מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופניגל25/08/2007
שלום רב,
אני מתנצלת מראש על האורך....
אני בחורה בת 23, ספורטיבית ובריאה בדרך כלל. מזה כחצי שנה בזמן ביצוע פעילות גופנית מתפתחת תחושת רדימות בכף רגל שמאל (תמיד אותה הרגל) ועד הקרסול ( "צורת גרב"). בתחילה הרדימות היתה מופיעה לאחר כשעה של פעילות, ודווקא בסוגי פעילות בהם כף הרגל כל הזמן על משטח כגון דיווש על אופני כושר או אליפטיקל (ולא היתה מופיעה בזמן ריצה או הליכה). לאחרונה- כחודש, הרדימות מופיעה לאחר כחמש עד עשר דקות של פעילות ומופיעה בכל סוג של פעילות- אופני כושר, ריצה בחוץ, הליכה ואף בזמן ישיבה. הרדימות מציקה מאוד ואני נאלצת להפסיק לגמרי את הפעילות. הגעתי למצב השבתה מפעילות ) :
לציין כי תוך דקה מהפסקת הפעילות הרדימות חולפת בדרך כלל, אך לעיתים ישנה רדימות גם בזמן מנוחה. אני עושה פעילות עם גרבים רחבות וקושרת שרוכים לא במהודק מדי.
לא מתלווה תחושת עיקצוץ או דקירות בדר"כ, לעיתים יש כאב בכף הרגל.
רקע אורטופדי: 1. נולדתי עם רגל אחת ארוכה/קצרה יותר - תלוי איך מסתכלים (: (לא זכור איזו היתה ארוכה יותר) - הבעיה חלפה איכשהו (כבר בגיל שנתיים), והיום אין הבדל ב אורך הרגליים. 2. יש לי קשתות גבוהות בכף ברגל- ומזה כשלוש שנים אני עם מדרסים התומכים בקשתות- את המדרסים לא החלפתי כל שלושלת השנים (נ.ב. מתי צריך להחליף?)
ביצעתי בדיקת EMG וגם NCV - שתיהן תקינות:
פירוט:
עצבים מוטורים ברגל שמאל - תקין.
עצבים סנסורים בשתי הרגלים- תקין.
אינטרפרטציה ותנועה רצונית( ע"פ חלוקה לשרירים- גסטרוקנמיוס, דיגיטורום ברביס, טיביאליס קדמי) בשתי הרגלים- תקין.
האם הבדיקה התקינה הזו, כפי שהבנתי, שוללת את תסמונת התעלה הטרסלית? האם יתכן שזה נובע מלחץ עצבי שמקורו בעמ"ש? האם יתכן שזה נובע מדלקת כלשהי באזור?
האם תם לו החלק הנוירולוגי של הברור? האם כדאי לבדוק רמות b12? או בקיצור- מה כעת?
רוב תודות- גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופני
דניאל א. וייס29/08/2007גל, שלום רב
אכן הרחבת את היריעה.... ?
לייעוץ רפואי מורכב וארוך – לא כאן המקום
אולם, לי נשמע שהבעיה העקרית כאן היא בעיה מכאנית שודאי לפותרה על כן המלצתי להוסיף לסבב הבדיקות – בדיקה ביומכנית ולפי זה יאתרו את מוקד הבעיתיות וישללו אם גם יש כאן בעית גב בנוסף לרגליים.
בהצלחה
דניאל
WWW.WISEFEET.ORG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)