לא רק מעמולים - קינוחים עם תמרים

כשחושבים על תמרים רובנו מדמיינים מעמולים מהמטבח המרוקאי או כדורי תמרים עם קוקוס. היום אנו מגישים לכם שתי וריאציות שונות מעט של מנות אחרונות המורכבות מתמרים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 13/12/2012 |
צפיות: 8,001
תמרים נחשבים למעדן ים תיכוני מובהק. מקורם של התמרים הוא מעץ הדקל והוא אחד משבעת המינים של ארץ ישראל. פרי התמר נאכל לח או יבש ומשמש בעיקר לקינוחים אולם גם למעדני בשר במטבח הערבי. פרט לטעם המתוק הנפלא של התמרים הם מהווים מקור זמין לאנרגיה, על כן הם מצוינים כחטיף קל לאחר אימון או אחר הצהריים כדי למלא מצברים.

למידע נוסף על תמרים היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תרופות סבתא

ערכים תזונתיים של תמרים


100 גרם של תמרים יבשים מכילים 277 קלוריות, 6.7 גרם סיבים תזונתיים ו-66.47 גרם סוכר. התמרים עשירים בויטמינים ומינרלים. 100 גרם תמרים מכילים 696 מיליגרם אשלגן, 64 מיליגרם אשלגן ו-64 מיליגרם סידן. בנוסף ניתן למצוא בתמרים ברזל, אבץ, מנגן, נחושת וויטמינים מקבוצת B.

יתרונות בריאותיים של תמרים


סיוע לתהליך העיכול
תמרים מכילים 20 סוגים שונים של חומצות אמינו זו הסיבה שהם קלים לעיכול. אכילה של תמרים מקפיצה את רמת הסוכר בדם ועוזרת להתמודד עם תחושה של רעב
.
שמירה על בריאות מערכת העצבים
תמרים עשירים באשלגן שחיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים. במחקרים נמצא שצריכה מוגברת של תמרים מקטינה את הסיכוי לשבץ.

טיפול באנמיה
תמרים עשירים בברזל על כן הם מומלצים לסובלים מאנמיה. אכילה של מספר תמרים ביום מעלה את רמת הברזל בדם. מכיוון שתמרים משמשים לטיפול בעצירות ובשל תכולת הברזל הגבוהה, תמרים מומלצים במיוחד לנשים בהריון.

מניעה של מחלות
במחקרים שונים נמצא שאכילה של תמרים תורמת למניעה של מחלות כמו סרטן הבטן וטרשת עורקים. בנוסף תמרים תורמים לשמירה על בריאות הלב.

טיפול בהרעלת אלכוהול
תמרים ידועים כתרופה מצוינת המקלה על סימפטומים של הרעלת אלכוהול.

תרומה לבריאות השן
תמרים מכילים פלואור שהוא מינרל חיוני המאט את התפשטות העששת בשלבים המוקדמים. פלואור גם תורם לחיזוק אמייל השן.

עליה במשקל
לאנשים הסובלים מתת משקל מומלץ לאכול 5-6 תמרים ביום. כל תמר מכיל כ-23 קלוריות. תוספת זו של קלוריות תורמת לעליה במשקל.


מאפינס תמרים ואגוזי מלך


זמן כולל: 40 דקות
זמן הכנה: 15 דקות
מנות: 12

רכיבים


3/4 קמח מחיטה מלאה
3/4 קמח לבן רגיל
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כף קינמון
1/2 כף ג'ינג'ר טחון
1/2 כף אגוז מוסקט
1/4 כף פלפל אנגלי
קורט ציפורן
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב
1/3 כוס מולסה
6 כפות שמן
2 ביצים גדולות
1/4 1 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס תמרים יבשים מגולענים קצוצים גס

אופן ההכנה


מחממים את התנור ל 200 מעלות.
מרפדים תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים במנג'טים.
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר החום, הסודה לשתייה ויתר התבלינים.
מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, החלב, השמן והמולסה.
יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת לחה.
שמים בתערובת את התמרים ואגוזי המלך הקצוצים.
ממלאים את השקעים בתערובת ומכניסים לתנור לאפיה.
אופים בתנור עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא נקי, למשך 20-25 דקות.
ממתינים לפחות 10 דקות עד שהמאפינס יתקררו מעט.

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
ליהנות ממאכלי חנוכה ולשמור על המשקל
קרפים עם מרמלדת קלמנטינה וסלט הדרים
פנקייק ריקוטה לימון ומאפה חצילים חלבי
אננס - המתיקות בקצה הלשון
זוקיני - לא סתם קישוא

חטיפי תמרים ופקאן


זמן כולל: שעה וחצי
זמן הכנה: חצי שעה
מנות: 18

רכיבים


1/2 כוס חמאה ועוד קצת חמאה בטמפרטורת החדר.
11/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כוס דחוסה סוכר חום בהיר
2/3 כוס סוכר לבן
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס תמרים מגולענים קצוצים גס
3/4 כוס אגוזי פקאן קלוי קצוצים

אופן ההכנה


מחממים את התנור ל 180 מעלות.
שמים ניא אפיה על תבנית מרובעת ומשמנים במעט חמאה.
בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
מערבבים באמצעות מיקבר את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
שמים בתערובת את התמרים ואגוזי הפקאן.
יוצקים את התערובת על תבנית האפיה ומכניסים לתנור.
אופים למשך 45 דקות עד שעה, החטיפים מוכנים כאשר קיסם הננעץ באמצע יוצא נקי.
ממתינים עד שהתבנית תתקרר וחותכים את המקשה ל18 חטיפים בגודל אחיד.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר