כאבים בעצם הבולטת בכף הרגל

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• כאבים בעצם הבולטת בכף הרגל
    נטעלי
    05/10/2010

שלום רב,
    אני בת 39 וסובלת מזה מס' חודשים מכאבים בעצם הבולטת בכף רגל ימין (מטהטרסל 1) מתחת לבוהן 1.
    הכאבים אינם רציפים אלא באים והולכים ותוקפים כמס' פעמים ביום במצבים שונים (עמידה, ישיבה ועוד). כאבים אלו הינם חדים ומורגשים כמעין לחץ חזק על העצם, כמו תחושת לחץ של נעל סגורה. טווח הכאב בין 5 ל10 דק' ולאחר מכן חולף וחוזר שוב בזמן אחר ביום. יש לציין כי מידי יום אני נועלת נעליים פתוחות ושטוחות ולא סגורות או נעלי עקב, כך שנראה לי כי לא ניתן לשייך כאבים אלו להנעלה לקויה.
    בנוסף, לא נראית אדמומיות או נפיחות יוצאת דופן באיזור.
    פניתי לרופא משפחה אשר הפנה אותי לבדיקת חומציות בשתן וטען כי יתכן ויש לכך השלכה על הכאבים. כרגע אני ממתינה לתוצאות הבדיקה אך ברצוני לדעת איזו שייכות יכולה להיות בין שני הדברים ואם בכלל? בנוסף, מה חוות דעתכם בנוגע לבעיה שהצגתי.
    תודה
    נטעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעצם הבולטת בכף הרגל - תגובה

ראובן קרמר
    05/10/2010

חומציות בשתן (URIC ACID) יכולה לגרום ל- GOUT אשר גורם לכאבים עזים בפרק הראשון, אך הכאבים הם בדרך כלל בלילה.

זה יכול להיות גם SESAMOIDITIS שזה דלקת בשתי העצמות הקטנות שנמצאות מתחת לראש המטהטרסל הראשון, או דלקת פרקים, או כל מיני דברים שקשה להבחין ביניהם מבלי לבחון את כף הרגל ולערוך בדיקות כגון צילום רנטגן.

כדאי לפנות לפודיאטור או אורטופד כף רגל על מנת לאבחן נכונה את מקור הכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו