פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• שלפוחית השתן -דופן מעובה
    אתי ארדרונאי
    23/06/2007

שלום, אני בת 30. ב4 החודשים האחרונים אני סובלת מכאבי גב שהתפשטו לאגן ולרגל ללא ממצאים אורטופדים לאחר בדיקת שתן בה התגלה דם בשתן נשלחתי לאולטאסאונד בדרכי השתן ללא ממצאים חריגים לגבי הכליות ושלפוחית השתן אך בתשובה נרשם דופן שלפוחית מעובה. רופא המשפחה לא ידע להסביר מה זה. אבקש את הסברך לגבי תופעה זו?האם תופעה זו יכולה להסביר את התסמינים הנ"ל?האם דרוש טיפול כלשהו לתופעה או האם יש צורך בבדיקות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית השתן -דופן מעובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלפוחית השתן -דופן מעובה

ד''ר נחום זילבר
    24/06/2007

דופן שלפוחית מעובה יכול להיות ממצא לא חדש מהתקופה האחרונה ויתכן והוא קשור בהתאפקות במתן שתן משך זמן רב. או אולי קושי במתן שתן והתאמצות להטיל שתן נגד "חסימה" כלשהי במוצא כיס השתן. לא ניראה לי שיש קשר בין תופעה זו לבין התלונות שתארת קודם לכן. אולי בכל זאת תבצעי MRI של עמוד שדרה תחתון במסגרת בירור אורטופדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בשתן
    מאי
    22/06/2007

ד"ר שלום!
    לפני כשנה וחצי התחליו לי תופעות חוזרות של דלקות בשתן, שטופלו ע"י אנטיביאוטיקה. בסופו של דבר הדלקת עלתה לכלייה ואז כבר קיבלתי טיפול ב- macrodantin 100 mg במשך כשנה וחצי
    עכשיו הייתי אצל רופא אחר והוא אמר לי להיפסיק להשתמש עם ה- macrodantin ונתן לי 2 תרופות אחרות בשם hiprex ו- spasmex מה דעתך על העניין?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בשתן

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בשתן

ד''ר נחום זילבר
    24/06/2007

דלקת חוזרת בדרכי שתן אינה מופיעה סתם כך וצריך לברר את הסיבה האנטומית פיסיולוגית להופעתה. יתכן, שכפי שציינת "הדלקת עלתה לכילייה" מדובר אולי ברפלוקס שתן (חזרת שתן מהשלפוחית לכילייה). לבעייה זו צריך לתת טיפול אנטיביוטי ממושך כדי שהכילייה לא תנזק או לחילופין אם הרפלוקס הוא מדרגה גבוהה אזי יש צורך בניתוח של אזור המעבר שופכן-שלפוחית. היפרקס וספזמקס הינם תרופות טובות אולם לא ברור לי הקשר לבעייתך אולי ישנם עוד פרטים שלא מסרת לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מאי
    27/06/2007

שלום לך שוב ד"ר.
    בזמנו עשיתי אולטרסאונד לכלייה והכל היה נראה טוב.
    אני הייתי אצל פרופסור קנטי אם אתה מכיר והוא הביא לי את הספזמקס וההיפרקס. לגבי הטיפול הממושך באנטיביוטיקה ציינתי שלקחתי macrodantinבמשך כשנה וחצי.
    אילו פרטים נוספים עלי לציין בכדי שתייעץ לי לגבי הבעיות שלי
    בתודה מראש מאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר נחום זילבר
    27/06/2007

פרופסור קנטי מבאר שבע הוא אחד הרופאים האורולוגים הטובים ביותר בארץ ואני ממליץ שתמשיך להתייעץ עימו. הוא יענה לך על הכל ומסור לו דרישת שלום ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות US ערמונית ודרכי השתן
    פיני מזרחי
    21/06/2007

שלום, אבי, בן 84, עבר סקירת US עקב מתן שתן מרובה בלילה, וקיבל את התוצאות הבאות: כליה ימנית עם ציסטות גדולות עד 14 ס"מ, בחלקן עם מחיצות. הרחבה קלה עד בינונית של הגביעים. כליה שמאלית עם ציסטות בגודל עד 7.5 ס"מ, ללא עדות להידרונפרוזיס. שלפוחית שתן עם דופן מעובה עם טרבקולציות וחשד לממצא סולידי 20 מ"מ בדופן אחורי ימני. ערמונית במימדים 5X5.8 ס"מ. לאחר התרוקנות השארית: 70 סמ"ק. מה כל זה אומר בעברית פשוטה???

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות US ערמונית ודרכי השתן

ד''ר נחום זילבר
    24/06/2007

לבן 84 עם ציסטות בשתי הכליות זה ממצא שכיח לגמרי אם כי צריך לבחון היטב את הציסטה שישנם בה מחיצות . לגבי שלפוחית השתן יש כפי הנראה ממצא הדורש הסתכלות פנימית-ציסטוסקופיה. יתכן גם שתלקח גם ביופסיה של ממצא זה. לגבי גודל הערמונית והשארות השתן לאחר התרוקנות זה סביר לגילו אולם כאן חשובה מאוד התייחסות למצב הקליני שלו: מהי הדחיפות והתכיפות של מתן השתן, מצב זרם השתן וכד'. עם תשובת אולטרסאונד זו עליכם לפנות לאורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה ונוזל בשופכה
    ל
    20/06/2007

שלום.
    לפני כחצי שנה החלה לי צריבה במתן שתן ואח"כ הרגשה כאילו משהו צריך לצאת מהשופכה. לאחר שבוע היה לי אירוע חד פעמי במקלחת שבו יצאה הפרשה שקופה והתסמינים עברו מעצמם. (ולכן גם לא קיבלתי טיפול).
    חצי שנה לאחר מכן (כלומר, לפני חודשיים) וכשבוע לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים החלו אותם התסמינים שוב ומספר ימים לאחר מכן גם יציאת הפרשה שקופה מהשופכה (כמות ניכרת, מספר פעמים).
    לאורך החודשיים האחרונים הייתי אצל מספר רופאי עור ואורולוגים (לצערי, וזאת משום שהם לא מצאו את הבעיה).
    קיבלתי תשובה חיובית לכלמידיה בבדיקת משטח.
    נטלתי 17 יום מינוציקלין (100מ"ג, פעם ביום) והתסמינים פסקו. (עם נטילת התרופה החל כאב באשך שמאל אולם האורולוג לא מצא דלקת והכאב עבר לאחר 10 ימי טיפול).
    4 ימים לאחר הפסקת הטיפול חזרו רק תסמיני יציאת ההפרשה וחזרתי ליטול את אותה התרופה באותו המינון לשבועים נוספים.
    לאחר שהתלוננתי בפני האורולוג שיש לי עדיין הפרשות, הוא נתן לי ציפרודקס לשבוע, גם כדי לטפל בזיבה במידה וקיימת (שני כדורים של 500מ"ג ביום).
    אני בימים אלו מסיים את הטיפול בתרופה זו. כשאני פותח את פתח השופכה ומסתכל, ניתן להבחין בקצת נוזל בפנים. לא מדובר בכמות גדולה של הפרשה כמו שיצאה לי בעבר.
    יש לי מספר שאלות:
    1) האם מינון של 100 מ"ג הוא מספיק לטיפול יעיל בכלמידיה?
    2) האם טיפול של ציפרודקס למשך שבוע יעיל כנגד זיבה?
    3) האם ייתכן שבאותה הפעם שיצאה לי כמות הפרשה גדולה היה מדובר בסה"כ בזרע שהופרש מהגוף? בפעם אחת זה קרה לאחר שהיה לי זיקפה לאורך זמן בלילה (חלום רטוב) אולם לא גמרתי. כשקמתי בבוקר, לאחר מתן שתן, יצאה לי הרבה הפרשה (שקופה). האם זה זרע או הפרשה? בפעם שניה, חברה שלי ואני התחרמנו ואחרי שעתיים בערך, יצאה לי הרבה הפרשה. האם גם בפעם הזו ייתכן ומדובר בסה"כ בזרע שפונה מהגוף?
    4) השאלה שמטרידה אותי הכי הרבה היא האם הימצאות נוזל בשופכה בצורה תדירה (לא רק בזמן עוררות מינית) הוא תקין? האם מדובר בהפרשות של הכלמידיה או שמא מדובר בנוזל שמופרש מהפפרוסטטה בצורה תקינה? האם המצאות נוזל זה תיתכן בגלל עוררות מינית מוגברת ("חרמנות")? יש לי כל הזמן קצת נוזל ואני פשוט לא יודע האם מדובר עדיין בכלמידיה או במצב תקין.
    5) מתי ביצוע בדיקה חוזרת לכלמידיה יהיה יעיל ומהי הבדיקה האמינה ביותר שכדאי לבצע לאחר טיפול אנטיביוטי?
    6) אם חברתי ביצעה בדיקת משטח לכלמדיה והתשובה שלילית, האם זה בהכרח אומר שהיא לא נדבקה?
    תודה מראש על העזרה ואני מתנצל על ההודעה הארוכה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלמידיה ונוזל בשופכה

הוספת תגובה

• כלמידיה ונוזל בשופכה

ד''ר נחום זילבר
    24/06/2007

קיבלתי את התנצלותך על שאלתך הארוכה.
    מתן מינון של מינוצין לזמן כה ארוך הינו מספיק לחלוטין וגם הציפרודקס עושה את הפעולה הנכונה. הפרשה מהשופכה ללא קשר למגע מיני, קשורה בזיהום כלשהו במערכת השתן התחתונה. לעומת זאת, הפרשה מהשופכה תוך כדי התעלסות מוכרת וידועה כהפרשות של בלוטות קופר הנמצאות בקצה השופה והן הפרשות פיסיולוגיות לכל דבר. לגבי בדיקות לקלמידיה - משטח ובדיקות דם - רצוי לחזור עליהן גם אתה וגם בת זוגך 6 שבועות עד שלושה חודשים לאחר גמר הטיפול האנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן
    מינה
    19/06/2007

באולטרסאונד כחליות נרשם לגבי הכליה הימנית כי קיימת הרחבה קלה של מערכת מאספת. במו כן נכתב כי לשלפוחית השתן "גבולות חלקיים". מה הכוונה?
    תודה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן

ד''ר נחום זילבר
    19/06/2007

יתכן תוך כדי בדיקת אולטרסאונד ושתייה של ליטר וחצי שנדרשים לשתות לפני הבדיקה, גורמים שיש הרחבה קלה של הכליות או אחת מהן. אין בכך, על פי רוב כל בעיה רפואית. בנוסף, לשלפוחית השתן יש גבולות חלקים בבדיקה מסוג זה וזה תקין לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים מורחבים
    גל
    19/06/2007

אני בן 18 וגילו אצלי ורציקול המחייב ניתוח מכיוון שלטענת הרופא האשכים לא זהים..
    עכשיו המועד היחיד שאני יוכל לעשות את הניתוח הוא בעוד חודשיים לפחות. אז השאלה שלי היא האם זה משנה אם אני יעשה את זה כל כך מאוחר או שכדאי שאני יבטל תוכניות ויעשה את הניתוח עכשיו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים מורחבים

הוספת תגובה

• ורידים מורחבים

ד''ר נחום זילבר
    19/06/2007

כדאי לעשות את הניתוח בהקדם, חודשיים זה זמן סביר לחלוטין וניתן להמתין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ציסטוגרפיה
    משה
    17/06/2007

שלום, היום עשיתי את הבדיקה הזאת שממש כאובת, מאז הבדיקה יש לי כאבים חזקים שאני מטיל שתן כמו דקירות, ואני ממש מרגיש שהצינור כאילו עוד בפנים.
    האם זה מקובל???
    ממצאי הבדיקה בסך הכל היו בסדר: לא הודגם רפלוקס בעת מילוי ובעת התרוקנות.
    האורתרה ורוחב תקינים. למעט היצרות בשפוכה האחורית אשר נראית כספזם ולא היצרות אורגנית.
    התרקנות חלקית של השלפוחית עם שארית, לא יכול להטיל שתן שיש אנשים לידו.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר ציסטוגרפיה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ציסטוגרפיה

ד''ר נחום זילבר
    17/06/2007

הכאבים יחלפו במשך הזמן. הגבר במעט את השתיה. יתכן ויוקל לך בזמן שתעשה אמבטיה חמה. אולם לפעמים הכאב אינו חולף בזמן רחצה חמה, והפיתרון הפשוט יותר הוא לחכות - והזמן הוא הרופא הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US כליות
    הדס
    16/06/2007

לאחרונה יש לי כאבים חזקים בגב
    נשלחתי לעשות אולטרסאונד לכליות ודרכי השתן
    התגלה כי יש לי הידרונפרוזיס קלה מימין
    שופכן דיסטלי מעט מורחב
    ואבן קטנה בפיה בקוטר 5 מ"מ.
    משום שאני בצבא, אין ממש יחס ויש לי תור רק בעוד כשבוע וחצי לרופא
    רציתי לדעת אם זה משהו שמצריך לראות רופא דחוף או שניתן לחכות את השבוע וחצי ללא דאגה.
    תודה רבה ויום טוב!
    =]

לקביעת תור
    סגירה
    US כליות

הוספת תגובה

• אבן חוסמת בשופכן

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

לדעתי, עקב הכאבים מהם אתה סובל ונוכחות אבן חוסמת בפיית השופכן עליך להיות מופנה בהקדם לחדר מיון על מנת שתטופל. אולם יש לציין שאבן בגודל שכזה יכולה להיפלט באופן עצמוני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל
    דן
    16/06/2007

ד"ר שלום,

יש לי מזה חודשים רבים כאבים קלים, ספורדיים (כלומר לא תמיד), בעת מתן שתן ואף בעת אורגזמה. את הכאב אני מרגיש מאוד קרוב לקצה הפין, אבל מבפנים. אני בן 28 ובריא בד"כ. בדיקות שתן ותרבית זרע לא גילו דבר, ובבידקת ציסטוסקופיה מאוד כואבת הרופא אומר שראה ש"רירית השופכה קרוב לחלקו הבולברי עם כפל (fold)" אבל המליץ לא לעשות כלום.

שאלותיי:

1. מה זה הכפל הזה? האם מסוכן? ממה נגרם?
    2. האם הוא יכול להסביר את הכאבים?
    3. האם אכן כדאי לא לעשות דבר?

תודה רבה מראש על תשובותיך

לקביעת תור
    סגירה
    כפל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

ראשית איני יודע מה נאמר על ידי הרופא בדיוק, חשוב לשמוע הסברים מהבודק עצמו.
    כפל ברירית יכול להיות ממצא תקין לחלוטין שאינו מצריך כל טיפול, ויכול להיות שבדיקת הציסטוסקופיה לא תזהה את המקור לבעיה ממנה אתה סובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

דן
    17/06/2007

תודה רבה על תשובתך, ד"ר.

אם הכפל אינו מסוכן ולא נראה שהוא קשור לכאבים (כך גם לפי האורולוג שביצע את הציסטוסקופיה), מה לדעתך יכולות להיות סיבות נוספות לכאבים? בעבר לקחתי גם דוקסילין (שלא שינה כלום), בדיקות שתן ותרבית זרע תקינות. הכאב מופיע לפעמים, במצבים של מתן שתן, פליטת זרע, ואף במקלחת כאשר מים או סבון באים במגע עם קצה הפין. אני מרגיש את הכאב ממש קרוב לקצה הפין, אבל מהצד הפנימי.

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ד''ר נחום זילבר
    17/06/2007

על פי הנתונים אותם מסרת יתכן ומדובר בדלקת של הערמונית (פרוסטטיטיס) או דלקת של שלפוחיות הזרע או עירוב של שניהם. כמו כן יתכן שיש פה שילוב של השופכה בתהליך הזיהומי , ואז נגרמים לך כאבים גם בקצה הפין או שכאבים אלו מוקרנים מאזור הערמונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה ודי

דן
    18/06/2007

אלף תודות על תשובותיך,

בהמשך להן רציתי לשאול, אם מדובר בדלקת של הערמונית או של שלפוחיות הזרע או שניהם או של השופכה --

האם זה מסוכן?
    כיצד ניתן לאבחן זאת?
    ומהו הטיפול?

תודה רבה רבה על העזרה הרבה,

דן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל

ד''ר נחום זילבר
    19/06/2007

יתכן שילוב של דלקת בכל שלושת האיברים שציינתי ואתה הזכרת בשאלתך. אין זה מסוכן . ניתן לאבחן זאת באמצעים קלים שהרופא עשה ציסטוסקופיה יודע אותם. הטיפול בדרך כלל אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטוגרפיה
    משה
    16/06/2007

שלום אני בן 29 ולאחר כל הבדיקות שהיו תקינות כגון: בדיקת שתן,תרבית שתן, אולטראסאונד בטן.
    הוחלט לבצע לי בקופת החולים בדיקת ציסטוגרפיה.
    הבעיה שיש לי לפעמים קויש במתן שתן ותחושה של עוד פיפי שנשאר ושלא יוצא.
    אמרו לי שבאותה קופת חולים הבדיקה נעשית ללא חומר הרדמה טו טישטוש למרות שהיא כואבת.
    האם ניתן לבצע את הבדיקה מבלי לקבל שום חומר שמרדים או מטשטש???

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטוגרפיה

הוספת תגובה

• ציסטוגרפיה

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

זוהי בדיקה שלא דורשת הרדמה או טישטוש ולהיפך, היא מצריכה שיתוף פעולה של הנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה?!!
    אבי
    16/06/2007

שלום רב דר

אני בן 33 מזה 12 שנה עושה צנטורים עצמיים להוצאת השתן מ3-5 פעמים ביום. לאחר פגיעה ודיסקים בגב תחתון.

לפני כ שבועיים ביצעתי אולטרה סונד והבדיקה הראתה על אבן בכליה שמאל .

האם זה קשור למצבי של החדרת קטטרזס .

אם כן איך זה הגיע ואם לא אז ממה זה .

מאוד מודה על עזרת כבודך.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה?!!

הוספת תגובה

• אבן בכליה

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

אין כל קשר בין הצינתורים העצמיים שאתה מבצע היטב, לבין הופעת האבן.
    אבנים בכליה נוצרות מכל מיני סיבות והיתרון היום שניתן לטפל בצורה יעילה וטובה ללא צורך בניתוח.
    בשלב זה ממליץ לך על שתיה מוגברת ופניה לאורולוג להחלטה על טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעת מתן שתן
    אירית
    15/06/2007

כאב עז בקצה איבר המין בעת מתן שתן .כאב דומה בעת הפרשת זרע. מיקרוביולוגיה תרבית שתן - סטרילי. אולטרהסאונד - כליה ימנית - 10.6 ס"מ, גודל ומבנה תקינים, פרנכימיה בעובי תקין, אין גושים או אבנים, אין עדות להידרונפרוזיס, ציסטות זעירות פשוטות. כליה שמאלית - 11 ס"מ, השאר - כמו בימנית. שלפוחית השתן - בקיבולת טובה, דפנות חלקים, בלוטת הערמונית - 4.7*4.9*5.8, מוגדלת עם לחץ על רצפת השלפוחית. שארית שתן - 130 סמ"ק, גדולה. מעבדה - גלוקוזה = תקין, בילירובין שלילי, KETONES - שלילי, SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.014, פרוטאין - 10\ NITRITE - שלילי,לאוקוציטיס - שלילי, ERYTROCITIS , 50 - UROBILINOGEN - נורמלי, .
    PH_U - 5.5

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעת מתן שתן

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

לאירית, השאלה בוודאי עבור גבר.
    ובכן לגבר זה ישנה ערמונית מוגדלת עם שארית שתן גדולה ואם יש לו תופעות של הפרעות במתן השתן כגון קימה בלילה 3-4 פעמים, תכיפות ודחיפות רבה במתן השתן במשך היום ובנוסף זרם השתן מוחלש, אזי מדובר במצב שדורש התערבות טיפולית או ניתוחית בבעית הערמונית. לאחר טיפול הולם הכאבים יעלמו אף הם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במתן שתן
    אלעד
    15/06/2007

שלום רב,

אני בן 28, בריא בד"כ.
    בשנה האחרונה אני סובל מבעיות שונות במתן שתן:

א. תכיפות - אני נותן שתן לעתים קרובות מאוד (לפעמים כל שעה), גם כשאני לא שותה הרבה. לפעמים אחרי שאני נותן שתן אני מרגיש שלא הוצאתי הכל וצריך ללכת שוב.

ב. קורה לא מעט פעמים שאני צריך "להמתין" עד שהשתן ייצא, לפעמים חצי דקה או או יותר.

ג. אני לא מצליח לישון לילה שלם בלי לתת שתן לפחות פעם אחת.

השאלה שלי היא מה יכולה להיות הבעיה, ואילו טיפולים מומלצים לטיפול בה?

המון תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במתן שתן

הוספת תגובה

• מתן שתן

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

עליך לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית. לאחר מכן יש לבצע הדמיה של מערכת השתן (כגון אולטרסאונד) ועם התוצאות יש לפנות לאורולוג, לציין בפניו את התופעות שציינת ובהתאם לתוצאות הבדיקות ניתן לתת טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפרוסטטיטיס
    אולג
    14/06/2007

שלום.
    מהו הטיפל הסימפטומתי המומלץ לטיפול בבעיות הנגרמות פרוסטטיטיס

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפרוסטטיטיס

הוספת תגובה

• פרוסטטיטיס

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

פרוסטטיטיס הינה דלקת של הערמונית בעלת תופעות שונות מבחינה קלינית, מבחינה טיפולית ובאופן הגישה של הרופא המטפל עד זיהוי הבעיה ופתרונה. הספרות הרפואית בנושא היא ענקית וכל דבר שקשור לבעיה זו צריך לקבל תשובה ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ?
    dory
    13/06/2007

לדוקטור שלום! אני בן 23 , בריא. כשאני מגיע לפורקן מיני - לשפיכה אני לוחץ בנקודה שבין האשכים לפי הטבעת -דבר זה מונע מהזרע לצאת. רציתי לדעת עם יש איזוהי סיבה לחשוש מדבר כזה ?האם זה יכול לפגוע בפוריות או במערכת השתן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר נחום זילבר
    16/06/2007

לחיצה במקום זה שציינת אינה מזיקה ויש מצבים בהם מומלצץ לחיצה באיזור זה על מנת למנוע פליטה מהירה מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באותו ענין

אמיר
    21/05/2008

עשיתי דבר דומה ושמתי לב שאחרי זמן קצר החלה בעיה בתכיפות ודחיפות רבה במתן השתן, וכן זרם מוחלש של שתן

האם זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמיר

ד''ר נחום זילבר
    25/05/2008

יתכן וזה קשור אולם רק בימים הראשונים לאחר האירוע. אחר כך התלונות צפויות להיפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה