מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- האלוקס ולגוס וסנדליםסיון06/02/2012
שלום,
לפני כ-4 שנים אובחנתי עם הלוקס ולגוס. הגעתי למרפאה של דניאל וייס, שאבחן שזו בעיה מכנית, שנובעת מקשת גבוהה ומנח עקום, והמליץ על מדרסים ביומכאניים. המדרסים היו לי מאוד יקרים, אבל השתכנעתי שזו הדרך היחידה להימנע מהחמרה, והזמנתי.
היה לי קשה להתרגל ללכת עם המדרסים (בהתחלה זה רק החמיר את הכאבים, בעיקר במעבר ממדרסים ללא מדרסים ובחזרה) אבל השתדלתי מאז לחפש ולרכוש אך ורק נעליים וסנדלים שניתן להכניס אליהן את המדרסים, וללכת איתם כמה שיותר. אבל לפעמים - ודווקא המקרים החשובים (הליכות מאומצות) - זו בעיה רצינית.
אני מטיילת ומדריכה טיולים בארצות מזרח אסיה החמות הלחות והגשומות, בהן נהוג להסיר נעליים בכניסה כמעט לכל מקום... נעליים סגורות משך כל הטיול לא באות בחשבון. מעט הסנדלים שאני מוצאת עם מדרכים נשלפים ממש לא מתאימות לטיולים, אני מזיעה ומחליקה בתוכן עם המדרסים, זה לא בטיחותי ולא נוח. אני רוצה לקנות סנדלי שטח איכותיים, עם אחיזה טובה ובולמי זעזועים, אבל הם יקרים ולא נותנים פיתרון למדרסים, לכן אני נמנעת בינתיים מלקנות כאלה, ובסוף אני מוצאת את עצמי שוב מטפסת על סלעים וחוצה רחובות מלאי בורות ושלוליות בכפכפי אצבע פשוטות, שכבר מזמן התעוותו בשל צורת ההליכה שלי...
המדרסים עצמם (בעיקר החלק הקדמי, "הלא חשוב" שלהם) כבר מתחילים להתפרק ונראים זוועה.
אני היום בת 30 ומאוד חוששת מהחמרת המצב! בנוסף אני סובלת יותר ויותר מכאבי ברכיים וגב תחתון. חשוב לי להמשיך לטייל וללכת יותר, וברור לי שאני לא יכולה להמשיך לחרוש את העולם בכפכפים... אבל גם לא בנעליים. אז מה עושים???
האם כדאי לרכוש בכל זאת סנדלי שטח? האם יש כאלו שמתאימות יותר מאחרות לבעיה שלי? האם ניתן להשיג סנדלי שטח שיתאימו למדרסים או שיותאמו לי אישית במקום המדרסים? וכמה זמן המדרסים עוד אמורים להחזיק?
אין לי מושג אם היה שיפור או החמרה במצב - בעין קשה לראות, לפעמים כף הרגל כואבת (בעיקר אחרי מאמץ) וביומיום בד"כ לא.
המון תודה וסליחה על המגילה הארוכה...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האלוקס ולגוס וסנדלים - תגובה
דניאל א. וייס06/02/2012שלום סיוון
שמחתי לשמוע כי את נועלת את המדרסים וכו' במגילתך המפורטת.ונשמע שאכן כשאת הולכת עמם די משמשים אותך.
אם כי תמהני מדוע לא התקשרת ישירות למרפאה כדי לקבל מענה ישיר ולא כאן.
את עדיין מוזמנת לעשות זאת.
כפי שנאמר עם מסירת המדרסים - מדרסים מחולקים לשני חלקים כאשר הבסיס הקשיח בעל אחריות לשלו שנים והחלק הקדמי שנה. גם לאחר 3 שנים יש סבירות גבוהה שהמדרסים תקינים וייתכן שמצריכים רק החלפת ציפוי. בכל מ קרה תמיד כדאי לבוא ולהוועץ פנים אל פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והסבר
סיון06/02/2012תודה דניאל על תגובתך המהירה.
לא התקשרתי למרפאה בעיקר מחוסר סבלנות, פשוט לא חשבתי על זה קודם כפיתרון. בעודי תרה ברשת אחר סנדלים שיכולות להתאים לי מצאתי במקרה את הפורום הזה, ונזכרתי בהיסטוריה...
אני טסה בעוד 3 ימים לטיול של 3 שבועות ואני אובדת עצות! אם ומה כדאי לרכוש ומה יהיה על הרגליים שלי בטיול.
המדרסים משרתים אותי מצוין במזג האוויר הנוכחי בארץ, כל הנעליים והמגפיים שלי מותאמות או שכבר התרגלו אליהם וזה לא מפריע שהם מתפרקים מלפנים או איך שהם נראים (זה לא בלתי צפוי אחרי שימוש של 3 שנים בערך, לא באתי בטענות, אני פשוט לא יודעת מה לעשות עכשיו) - אבל מה אעשה במזג האוויר הטרופי שמחכה לי בעוד שבוע?? ומה בטיול הבא?
אשמח להתקשר למרפאה בתקווה שיש לך פיתרון או הצעה בשבילי. אבל לפורום הציבורי גם יש יתרונות - ההודעות יכולות לעזור לאחרים במצבים דומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה והסבר - תגובה
דניאל א. וייס06/02/2012כדאי למצוא סנדלים שהסוליה נשלפת והמדרסים ייכנסו במקומם.
תנסי ליצור עמי קשר מחר בבוקר בת"א - אולי נוכל לסדר בהקדם את הציםפוי העליון כדי שתוכלי ליסוע עימם כיחידה אחת שלימה
:-)
ד"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)