מגוון מתכוני לביבות לקראת חנוכה

חנוכה, חג הנרות והמטעמים, כבר כמעט כאן ומכל עבר אנו מתחילים להריח ניחוחות מעוררי תיאבון של לביבות וסופגניות. כיצד תכינו בבית לביבות בקלי קלות? צפו בוידאו.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 11/12/2011 |
צפיות: 10,371
הרוחות מנשבות, הגשם יורד וכולם עטופים במעילים וחמושים במטריות - נראה שאנחנו בעיצומו של החורף. אחד מיתרונותיו הגדולים של החורף בישראלי הוא כמובן חג החנוכה - אשר מאפשר לנו להתכנס יחד עם החברים והמשפחה, לצפות בנרות המרצדים ולהנות ממטעמי החג. לקראת החג שמתקרב אלינו בצעדי ענק, קבלו שלושה מתכוני לביבות נהדרים שישמחו לכם את הבטן ויעלו לכם חיוך על הפרצוף: לביבות בטטה, לביבות תרד וקישואים עם גבינת רוקפור ויוגורט ולביבות תפוחי אדמה ואגוזים.

לביבות בטטה



כמות: מתאים ל-6-8 אנשים

זמן הכנה : 10 דקות

זמן טיגון: 10-15 דקות

מצרכים:


2 בטטות גדולות
1 חופן עירית קצוצה דק
2ביצים
1/2 כוס קמח
1/2כוס פירורי לחם
1 אריזה אבקת אפייה
מלח/פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון (ראו לפי הוראות ההכנה)

הכנה:


קולפים וחותכים את הבטטה לקוביות. לאחר מכן מבשלים בסיר עם מים בגובה הבטטות על אש בינונית עד לריכוך הבטטות.
מסננים היטב עד להתייבשות הקוביות. מעבירים לקערה ומרסקים את הבטטות בעזרת ממעך ירקות או מזלג.
בינתיים קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים. טועמים ומתקנים את הטעם, במקרה הצורך.
ישנן שתי אפשרויות להכנה - אפייה או טיגון:
1) אפייה - מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות ומחממים את התנור לחום של 190 מעלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים קלות על התבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהלביבות משחימות קלות.
2) טיגון - מטגנים במחבת גדולה עם שמן את לביבות עד להזהבה משני הצדדים.

אופציות לליווי: ניתן להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה מומלחת קמעה, קצפת משמנת מתוקה או רוטב על בסיס יוגורט, שום ועירית.

לביבות קישואים תרד וגבינת רוקפור, רוטב יוגורט



כמות: מתאים ל-6-8 אנשים

זמן הכנה : 10 דקות

זמן טיגון: 10-15 דקות

מצרכים:


2 תפוחי אדמה גדולים
1/2 ק"ג קישואים שטופים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
2 ביצים
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן גדול של עלי תרד טרי קצוץ
100 גר' גבינת רוקפור מגוררת

שמן לטיגון

לרוטב היוגורט:


גביע יוגורט
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה
מלח-לפי טעם

הכנה:


קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם מים עד להתרככות. מסננים ומועכים במזלג.
תוך כדי בישול התפ"א, מגררים בפומפייה גסה את הקישואים והבצל. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים.
מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה של עד 1/2 ס"מ. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם השמן מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.
מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. ממשיכים בהכנת סבב לביבות נוסף עד שנגמרת התערובת
מגישים עם רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומגישים לצד הלביבות.


לביבות תפוחי אדמה ואגוזים



כמות: 6-8 איש

זמן הכנה: 10 דקות

זמן טיגון: 15-20 דקות

מצרכים:


3-4 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל יבש קטן מקולף
2 ביצים
3 כפות קמח תופח
100 גר' אגוזי המלך קלויים וקצוצים
מלח/פלפל

הכנה:


קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה גסה עם הקליפה. מגררים גם את הבצל. סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל המגוררים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט.
ממשיכים למלא את המחבת בהתאם לגודלה. בודקים בזהירות באם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.
מוציאים מהמחבת, מניחים על נייר סופג. ממשיכים לטגן עד שנגמרת התערובת.

אפשרויות הגשה: ניתן לבזוק על הלביבות אבקת סוכר למי שאוהב לביבה מלוחה-מתוקה. תוספות אפשריות נוספות הן קצפת יציבה משמנת או קרם פרש, או פירה תפוחי עץ מבושל בחמאה.

*המתכונים באדיבות השף ארז שטרן

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר