מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנותטלי08/05/2007
שלום. התחלתי לסבול ממיגרנות לפני מספר חודשים,ניסיתי לקחת כדורים נגד כאבי ראש אבל הם לא עוזרים לי ואני פשוט משותקת בזמן מיגרנה (אור וקולות מכאיבים לי, מקיאה). איזה תרופות יצליחו לעזור לי עם המיגרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ניצן פרימור08/05/2007שלום
לדעתי, חובה עליך לפנות לרופא, רצוי נוירולוג לצורך איבחון מדוייק .
מעבר לכך במידה ואכן מדובר במיגרנה, דור חדש של תרופות כמו IMITREX, RELERT או RESALT נותן פתרון די יעיל .
שוב, עלייך לפנות לנוירולוג לצורך איבחון שכן התכשירים מחייבים מרשם רופא .
התכשירים - בסל הבריאות וממומנים ע"י הקופות.
(בשוק הפרטי מחירן גבוה!)
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה של משככי כאביםרנית01/05/2007
שלום רב ניתן. בעלי נוטל לעתים יותר משניים-שלושה משככי כאבים ביום כשכואב לו הראש. האם זה לא מומלץ? יש לציין שהוא במשקל וגובה די ממוצע. קראתי הרבה שנטילה מרובה של משככי כאבים עלולה להיות בעייתית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ניצן פרימור06/05/2007כדי שנוכל להשיב לשאלה, חשוב לדעת מהם התכשירים בהם משתמש
תודה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשככי כאבים
ניצן פרימור01/05/2007שלום רנית
בכדי לענות על שאלתך עלי לדעת את סוג (סוגי) משכך הכאבים וחוזקו. מעבר לכך , במידה ובעלך משתמש בתכשירים על פי הוראות היצרן נראה שאין בכך סכנה ממשית. על כל פנים, תמיד מומלץ ורצוי ליטול תרופות תחת השגחה ומעקב של הרופא המטפל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלמיכאל29/04/2007
שלום רב,
יש לי הומוגלובין נמוך והרופאה נתנה לי טבליות ברזל סלוו פה. אחרי שקראתי את העלון הבנתי שמדובר בתרופה לכל דבר, ואני מתלבט אם לקחת את זה או את תוספי הברזל הטבעיים _של סולגאר לדוגמא).
מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ברזל
ניצן פרימור29/04/2007לדעתי, עדיף להשמע להוראות הרופאה ואף להתייעץ עמה גם בנושא זה (רופאים מודעים לתכשירים ה"טבעיים" המשווקים בישראל).
על פניו, נראה שכטיפול (להעלאת ההמוגלובין) עדיף ליטול תרופה שיעילותה מוכחת קלינית ומדעית.
תכשירים טבעיים אינם מפוקחים ע"י רשויות בריאות מבחינת יעילות כך, שלא מומלץ להשתמש בהם לטיפול ממש מבלי להיוועץ ברופא המטפל.
עם זאת, לאחר שרמות ההמוגלובין בדמך יתיצבו ברמה תקינה, תוכל ליטול כדורי ברזל על בסיס טבעי לצורך תחזוקה ומניעה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לורסטין - תופעות לוואיאביבה26/04/2007
שלום,
בעלי סובל זמן רב מאלרגיה ולוקח לטיפול לורסטין. כתוצאה משימוש בתרופה הוא סובל מיובש, בעיקר בנחיריים.
היובש גורם לו סבל רב, תחושת עקצוץ מטרידה ומידי פעם אף לדימום מאף, בעיקר בטיסות.
נודה לעזרתך:
1. מדוע הדימום מופיע דווקא בעת טיסה?
2. מה ניתן לעשות להקל על היובש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש כתוצאה משימוש בתכשיר אנטי-אלרג
ניצן פרימור26/04/2007הטיפול המומלץ במקרי יובש כתופעת לוואי משימוש בתרופות הוא פשוט לחלוח של האיזור היבש.
ניתן להשתמש בתרסיס מי מלח (סטרימר) או בג'ל לחות המכיל נגזרת חומצה היאלרונית שעשוי למנוע את הדימום (לדוגמא - סלינהג'ל).
לתופעות המקצינות בעת טיסה - רצוי להצטייד ולהשתמש בתכשירי לחלוח אלו לפני הטיסה כמניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלי, בן שישה חודשיםאבא26/04/2007
ילד שלי, בן שישה חודשים, סובל כבר שלושה ימים משלשול והקאות, המלווים בחום. הוא לא אוכל, וכמעט לא שותה. נאמר לנו שמדובר בזיהום ויראלי. האם זה מסכן את בריאותו? מה ניתן לעשות, באיזה תרופות ניתן להשתמש בגיל הזה על מנת להקל על מצבו.
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות
ניצן פרימור26/04/2007ההמלצה לטיפול במקרה של שלשולים והקאות ממקור ויראלי היא מניעת התייבשות.
למטרה זו מומלץ להשתמש במשקה אלקטרוליטים כדוגמאת אלקטרורייס תות (המתאים לגיל זה).
מומלץ להמיס שקית בכ- 200 מ"ל מיים ולתת לתינוק 5-10 מ"ל כל 10 דקות בעזרת כפית או מזרק.
בדרך זו ניתן למנוע איבוד חוזר של התכשיר עקב הקאה.
בגיל זה המינון המומלץ - 3 שקיות ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3לימור25/04/2007
שלום לך
אני נוטלת קבוע קומדין, רציתי לדעת אם ניתן לקחת אומגה 3 בשילוב עם הקומדין. אם כן, האם ניתן לקחת בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 וקומדין, אומגה 3 בהריון
ניצן פרימור25/04/2007לילך שלום.
אומגה 3 אכן מונעת הצמדות טסיות הדם ועל פניו נראה כפועלת כ-קומדין.
אולם, מנגנוני הפעולה שונים. אומגה 3 פועלת במנגנון מיכני המשפר את צמיגות הדם ( יש לזכור שהדגים בים הצפוני חיים בטמפרטורה קרובה לאפס מעלות והשומן בגופם נשאר נזלי ולא הופך מרגרינה בגלל המצאות רמות גבוהות של אומגה 3 ). הקומדין עובד במנגנון עיכוב ביוכימי של מנגנוני קרישה. לכן, אין מניעה לצרוך אומגה 3 וקומדין, בכפוף לבדיקות INR בדם שתוצאותיהן יכתיבו את המינון הנכון של הקומדין.
בהריון, מומלץ מאוד לצרוך DHA , חומצת שומן אומגה 3 שמרכיבה חלק ניכר מתאי המוח והרטינה. במספר עבודות קליניות, נטען ששימוש באומגה 3 בהריון יביא להולדת איינשטיינים...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והקאותאבא25/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה השאלה?
ניצן פרימור25/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)