כאבים כרוניים בכרית התחתונה בכף רגל

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• כאבים כרוניים בכרית התחתונה בכף רגל
    שגיא
    24/11/2008

שלום! אני בחור בן 22 בריא מאוד ועוסק בספורט באופן שוטף. הנני מקפיד לרוץ 3 פעמים בשבוע 8 ק"מ כל פעם (יוצא לי לרוץ את ה-8 ק"מ בקצת פחות מ-40 דקות כל פעם), ואת הריצות התחלתי לעשות לפני זמן רב, תוך שעליתי בהדרגה, לפי הרגשה אישית, את המהירות בה אני רץ. את הריצה עצמה אני מבצע עם נעליים מיוחדות לריצה עם כריות אוויר, והיא מתבצעת על אספלט. (אני מעדיף לרוץ על האספלט ולא האדמה מאחר ובאדמה יש אבנים\סלעים\חוסר אחידות דבר שהופך את הריצה לא נוחה ולדעתי יכול לסכן את הרגל אם אדרוך בצורה לא נכונה על אחת האבנים בטעות) לפני בערך כחודש התחילו לי כאבים כרונים (שמורגשים כמעט כל הזמן - בעיקר כאשר אני "מותח" את כף הרגל או דורך עליה, אך לא במנוחה) בכרית התחתונה של כף רגל ימין. הכאבים לא בלתי נסבלים, אך הכאב מחריף אם אני לוחץ עם היד על המקום, במיוחד אם אני לוחץ על הכרית מהצדדים עם שתי אצבעות "פנימה" (הכאב מורגש בעיקר במרכז הכרית). בנוסף, לדעתי כשהרגל חשופה וקר, הכאב מורגש מעט יותר. בזמן הריצה הכאב לא מתעצם בצורה משמעותית, אך מאחר ומופעל על כף הרגל כח מרגישים אותו. אחרי מנוחה נראה כי בשניות הראשונות להליכה הכאב מעט חזק יותר. אני יודע שבלי לראות רופא יהיה קשה להצביע על הבעיה עצמה, אך מה לדעתך, ד"ר, יכולה להיות הבעיה? כמו מה זה נשמע בערך? מה אוכל לעשות אולי בכדי לנסות לשפר את מצבי, עם המשך ביצוע הכושר? תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכריות

דניאל א. וייס
    24/11/2008

שלום רב
    נשמע שיש עומסי משקל יתרים על ראשי המטטרסלים - דהיינו מטרסלגיה ויש גם חשד לשברי מאמץ - אבל צריכים אכן לבדוק את הדברים כדי לאשרם
    בכל מקרה האינטנסיביות של ה]עילות שלך וצורת ההליכה כהראה גורמים לבעיה על גן אני ממליץ לפנות להפבדק בהקדם שתינתן אבחנה נכונה ובהתאם הפתאון המתאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו