מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בליריקהגיא05/11/2011
ד"ר שלום,
מה המינון המקובל בשימוש בליריקה עקב כאבי בטן כרוניים?
והאם זה נכון שהליריקה עלולה לפגועה בפריון ובזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בליריקה - תגובה
מיה טל05/11/2011ללריקה יש מספר מינונים אשר ניתנים בהתאם לאבחנה, למשקל. האם רופא רשם לך את התרופה אוש שהגעת למסקנה שאתה צריך אותה? אנא בדוק עם הרופא האם באמת אתה זקוק לתרופה זו ורק הרופא שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך יכול לדעת אם אתה זקוק לתרופה ומה המינון, או מה הסיבה האמיתית לרישום ליריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אדוויל להורדת חוםNav05/11/2011
שבת שלום.
אני בת 26, לפני יומיים התחלתי להרגיש כאבי גרון והחום עלה
הרופאה אמרה לי שזה ויראלי ויש לקחת כדורים להורדת חום וכדורי מציצה לגרון
אתמול במהלך כל היום לקחתי בסביבות ארבעה או חמישה כדורי אדוויל על מנת להוריד את החום, וזה עבד מצוין.
רק היום בבוקר שמתי לב שתוקף התרופה הסתיים לפני כחודשיים וחצי או שלושה.
צבע הכדור לא היה נראה שונה מכדור אדוויל שהוא עדיין בתוקף וכן גם המרקם שלו- הוא לא היה רך יותר, האריזה היתה שמורה במקום קריר ויבש...רוב הזמן.
אם וכאשר תופעות לוואי של לקיחת כדור פג תוקף מופיעות, מתי פחות או יותר מתחילים להרגיש אותם? כי כרגע הכל בסדר, חוץ מחולשה כללית, שזה היה גם לפני שהתחלתי את הטיפול התרופתי, אבל העניין עדיין מטריד אותי.
לתשובתכם המהירה אודה.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אדוויל להורדת חום - תגובה
מיה טל05/11/2011אל תיבהלי השד לא נורא, באופן עקרוני אסור לקחת תרופות לאחר תאריך התפוגה, אבל אם לא היו שום סימנים, אין להבהל, אנא אל תקחי יותר מהתרופה שפג תוקפה, ותתיעצי ביום ראשון עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קולון הידרותרפיה למיגרנותאיריס04/11/2011
שלום, הייתי שמחה לקבל חוות דעת למי שעבר טיפול קולון הידרותרפיה כפיתרון למיגרנות, והאם זה עזר ? סובלת ממיגרנות מזה שנים רבות ונואשתי מכל מיני טיפולים למיניהם שלא נותנים תוצאות. (כיום משתמשת בריזלט להקלה במיגרנה, אך מחפשת פיתרון לפתרון הבעיה באופן תמידי ולא רק הקלה לסימפטום).
טופלתי בעבר בדיקור, בכדור מונע באופן קבוע שלא עזר, בעיסוי רפואי.
בקיצור, אשמח לשמוע חוויות מהטיפול ותוצאותיו.
תודה רבה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קולון הידרותרפיה למיגרנות - תגובה
טלי אנגור10/11/2011שלום איריס,
האם המיגרנה מלווה באאורה?
מה התדירות בה המיגרה תוקפת?
האם את סובלת לרגישות לרעש?
האם את סובלת לרגישות לאור?
נא פרטי בדיוק את איפיוני המגרנה ממנה את סובלת ואת משך הזמן.
האם היה ארוע מסויים שלאחריו החלו המיגרנות.
בברכה,
מגיסטר טלי אנגור,
יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים ופומלית -אילנה נורי04/11/2011
כשנוטלים סטטינים יש אזהרה לא לשתות מיץ אשכוליות. האם מיץ פומליות מותר (פומלית = פומלה+אשכולית, פרי מורכב). ומה לגבי יתר פירות ההדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים ופומלית - - תגובה
מיה טל05/11/2011מדובר פה בפרוש במיץ אשכוליות במיוחד, אבל עדיף להמנע בשעת הערב גם מפומלית, אנא זיכרי שתרופה זו יש לקחת בשעות הערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LORIVANאסתר03/11/2011
האם LORIVAN יכול לגרום לתופעת פנים אדומות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LORIVAN - תגובה
מיה טל05/11/2011לא ידוע לי על תגובה כזו, אך יכול להיות אלרגיה לאחד המרכיבים, אנא בידקי עם הרופא שלך, ותבדקי את הסיבה לקבלת פנים אדומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן + מוקסיפןתמי02/11/2011
אני נוטלת אתופן לשרירי הגב לראשונה ובמקביל התחלתי טיפול מוקסיפן בעקבות טיפול שורש. האם מומר לנטל יחד אתופן ומוקסיפן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן + מוקסיפן - תגובה
מיה טל05/11/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד דבר רציתי לדעת בבקשהליאן02/11/2011
איך קוראיםלפרוגסטרון שנימצא בגלולות דיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר רציתי לדעת בבקשה - תגובה
מיה טל05/11/2011
CYPROTERONE ACETATE 2 MG
ETHINYLESTRADIOL 35 MCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראות נטילהרוני02/11/2011
הייתי אצל גניקולוג בגלל ווסת שאינה סדירה, אני קבלתי גלולות ליטול מסוג פלורט, אני רוצה לוודא בבקשה שהבנתי את ההוראות שלו, אני אמורה לקחת ביום הראשון של הווסת כשתבוע ואז אחרי 21 גלולות לעשות הפסקה ל7 ימים והוא אמר שיכול להיות שבמחזור הראשון הוא עוד לא יגיע בשבוע ההפסקה אז לקחת בכל זאת אחרי 7 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות נטילה - תגובה
מיה טל05/11/2011צר לי נוסח השאלה מבולבל, אנא נסחי בבהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבליאן02/11/2011
אני נוטלת דיאנה אסטרופם ואנדרוקור השאלה שלי היא כזאות האים אני צריכה לקחת את כול הכדורים ביחד בבוקר או שנגיד את האנדרוקור והדיאנה בבוקר ואת האסטרופם בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
טלי אנגור10/11/2011תרופות אילו יש ליטול לפי הוראות הרופא בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסטלי01/11/2011
קודם הייתי רוצה לשאול האם חייב ליטול כדורי קלונקס?? במידה ורופא אומר שצריך ושזה יעזור...
לבן זוגי רשמו שצריך ליטול כ-4 פעמים ביום את הכדורים של קלונקס 0.5
אתמול לקח רק כדור אחד.. זה עשה לו ממש רע.. הפנים התעוותו והראש נטע הצידה וכל הגוף היה תפוס ולא הרגיש טוב... היום גם לקח כדור רק אחד...וכמעט אותו דבר...
הוא התייעץ עם רופאת משפחה לגבי הכדורים ואמרה לו שצריך...
אז למרות שזה עושה לו ממש רע... האם עדיין הוא חייב לקחת?
כי אחרי הוא לא חולה במשהו שמחייב אותו לקחת בשביל בריאותו...
אני מאוד אודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
טלי אנגור02/11/2011מאיזה בעיה הוא סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרמיל ובטרןיעל01/11/2011
שלום
האם ניתן ליטול את 2 התרופות יחד ? (נוטלת ציפרמיל 20 במשך שנה. היום נרשם לי בטרן לכאב גב, למשך 30 יום - בכוונתי ליטול רק למשך 10 ימים...)
כמו כן, כיצד מפסיקים ציפרמיל ? יום כן / יום לא, או חצי מינון, או איך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרמיל ובטרן - תגובה
טלי אנגור02/11/2011שילוב אסור מחשש לדימומים במערכת העיכול.
ניתן ליטול אופטלגין או רוקסט או כל כדור להפגת כאב שאינו ממשפחת ה NSAID.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיסל כדוריםמאור31/10/2011
לפני כחודש התחלתי לקחת למיסיל (כדורים לטיפול בפטרת הציפורניים) ערך הלימפוציטים לפני לקיחת התרופה היה 2.3 K/UL.....חודש לאחר לקיחת התרופה שוב עשיתי בדיקת דם וערך הלימפוציטים ירד ל1.3K/UL.. האם הירידה החדה הזאת יכולה להעיד על בעיה מסויימת או על הפרעה בתפקוד הכבד?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיסל כדורים - תגובה
טלי אנגור31/10/2011ירידת הלימפוציטים אינה מלמדת על בעייה כבדית.
האינדיקציה לבעיה תפקודית בכבד הינה עליה משמעותית באנזימי הכבד AST ו ALT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
מאור31/10/2011אז הירידה בתאי הדם הלבנים היא תופעת לוואי נורמאלית של הכדורים? על איזה בעיה זה יכול להעיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
טלי אנגור31/10/2011שלום מאור,
השאלה כללית מדי, יתכנו סיבות רבות שדרך הפורום לא ניתן לאבחנם.
בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dekel nanaciDOR31/10/2011
שלום
אני נוטל דקל ננסי , ריכוז 250 מ"ג. עבור הצמחת שיער( לאחר שנטלתי פרופסיה 7 שנים ) והפסקתי בשח הפחד משימוש ממושך במשהו כימי.
מצאתי את הציטוט הנל באתר :"החומר הכימי פינסטריד (החומר הפעיל בפרופסיה) הוכח גם הוא לטיפול בערמונית מוגדלת (בנוסף ליעילותו נגד התקרחות). בשביל חולי ערמונית מוגדלת ישנה תרופה בשם "פרוסקר", שהיא בעצם פינסטריד 5 מ"ג, בשונה מהפרופסיה שהיא 1 מ"ג פינסטריד. פינסטריד מדכא רק את האנזים אלפא 5 רידרוקס מהסוג השני, לעומת זאת, דקל ננסי מדכא את שתי הסוגים"
שאלתי: האם ריכוז החומר שיש בדקל הננסי ( שאינני יודע את שמו, פינסטריד הוא החומר הכימי) יכול לגרום לי תופעת לואי? לא מזמו ראיתי שיצאה אזהרה שמינון של 5 מג פינסטריד יכול לגרום לסרטן ערמונית מסוג אלים יותר.
אשמח להבהרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dekel nanaci - תגובה
טלי אנגור31/10/2011תופעות לוואי של פינסטריד הם פונקציה למינון אותו נוטלים ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופהריקי כהן30/10/2011
אני נוטלת ראפאן 1000 מ"ג למשך עשרה ימים.
1000 בוקר 1000 ערב.
השאלות:
1. האם חייב לקחת עם או אחרי אוכל?
2. לקחתי חמישה ימים כבר וביום הרביעי לקחתי רק בוקר מבלי לקחת ערב.
האם אני צריכה עכשיו לקחת את התרופה עשרה ימים + חצי יום? על הערב ששכחתי? נגיד בבוקר רק?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרופה - תגובה
טלי אנגור31/10/2011ראפאפן (לא ראפאן) יש ליטול על קיבה ריקה שעה לפני האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, מה הסיבה לכך? כי בדרך כלל
ריקי כהן01/11/2011ממליצים על קיבה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, מה הסיבה לכך? כי בדרך כלל - תגובה
טלי אנגור02/11/2011מדובר על אנטיביוטיקה ממשפחת הפנצילינים שספיגתה בקיבה תלויה באופן ניכר בחוסר מזון בקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחה של לקיחת תרופותריקי30/10/2011
מה קורה אם שוכחים לקחת תרופה של לחץ דם וכולסטרול פעם בחודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחה של לקיחת תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011יעל שלום,
אם שוכחים לקחת מנה, יש לקחת מייד כשנזכרים. אם צריך לקחת את המנה הבאה תוך 6 שעות, יש לדלג על המנה שנשכחה ולקחת את המנה הבאה כרגיל.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)