עקירת ציפורן מלאה

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• עקירת ציפורן מלאה
    הילה
    03/06/2015

שלום, לפני כשנתיים נחבלתי בציפורן בוהן רגל שמאל שלי, וכתוצאה מכך, נפלה במשך הזמן הציפורן חלקית ומעליה צמחה ציפורן חדשה וצהובה ככל הנראה נגועה בפטרת כתוצאה מהחבלה. הציפורן החדשה הייתה נשברת ונסדקת ומפריעה בתחושתה ובמראה שלה. עברתי דיגום פטריות בקופ"ח שלי אך יש להמתין חודש לתוצאות וטרם התקבלו תוצאות. בנתיים, לפני כשבוע הגעתי לרופאת כירוג שהבחינה במצבה של הציפורן והמליצה לעקור אותה במלואה (בין אם מדובר בפטרת ובין אם לא). באותו היום עברתי את העקירה, שעברה בשלום אם כי הכאבים שבאו בעקבותיה לאחר שחומר ההרדמה המקומית חלף, היו כבדים מנשוא. מאז אותו יום אני טובלת את הפצע במים וסבון פעם ביום וחובשת באלכוהול, פולידין ופדי גזה וזלין פעם ביום, ובנוסף נטלתי אנטיביוטיקה פעמיים ביום למשך שישה ימים. רופאת משפחה בדקה את הפצע כעבור כמה ימים והבשורות היו טובות, הפצע נראה טוב אין זיהום אך עדיין מן הראוי קיימת אדמומיות, עדיין קיימים כאבים עזים אם כי יורדים בהדרגה בכל יום. אני עדיין לא מצליחה ללכת על הרגל כראוי, וקיים חוסר תחושה קל בבוהן בה בוצעה העקירה. שאלותיי, האם טיפלתי כראוי בפצע? האם יש משהו נוסף שעליי לעשות? מתי אמורים הכאבים להיפסק לגמרי? מתי תצמח ציפורן חדשה? האם הציפורן החדשה תהיה נגועה בפטרת? במידה ותוצאות הבדיקה שעברתי יאשרו שהייתה קיימת פטרת כיצד יש לטפל בבוהן הרגל ובפטרייה טרם צמיחתה של ציפורן מחודשת? מתי אוכל ללכת לים או לבריכה (שידוע כי מקומות אלו שורצים בזיהומים ובפטריות)? מחשש שהפצע לא יזדהם עד מתי עלי לחבוש את האצבע? האם יש אביזר כלשהו שאני יכולה לחבוש על הבוהן על מנת להגן על החלק החשוף ולהקל על מגע ישיר על הפצע בזמן נעילת נעליים למשל או כל פעולה אחרת?
    אשמח מאוד לכל חוות דעת בנושא ביחוד ממי שעבר פרוצדורה כואבת שכזו בעבר ויוכל להיות לי לעזר.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירת ציפורן מלאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת ציפורן מלאה - תגובה

דניאל א. וייס
    03/06/2015

הילה שלום
    פנית אלי גם כאן וגם בפרטי ושם כבר השבתי
    רפואה שלימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו