קליקים בכף הרגל וכאב בברך

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• קליקים בכף הרגל וכאב בברך
    גל
    25/12/2010

שלום, אני בת 23 (סטודנטית לפיזיותרפיה), בריאה, ממלצרת הרבה (מדי פעם כואב לי הגב נקודה ספציפית באזור חוליות L1-2 בצד שמאל אך זה עובר אחרי כמה שעות), בשנתיים האחרונות כואב לי בצד המדיאלי של ברך שמאל, אורטופד שבדק אותי אמר שזו דלקת באדוקטורים (אני כבר לא בטוחה כי זה כבר שנתיים והאבחנה לא ניתנה על סמך שום בדיקת דימות)- כואב לי ליישר את הברך כאשר היא כפופה הרבה זמן או שמתחיל לכאוב לי אחרי הליכה של 40 דקות בחדר כושר ואם אני רצה אז אחרי פחות זמן.
    בנוסף לזה, מאז שאני קטנה יש לי לפעמים קליק בכף רגל שמאל (צד לטרלי לדעתי)שאני הולכת (אבל די לעיתים נדירות). כמו כן נמדדה זווית דורסי פלקשן של 145 מעלות במפרק ה MP בבוהן (ואני יודעת שצריך להיות בין 60-90 מעלות). אין שום כאבים בכף הרגל, רק בברך (ואם כבר, גם במפרק ירך שמאל בשכיבה על הגב בתנועת קומפרשן עם אדקשן).
    רציתי לדעת איך כל הדברים מתקשרים לזווית הגדולה במפרק ומה אפשר לעשות?
    תודה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קליקים בכף הרגל וכאב בברך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני אשמח לתשובה

גל
    27/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים בכף הרגל וכאב בברך - תגובה

ראובן קרמר
    01/01/2011

את יכולה לשים lateral wedge (חומר כגון לבד בצורת משולש שירים את הצד הלטרלי) מתחת לכף הרגל, זה יכול להקל על ה varus forces בברך ולהוריד את הלחץ מהצד המדיאלי של הברך ומהכאבים שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרס

גל
    07/01/2011

wedge לטרלי דווקא? לא מדיאלי? יש לי קשת נמוכה (125 מעלות) עם נשיאת משקל ופלקסיבילית (175 מעלות ללא נשיאת משקל). יש נטיה להיפר פרונייטד כאשר ממנח נייטרלי בסאב טאלאר יש צניחה גדולה כשהרגליים במנח משוחרר.
    האם הגבהה מדיאלית להרמת הקשת תעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרס - תגובה

ראובן קרמר
    09/01/2011

כן, התכוונתי ל wedge לטרלי דווקא ולא מדיאלי. לפי מחקרים, זה מה שעוזר לכאבים בצד המדיאלי של הברך.

אם כבר יש לך מדרס, אפשר להוסיף זאת למדרס הקיים, כך שגם הקשת מורמת ומונעת את הפרוניישן, ובכל זאת יש תמיכה לצד הלטרלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו