מתכונים בשריים לארוחות יוקרה

אם אתם אוהבים מתכונים של ארוחות בשריות, איכותיות, עשירות בטעמים וניחוחות כמו במסעדות יוקרה, הגעתם למקום הנכון. קבלו מתכונים עם צלעות טלה, שוקיים של עוף וכבד אווז מאת טובי השפים. בתיאבון.
מאת מערכת BeOK
| 04/11/2010 |
צפיות: 8,578

מתכון צלעות טלה בדבש תמרים, שף שאול בן אדרת



חומרים ל-2 סועדים:


קרה צלעות טלה נקי (לבקש מהקצב)
פלפל
דבש תמרים
רוזמרין
שמן זית

אופן ההכנה:


עוטפים את עצמות הטלה בנייר כסף למנוע השחמה.

את הבשר עוטפים בדבש תמרים בכמות נדיבה. מתבלים בפלפל שחור, רוזמרין קצוץ ושמן זית.

מכניסים לתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות.

לאחר שמוציאים מהתנור מסירים את נייר הכסף ופורסים בין העצמות.

אופן ההגשה:


מסדרים במרכז הצלחת כ-4 צלעות בצורת פרמידה.

למידע נוסף על מתכונים, תזונה ודיאטה, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

מתכון שוקים עוף במרינדת סויה ודבש עם רימונים, שף איציק ברק, סופיה



חומרים ל-4 סועדים:


4 שוקי עוף
2 כפות דבש
2 כפות סויה
1 כפית פפריקה מעושנת
קורט פלפל שחור
1 שן שום כתוש
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
רימון אחד שהוצאנו ממנו את הגרעינים
2 עלי טימין

אופן הכנה:


בתוך סיר קטן מחממים את הדבש עד להיווצרות נוזל, מורידים מהאש. מוסיפים את הסויה והשום והפפריקה ועלי הטימין מערבבים היטב עד להיווצרות מרינדה אחידה.

מניחים את השוקיים בתוך תבנית, מורחים במרינדת הדבש והסויה, מוסיפים את גבעולי הסלרי ואופים בתנור בחום של 180 מעלות לפרק זמן של 45 דקות.

אופן הגשה:


מניחים את השוקיים לתוך צלחת הגשה שופכים מלמעלה את גרעיני הרימון.


מתכון כבד אווז בתפוח וקרמל של יין מוסקט עם חמוציות, מתכון ערוץ האוכל



חומרים:


כבד אווז כ-70 גרם לאדם
תפוח אחד לאדם
לרוטב חצי כוס יין קינוח מוסקט
מלח פלפל
מעט חמוציות

אופן הכנה:


מחממים מחבת טפלון לחום בינוני גבוה ומטגנים את הכבד אווז כ-20 שניות מכל צד.

מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור חם של 200 מעלות, לשלוש עד ארבע דקות.

את התפוח מגלענים בעזרת תפוחן (מכשיר אשר מוציא את הליבה של התפוח) וחותכים לצילינדרים.

מניחים את התפוח על אותה המחבת של הכבד, ויצקים את יין הקינוח.

כאשר מתקבל סביב התפוח קרמל עדין מוצאים אותו מהמחבת.

אופן הגשה:


מניחים את אחד התפוחים במרכז הצלחת, מעליו את הכבד אווז וסוגרים בעזרת התפוח הנותר, מקשטים בחמוציות ויוצקים את הרוטב שנותר לנו במחבת. אפשר משאריות התפוח לחתוך קוביות קטנות ולפזר מסביב.

למתכונים נוספים:
מתכון סביצ'ה טונה בטעם תפוז
מתכוני סלטים למבינים בלבד
מתכון עוגת תפוחים עם גבינה
מתכון דים סאם קליל ובריא
מתכוני בריאות, חמאת שמן זית ואגוזים

לסיום, מתכון קינוח דבש ורימונים, השף ניר צוק - קורדליה



חומרים ל-6 סועדים:


4 רימונים
6 כפות דבש
מיכל שמנת מתוקה
מקל וניל
רבע כפית פלפל שחור טחון דק

אופן הכנה:


מפרידים את גרעיני הרימון, ומסדרים בכוסות הגשה.

חוצים את מקל הוניל ומניחים בסיר עם השמנת, הדבש והפלפל, מביאים לרתיחה, מבשלים כשלוש דקות על אש קטנה. מקררים היטב.

מסירים את מקל הווניל מהרוטב, יוצקים את רוטב השמנת על גרגירי הרימון.

בעת ההגשה ניתן להוסיף כדור גלידת דבש או גלידת וניל.


* המידע באדיבות אתר האוכל והמסעדות הישראלי - 2eat

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 25,030
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 24,819
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 33,682
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 31,154
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,656
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 32,853
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 31,828
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,347
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 34,859
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 36,677
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד