להכנת המלבי:
1 ליטר חלב
80 גרם סוכר
65 גרם קורנפלור
טיפה אחת של תמצית מי זהר
אופן ההכנה:
1.מערבבים היטב קורנפלור עם כוס אחת של חלב קר וטיפה אחת של תמצית מי זהר .
2.על אש בינונית – מביאים לסף רתיחה את יתרת החלב והסוכר, מערבבים מידי פעם.
3.מוסיפים את תערובת הקורנפלור וטורפים היטב במשך 3 דקות.
4.מחלקים לכלים, מצננים מעט ומצמידים ניילון נצמד (מסוג העמיד בחום) כדי למנוע היווצרות קרום.
5.מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
להכנת הרוטב:
150 גרם פטל טרי
25 גרם סוכר
2 כפיות מים (אם משתמשים בפטל קפוא אין צורך)
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף גרנד מרנייר (או כל ליקר תפוזים איכותי)
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את הפטל, הסוכר ומיץ הלימון. ממשיכים לבשל על אש קטנה כעשר דקות. מסירים מן האש ומצננים. מוסיפים את הליקר ומרסקים את הרוטב בבלנדר, מעבירים דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מן הגרעינים.
לפני ההגשה - יוצקים על כל מנה מהרוטב ומעטרים בפטל טרי. המשקיעים יכולים לקשט בנוסף בעלה נענע.
בתאבון!
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר