וידאו: חזה עוף מוקפץ עם ירקות

גלי לופו אלטרץ מכינה לנו היום חזה עוף מוקפץ עם פלפלים, כרוב, נבטים ושאר ירקות. אך הפעם, במקום נודלס, ספגטי מחיטה מלאה שהופך את הארוחה לבריאה ומזינה הרבה יותר. צפו בהכנת חזה עוף מוקפץ וקראו על סגולותיו של הפלפל המתוק
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 02/07/2012 |
צפיות: 10,664
בכתבה שלפניכם תוכלו למצוא מתכון לעוף מוקפץ עם ירקות ובהם גם פלפלים. פלפלים לאחרונה מושמצים ונטען כי הם עלולים לגרום לדלקות פרקים. אך חשוב לדעת, כי אין לכך שום הוכחה מדעית. להיפך, פלפלים עשירים בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. לפני המתכון, בואו נמנה את את יתרונותיהם.

למידע נוסף בנושא תזונה ומתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

מעבר ליתרונות התזונתיים של הפלפל וטעמו הטוב, לפלפל יש המון יתרונות בריאותיים. פלפל מתוק או חריף מכיל ויטמין C, תיאמין, ויטמין B6, בטא קרוטן וחומצה פולית. פלפלים מכילים גם פיטוכימיקלים, חומרים נוגדי חמצון המסייעים לנטרל רדיקלים חופשיים בגוף. פלפלים אדומים מכילים יותר חומרים מזינים מאשר פלפלים ירוקים, חומרים כמו ליקופן וקרוטן המסייעים בהגנה בפני מחלות לב וסרטן. יתרונות בריאותיים נוספים של פלפלים מתוקים:

הגנה על העור – פלפלים מגנים על העור מפני ההשפעות השליליות של קרני UVB. קרני UVB גורמות ל"שריפה" על העור, להזדקנות התאים ואף להתפתחות סרטן העור. מחקר דרמטולוגי מצא כי חומר הנמצא בפלפל המתוק הנקרא capsiate גורם לצמצום הנזק מקרני UVB כאשר מורחים אותו בצורת קרם על העור.

ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון – כאמור, פלפלים מתוקים מכילים שפע של חומרים אלה כמו: ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K, ויטמין B6, כולין, חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן, סידן, זרחן וסיבים תזונתיים.

מניעת סרטן – פלפלים מתוקים וחריפים הם מקור טוב לליקופן שהוכח כמונע סוגי סרטן שונים.


חזה עוף מוקפץ עם ירקות וספגטי מחיטה מלאה
זמן הכנה: 30 דקות
מנות: 2

מרכיבים:
חצי חבילה ספגטי חיטה מלאה (מבושל מקורר)
300 גרם חזה עוף
4 כפות רוטב סויה אמיתי
1 כפית קורנפלור
1 בצל בינוני
1/4 כרוב
2 גזרים
1 פלפל אדום/צהוב/ירוק
נבטים סינים
1 כף שמן
1 שן שום
1 ס"מ זנגוויל מגורר
מעט סוכר ומלח (או רוטב צ'ילי מתוק ורוטב דגים)
חופן בוטנים קצוצים

מתכוני בריאות נוספים:
מתכוני בריאות: מרק עדשים בניחוח הודי
וידאו: שניצל אפוי וסלט אטריות אסייתי
קינוחים טעימים ובריאים עם קינמון
מתכוני בריאות עם טופו: לא לטבעונים בלבד
מתכוני בריאות: עגבניות או לא להיות

אופן ההכנה:
חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומשרים בקערית עם כפית קורנפלור וארבע כפות סויה.
חותכים את הירקות לרצועות ארוכות.
מחממים כף שמן בווק, מטגנים את העוף ללא המשרה על אש גבוהה, מוסיפים שום וזנגוויל כתושים או מגוררים ומוציאים את העוף מהווק לקערה בצד. מכבים את האש.
מוסיפים לווק את רצועות הירקות, מדליקים שוב את האש ומקפיצים עד לריכוך.
מוסיפים את הספגטי המבושל, העוף המוקפץ ושאריות המשרה.
מערבבים 5 דק' על אש גבוהה, טועמים ובמידה ויש וצורך מתקנים תיבול.
מקשטים מעל עם בוטנים קצוצים.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר