כמה שעות. שאני יוצא מהבית שלי אין לי הרבה שעות. שאני בבית עם המזגן ולפעמים קר לי אז יש לי.
זה מוזר שבבית שלי שיש מזגן וקר לי אז יש לי. האם זאת הסיבה? בגלל המזגן? ולא כואב לי שום דבר, פשוט יש לי. יכול להיות שהתקררתי או שלא לקחתי מספיק מהתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו חשוב
אורי18/08/2007יש לציין שאני רק בן 14. אז יש סיכוי שזה גם חלק מההפרעות בשתן שקורים בתהליך ההתבגרות?
ולא כואב לי שום דבר. זה סתם ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיכנס בבקשה ד''ר-פרט חשוב
אורי18/08/2007מצטער שאני שולח עוד הודעה אבל יש לי עוד פרט חשוב.
מתי שאני מטיל שתן בזמנים קרובים אז יש לי קצת. זאת אומרת- אם אני עושה בשעה 13:30 ואחרי חצי שעה אני עושה עוד פעם אז יהיה לי קצת אחרי חצי שעה וזה סתם יש לי הרגשה שיש לי.
אמרו לי שזה גם בגלל המזגנים וכל זה. זה יכול להיות? כי זה ישתפר אחרי התרופה אבל עדיין.
ובשעות 22:00-12:00 בלילה כמובן לפני שאני הולך לישון יש לי הרגשה שיש לי כל חצי שעה ואז אני הולך ובקושי יש לי. בשעה 22:00 שלא הייתי בבית יום אחד אז לא היה לי הרגשה ולא חשבתי על זה. שאני בבית שלי אני גם חושב על זה הרבה.
אם תוכל לענות לי אני מבקש, זה חשוב! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל
ד''ר נחום זילבר20/08/2007יתכן, כמו שאמרת, זה קשור למצבך בבית או לגילך. יש אנשים הרגישים למזגן. בקרוב תיגמר חופשת הקיץ והבעיות ייגמרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחילו גם קצת כאבים, אבל..
אורי21/08/2007יש לי קצת כאבים בפין, בדרך כלל שיש לי צורך להטיל שתן. לפני שלקחתי את התרופה היו לי גם כאבים כאלה, ושלקחתי אותה לא היו לי, וגם אחרי. פתאום התחיל קצת לכאוב.
זה יכול להיות קירור כאבים כאלה לפרקים?
כי יש סיכוי שאני מקורר גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר נחום זילבר21/08/2007יתכן וזה קשור בקירור אך עליך לחכות מס' ימים. זה יחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במתן שתןמיכל17/08/2007
אני כחודשיים אחרי לידה. במהלך חודשיים אלו חשתי מדי פעם צריבה במתן שתן שעברה אחרי יום-יומיים ללא טיפול.
מזה שכשבוע חשה בצריבה נוראית בעת ריקון השלפוחית, הגניקולוג נתן לי אנטיביוטיקה בשתיה (שקית של מה חד פעמיתש כחתי את שמה) שלא עזרה והחליף לצפורל, שגם הוא אחרי יומיים עזר מעט מאד אם בכלל.
תוצאות בדיקת שתן כללית ותרבית שתן תקינות.
מה עוד ניתן לעשות ,כפי שנראה לא מדובר בדלקת אז מה כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה במתן שתן
ד''ר נחום זילבר17/08/2007אכן את צודקת. אם בדיקת השתן כללית ותרבית היא תקינה לא מדובר בזיהום בדרכי השתן ולכן אינך צריכה לקבל אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בדרכי השתן. אולם צריבה, יכולה להיות תחושה של "כאב מוקרן" מבעיה אחרת שנמצאת באזור האגן הקטן. לפיכך פני לגניקולוג המטפל שיחליט לאחר בדיקה על טיפול מסוים. בכל מקרה הבעיה אינה אורולוגית ותרבי בשתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמירנטלי16/08/2007
בני בן 4,בגיל שנה התגלה חשד לאשך טמיר אשר נבדק ע"י רופא אחד שאמר להמשיך לעקוב.אכן עקבנו בגין שנתיים אבל אצל רופא שני אשר קבע כי האשך אומנם מעט למעלה אך זו אינה בעיה.
היום חזרתי לרופא הראשון לאחר כשנתיים וזה קבע כי מדובר באשך קטן משמעותית מהשני המורד לכניסה לסקרוטום במתח.
הוא הציע אולטראסאונד ובו נדע אם יש טעם "להציל" את האשך ולבצע ניתוח או שאין טעם כי הוא אינו משמעותי.
שאלתי היא האם להתייעץ עם מומחה נוסף?
אם האשך קטן מדי ואין טעם "להלחם עליו",האם הדבר עלול לגרום לבעיות פוריות?
מה עליי לעשות,אני מאד מודאגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך טמיר
ד''ר נחום זילבר17/08/2007לאחר שקראתי את כל הנתונים שמסרת והדיעות השונות של הרופאים שבדקו את הילד ודברו איתך, פני למומחה באורולוגית ילדים פרופ' פנחס לבנה שיקבע לאחר בדיקה האם כדאי לנתח כעת, מה הסיכוי לשמור על תפקוד האשך וכל שאר השאלות שהעלת בצדק במכתבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במתן השתןטלי16/08/2007
שלום רב, אני נמצאת בחו"ל -
מזה כ- 4 ימים אני סובלת מצריבה חזקה בעת סיום מתן השתן, זה החל מיד לאחר יחסי המין.
מלבד צריבה חזקה, אין לי שום תופעות, בדר"כ יש לי דלקות לאחר קיום יחסים.
נטלתי במשך 3 ימים אגיסטן, אך זה לא עזר. יש לי מקרודנטין 100 מ"ג, האם לקחת, ולכמה ימים ובאיזה מינון.
יש לי גם כדורים פרוביוטיק פמינה, נטלתי כדור אחד היום, האם זה יכול לעזור, או שרק אנטיביוטיקה זה הפיתרון, או שאולי זה לא דלקת אלא פטריה.
אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, אנא עזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בשתן בחו"ל
ד''ר נחום זילבר17/08/2007לפי התיאור שכתבת מדובר כפי הנראה בציסטיטיס- דלקת כיס השתן. אני ממליץ
1. שתיה מרובה.
2. לקיחת מקורדנטין במינון של 200 mg ליום מחולק ב- 4 מנות, משך 5 ימים. לאחר מכן המשיכי כל לילה חצי כדור של מקרודנטין שישנו אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת שתןשרה בהירי15/08/2007
אצל בננו בן שלושים, נשוי ואב, נתגלתה בדרך אגב, (כאשר חלה במונו,) צבירת שתן בשלפוחית.
בבדיקת עומק לא נמצאה פגיעה במנגנון.
החשד הוא כי הבעיה נוירלוגית.
מה הקשר? מה אומר הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת שתן
ד''ר נחום זילבר16/08/2007כאשר יש אירוע של אגירת שתן הסיבות יכולות להיות קשורות או למערכת השתן או למערכת העצבית. לאחר שלילת פגיעה כלשהי במערכת השתן, יש לבצע בירור נוירולוגי שיכלול בין השאר בדיקת עמוד שדרה תחתון (כולל CT; EMG) כדי למצוא קשר בין מערכת העצבים לבין התכווצות כיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות הגברנועה15/08/2007
שלום, לבעלי לא נמצא זרע בשני בדיקות כמו כן הדגימות מאוד קטנות ורמת פרוקטוז נמוכה. הוא הופנה לבדיקות דם בו נמצא :
FSH 0.9 IU/L
LH 1.9 IU/L
TESTOSTORONE - TOTAL 6.9 nmol/L
שאר המדדים של פרולקטין ובלוטת תריס תקינים.
בבדיקה פיזיולוגית נמצא שהאשכים בגודל תקין כמו כן אין שום סממנים לטסטוסטורון נמוך ופעילות מינית תקינה לחלוטין.
השאלה שלי היא מה אומרים ההורמונים הנמוכים? האם זה משמעותי? הרופא שבדק(זה היה לפני בדיקת דם) שהוא מניח שמדובר בחסימה. אך לא שלח לאולטראסאונד אשכים. בכל מקרה השגנו הפניה לאולטראסאונד וזה יתבצע שבוע הבא.
האם לדעתך זה יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות הגבר
ד''ר נחום זילבר16/08/2007כאשר בבדיקות זרע חוזרות לא נמצא זרע משמעות הדבר הוא או שלא נוצר זרע בכלל או שפליטת הזרע דרך מערכת העברת הזרע חסומה. לפי תוצאות הבדיקות, ההורמונים ברמה סבירה ולכן, ניתן להניח, שיש חסימה בצינווריות פליטת הזרע. טוב שבעלך יבצע אולטראסאונד אשכים ולאחר מכן, בדיקת סקירה של המערכת להעברת הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות הגבר
נועה16/08/2007שלום, תודה רבה על תשובתך, הזכרת בדיקת סקירת מערכת להעברת זרע.
האם הבדיקה לא כלולה באולטראסאונד אשכים? האם זו בדיקה נפרדת?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות הגבר
ד''ר נחום זילבר17/08/2007לא, זוהי בדיקה אחרת שבה מוזרק חומר ניגוד ורואים את הדרך של מעבר הזרע. אין קשר לאולטרסאונד אשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד אשכים
נועה20/08/2007שלום דר'. בבדיקת אולטראסאונד קיבלנו את הממצאים הבאים:
אשך ימין - גודל 45*21 , אזור עם ממצאים ציסטיים-טובולריים, יתכן דגנרציה של הרטה-טסטיס. פרט לא נצפו גושים. התעבות לא הומוגנית של ראש האפידרמיס עם רושם להסתידויות זעירות.
אשך שמאל - גודל 46*23 , אזור עם ממצאים טובולריים, יתכן דגנרציה של הרטה-טסטיס. מעט הידרוצלה. בספק וריקוצלה קל. התעבות לא הומוגנית של ראש האפידרמיס עם רושם להסתידויות זעירות.
המלצות -המשך ברור ובדיקת דופלר.
מה אומרות התוצאות? מהי בדיקת דופלר? איך נקראת הבדיקה של סריקת מעבר הזרע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד אשכים
ד''ר נחום זילבר20/08/2007ייתכן, שמדובר בנזק שקיים בשני האשכים. דופלר פרושו, בדיקת זרימת דם לאשכים.
בדיקת מעבר זרע נקרא: ספרמוגרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה עדיפה לעבור ניתוח וריקוצלה?רם15/08/2007
הבנתי שיש כמה שיטות מה יותר טובה ומה תיתן תוצאות טובות יותר וכמו כן היכן הסיכון קטן יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר15/08/2007השיטה המקובלת עם פחות סיכונים היא הגישה הניתוחית הגבוהה (High ligation of spermatic vein). זוהי השיטה עם פחות סיכובים. שיטה ניתוחית אחרת היא קשירה נמוכה, בה עלולים להיות סיבוכים. כמו -כן שיטה מקובלת שאני ממליץ עליה היא שיטת הכנסת סליל לתוך הווריד באמצעות צינטור, מבוצע בהצלחה בשיב"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיטה היא לפרוסקופיה?
רם15/08/2007כמו כן בסיפרת הזרע הכל היה תקין חוץ מ- Morphology שהיה 0% האם זה משהוא קריטי כי הספירה יצאה תקינה אם הניתוח לא יעזור מה זה אומר על הפריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה
ד''ר נחום זילבר15/08/2007יש אכן גישה נוספת לפרסקופיה שנעשית בהרדמה כללית ורק בידיים מיומנות ביותר, הניתוח נמשך זמן לא ארוך. זאת, לעומת הניתוחים שציינתי שנמשכים יחסית זמן קצר ויש בהם ניסיון רב יותר. לגבי ההחלטה על הניתוח היא נקבעת בהתאם לאיכות הזרע, גודל האשך השמאלי וזה נותן את השלכות לגבי הפריון העתידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך מה עדיף ךפרוסקופיה או שיטה רגילה
רם15/08/2007הבנתי שלפרוסקופיה החלמה מהירה יותר ופחות סיבוכים האם זה נכון מה אתה ממליץ?
בהתאם לתוצאות בדיקה שפירטתי בהודעה הקודמת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם
ד''ר נחום זילבר16/08/2007כפי שהסברתי, לכל גישה ניתוחית יש יתרונות וחסרונות. לגבי לפרוסקופיה מה שציינת הנו נכון. אולם, תמיד הדבר תלוי במיומנות המנתח. אין קשר בין בדיקות הזרע שציינת ובין הגישה הניתוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת לגבי בדיקת זרע
רם16/08/2007קודם כל תודה רבה על ההתייחסות הדבר מאוד חשוב ואני רוצה לעשות את הדבר הנכון רק אם תוכל להביע חוות דעת לגבי התוצאות שיצאו לי בבדיקת הזרע:
הספירה יצאה תקינה אך ב- Morphology יצא 0% האם זה אומר שלא אוכל להביא ילדים או שזה אינה בעיה חמורה והאם היתה ממליץ לעשות ניתוח בעקבות תוצאות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
ד''ר נחום זילבר17/08/2007תשובות בדיקת הזרע שאתה מציין אינן ברורות. בכל מקרה הניתוח קשור לנוכחות וריקוצלה המפריעה לך ולכן הניתוח צריך להתבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת דקירות באשך שמאלד''ר נחום זילבר14/08/2007
שאלה לרופא:
מזה כמה שבועות אני מרגיש דקירות באשך שמאל.
רופא המשפחה חשב שאולי זה התחלת בקע או הקרנת כאבים מהגב.
תכיפות הדקירות עולה עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות באשך
ד''ר נחום זילבר15/08/2007זוהי תלונה שאינה שכיחה שיכול להיות שהיא מבטאת תחילתו של תהליך באשך או מחוצה לו. הייתי ממליץ לבצע אולטרסאונד של אשכים בנוסף לבדיקת שתן כללית ותרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים של מתיחה בפיןאמיר14/08/2007
ד"ר שלום במשך כ- שבוע אני חש כאבים באים והולכים בפין, מלווים בנפיחות, שעולה ויורדת בהדרגה. גם כשאני מנער לאחר הטלת שתן אני חש בכאבים.
השאלה שלי מה גורם לבעייה, והאם היא חמורה ועלי לחשוש, או לגשת לרופא?
זוהי בעייה חדשה שמעולם לא סבלתי ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים של מתיחה בפין
ד''ר נחום זילבר15/08/2007עצתי לך, עקב הסימפוטומים הלא ברורים אותם תיארת. פנה לרופא המשפחה והתייעץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד!!!!אמיר כהן14/08/2007
אני בן 21 והפין שלי באורך מקסימלי של 9 ס"מ . נראה לי שיש בעיה כי כולנו יודעים שזה מאוד קטן בנוסף למצבים המביכים שנגרמו לי עת שכיבה עם בנות ..... האם יש איזו שהיא שיטה להגדיל את הפין??????
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא דחוף
ד''ר נחום זילבר14/08/2007לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)