מתכונים לטורטיות במגוון מילויים

הטורטייה היא הפיתה של המקסיקנים, היא מהווה מרכיב בסיסי במזון ומתאימה לשימוש באירועי קוקטייל כמנת חטיף וגם כארוחה מלאה. צפו בתהליך ההכנה של טורטייה עם ממרח שעועית שחורה, במילוי גואקמולה ועוד.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 25/08/2011 |
צפיות: 17,222
לטורטייה ניתן להכניס כמעט כל דבר, אפילו שוקולד. יש טורטיות מקמח חיטה ויש מקמח תירס. בארץ רוב הטורטיות הן מקמח חיטה. הכל עניין של טעם.. המתכונים הבאים הינם למספר מרכיבים קלאסיים למילוי טורטיות. קלות להכנה וטעימות - בדיוק מה שצריך לחודשים יולי אוגוסט.. ולשאר השנה.. צפו בדרור בלייכמן - השף של מאגו - מדגים את תהליך ההכנה.

צ'ילי קון קרנה: שעועית עם בשר וצ'ילי



החומרים:
200 גרם שעועית אדומה
250 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים
חופן כוסברה קצוצה
כפית פלפל צ'ילי גרוס
4 שיני שום
2 עגבניות בשלות
3 כפות רסק עגבניות
שמן טיגון

ההכנה:
משרים את השעועית האדומה במהלך לילה בהרבה מים קרים, שוטפים ומבשלים במים נקיים עד לריכוך. קוצצים את הבצל, מטגנים במעט שמן עד להזהבה, מוספים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי צבע. מוסיפים את יתר החומרים ואת השעועית המבושלת (ללא נוזלי הבישול) ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. אם התערובת יבשה מוסיפים מים חמים – צריך להיות בסמיכות כמו רוטב עגבניות.
משלימים טעמים ובתיאבון!

קיצור דרך – מחליפים את השעועית בשעועית אדומה מקופסה ומוספים עם הרוטב לתערובת.


פריכולס (שעועית)


הכוונה לממרח של שעועית שחורה.

החומרים:
200 גרם שעועית שחורה
2 בצלים בינוניים
5 שיני שום
4 כפות שמן טיגון
מלח, צילי, כמון

ההכנה:
משרים את השעועית מהלך לילה בהרבה מים קרים שוטפים ומבשלים במים עד שממש רכה.
קוצצים את השום והבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב. מסננים את השעועית המבושלת ומוספים למחבת, מוסיפים כמון מלח וצ'ילי ומטגנים יחד מספר דקות. את התערובת מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה, מוסיפים מים עד לקבלת מרקם של דייסה. משלימים טעמים ובתיאבון!


גואקמולה



החומרים:
אבוקדו רכים אבל לא רכים מידי
שמן זית
עגבניות בשלות ומוצקות
כוסברה טרייה
פלפל צ'ילי
בצל סגול
פלפל אדום
מלח
מיץ לימון

ההכנה:
קולפים את האבוקדו וקוצצים לקוביות קטנות מאוד ומייד מוסיפים מיץ לימון למנוע השחרה ( לא מועכים במזלג!). קוצצים את הכוסברה. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות מאד. קוצצים את הבצל. מערבבים הכל יחד בעדינות, מוסיפים שמן זית ותבלינים טועמים, משלימים תיבול ובתיאבון!


רצועות עוף בתבלינים



החומרים:
נתחי פרגית או חזה עוף
פפריקה מתוקה
שמן טיגון
פלפל שחור
שום טרי כתוש
רוטב צ'ילי מתוק

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ויוצרים משחה סמיכה. מורחים את נתחי העוף. מחממים היטב מחבת כבדה וצולים בה את נתחי העוף. אחרי הצלייה פורסים את הנתחים לפרוסות דקות ושמים אותן בתוך הטורטייה.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר