מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- קליקים בכף הרגל וכאב בברךגל25/12/2010
שלום, אני בת 23 (סטודנטית לפיזיותרפיה), בריאה, ממלצרת הרבה (מדי פעם כואב לי הגב נקודה ספציפית באזור חוליות L1-2 בצד שמאל אך זה עובר אחרי כמה שעות), בשנתיים האחרונות כואב לי בצד המדיאלי של ברך שמאל, אורטופד שבדק אותי אמר שזו דלקת באדוקטורים (אני כבר לא בטוחה כי זה כבר שנתיים והאבחנה לא ניתנה על סמך שום בדיקת דימות)- כואב לי ליישר את הברך כאשר היא כפופה הרבה זמן או שמתחיל לכאוב לי אחרי הליכה של 40 דקות בחדר כושר ואם אני רצה אז אחרי פחות זמן.
בנוסף לזה, מאז שאני קטנה יש לי לפעמים קליק בכף רגל שמאל (צד לטרלי לדעתי)שאני הולכת (אבל די לעיתים נדירות). כמו כן נמדדה זווית דורסי פלקשן של 145 מעלות במפרק ה MP בבוהן (ואני יודעת שצריך להיות בין 60-90 מעלות). אין שום כאבים בכף הרגל, רק בברך (ואם כבר, גם במפרק ירך שמאל בשכיבה על הגב בתנועת קומפרשן עם אדקשן).
רציתי לדעת איך כל הדברים מתקשרים לזווית הגדולה במפרק ומה אפשר לעשות?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח לתשובה
גל27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים בכף הרגל וכאב בברך - תגובה
ראובן קרמר01/01/2011
את יכולה לשים lateral wedge (חומר כגון לבד בצורת משולש שירים את הצד הלטרלי) מתחת לכף הרגל, זה יכול להקל על ה varus forces בברך ולהוריד את הלחץ מהצד המדיאלי של הברך ומהכאבים שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרס
גל07/01/2011wedge לטרלי דווקא? לא מדיאלי? יש לי קשת נמוכה (125 מעלות) עם נשיאת משקל ופלקסיבילית (175 מעלות ללא נשיאת משקל). יש נטיה להיפר פרונייטד כאשר ממנח נייטרלי בסאב טאלאר יש צניחה גדולה כשהרגליים במנח משוחרר.
האם הגבהה מדיאלית להרמת הקשת תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרס - תגובה
ראובן קרמר09/01/2011
כן, התכוונתי ל wedge לטרלי דווקא ולא מדיאלי. לפי מחקרים, זה מה שעוזר לכאבים בצד המדיאלי של הברך.
אם כבר יש לך מדרס, אפשר להוסיף זאת למדרס הקיים, כך שגם הקשת מורמת ומונעת את הפרוניישן, ובכל זאת יש תמיכה לצד הלטרלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)