תרד להמונים: שני מתכונים מזינים

אכלתם היום משהו צהוב ומשהו אדום, ועכשיו אתם רוצים לאכול משהו ירוק? אל דאגה! נסו מתכון לפשטידת תרד ונבט חיטה או קנלוני תרד מוקרם. התוצאה תהיה ירוקה.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 07/03/2011 |
צפיות: 5,795
התרד, צמח חד שנתי חמוד, התגלה על ידי הפרסים, שמגדלים אותו כבר מעל 3,000 שנה. במקור גדל התרד במרכז אסיה, אך בימי הביניים הביאו אותו סוחרים ערבים לאירופה. התרד הוכנס למתכונים של תושבי וונציה האיטלקים במאה ה-13, ואלו הפיצו את התגלית כשסחרו בכל רחבי אירופה.

במשך שנים רבות שימשו עלי תרד (Spinacia oleracea) לטיפול במחלות הקשורות במערכת העיכול, כתרופה המעודדת יצירת תאי דם, לעידוד צמיחה בילדים וכן להאצת החלמה ממחלות שונות. לעלי התרד תועלת רבה כנוגדי דלקות, כמגנים מפני רעילותם של חומרים כימותרפיים כגון דוקסורוביצין וכמדכאי סרטן מסוג פפילומה.

למידע נוסף בנושא תרד ומאכלים מזינים היכנסו לפורומים:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים
פורום תזונת תינוקות

מחקר שנעשה באוניברסיטת בר אילן העלה כי צריכת תרד עשויה לסייע במניעת סרטן הערמונית.
במחקר, בניהולו של ד"ר שלמה בקשי, הוכח כי חומרים המופקים מתרד מאטים את התרבות תאי סרטן הערמונית (פרוסטטה) בתרביות תאים ויכולים לעצור התפתחות גידולים סרטניים. המחקר פורסם בכתב העת FEBS letters ובכתבי עת רבים נוספים.

מתכון לפשטידת תרד ונבט חיטה


בצק:
1.5 כוסות קמח מלא
1.5 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות נבט חיטה - אפשר להשיג בחנויות טבע ודוכני המיצים ברחבי הארץ
250 גרם מרגרינה
כוס מים
מעט מלח

מלית:
500 גרם תרד קפוא
4 בצלים
50 גרם מרגרינה
2 כפות קמח
1.5 כוסות חלב/חלב סויה
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
מלח
פלפל

הוראות הכנה:
מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומשהים חצי שעה במקרר.
בינתיים קוצצים את הבצל דק ומטגנים במרגרינה עד שהבצל נעשה שקוף.
מפשירים את התרד בסיר או במיקרוגל ומוסיפים אותו לבצל המטוגן.
מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים חלב וקשקבל, מתבלים לפי הטעם ומערבבים שוב.
משמנים תבנית אפייה עגולה ומרפדים אותה בשני שלישים מהבצק, כולל דפנות התבנית.
דוקרים מעט את הבצק במזלג, למניעת היווצרות בועות, ואופים בחום בינוני כחמש-שמונה דקות.
שופכים את תערובת התרד על הבצק האפוי.
מרדדים את שליש הבצק שנשאר ומכסים את תערובת התרד, או מכינים מהבצק כעשרה גלילים צרים ומועכים לפיסות שטוחות מוארכות, שאותם מסדרים בצורת שתי וערב על תערובת התרד.
אופים כחצי שעה.

מתכון לקנלוני תרד מוקרם


הבסיס:
8 גלילי קנלוני
1 בצל
ראש שום
2 כפות שמן זית
מגשית תרד טחון מופשר (250 גרם)
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור
כוס וחצי עגבניות מרוסקות
חצי כוס צנוברים
500 גרם ריקוטה

החומרים להקרמה:
100 גר' פרמזן איכותי

במידה ואתם רגישים לחלב:
רבע כוס שמרי בירה
רבע כוס קמח
כפית אבקת שום
חצי כפית מלח
כוס מים

לכתבות נוספות בנושא תרד ומאכלים מזינים:
ניקוי הגוף מרעלים, לאורח חיים בריא
פירות וירקות: לכל צבע יש משמעות
בון אפטיטו: מתכון רביולי תרד איטלקי
ידעתם כי תזונה יכולה למנוע אלרגיה?
פירות וירקות: לכל צבע יש משמעות

הוראות הכנה:
קוצצים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
מוסיפים את הצנוברים והריקוטה לתערובת ומערבבים.
ממלאים את גלילי הקנלוני בתערובת התרד.
שופכים 3/4 כוס עגבניות מרוסקות על גבי תבנית האפייה, מעל מניחים את הקנלוני ומעליהם את יתר העגבניות.
מכסים בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.
בינתיים מערבבים את חומרי ההקרמה עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את תערובת שמרי הבירה על הקנלוני, ואופים ללא כיסוי כ-5 דקות נוספות.

בתאבון!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר