שעועית ירוקה - 3 מתכונים ירוקים

שעועית ירוקה מציעה גיוון קולינרי מרשים ושפע בריאות. לפניכם 3 מתכונים מנצחים עם שעועית ירוקה שיעשו לכם שמח על הלב
מאת מערכת BeOK
| 13/06/2013 |
צפיות: 11,882
שעועית ירוקה נחשבת למעדן במטבח. היא קטניה ומכילה יותר חלבון משעועית צהובה.
כוס שעועית ירוקה מבושלת מכילה 30 קלוריות, 39 מיליגרם סידן, שפע אשלגן וויטמין A וכמו כן – ברזל, ויטמין C וסיבים תזונתיים.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

קדירת שעועית ירוקה


זמן כולל:

50 דקות

זמן הכנה:

20 דקות

מנות:

6

רכיבים:


2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל חתוך
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כוס פטריות פורטבלו טריות חתוכות
2 כפות קמח (אפשר מלא)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס שמנת חמוצה
2 חבילות שעועית ירוקה עדינה קפואה, מבושלת ומסוננת
1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
1 כוס קרקרים מלוחים שבורים לחתיכות
1/4 כוס חמאה מומסת

אופן ההכנה:


מחממים מראש תנור ל-175 מעלות.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת בחום בינוני. מבשלים במחבת את הבצל, פטרוזיליה והפטריות עד שהבצלים הופכים לשקופים והפטריות מגירות נוזלים, 7-10 דקות.
מוסיפים קמח, מלח, פלפל ומיץ לימון. מבשלים עד שהקמח מעט נשרף, 2-3 דקות.
מערבבים את השמנת החמוצה לתערובת.
מערבבים את השעועית הירוקה לתוך התערובת.
שופכים את תערובת השעועית הירוקה לתבנית אפיה ומפזרים מעל גבינת צ'דר לכיסוי.
מחממים בקערה קטנה את הקרקרים עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
מפזרים את תערובת הקרקרים והחמאה מעל שכבת גבינת הצ'דר.
אופים בתנור עד להשחמה, 20-30 דקות.


פשטידת שעועית ירוקה וארטישוק


זמן כולל:

40 דקות

זמן הכנה:

20 דקות

מנות:

4

רכיבים:


מלח שולחן ופלפל שחור טחון
1/2 קילו שעועית ירוקה חתוכה לקוביות של סנטימטר
4 כפות חמאה
3 כפות קמח (אפשר מלא)
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות חלב
1 קופסת שימורים של לבבות ארטישוק, מסוננים ממים, יבשים וחתוכים לרבעים לאורכם
1 פלפל אדום חריף קטן קצוץ
6 פרוסות לחם ללא ה"קשה", חתוכות גס לקוביות

אופן ההכנה:


מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מבשלים בסיר עם מים רותחים את השעועית עד לריכוך, 4-6 דקות, מסננים ומניחים בצד.
במחבת גדולה ממיסים את החמאה מעל אש בינונית, מעבירים 2 כפות חמאה לקערה בינונית ומניחים בצד.
מוסיפים לחמאה שנותרה במחבת קמח ושום. מבשלים תוך ערבוב במשך דקה, יש להזהר שהחמאה לא תשחים ומוסיפים את החלב בהדרגה, מביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד להתעבות הרוטב, 3-4 דקות.
מערבבים פנימה שעועית ירוקה ולבבות ארטישוק, מתבלים במעט מלח, פלפל שחור ופלפל אדום חריף. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה רדודה.
מעל התערובת מפזרים את חתיכות הלחם ואת החמאה שהונחה בצד עד לכיסוי תערובת השעועית הירוקה.
אופים עד להזהבה-השחמה ולבעבוע הרוטב, 10-15 דקות.

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
גברת פלפלת ואדון פלפל
כוסמת - זו לא קללה!
סגולה להצלחה: מנות חצילים מופלאות
סלק יסלק כל רעה חולה
למי קראת בטטה?

שעועית ירוקה עם צנוברים ושום


זמן כולל: 20 דקות

זמן הכנה:

10 דקות

מנות:

8

רכיבים:


1.5 כוסות שעועית ירוקה טרייה שטופה וקצוצה
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1/3 כוס צנוברים קלויים במחבת ללא שמן
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:


מבשלים את השעועית הירוקה בסיר מלא מים רותחים ומומלחים בין 3-8 דקות עד שהיא רכה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה שמן זית, שום, צנוברים, מלח ופלפל. מערבבים ומגישים.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 25,023
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 24,812
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 33,676
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 31,147
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,655
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 32,852
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 31,828
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,346
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 34,859
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 36,674
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד