גבינות טבעוניות טעימות להפליא!

טבעונים רבים מודים כי אחד הגעגועים הכי עמוקים שלהם הוא לגבינות. אז במיוחד עבורכם, השומרים על תזונה טבעונית ועבור כל אחד שהפנים כי גבינות קנויות אינן שיא הבריאות – מתכונים נפלאים לגבינות טבעוניות. רק חסרה כוס יין ואתם מוכנים לערב אלגנטי במיוחד
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 09/01/2014 |
צפיות: 31,893
עבור המתכונים הבאים תזדקקו לבלנדר, קערה, מסננת, חיתול בד וחבילה של קטניות יבשות או צנצנת עם מים, על מנת לייצר כובד ומשקל על הגבינה.

גבינה raw קרמית


הגבינה הזו קרמית כמו גבינת שמנת ודומה בטעם לגבינת קוטג' ומכילה, שימו לב, 3 רכיבים בלבד!

רכיבים:


1/2 כוס אגוזי מקדמיה
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס + 2 כפות מים מסוננים
אופציה – עשבי תיבול ותבלינים

למידע נוסף בנושא תזונה ומתכונים הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

אופן ההכנה:


ערבבו את כל הרכיבים יחד עד שהאגוזים טחונים כהלכה ומתקבלת תערובת קרמית.
הניחו את חיתול הבד במסננת ואת המסננת שימו מעל קערה.
שיפכו את התערובת לחיתול הבד וקישרו אותו למעלה.
הניחו מעל החיתול את המשקולת שלכם ושימו את הקערה עם המסננת והחיתול במקום הרחק מרוח. ניתן על השיש. אם מזג האוויר חם – שימו אותה במקרר.
הניחו לתערובת למשך 24 שעות.
הכניסו למקרר לחצי שעה כדי שתתקשח, חלקו לחלקים וכדררו כל חלק לכדי כדור. תבלו את שולי כל אחד מהכדורים בתבלינים שונים כאוות נפשכם – פלפל שחור גרוס, פפריקה, תערובת של תבלינים יבשים הכוללת תימין, פטרוזיליה, אורגנו, מרווה ובזיליקום ועוד כיד הדמיון.

גבינת מוצרלה טבעונית – מושלמת לפיצה



רכיבים:


1/4 כוס אגוזי קשיו שהושרו במים לכמה שעות
1 כוס מים חמים
2 כפות +1 כפית עמילן טפיוקה
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
3/4 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון טרי


אופן ההכנה:


ערבבו את כל הרכיבים במהירות גבוהה למשך כדקה, עד לקבלת עיסה חלקה.
שפכו את העיסה לסיר קטן ובשלו, תוך כדי עירבוב מתמיד, על אש בינונית. לאחר מספר דקות התערובת תראה משונה – היא תתחיל להפרד ולייצר גושים. זה נורמלי לחלוטין. הנמיכו את האש מעט והמשיכו לערבב כל הזמן, כדי שהגבינה בתחתית הסיר לא תשרף.
המשיכו לבשל ולערבב עד שהתערובת מתעבה מאוד, זה לוקח 2-3 דקות. התערובת צריכה להראות כגבינה צהובה מותכת.
הסירו את הסיר מהלהבה והניחו לגבינה להתקרר מעט.

שימרו את הגבינה בכלי אטום במקרר למספר ימים. היא נהדרת בטוסט, פיצה ובכל מתכון אחר הדורש גבינה מותכת.

גבינת ברי מאגוזי מקדמיה



רכיבים:


1 כוס אגוזי מקדמיה, אשר הושרו 4-8 שעות במים קרים.
1 כוס מים רותחים
2 כפות קמח טפיוקה
1 כף סירופ מייפל טהור
1 כף מיסו צהוב
2 כפות טחינה
1 כף חומץ אורז
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית מח ים
2 כפות חמאה טבעונית (חמאת שקדים למשל)
1/2 חבילה של פקטין יבש (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)

למתכוני בריאות נוספים:
קשקושי ביצים - ארוחת בוקר בלי מקושקשת
מזון יפני לחיים ארוכים
סופגניות טבעוניות ולביבות אפויות לחנוכה
המרקים שיחממו לכם את הבטן והלב
מתכוני חורף קלאסיים בגרסה בריאה

אופן ההכנה:


שמנו קלות כלי אחסון עגול קטן.
מדדו חצי מהפקטין היבש (כ-4.5 כפיות).
ערבבו את חבילת הסידן שמגיעה עם הפקטין היבש עם חצי כוס מים בצנצנת. נערו עד לקבלת תמיסה אחידה.
ערבבו את כל הרכיבים פרט לפקטין ולתערובת הסידן והמים בבלנדר או מעבד מזון עד לקבלת מסה חלקה.
הוסיפו את הפקטין היבש וחצי ממי הסידן לבלנדר וערבבו עד להתעבות המסה.
גררו את תערובת גבינת הברי מיד לתוך הכלי המשומן.
הכניסו למקרר לכמה שעות, הוציאו והיפכו על צלחת. הגבינה תהיה מעט רכה ומוכנה לשימוש.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר