מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישור לתרופת טרקליר בקופ"ח מאוחדתשחר30/10/2011
שלום רב,
אני סובלת מסקלרודרמה ראשי ורינו סינדרום משני ואמורה לעבור לטיפול בקופ"ח מאוחדת. אשמח לקבל מענה על שתי שאלות מרופאים/מטופלים בקופ"ח מאוחדת:
1. האם הקופה מאשרת גם טיפול בטרקליר(BOSANTEN) לחולי סקלורדרמה? (בהנחה שקיבלתי את התרופה באופן קבוע בשנים האחרונות בקופה הקודמת). האם הם עושים בעיות עם קבלת האישור לתרופה?
2. האם הקופה מאשרת אישפוזים בבתי חולים ממשלתיים, כגון בי"ח רמב"ם?
אשמח מאוד למענה בהקדם על השאלות.
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור לתרופת טרקליר בקופ"ח מאוחדת - תגובה
טלי אנגור31/10/2011שאלות אילו יש להפנות לקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנטרום סילבר לאישה ושילוב תרופותפלונית30/10/2011
אני מטופלת באלטרוקצין (החדש), ליפיטור 10, ויטה קל+ויטמין די. מה דעתך שאקח כדור צנטרום סילבר לאישה בכדי לקבל כוחות ואנרגייה מאחר ואני לא מהאכלנים הגדולים ואיני יודעת מדוע למרות שאני כיום מאוזנת, מרגישה עייפות יתר וחוסר אנרגייה. מתי כדאי לקחת את הכדור ואם אפשר יחד עם הויטה קל + ויטמין די לקחת את הצנטרום ואם לא אז מתי ואיך לוקחים.?? תודה על העזרה.( בת 57)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנטרום סילבר לאישה ושילוב תרופות - תגובה
טלי אנגור31/10/2011שלום,
כבר עניתי לך בעבר כי ליפיטור גורם לדפלישן של Q10 ולכן את מרגישה עייפה וחסרת אנרגיות.
ראשית ממליצה ליטול ויטמין זה במינון 60MG ליום בבוקר, נטילת הויטמין בבוקר תגרום להמרצה ולתחושה החיוניות הנדרשת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי30/10/2011
רציתי לדעת האם התרופה euthyrox שנועדה לטיפול בבלוטת התריס יכולה לגרום לדקירות בחזה ולדופק מהיר אני פשוט לא מוצא שום חומר באינטרנט על התרופה הזאת?
זו תרופה חדשה שנותנים בכללית ומחליפה את האלטרוקסין למי שלא היה מאוזן
ומהרגע שהתחלתי לקחת אותה יש לי דופק מהיר ודקירות בחזה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011אבי שלום,
בגלל השינוי בפורמולציה חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי כל תופעת לוואי חדשה ולא מוכרת ולבדוק את המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מתרופותורד30/10/2011
שלום רב
מה עושים כאשר תרופות גורמות כאבי בטן. אני יודעת שאנטיביוטיקה גורמת כאבי בטן בגלל חיסול החיידקים הטובים והפתרון הוא פרובויוטיקה, אולם אני לוקחת כדורים ללב באופן קבוע , והפוסיד גורם לי לכאבי בטן, למדתי לקחת אותו בלילה וזה עזר אבל עכשיו שוב אני ממש סובלת .(עברתי אולטראסאונד בטן עליונה והכל תקין).
תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מתרופות - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011ורד שלום רב,
ייתכן ותופעות הלוואי של הפוזיד גורמות לך לרגישות במערכת העיכול ולכאבי הבטן ולכן הייתי ממליץ לך לעבור יעוץ נטורופטי ואיבחון אירידיולוגי מדויק שלאחריו ניתן יהיה לדעת מה הסיבה האמיתית לכאביך ולהתאים לך טיפול נטורופטי למניעתם על ידי תזונה אישית וצמחי מרפא,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותגלי29/10/2011
שלום רב ותודה לרופאי הפורום על ההתייחסות,
אימי בת 67, נוטלת את הכדורים הבאים:
1. גלוקומין (לסכרת) - 2 כדורים ביום
2. טריטייס - 1 כדור ביום
3.סימסטאטין - 1 כדור ביום
4. רמיטנס - 1 כדור ביום
שאלתי היא: האם שילוב זה מומלץ? האם ניתן להחליף/להפחית?
תודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
טלי אנגור31/10/2011שלום,
השילוב מומלץ, יחד עם זאת ההיתי ממליצה על תוספי תזונה הנובעות מהכדורים כגון : עייפות, תשישות, כאבי שרירים, מצבי רוח משתנים המחייבים שילוב של תוספי תזונה שישלים את הטיפול התרופתי.
ממליצה על יעוץ נטורופתי להתאמת תוספי תזונה המתאימים לתרופות.
אשמח לעזור במקרה הצורך,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקה + טרמדקס 100 ODנופי28/10/2011
שלום,
בשל כאבים ממושכים בגב הרופא המליץ להתחיל לקחת ליריקה 150 פעמיים ביום.
א. האם אפשר ליטול את התרופה הזו ביחד עם טרמדקס 200 OD?
ב. בנוסף אני לוקחת גלוקופאג' פעמיים ביום + קרדילוק 2.5 + איזיטרול.
האם יש התנגשות בין כל התרופות הנ"ל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה + טרמדקס 100 OD - תגובה
טלי אנגור31/10/2011שלום רינה,
השילוב בין ליריקה וטרמדקס אינו מומלץ אלא באישור הרופא המטפל,
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול פוקוסטניה27/10/2011
האם נטילת אקמול פוקוס נגד כאבי ראש (די תכוף) יכול להגביר את רמת האשלגן בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול פוקוס - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011טניה שלום,
ייתכן ולתרופה תופעות לוואי הגורמות בעקיפין לשינוי רמות האשלגן בדם, יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופות האלו יכולות להשפיעאביהוא27/10/2011
יקרים
רציתי לבדוק האם לתרופות האלו יש השפעה לרעה על מצב הכליות שלי?
Atacand 16 mg
Instead (Tritace (rampiril) 2.5 mg)
Procor (amiodaron) 200 mg
Lipitor (simvacor) 40 mg
Cartia (aspirin) 100 mg
Repaglinde (novonorm) .5 mg
Controloc (pantoprazole) 20 mg
Plavix (clopidogrel) 75mg
Cardiloc / Concor (bisoprolol fumarate) 5 mg
Toviaz (fesoferodine fumarate) 4 mg
Optalgin (dpyrone).5g
Bondormin (brotizolam) .21 mg
Fusid (furosemide) 40 mg
Alloril 300 mg
Potassium k
150 mg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התרופות האלו יכולות להשפיע - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011אביהוא שלום,
ישנן אינטראקציות רבות בין התרופות שאתה נוטל וכמו כן ישנן תופעות לוואי המשפיעות על הכליות והכבד ולכן הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ רוקחי/נטורופטי שלאחריו ניתן יהיה לעשות לך סדר בזמני נטילת התרופות בכדי למזער את הנזק הנגרם בעקבות תופעות הלוואי שלהן ולמנוע אינטראקציות מיותרות. חשוב להתאים לך תזונה אישית לניקוי מערכת העיכול ולסילוק רעלים כמו גם צמחי מרפא המחזקים את הכבד והכליות ומונעים תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין פורמולציה חדשהתמי27/10/2011
האם זמן מחצית החיים של הפורמולציה החדשה לאלטרוקסין שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין פורמולציה חדשה - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011תמי שלום,
ישנו שוני בין האלטרוקסין לבין הפורמולציה החדשה מבחינה פרמקולוגית ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהוא שחכתיליאן27/10/2011
והאים החומר שיש בפרוברה שניקרא פרוגסטוגן יש אותו בגלולות למניעת הריון כמו דיאנה וכו' בבקשה צריכה מאוד לדעת וסליחה שאני כזאות מטרידנית חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהוא שחכתי - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011ילנה שלום,
הפרוברה (מדרוקסיפרוגסטרון), הוא פרוגסטוגן, זהו הורמון מין נשי סינתטי הדומה להורמון הטבעי, פרוגסטרון. חומר זה משמש לטיפול בהפרעות וסתיות, כגון דימום באמצע המחזור והעדר וסת, וכן בטיפול הורמונלי חליפי, כתוספת לאסטרוגן.
ישנם סוגים שונים של גלולות המכילות הורמוני מין נשיים שונים והפעילות שלהם דומה לפרוברה אך יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי לקבוע את המינון והתרופה באופן אישי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהוא בקשר לפרוברהליאן27/10/2011
הבנתי מהיא תרופת פרוברה ומזה זה מדרוקסיפרוגסטרון לא הבנתי רק מזה אצצט רשום פרוברה מדרוקסיפרוגסטרון אצטט ומזה אצצט בידיוק אפשר בבקשה הסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהוא בקשר לפרוברה - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011ילנה שלום רב,
האצטט הוא חומר הקשור לחומר הפעיל ונועד לשפר את ספיגתו בגוף, זהו מעין מלח המשפר את ספיגת התרופה בגוף ואין לו משמעות רפואית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הורמונלי חלופיליאן26/10/2011
לרופא שלום אני בת 46 נוטלת אסטרופם הרופא הוסיף לי גם פרוברה עכשיו רציתי לישאול לגבי הפרוברה האים לקיחה של אסטרופם ביחד עם פרוברה היא בסדר ואפשר לקחת אסטרופם עם פרוברה כי קראתי באינטרנט שפרוברה מנטרלת מורידה את רמות של האסטרוגן משהוא כזה ביגלל זה אני שואלת כדי להיות בטוחה שהטיפול יהיה יעיל ולא יהיו התנגשויות מתרופה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הורמונלי חלופי - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011ילנה שלום,
לגבי שילוב תרופתי יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיכת תרופה באבקה לתמיסהרחל26/10/2011
שלום
לצורך טיפול דחוף בחולה אטופיק קשה, השגנו ריבומוניל (ribomunyl) מהונגריה,
כי לא ניתן להשיג בארץ. לצערנו התרופה היא בצורת אבקה ואילו הרופא
זקוק לתרופה בצורה של תמיסה. האם ניתן להפוך אבקה לתמיסה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיכת תרופה באבקה לתמיסה - תגובה
אילן ללבניקוב01/11/2011רחל שלום,
הייתי ממליץ לך להיכנס לבית מרקחת הקרוב לביתך ולבדוק אפשרות זו, כיוון שיש לקרוא בעלון לצרכן לגבי הוראות השימוש לפני כן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין וזווירקסאלה24/10/2011
האם אפשרי להשתמש במקביל באוגמנטין (875 מ"ג) ומשחת זווירקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין וזווירקס - תגובה
אילן ללבניקוב25/10/2011אלה שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים(אחד חיצוני ואחד פנימי) אך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לאספיריןאבי עידן24/10/2011
שלום, אני (67) משותק (quad) שנים רבות. עקב בעיות ורידים ברגליים וכדי למנוע אפשרות לקרישי דם שאופייניים לאנשים במצבי, נאמר לי (כבר לפני מספר שנים) ע"י רופא כלי דם לקחת אספירין יומי 100 מ"ג. באחרונה התברר לי (ללא ספק) שהאספירין "מנטרל" את פעולת המעיים (יציאות) שיזומות אחת 3 ימים באמצעות נרות "קונטלקס". גם כאשר הורד המינון ל- 75 מ"ג יומי הבעיה לא נפתרה. רופא המשפחה טוען שעלי לקחת את האספירין שעבורי, לדבריו, מצילת חיים. כאמור, ניטרול פעולת המעיים עבורי (quad c5) הוא מצב בלתי אפשרי (ללא פשרות). האם יש פתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאספירין - תגובה
אילן ללבניקוב25/10/2011אבי שלום,
לגבי שינוי תרופה או מינון אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אבי עידן25/10/2011שלום, לצערי לא קיבלתי תשובה. אחדד את שאלתי: האם קיים תחליף לאספירין. כמובן, שהחלפת תרופה תבוצע עם הרופה המטפל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2011אבי שלום,
ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי שיחזק לך את המערכות הדורשות חיזוק(חיסון, עיכול, דם, לימפה וכדומה), אך את זאת יד לעשות בקליניקה לאחר יעוץ נטורופטי מתאים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)