חבלה בכף הרגל, חשד לסדק

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• חבלה בכף הרגל, חשד לסדק
    רינת
    03/03/2008

שלום שמי רינת כהן ואני חיילת,עדיין בטירונות...

לצערי לחברתי לטירונות נפל עליי בטעות הנשק ( על כף הרגל, בדיוק באזור של העצם המחברת לאגודל ), הדבר כאב אך מפקדי אמרו לי להמשיך ללכת אז הלכתי. לאחר שהתחזקו הכאבים ביקשתי שוב לראות רופא, הדבר היה כשכבר לא הייתי מסוגלת לדרוך על הרגל. ראיתי חובשת כשהרגל כבר הייתה נפוכה ועם סימנים כחולים. הרופא ראה את הרגל ואמר לי שזה רק כואב וזה יעבור ושלח אותי לצילום ליתר ביטחון במיון, עשו לי רנטגן והכל היה בסדר. נשלחתי לגימלים בבית. כעת אחרי שבוע אני עדיין לא יכולה לדרוך על הרגל וסובלת מכאבים עזים, כשהייתי בביקור רופא בשבת האורטופד אמר שאולי מדובר בסדק וכדאי אולי לעשות עוד צילום. כעת רציתי לשאול מספר שאלות:

הצילום שעושים הוא רנטגן , חברה אמרה לי שסדק ניתן לראות רק ב-c.t. זה נכון? עדיף c.t.?

מה לדעתך כדאי לי לעשות אני אמורה לחזור מחר לבסיס כשאני עדיין לא יכולה לדרוך על הרגל ובבסיס שלי אין כיסא גלגלים או קביים... ?

הרגל כבר הייתה אמורה להיות בסדר , מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה להחלים מהר? הטירונות חשובה לי אבל גם הבריאות שלי...

נ.ב.

בנוסף לכך אני סובלת מהתנפחויות חוזרות ונשנות בשני הרגליים, ולכן עד לגיוסי עברתי בירור נפרולוגי ואנדוקריני. גילו אצלי רמות גבוהות מדי של נתרן וחלבון בשתן שקיים רק בעמידה , והרופא אמר שאמור לעבור עם הזמן ויש להיות במעקב שנתי אצלו ( עוד שנה עוד איסוף שתן נפרד ללילה ויום).

האם יש קשר בין שתי הבעיות, כאשר הנשק נפל עליי לאחר שהרגליים היו נפוחות כבר והן התנפחו עוד בשילוב סימנים כחולים, כאבים וחוסר יכולת לדרוך על הרגל לאחר החבלה של הנשק?

תודה רבה מראש, אני זקוקה לתשובה במהרה, כי מחר אני חוזרת על רגל אחת לבסיס...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בכף הרגל, חשד לסדק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדק

קרולין צמח
    04/03/2008

רינת שלום,
    לא להילחץ לשים קרח, 5-6 דק' ולעשות הפסקה של 15 דק' , למשך שעתיים עם עדין נפוח ובמידה ותוך שבוע מיום הפציעה אין שיפור כדאי לפנות לאורטופד לבצע בדיקה מעמיקה יותר אפשר לראות סדק בצילום אבל אפשר שגם לא אם הוא מאוד קטן.
    בהצלחה,
    קרולין צמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו