מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשר לבדיקה אולטרסאונד חיצוני...כפיר09/07/2007
אני מזכיר שבילדות עשו לי ניתוח כיוון שהיה לי שבר באשך הימני כיום הוא יותר קטן מהאשך הגדול
לאחרונה לפני שלושה ימים בערך התחיל להיות לי לחץ ומדי פעם כאב למשך שניה הרופא שבדק טען
שהאשך השמאלי שגדול יותר לוחץ על האשך הקטן (האשך הקטן נקרא ריק ולא פעיל) הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד באשכים
רציתי לשאול האם על פי מה שאני מתאר יכול להיות נזק או שזה יכול להיות מתיחת שריר באזור?
ושאלה שניה כיצד נעשה האולטרסאונד החיצוני זה ללא חדירה כלשהי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד אשכים
ד''ר נחום זילבר10/07/2007אולטראסאונד אשכים הוא חיצוני וללא החדרת מכשיר כלשהו. אם האשך הוא קטן מאד, ייתכן והוא מנוון ולא פעיל ועל כן יש להוציאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ובעיות זיקפהיעלי09/07/2007
ד"ר זילבר שלום!
שמי יעל אני בת 35 ובעלי בן 39 , בעלי חלה בסכרת נעורים בגיל 28 אך לצערינו האיבחון לסכרת נעורים והטיפול באינסולין החל רק בגיל 32.
כיום הוא משתמש בלנטוס 100 וסוף סוף הוא מאוזן כבר חצי שנה.
הבעיה היא שכבר 5 שנים הוא סובל מאין אונות:זיקפה ונוזל זרע.
בבדיקת שתן למציאת זרע נמצאו זרעים בשתן.
נתנו לו כדורים שנקראים:פרימוניל.
האם ניתן להשתמש בפרימוניל יחד עם ויאגרה ?
אשמח לתשובה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ובעיות זיקפה
ד''ר נחום זילבר10/07/2007ידוע על הופעת אין אונות בחולים הסובלים מסוכרת נעורים בגיל צעיר. האם התכוונת בשאלתך לעובדה שהזרע לא נפלט במגע מיני ורק בבדיקת שתן שלאחר מגע נמצאו זרעונים? אם כך הדבר, אזי מדובר בפליטת זרע אחורית. לשאלתך האחרת, אפשר להשתמש בויאגרה עם פרימוניל. אולם, לא ברור לי מדוע הוא מקבל פרימוניל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרימוניל
יעלי11/07/2007תודה על תשובתך המהירה,
בעלי טופל אצל ד"ר מאדג'ר והוא טוען שפרימוניל עשוי לעזור לשפיכה קידמית ולא אחורית כמו שקורה היום.
האם ניתן לבצע השבחת זרע במקרה של שפיכה אחורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרימוניל
ד''ר נחום זילבר11/07/2007אני מקווה שהד"ר צודק ואכן הפרימוניל יעזור. לגבי השבחת הזרע, ניתן לעשות זאת במעבדות המתאימות ע"י הוצאת הזרעונים מהשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאשכים..כפיר09/07/2007
שלום דוקטור אני בן 19 כאשר נולדתי היה לי שבר באשך הימיני לאחר ניתוח שהיה מוצלח המצב הוא גם כיום שאשך שמאל שלי נורמלית ואשך ימין הוא נורא קטן חמישית מגודל האשך השמאלי עכשיו האשך הימיני הזה כל הזמן למעלה ,ובזמן האחרון אני חש מין לחץ בצד הימני של אשך הימיני אומנם זה לא כואב מאוד אבל יש תתחושה שזה קצת לחץ כמו מתיחת שריר רק יותר עדין מה נראה לך המצב שלי האם זה משהו שעלול להיות מזיק לאשך ולתפקודו? כי אני נורא פוחד ללכת לניתוח אם אני אצטרף לפי מה שאני מתאר פה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לאשכים..
ד''ר נחום זילבר10/07/2007אשך ימין שגודלו כ 20% מגודל אשך שמאל כדבריך, הוא בד"כ אשך שהתנוון ואינו מתפקד. בשלב ראשון יש לבצע אולטראסאונד אשכים וייתכן, שלאחר מכן תצטרך לעבור ניתוח כריתת אשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי האשך שהתנוון..
כפיר20/07/2007ואם אני לא יוציא תאשך שהתנוון ואינו פעיל האם זה עלול להזיק ?
מכיוון שאני פוחד מניתוחים ובעיקר מאיזור כל כך רגיש בגוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי האשך שהתנוון..
כפיר20/07/2007ואם אני לא יוציא תאשך שהתנוון ואינו פעיל האם זה עלול להזיק ?
מכיוון שאני פוחד מניתוחים ובעיקר מאיזור כל כך רגיש בגוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשך מנוון
ד''ר נחום זילבר22/07/2007אשך מנוון בד"כ רצוי לכרות אותו ולהרחיקו מהגוף. השכיחות להופעת ממאירות באשך מנוון גבוהה מאשר באשך רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בכליותגילה08/07/2007
בת 26 בד"כ בריאה . קיימת ציסטה בשחלה שלא גדולה כל כך ולכן לא בוצעה פעולה כלשהיא .
לפני כשנתיים (אפילו קצת פחות) התגלתה דלקת בכליות בעקבות כאב ים חדים בצד שמאל חום גבוה צמרמורות . בהתחלה חשבו שמדובר בפנדציט שהחליף צד או באבנים בכליות . אולם כשהגעתי לבית חולים נעשה לי אולטרסואנד ובו (על פי הצבעים כך הבנתי) התגלתה דלקת . הייתי זקוקה לאנטיביוטיקה דרך הוריד אבל לא יכולתי להתאשפז בגלל שהנקתי והיתה לי תינוקת בבית . כך שלאחר התייעצות מרובה במיון -קיבלתי אנטיביוטיקה וזהו.
הומלץ שתיה מרובה אולם לא הומלצה בדיקה או ביקורת כלשהיא.
השבוע (מיום שני) חשתי צריבה שהפכה לעזה מאוד מאוד. הרבתי בשתיה והצריבה הורגשה רק בסוף הזרם. ובעוצמה חלשה בהרבה . הבנתי שהגוף מתגבר על הדלקת וזהו - אבל מיום שישי בצהרים הרגשתי כאב בצד ימין בגב בחלק של הבטן העליונה - אזור שקרוב לסוף הצלעות מהצד האחורי. כל גיהוק גורם לכאב להיות מורגש יותר גם הכנסת אויר.
הזמנתי רופא הביתה (עכשיו אני במקסיקו -לשנה הקרובה) ואחרי בדיקה הוא חשד לדלקת בכליות או לאבן בכליות . הוא נתן לי תרופה לשיכוך כאבים אנטיביוטיקה ועוד תרופה שלפי ההסברים שלו תגרום להרחבת דרכי השתן למקרה שיש לי אבן.
הכאבים עדיין (התחלתי לקחת את התרופות היום לפני כ- 3 שעות ) אבל בכל זאת רציתי
לברר:
א- מדוע קיימת דלקת בכליות .?
ב- מה הסיבה לחזרה שללקת כזו?
ג- האם עלי לפנות לרופא כליות? לבדיקות נוספות ? האם פעמיים זה עדיין בתחום הטיפול של רופא משפחה?
ד- המלצות כלליות ?
ה- לפעם הבאה מה מומלץ לעשות מיד עם הרגשת צריבה ? האם לקחת אנטיביוטיקה , לבצע בדיקות-אם כן איזה?
ו- שמעתי שמיץ חמוציות יעיל מאוד - האם ידוע לך השם שלו בספרדית - ניסיתי בחנויות ואף אחד לרא הבין אותי אמרתי קרנברי וזה לא כל כך עזר
תודה מראש עך תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות בכליות
ד''ר נחום זילבר10/07/2007יתכן, ועפ"י התאור, מדובר בדלקת כילייתית כרונית שנקראית פיילונפריטיס. מדי פעם דלקת זו חוזרת בהתקפים ואז, רצוי לתת טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. בהיותך בחו"ל, בשלב ראשון, המשיכי באנטיביוטיקה עם שתיה מרובה. ייתכן, ובהיותך במקסיקו, כדי למנוע התקפים נוספים תצטרכי להמשיך באנטיביוטיקה במינון קבוע ברמה של כ 1/4 עד 1/2 מהמנה היומית כעת. כשתחזרי לארץ יהיה צורך בבירור מקיף של הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבדיקההמיואשת07/07/2007
קיבלתי הפניה לus בהוראות שלפני הבדיקה רשום:
לנשים פוריות להזמין תור ל-10 ימים הראשונים של המחזור
לא הבנתי, לספור מהיום הראשון של המחזור, או 10 ימים מרגע שהוא נגמר?
זה משנה באמת? מאוד קשה גם ככה להשיג תור, חוץ מזה שהמחזור שלי לא עובד כמו שעון שוויצרי......
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיואשת
ד''ר נחום זילבר10/07/2007בד"כ בתוך 10 ימים מהופעת המחזור העתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזות האשכיםרני06/07/2007
שלום דוקטור ערב טוב,
רציתי לדעת בבקשה מדוע יש אצלי תזוזות באשכים?
הם זזים מבלי רצוני במן סיבובים כאלה.
האם זה דבר מסוכן?
ומה פשר הדבר הזה למה הן זזות?
בתודה, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות האשכים
ד''ר נחום זילבר10/07/2007לאשכים יש חופשיות רבה בתוך שק האשכים. כך נבראנו וברוב המקרים נישאר כך עד מותינו. בד"כ האשך לא מבצע סבוב סביב חבל הזרע. כאשר זה קורה ישנם כאבים עזים ודחיפות בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרע...רני06/07/2007
שלום לך,
אני לוחם ביחידה קרבית וברצוני לבצע תרומת זרע,
כלומר לתת לבנק הזרע את הזרע שלי ולשמור אותו לעתיד,
(פן יקרו דברים שחלילה יקרו).
האם ניתן לעשות דבר שכזה?
ובמה זה כרוך? מחיר, בדיקות משך זמן התהליך וכו'
בתודה ושבת שלום, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת זרע...
ד''ר נחום זילבר06/07/2007לדעתי, ניתן לברר זאת אצל רופא היחידה. בכל מקרה תרומה זו יכולה להישמר אך ורק בבנק זרע מוסמך ועליך להיות מופנה או לפנות בצורה עצמאית לגורם שכזה.
מכל מקום אני מאחל לך שהשירות הצבאי יעבור עליך בכיף ושהביצועים ביחידה יהיו מופלאים ותחזור בשלום הביתה בסוף השירות ללא צורך להתשמש בתרומת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשלפוחית?אורית06/07/2007
חמישה שבועות אחרי לידה שקטה בחודש תשיעי. לידה נרתיקית וגרידה מייד לאחר מכן להוצאת חתיכת שליה קטנה וללא תפרים
טופלתי באנטיביוטיקה (סולפהמטוקסזול) בגלל דלקת בדרכי השתן אחרי הלידה.
כיום אין חיידקים בתרבית מלבד 75 תאים לבנים.
עדיין סובלת מכאבים ולחץ בבטן התחתונה שמחמירים בהשתנה. אין לי חום ולא צורב לי בהשתנה.
הרופאה נתנה לי כבר שלושה סוגי אנטיביוטיקה (ניטרופוראנטטוין מאקרוקריסטל,, ציפרופלוקסין,ועכשיו אוגמנטין) ללא שיפור בכלל. יש לי כאבי גב (בעצם הזנב "דרומה") שבאים והולכים. בדיקת אולטרסאונד של הרחם תקינה.
מה עוד אפשר לעשות/ מה עוד זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לידה
ד''ר נחום זילבר06/07/2007מזל טוב ללידה!!
כפי שאת מציינת אין כמעט לויקוציטים בשתן ואין צמיחת חיידקים בתרבית השתן. לכן, אין מדובר בדלקת בדרכי השתן. לדעתי, זו בעיה הקשורה בצד המילדותי גניקולוגי. יתכן והרחם עדיין בתהליך התכווצות בכל מקרה הייתי ממליץ שתבררי זאת אצל גניקולוג ואין שום סיבה לקחת אנטיביוטיקה ללא צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה
אורית06/07/2007המון תודה על התשובה המהירה.
הגניקולוגית טוענת שזאת לא בעיה גניקולוגית / רחמית והפנתה אותי לאורולוג כי אמרה שיש רגישות במישוש השלפוחית ולא בבדיקה של הרחם ונתנה לי בכל זאת אנטיביוטיקה. אני קצת מבולבלת.
דרך אגב, "לידה שקטה" זאת לידה שבה התינוק נולד מת.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה
ד''ר נחום זילבר10/07/2007מצטער לשמוע על הלידה הלא כ"כ שקטה. לא דיווחת לי עליה בשאלתך וחבל! לגבי בדיקה ע"י הגניקולוגית, אני חושב שלפי תאוריך אין לך בעיה אורולוגית. בעייתך ממוקדת במערכת האיברים שהייתה קשורה ללידה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוסקופיהע06/07/2007
שלום.
אני בן 31.
בילדות סבלתי מדלקות בדרכי השתן. עברתי ניתוח רפלוקס וניתוח היפוספדיאס (עד גיל 4 שניהם).
נטלתי רספרים באופן קבוע עד גיל 12 והייתי במעקב רפואי עד גיל 17.
לפני כחודש וחצי הגעתי למיון עקב עצירת שתן (זה היה די פתאום, באמצע הלילה). שמו לי קטטר למשך יומיים (שהרחיב מאוד את הזרם) והמשכתי לקחת אנטיביוטיקה (זינט) כשלושה שבועות אחרי.
ערכתי סידרה של בדיקות, כמו שתן ודם אולטרא-סאונד כליות ומע' השתן, ובדיקת זרימה.
בביקורת אצל הרופא בביה"ח, הרופא אמר שכל הבדיקות תקינות פרט לבדיקת הזרימה שהיא גרועה מאוד (מאז המצב עוד החמיר) והציע לערוך ציסטוסקופיה בהרדמה והרחבה תוך כדי. לדבריו, סביר שהגורם הוא ניתוח ההיפוספדיאס שעברתי בילדות.
את התור לבדיקות המקדימות לניתוח קבעו לי לסוף ספטמבר, כשנאמר לי שהניתוח יהיה כשבועיים-שלושה אחר כך.
זרם השתן הלך ונהיה צר יותר ויותר מיום ליום ולכן רופאת המשפחה הציעה שאגש שוב למיון. במיון ערכו בדיקת שארית שתן (באולטרא-סאונד) ואמרו שאין שארית שתן - רק 30 סמ"ק ועלי להמתין לניתוח. האורולוג שבדק רשם לי לקחת טאריויד (?) 20X. עוד הוא אמר שאם יסתים שוב - ישימו לי שוב קטטר (מה שיהיה פתרון זמני שוב עד לניתוח).
(כל כדור שאני בולע "מפיל" אותי לכמה שעות)
זרם השתן ממשיך להיות צר יותר ויותר וכבר הגיע למצב של כמעט רק טפטוף ולפעמים זרם דק ביותר לכיוון אקראי.
האם לחכות למועד הניתוח שהוצע, אם אפשרות שאגיע שוב למיון עם עצירה מוחלטת, או שעדיף לערוך את הבדיקה/ניתוח באופן פרטי, במידה ויתאפשר מוקדם יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בשופכה
ד''ר נחום זילבר06/07/2007כפי הנראה החסימה הכמעט מלאה בשופכה קשורה בניתוח ההיפוספדיאס שעברת בילדותך. הייתי ממליץ לפני כל פעולה שאתה עומד לעשות לבצע בדיקת אורטרוגרפיה אנטגרדית ורטרוגרדית על מנת למקם היטב את האזור המוצר בשופכה. לאחר מכן, בזמן ביצוע הציסטוסקופיה בהרדמה הכללית ינסה האורולוג להרחיב את המקום המוצר במדויק. לגבי שאלת התזמון- לצערי אנטיביוטיקה אינה עוזרת במצב זה. להגיע למיון בכל פעם עם עצירה שתן ולעבור את הסבל של הכנסת הקטטר לא מומלץ. לפיכך אני חושב שתעשה את הבדיקות שציינתי ומיד לאחריה את הפעולה בהרדמה הכללית. אין טעם לסחוב זאת חודשיים ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות בשופכה
אייל03/10/2015א.נ.
לפני חדשים מספר עברתי ניתוח ערמונית בשיטת HOLEP , תוך זמן מה נוצרה היצרות
וזרימת השתן נפגעה. בוצעה הרחבה אשר לא הועילה לאורך זמן, בוצעה ציסטוסקופיה
ללא הצלחה לפתוח מעבר, הרופא מציע הרחבה בפעולה משולבת אנטרגדית. מאחר
וההצטלקות נמצאת ע"י הסוגרים אני חושש לאיבוד שליטה בהטלת שתן,
האם החשש מציאותי והאים יש איזה רעיון אחר.
בתודה ובברכה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבין...
ע06/07/2007האם אתה יכול להסביר מה הן הבדיקות שהצעת? כיצד הן מתבצעות?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבין...
ד''ר נחום זילבר10/07/2007בדיקת אורטרוגרפיה מתבצעת במכון רנטגן. אין צורך בהרדמה.לעיתים נוכח אורולוג בעת הבדיקה שנעשית ע"י רנטגנולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שתן חוזרותשושנה05/07/2007
אמי בת 78 בריאה בד"כ החלה להתלונן לפני כחודש וחצי על צריבה במתן שתן ולאחריו בתרבית שבוצעה ביום 29 במאי נמצא mixed flora היא טופלה בזינט. לאחר כשבועיים בעקבות תלונות חוזרות על צריבה וכן על תחושת שריפה בפה נלקחה תרבית נוספת וב 21.6 נמצא בתרבית Proteus mirabilis היא טופלה בצפורל למשך 5 ימים היא דווחה על רגיעה למשך פחות משבוע. שלשום ב-3.7 בתרבית שתן נמצאPseudomonas aeruginosa והחלה שוב בטיפול אנטיביוטי של Ciprofloxacin .אציין כי בשתי הפעמים האחרונות בדיקת השתן הכללית היתה תקינה לחלוטין ללא סימנים לדלקת והחיידק זוהה רק בתרבית. מה המשמעות של דלקות חוזרות בטווח זמן כ"כ קצר וכל פעם עם חיידק אחר? האם ישנם ברורים נוספים שעליה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות שתן חוזרות בגיל המבוגר
ד''ר נחום זילבר06/07/2007הסיפור של אם מבוגרת בגיל הבלות עם תחושה של צריבה ואי נוחות בשתן הוא שכיח ביותר. מצד אחד ישנה בדיקת שתן כללית ללא כדוריות לבנות בתוכה- כלומר מצב ללא לויקוציטים בשתן שמשמעותו שאין זיהום. מצד שני מוצאים בתרביות שתן חוזרות חידקים בעלי אגרסיביות רבה שלא נמצאים בדרך כלל בתרביות שתן אצל נשים צעירות. ובכן, הבעיה קשורה לצד הגיניקולוגי עקב ירידה רמת ההורמונים בנרתיק מופיע גירוי, אודם ורגישות רבה בזמן מעבר השתן באזור. עליך לפנות לגניקולוג עם אימך על מנת שיטפל בה בקטע הנרתיקי בצורה מקומית ואין צורך בכל טיפול סיסטמי מערכתי לבעיות במתן השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרד מפיעה בפין!!!עמי05/07/2007
שלום רב,
כמה שאלות בנוגע לחרדות קשות שיש לי משבר/או פגיעה אחרת בפין:
1. באחד הבקרים חברתי שכבה עלי ומחצה לי קלות את הפיו (שהיה עומד למחצה) האם מצה זה יכול לגרום לאיזה פגיעה ממשית בפין?
2. האם מין אנאלי ממושך יכול לגרום לחסימה בזרימת הדם בפין?
רב תודות, עמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרד מפגיעה בפין
ד''ר נחום זילבר06/07/20071. אם היה כאב עז ולאחר מכן סימנים לשטף דם במקום אז יכולה להיות פגיעה בפין. במידה ולא היה כאב ולא היה דמם לא צפוי כל נזק לפין.
2. בעיקרון לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה באשך ימין - חרדה עזהמתן05/07/2007
אני בן 17 ויש לי גולה באשך ימין אשר נמצאת שם זמן מה. מה זה? האם זה מזיק או טבעי? מה עלי לעשות? האם זה חלק מהגדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה באשך ימין
ד''ר נחום זילבר06/07/2007זה לא טבעי אבל יתכן שזה מופיע וגדל בהדרגה ונמצא באזור מעל האשך. יתכן שגם אם תבצע אולטרסאונד אשכים לא יזהו ממצא זה ולמרות זאת אתה תמשיך תמיד לחוש אותו בזמן מישוש. במידה והגולה גדלה יש לפנות לאורולוג ולבצע אולטרסאונד אשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת הורמונליתרני04/07/2007
שלום לך,
ארוסי עבר תאונת דרכים קשה ומשום מה קיבל טיפול ב-AAS
כנראה בגלל פציעותיו הקשות, ברצוני לדעת:
האם קיים סיכוי גבוה לעקרות אצלו?
ומה הסיכוי לשחזורה של המערכת ההורמונלית שלו להמשיך ולייצר תאי זרע?
האם זו מערכת שמסוגלת לשחזר את עצמה?
אני מעוניינת בילדים וחוששת לבעלי לעתיד.
בתודה וערב טוב, הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת הורמונלית
ד''ר נחום זילבר06/07/2007למיטב ידיעתי המערכת ההורמונאלית של בעלך תחזור בהדרגה לאיתנה. אין סיבה שתאי הזרע לא יהיו פעילים בעתיד, ואז שאלת העקרות תעלם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומניק ואבודרט מתי לקחת?עופר04/07/2007
עד לאחרונה לקחתי "דיבנלין" וזה עזר לי יפה, עתה נעלמה, משום מה,
תרופה זו מהמדפים. רופא המשפחה רשם לי לקחת אומניק 0.4 ואבודרט. אני מקוה שתרופות אלו
יהיו אלטרנטיביות טובות.
אודה לך אם תנחני מתי לקחת את האבודרט ומתי את האומניק.או לקחת שניהם יחד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומניק ואבודרט
ד''ר נחום זילבר06/07/2007אתה צודק. תרופת הדיבנלין הייתה תרופה טובה לבעייה של עוצמת זרם השתן בזמן הגדלת הערמונית. לגבי שתי התרופות שציינת, הייתי ממליץ רק על אומניק בתור תחליף לדיבנלין.
תרופת האבודרט לא "מספקת את הסחורה" שדיבנלין כל כך עזר בה. בנוסף על כך, זוהי תרופה שיש לה תופעות לוואי שליליות בתפקוד המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת אולטאסאונדדוד04/07/2007
שלום רב
לפני כשבועיים החל אצלי כאב באשך שמאל
ככל הנראה ממאמץ
ערכתי בדיקת אולטראסאונד הן אשכים והן מפשעה
במפשעה לא נמצא כלום
ואילו באשכים הבדיקה יצאה תקינה למעט:
באשך ימין שני מוקדים אקוגניים זעירים מתאימים למיקרוליטיאזיס
אשמח באם תוכל להסביר לי מה משמעות הממצא הזה וכן האם הוא מסוכן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת אולטאסאונד
ד''ר נחום זילבר06/07/2007הממצא כמו שאתה כותב הוא באשך הימני- האשך שאינו כואב. ממצא זה אינו מסוכן אלא מצביע על מצב של הסתיידות זעירה באזור צינוריות הזרע בתוך האשך. זהו ממצא הדמייתי שאינו בעל משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)