רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופני

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופני
    גל
    25/08/2007

שלום רב,

אני מתנצלת מראש על האורך....

אני בחורה בת 23, ספורטיבית ובריאה בדרך כלל. מזה כחצי שנה בזמן ביצוע פעילות גופנית מתפתחת תחושת רדימות בכף רגל שמאל (תמיד אותה הרגל) ועד הקרסול ( "צורת גרב"). בתחילה הרדימות היתה מופיעה לאחר כשעה של פעילות, ודווקא בסוגי פעילות בהם כף הרגל כל הזמן על משטח כגון דיווש על אופני כושר או אליפטיקל (ולא היתה מופיעה בזמן ריצה או הליכה). לאחרונה- כחודש, הרדימות מופיעה לאחר כחמש עד עשר דקות של פעילות ומופיעה בכל סוג של פעילות- אופני כושר, ריצה בחוץ, הליכה ואף בזמן ישיבה. הרדימות מציקה מאוד ואני נאלצת להפסיק לגמרי את הפעילות. הגעתי למצב השבתה מפעילות ) :

לציין כי תוך דקה מהפסקת הפעילות הרדימות חולפת בדרך כלל, אך לעיתים ישנה רדימות גם בזמן מנוחה. אני עושה פעילות עם גרבים רחבות וקושרת שרוכים לא במהודק מדי.
    לא מתלווה תחושת עיקצוץ או דקירות בדר"כ, לעיתים יש כאב בכף הרגל.
    רקע אורטופדי: 1. נולדתי עם רגל אחת ארוכה/קצרה יותר - תלוי איך מסתכלים (: (לא זכור איזו היתה ארוכה יותר) - הבעיה חלפה איכשהו (כבר בגיל שנתיים), והיום אין הבדל ב אורך הרגליים. 2. יש לי קשתות גבוהות בכף ברגל- ומזה כשלוש שנים אני עם מדרסים התומכים בקשתות- את המדרסים לא החלפתי כל שלושלת השנים (נ.ב. מתי צריך להחליף?)

ביצעתי בדיקת EMG וגם NCV - שתיהן תקינות:
    פירוט:
    עצבים מוטורים ברגל שמאל - תקין.
    עצבים סנסורים בשתי הרגלים- תקין.
    אינטרפרטציה ותנועה רצונית( ע"פ חלוקה לשרירים- גסטרוקנמיוס, דיגיטורום ברביס, טיביאליס קדמי) בשתי הרגלים- תקין.

האם הבדיקה התקינה הזו, כפי שהבנתי, שוללת את תסמונת התעלה הטרסלית? האם יתכן שזה נובע מלחץ עצבי שמקורו בעמ"ש? האם יתכן שזה נובע מדלקת כלשהי באזור?
    האם תם לו החלק הנוירולוגי של הברור? האם כדאי לבדוק רמות b12? או בקיצור- מה כעת?

רוב תודות- גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופני

דניאל א. וייס
    29/08/2007

גל, שלום רב
    אכן הרחבת את היריעה.... ?
    לייעוץ רפואי מורכב וארוך – לא כאן המקום
    אולם, לי נשמע שהבעיה העקרית כאן היא בעיה מכאנית שודאי לפותרה על כן המלצתי להוסיף לסבב הבדיקות – בדיקה ביומכנית ולפי זה יאתרו את מוקד הבעיתיות וישללו אם גם יש כאן בעית גב בנוסף לרגליים.
    בהצלחה

דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו