מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נורופן צינון בהריון?שירי13/01/2008
אני מנסה להיכנס להריון וכרגע לא יודעת אם אני כן או לא...
אני חולה כבר שבוע, צינון או שפעת, (כאבי גרון, שיעול, ליחה, חום עולה מידי פעם במהלך השבוע)
ואני לא יודעת אם עלי להיזהר עם תרופות מסויימות...
אני יודעת שנורופן צינון מאוד עוזר לי במקרים האלה, האם ניתן לקחת?
עד כמה להיזהר עם תרופות בעת הנסיונות להיכנס להריון?
תודה ושבוע טוב!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
ניצן פרימור13/01/2008שירה שלום
אין אזהרות מיוחדות למצב אותו את מתארת.
התכשירים נגד צינון בסך הכל מקלים על הסימפטומים ולא מטפלים במחלה עצמה.
במידה ואת מעוניינת להיכנס להריון ולא לקחת סיכונים, עדיף להסתדר ללא תרופות אלא עם תכשירים אינרטיים כמו שטיפת אף בתרסיס מי ים וכדומה ,
רפואה שלמה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין09/01/2008
שלום רב,
אמי בת ה57 לוקחת אספירין מידי יום לפני השינה, אך לאחרונה הומלץ לה (לא על ידי גורם מקצועי) לא לקחת את הכדור בסמוך לזמן השינה.
האם זה נכון או שהיא יכולה להמשיך לקחת את התרופה לפני השינה?
תודה רבה ויום טוב, שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ניצן פרימור09/01/2008שני שלום
החשש לנטילה בלילה של אספירין עשוי לנבוע מתופעת לוואי אפשרית במערכת העיכול.
אני מניח שאימך נוטלת כדור של 100 מיליגרם אספירין לצורך מניעת הצמדות טסיות הדם, התכשירים הנהוגים בשוק מצופים ועשויים כך כדי למנוע תופעת לוואי מסוג זה,
.
לפיכך, אין שום בעייה ליטול אספירין לפני השינה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני רגועה :)
יסמין09/01/2008תודה רבה לך וסופ"ש נעים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה לכדורי שינהלינה07/01/2008
אני בת 40 זה כמה שנים בעקבות מות אימי בגיל צעיר ממחלת לב ,אנני יכולה לישון,רפואת משפחה שלי נתנה לי מרשם לכדורי שינה ע"ש נוקטרנו
(כחול צהוב כוכבים) מאז אנני יכולה להיגמל.ובלי כדורי שינה אני לא נרדמת עד 4 לפנות בקר,אני קמה עייפה.עם כאבי ראש,דופק מהיר וכו'
אני שמעתי בתוכנית טליויזיה על התמכרויות וישנה שיטה או דרך להיגמל מכדורי הרגעה ע"י ניקוי רעלים של 3 ימים ?היכן יש?ולאן עלי לפנות ?הננני רוצה להיגמל?
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה
ניצן פרימור07/01/2008לינה שלום
לדעתי ועל פי נסיוני, עלייך להפסיק ליטול את הכדורים ולעבור את הגמילה בעצמך.
במשך מספר ימים (3 - 7 ) יהיו לך קשיי הרדמות, תשני פחות שעות ותפתחי עייפות שתתגבר לבסוף ותחזיר אותך למסלול שינה רגיל.
נסי, בהצלחה
ניצן
נ.ב אל תאמיני לקוסמים וידעונים, לפראזה "ניקוי רעלים" אין גיבוי מחקרי. מלבד ניקוי הכיס מכספף, לא תשיגי דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/01/2008
האם גראס, מריחואנה, מתנגש עם תרופות פסיכיאטריות?
אני לוקחת תרופות לדיכאון, ומעשנת פעם בשבוע.
מה יכול לקרות לי? מה הם הסכנות בדיוק? (התקף לב? אירוע מוחי?, או סכנות קלות שפשוט התרופה לא תשפיע?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
ניצן פרימור07/01/2008סיון שלום
צר לי, אך אני אמור לייעץ כיצד לשמור על הבריאות ולא כיצד עלייך לעבור על החוק.
אם תשוטטי באתרי האינטרנט הרלוונטיים , תוכלי לגלות שערבוב מריחואנה עם נוגדי דיכאון מטיפוס SSRI עשוי להגביר את הדיכאון ולהביא למחשבות אובדניות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון! החיים יפים הרבה יותר בלי...
יסמין09/01/2008כל השטויות האלה..אני בת 21 ואני יכולה להגיד לך שהיו לי מיליון הזדמנויות לעשן ויש לי חברים שמעשנים וממה שאני רואה זה עושה להם ממש רע והכי גרוע הם לא מודעים להשלכות של השימוש בסמים האלה..
אני מציעה לך להפסיק עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- kk05/01/2008
אני משתמשת במנירין ספריי תרסיס עקב הפרעה שנוצרה אחרי ניתוח היפופיזה , אני משתמשת במנירין כבר 3 שנים והאמת אני מבחינה נפשית הרוסה לגמרי לא יודעת אם להמשיך בו או לא , זה כנראה לכל החיים אבל הבעיה שקשה לי מאוד מאוד עם זה ....
אני לוקחת ספריי מינרין 0.1mg ( רסיסה בודדת בנחיר אחד ) ועושה כול העבודה ..
הרבה פעמים ניסיתי להפסיק התרופה והיה לי רע מאוד מאוד , הרגשתי צמא ולא יהצלחתי לתפקד בחיי היומיום .
ניסיתי מינרין כדורים גם במניון 0.1mg נטלתי כדור אחד בבוקר אך הסימנים של העייפות ותחושת הצמא ליוו אותי במשך היום , הגברתי המנון על ידי לקיחת 2 כדורים אבל אני מרגישה שזה לא עוזר לי כמו התרסיס .
השאלה שלי שני כדורים של המינרין = 0.1mg כלומר לרסיס אחת או מה ?
גם שמעתי על מינרין בצורת תמיסה תוך אפית או צינורית או משאף מה זאת אומרת ומה הכי טוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר K
ניצן פרימור05/01/2008לאלמונית שלום
התופעות שאת מתארת מוכרות וידועות.
לאחרונה חל שינוי בהנחיות השימוש במינירין.
עלייך לפנות לרופא המטפל להתייעצות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדוקס-Z נגד צרבותדן03/01/2008
אני סובל מצרבות כבר יותר מחודשיים ואני ניסיתי כל דבר שאינו מצריך ללכת לרופא (שינוי בתפריט, פעילות ספורטיבית), ללא הועיל. ראיתי את הפרסומת בערוץ 2 לאומפרקודס (זאתי עם מוני מושונוב) ואומרים שזו תרופה ללא מרשם- מישהו באמת יכול להמליץ לי עליה מניסיונו האישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס
ניצן פרימור03/01/2008דן שלום
אומפרדקס הינו תכשיר יעיל וטוב למניעת צרבת,
עם זאת, הייתי ממליץ שתפנה למומחה גסטרו לבירור וטיפול תחת מעקב רופא מומחה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפרקדס.
דן05/01/2008תודה רבה לך, התרופה אכן עזרה לי כבר מהשימוש הראשון. -דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לשימוש כרוני בתרופותעופר03/01/2008
אני משתמש בתרופות הבאות מזה שנתיים:סימואסטטין 10 מ"ג,פלאויקס, קרטייה, אנלדקס 5 מ"ג
כשנה לאחר תחילת השימוש התחילו להופיע כאבים. כולם בצד שמאל. ב-5 חודשים האחרונים הכאבים הינם בשכמה השמאלית וב-3 צלעות לערך. על הכאב בשיכמה התגברתי ע"י דיקור סיני.
יש לציין שעברתי צינתור ואני במעקב קרדיולוגי. לפני כחודש בהליך ביקורת עשיתי מיפוי טליום והכל תקין. אני עוסק בספורט באופן קבוע (צועד)
אשמח לשמוע האם ייתכן שהכאבים הינם תופעת לוואי ואם כן אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ניצן פרימור03/01/2008עופר שלום
קשה להבין מתאורך מהות הכאב אולם על פניו, לא נראה שנובע מהתרופות אותן אתה נוטל. ובכל זאת , מאחר והסימבסטטין גורם לכאבי שרירים (אם כי היית אמור להרגיש זאת בעיקר ברגליים בזמן הליכה) ממליץ לך לבדוק במסגרת תפקודי כבד רמת האנזים CPK , יתכן שע"י זה ניתן לקדם את ברור סיבת הכאבים.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת הפה השורף BMSורדית02/01/2008
קראתי על תרופה שיש להקל על הכאב ותחושת הצריבה
בחלל הפה, אך שמה של התרופה לא נכתב בכתבה . אשמח
באם תוכל לפרסם את שם התרופה ותופעות הלוואי שלה
תודה ורדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BMS
ניצן פרימור02/01/2008ורדית שלום
מחקר איטלקי מציע נטילת 600 מ"ג ליום של חומצה אלפה ליפואית.
התכשיר נמכר בבתי מרקחת ובתי טבע כ"תוסף תזונהי" וניתן לנסותו.
מניסיוני האישי, ממליץ לך לנסות שימוש במשחת שיניים שהיא תרופה איורבדית בשם VICCO שעושה נפלאות בתחום. במקרים אקוטיים ניתן למרוח את משחת השיניים כמשחה טיפולית.
אריזת ניסיון עולה פחות מ- 10 ש"ח כך שסיכון אין...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
ורדית03/01/2008תודה על תשוןבתך, אנסה ואשמח לעדכן אותך בשיפור המצב של תסמיני הBMS בהתאם- ורדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב
אלדד20/01/2008אלדד שלום
קביעת הנטורופט חסרת ביסוס (בלשון המעטה), ככלל עדיף להתייעץ עם תזונאי או רופא עם רשיון מוכר מאשר ע"י ידעונים העשויים לגרום נזק.
ניתן ליטול את תוספי התזונה על פי נוחותך אלא אם רשומה הנחייה מיוחדת על גבי המוצר.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב ויטמיניםאלכס01/01/2008
שלום,
האם יש בעיה בנטילת מספר ויטמינים במקביל? כלומר ויטמין a ויטמין12 B ואומגה 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס
ניצן פרימור07/01/2008אלכס שלום
על פי מחקרים, MESULID פועל ביעילות זהה לזו של כאנטיביוטיקה ולכן אין צורך לתת גם וגם.
התכשיר אסור לשימוש ללוקים בבעיות כבד. בעבר נקשר החומר למוות של חולים בארץ ולכן התכשיר הוסר מהמדפים. לאחר בדיקות, התברר שהקביעה לא היתה נכונה והתכשיר הוחזר לשימוש אולם, הנזק השיווקי והשם הרע שיצא (שלא בצדק) גרמו לכך שרופאים אינם רושמים את התכשיר.
בחו"ל התכשיר משיג מכירות גבוהות ונחשב בין התכשירים המובילים כ- NSAID.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן - הערות לגבי מסולד
אמיר23/01/2008התשובה לא כל כך ברורה.
ראשית, לא ברור למה התשובה שייכת ולמה היא דבוקה לשאלתו של אלכס על ויטמינים.
שנית, לא ברור מתשובתך לגבי מה מסוליד נמצא יעיל כמו אנטיביוטיקה.
שלישית, הפרטים שציינת לגבי הקשר בין מסוליד למקרי תמותה, לוקים בחסר משמעותי. התרופה לא קיבלה חנינה ממקרי התמותה הנדירים והיא אמנם הוחזרה לשימוש בארץ אך עם הסתייגויות שלא היו בעבר. העננה שרובצת מעל התרופה ממש לא הוסרה והשימוש בה הוקפא רק לאחרונה במדינות כמו סינגפור ולפני מספר חודשים היא הוסרה מן המדפים באירלנד בעקבות בעיות דומות.
http://www.rte.ie/news/2007/0515/drug.html
http://pharmaceuticalsociety.ie/Standards/upload/File/Nimesulide.pdf
בארץ ובעולם נצטברו דיווחים על מקרי תמותה בעקבות שימוש במסוליד שגרם לאי ספיקה כבדית חריפה ובחלק מן המקרים למוות. בחלק מן החולים שנפטרו נמצא שהמטופלים השתמשו בתכשיר האנטיביוטי אוגמנטין זמן מה לפני השימוש במסוליד וכיום מומלץ לא להשתמש במסוליד יחד עם אוגמנטין ואפילו חודשיים לאחר נטילת אוגמנטין וכן קיים איסור לשימוש מקביל עם תרופות רבות בעלות יכולת גרימת נזק בכבד ובוודאי לגבי שתיית אלכוהול. בנוסף, בניגוד לתרופות אחרות מקבוצת ה- NSAID, השימוש במסוליד מיועד ומוגבל לטווח קצר בלבד של כשבועיים. ולגבי חו"ל והמכירות הגבוהות, חשוב להזכיר את העובדה הלא מקרית שהתרופה, למרות מאמצים גדולים מצד היצרן, לא נרשמה לשימוש בארה"ב (אולי שוק התרופות הגדול ביותר בעולם) וגם במדינות מתוקנות אחרות בעולם שבהן יש פיקוח יותר הדוק על רישום תרופות כמו בריטניה ואוסטרליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין וברזל
ניצן פרימור20/01/2008אלכס שלום
על פניו, לא צריכה להיות בעיה,
לשני התכשירים עצמם תופעות לוואי במערכת העיכול,
אספירין - במידה ויש תופעות לוואי כמו צרבות או חשד לכיב יש ליטול אספרין מצופה ורצוי אחרי אוכל,
לגבי ברזל - התכשיר עשוי לגרום לעצירות ולכן, יש להתאים תכשיר ברזל ללא תופעות הלוואי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערבוב ויטמינים
ניצן פרימור01/01/2008אלכס שלום
ויטמין B12 נוטלים תחת הלשון וכך גם הספיגה, לכן ואין חשיבות מתי ובאם לפני אחרי או עם תוסף זה או אחר .
אין חשיבות לאופן נטילת חומצות שומן מסוג אומגה 3
לגבי ויטמין A, שים לב, ויטמין A לא מומלץ ליטול סתם כך או בהמלצת ידעונים למינהם.
יש עבודות רבות המצביעות על הנזק הנגרם מנטילה מופרזת של הויטמין . מומלץ על כן ליטול ויטמין A רק על דעת רופא.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות מ-11.12.07
ליאור20/01/2008ניצן נכבדי,
אודה לך מאוד אם תשיב לשאלותיי מ-11.12.07 בהקשר לסדר נטילת תרופות. ייתכן שפנייתי הקודמת נפלה בין הכיסאות. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואינתי25/12/2007
שלום רב.
אני נתי הייתי מטופלת במודאל ולאחר כמה חודשים התחילו לי תופעות לוואי עם הלשון,הלסת והפה,
רעידות ברגליים. הלכתי לפסיכאטר והוא החליף לי את התרופה ממודאל לריספדל גם זה לא עזר,
ניסינו אח"כ דקינט זה רק החמיר את המצב. אח"כ נשארנו עם ריספדל 1 בלילה. התופעות לוואי נמשכו מה שגרם לי לפסיכוזרפיה וכתוצאה מכך לאישפוז ששם נתנו לי סרוקאל 100 מ"ג פעם אחת ביום וסרוקאל 100 מ"ג פעם אחת בלילה ולתופעות לוואי נתנו לי פראטן (ארתן)והוסיפו לי רסיטל פעם אחת בבוקר. הבעיה היא שעדיין ממשיכות התופעות לוואי של הלסת הפה הלשון מה אפשר לעשות ? ואיך אפשר לטפל בסיכופרניה ? האם יש מצב שהיא תעלם כליל ותחלוף ממני ?
אשמח עם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ניצן פרימור25/12/2007נתי שלום
על פי תיאורך, נראה שהטיפול בך נעשה בצורה המקצועית ביותר ומבוסס על התכשירים הטובים ביותר הקיימים לטיפול במצבך.
על פי רוב, תופעות הלוואי שציינת, מאפינות את התחלת הטיפול בתכשירים אלו והולכות ומתמעטות במהלך השימוש עד העלמותן.
יש לקוות שתופעות הלוואי תחלופנה לחלוטין במהרה.
רפואה שלמה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת תאבוןkoron2724/12/2007
האם קיימים כדורים להגברת תאבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת תיאבון
ניצן פרימור24/12/2007קיים תכשיר המכיל CYPROHEPTADINE המגביר תיאבון אצל ילדים במיוחד. התכשיר פועל
כאנטגוניסט לרצפטורים של סרוטונין, התכשיר יוצר בעבר ע"י טבע ושמו המסחרי היה ORACTIN. למיטב ידיעתי אינו משווק יותר אך קיים במספר בתי מרקחת פרטיים המייצרים כמוסות או סירופ מהחומר הפעיל ומנפקים על פי מרשם רופא.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרי הדר וסטטיןאלדד24/12/2007
רוקח נכבד,
האם יש איסור לאכול פרי הדר לסוגיו (מוצק או מיץ) כאשר נוטלים סטטין? אם כן, אילו פירות אסור ואלו מותר? ולגבי פירות אסורים, האם האיסור חל 24 שעות ביממה, או רק סמוך לנטילת התרופה. ,USV/ TKSS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרי הדר - לא להסחף...
ניצן פרימור24/12/2007אלדד
מחקר קליני איתר בעיה בעת שתיית מיץ אשכוליות ונטילת סטטינים.
אין להסיק מכך שלא לצרוך פרי הדר בכלל אך לא מומלץ לצרוך פרי הדר בשעת נטילת סטטינים (בד"כ בלילה לפני השינה).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיציק23/12/2007
בחצי שנה האחרונה אני סובל מכאבי ראש. התחלתי לקחת כל יום אקמול אחד. האם הוא יכול להזיק לבריאותי.
מה הם החסרונות בלקחת כל יום תרופה מסויימת באון קבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול קבוע
ניצן פרימור23/12/2007איציק שלום
הסיכון בנטילת כדור אקמול ביום אינו גדול (הסיכון בשימוש ממושך מתואר בעלון לצרכן בסעיף תופעות הלוואי)
מעבר לכך, עליך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי כאב הראש חשוב לנסות ולאתר את הסיבה.
תמיד עדיף לטפל בבעיה עצמה ולא רק בסימפטומים.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלטרייט Tab 1500 Mאלדד20/12/2007
רוקח נכבד,
אנדוקרינולוג רשם לי , עקב אוסטיאופניה, 2 טבליות ביום של
Caltrate Tab 1500 M. בית מרקחת הציע לתת לי, על בסיס המירשם הזה, תכשיר הנקרא ויטה קל 600 מ"ג, ועליו מודבק פתק בו כתוב:
Tab Vita-Cal 600 (New)D.H. T 1500M
אבקש לדעת:
א. האם המרשם שרשם לי הרופא נחשב לתרופה או נחשב תוסף?
ב. האם הדבקת פתק כנ"ל - על אריזה כנ"ל - מקובלת כדבר תקין?
ג. מה מסמן המספר T 1500M בתכשיר זה (שבכל טבליה שלו יש 600 מ"ג, כאמור)?
בתודה מראש על תשובתך. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי סידן
ניצן פרימור20/12/2007אלדד שלום
הרופא רשם לך תוסף סידן המכיל 600 מ"ג סידן נטו .
המינון שניתן לך - 1200מ"ג ליום (2 קפליות ביום).
התכשיר מכיל גם ויטמין D המסייע בספיגת הסידן.
התכשיר מכיל 1500 מ"ג קלציום קרבונט (מינרל -סידן הקשור לקרבונט). מתוך1500 המיליגרם ששוקלת המולקולה כמות הסידן החופשי 600מ"ג ( ואליו יש להתייחס).
בשוק הישראלי נמכרים כ- 10 תכשירי סידן וויטמין D בעלי הרכב זהה ואין הבדל בינהם.
תכשירי הסידן מאושרים ע"י משרד הבריאות כתוספי תזונה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D, ללא איזכור?
אלדד21/12/2007רוקח נכבד,
תודה רבה על הבהרתך. אבל בתכשיר הקלטרייט שציינתי אין שום איזכור לוויטמין D. האם ייתכן שוויטמין זה נמצא בו, על אף העדר איזכורו? או שאוליי נפלה טעות כלשהיא בעניין זה (יכול לקרות)? אנא הבהר כדי שאדע העניין לאשורו.
שבת שלום. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ניצן21/12/2007אלדד,
נראה שהרופא רשם לך את התכשיר ללא ויטמין D.
( קיימת גירסא כזאת לתכשיר)
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מליאן" יחד עם "פליקסונז" ו"אריוס"אני20/12/2007
שלום,
אני נוטלת מליאן מזה שנתיים, תודה לאל בלי תלונות.
אני סובלת כבר תקופה מנזלת אלרגית לאבק וכמה צמחים.
רופאת המשפחה רשמה לי כדורי אריוס וספריי לאף פליקסונז.
אחד מהם או שניהם פוגעים ביעילות הגלולה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HONEY
ניצן פרימור20/12/2007אין דיווח בספרות על אינטראקציה בין התכשירים. הפליקסונז פועל מקומית. לגבי האריוס, פשוט כדאי ליטול בזמן שונה מנטילת הגלולות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)

.jpg)