קרפים עם מרמלדת קלמנטינה וסלט הדרים

אין דבר שמסמל את החורף יותר מריח של קלמנטינה. רוב האנשים נהנים לאכול את הפלחים המתוקים בצורתם הטבעית. אולם קלמנטינה משתלבת נהדר במטבח, במיוחד בגזרת המתוקים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 29/11/2012 |
צפיות: 8,530
הקלמנטינות שייכות למשפחת ההדרים. מקור הקלמנטינה ביערות הטרופים של דרום מזרח סין. כיום הקלמנטינה גדלה במקומות שונים בעולם כמו קליפורניה וכמובן בישראל. עץ הקלמנטינות קטן יותר מעץ התפוז. העלים בעלי צבע ירוק עמוק ומחודדים בקצה.

לקלמנטינה קליפה דקה בעלת צבע כתום עז. ניתן לקלף את הקליפה בקלות. הקליפה עוטפת
כעשר פלחים עשויים רקמה סיבית שטעמה מתוק. פרי הקלמנטינה עסיסי ומכיל מעט גרעינים. צורת הפרי פחוסה מעט.

פירות הדר הם פירות עונתיים של חורף, עם זאת ניתן למצוא קלמנטינות במרכולים כל השנה הודות לטכניקות אחסון מתקדמות. בחרו פירות הנראים בריאים שקליפתם חלקה, ללא פגמים ומרגישים כבדים יחסית לגודלם.

ערכים תזונתיים של קלמנטינה


כמו תפוזים, קלמנטינות הן בעלות ערך קלורי נמוך. 100 גרם של פרי מכיל רק 53 קלוריות. הקלמנטינות מהוות מקור חשוב לנוגדי חמצון כמו פלבנואידים.

קלמנטינות עשירות בויטמין C, אחד מנוגדי החמצון רבי העוצמה הקיימים בטבע. ויטמין C מעורב בתהליכים כמו סינתזת הקולגן וריפוי פצעים בגוף, בנוסף יש לו תכונות אנטי ויראליות והוא מסייע למניעת סרטן, מחלות ניווניות ודלקות פרקים. ויטמין C חיוני לספיגת הברזל במזון. בנוסף קלמנטינה מכילה סיבים תזונתיים המונעים את ספיגת הכולסטרול במעי ומסייעים לתהליך העיכול.

יתרונות בריאותיים של קלמנטינה


לקלמנטינות תכונות חיטוי טבעיות, הן תורמות לחוסן הגוף ומערכת החיסון. שמן אתרי מקליפת הקלמנטינה פועל נגד חיידקים ועוזר לרפא את אלח הדם בנוסף הוא יעיל בריפוי של פצעים פתוחים.
פרי הקלמנטינה יעיל נגד התכווצויות ומיחושים בגוף, הוא נחשב לבעל השפעה מרגיעה על מערכת העצבים.

קלמנטינות משמשות כמטהרי דם. הן עוזרות לסלק חומרים רעילים ולא רצויים ממחזור הדם כמו עודף של מלחים, חומצות שתן ועוד מזהמים. בנוסף הן משפרות את היכולות של תאי הדם האדומים לשאת חמצן. קלמנטינות אף עוזרות לייצר מיצי עיכול ושומרות על חומציות הקיבה.

ניתן לאכול קלמנטינה בצורה הטבעית או לשלב את הפרי במנות עיקריות, קינוחים, סלטים, מיצים ורטבים. בכתבה זאת אנו מגישים לכם מתכון לקרפים במילוי ריקוטה במרמלדת קלמנטינות וסלט הדרים חמצמץ עם יוגורט וג'ינג'ר.


קרפים עם גבינת ריקוטה במרמלדת קלמנטינה


זמן כולל: 6 שעות
זמן הכנה: שעה ורבע
מנות: 6

רכיבים לקרפים


3/4 כוס קמח ועוד שתי כפות
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות חלב
1/2 כפית תמצית וניל טהורה
3 ביצים
6 כפות חמאה מומסת, ועוד חמאה לשימון התבנית.
1 כוס גבינת ריקוטה
קליפה מגורדת מלימון אחד

רכיבים למרמלדת הקלמנטינה


18 קלמנטינות שטופות, לא קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
4 כוסות סוכר

אופן הכנת המרמלדה


שמים צלחת קטנה במקפיא.
שמים את פרוסות הקלמנטינה ו-6 כוסות מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש בינונית ומבשלים ברתיחה עד שקליפות הקלמנטינה הופכות רכות, כ-20 דקות.
מוסיפים סוכר, מגדילים את האש לחום בינוני-גבוה ומערבבים עד שהסוכר נמס.
מחזירים לרתיחה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובות הופכת סמיכה ומתכהה מעט, 40-45 דקות.
בודקים עם המרמלדה מוכנה: שמים כפית מרמלדה על הצלחת שבמקפיא ומכניסים להקפאה לשתי דקות. אם התערובת מתגבשת , סימן שהמרמלדה מוכנה, אם היא מתפזרת בצלחת, משאירים את הסיר ברתיחה.
מעבירים את המרמלדה למיכל אטום ומצננים.

אופן הכנת הקרפים


מערבבים בקערה בינונית קמח, סוכר ומלח.
מערבבים בקערה נפרדת חלב, ביצים ותמצית וניל.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוספים את החמאה המומסת לקערה.
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה, משליכים גושים ומכניסים למקרר. שומרים את התערובת במקרר למשך שעתיים לפחות או למשך הלילה.
מחממים את התנור לחום גבוה.
מערבבים את הריקוטה עם גרידת הלימון.
משמנים קלות מחבת ומחממים על אש בינונית, כאשר המחבת לוהטת מנמיכים לאש נמוכה.
יוצקים 2 כפות של בלילה במרכז המחבת ומניעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל התחתית.
משאירים את הבלילה במחבת עד שהקצוות מזהיבים והמרכז נעשה יבש, כ-45 שניות והופכים.
הופכים את הקרפ עד שצידו השני מזהיב ושמים בצד.
חוזרים על התהליך עד תום הבלילה, מוספים חמאה במידת הצורך.
ממלאים כל קרפ ב 2-3 כפות ריקוטה ומכניסים לתנור למספר דקות.
מגישים את הקרפים עם המרמלדה. ניתן להוסיף מעל כף של גלידת וניל.

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
פנקייק ריקוטה לימון ומאפה חצילים חלבי
אננס - המתיקות בקצה הלשון
זוקיני - לא סתם קישוא
צהוב וטוב: שני מתכונים פשוטים עם תירס
עוגה הפוכה וסלט עם אשכולית אדומה

סלט הדרים ברוטב יוגורט ג'ינג'ר


זמן כולל: שעה ורבע
זמן הכנה: רבע שעה
מנות: 6

רכיבים


1 אשכולית אדומה קלופה
2 קלמנטינות קלופות
3 תפוזים טבורים קלופים
1/2 כוס חמוציות מיובשות ועוד קצת להגשה
2 כפות דבש
1/4 כפית קינמון טחון
500 גרם יוגורט
2/3 כוס ג'ינג'ר טחון
1/4 כוס סוכר חום

אופן ההכנה


חותכים את כל ההדרים לקוביות באמצעות סכין חד. אוגרים את הנוזלים.
מערבבים את המיץ שניגר עם החמוציות, הדבש והקינמון ומערבבים.
יוצקים את המיץ על סלט ההדרים ושומרים במקרר לפחות למשך שעה.
מערבבים את היוגורט עם הזנגביל הטחון.
לאחר שהסלט הצטנן, מגישים את הסלט בקערות קטנות, שמים מעל כף יוגורט, זורים סוכר חום ומפזרים כמה חמוציות לקישוט.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר