וידאו: מתכוני חג בריאים

בכל חג אנו שומעים תלונות רבות על עליה במשקל ועל מאכלי החג המשמינים. זה לא חייב להיות כך, לכבוד פסח ליה שומרון מביאה לנו 2 מתכונים בריאותיים וכשרים לפסח: קניידלך וכבד קצוץ צמחוני
מאת מערכת BeOK
| 14/04/2008 |
צפיות: 11,903
מצה היא אולי המזון הכי מוכפש בחג הפסח. מה לא אומרים עליה, שהיא גורמת לעצירות, משמינה, לא מזינה, לא בריאה ועוד.

אז אולי תופתעו, אבל יש היום מצות מקמח מלא והן באמת בריאות יותר, הקמח המלא מכיל גם סובין חיטה וגם נבט חיטה ובכך הוא מכיל את כל הרכיבים התזונתיים, מינרלים, שומנים וויטמינים.

הקמח הלבן לעומת זאת מכיל רק עמילנים ולכן ערכו התזונתי לא נחשב בריא. אז כעת נותרו לכם שתי ברירות: או לשמוח שהקמח המלא והמצה התאחדו, או להתעצבן שהוא משתלט על כל דבר.

לאלו מביניכם שרוצים לשמור על האותנטיות של מאכלי החג וגם רוצים לשמור על הבריאות והגזרה, אתם מוזמנים לצפות בסרטון הוידאו וללמוד כיצד מכינים שני מתכוני בריאות טעימים: קניידלך מקמח מלא וכבד קצוץ צמחוני מעדשים.



קניידלך מקמח מצה מלא:

רכיבים:

1 כוס מרק עוף או כוס מים חמימים
4 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות קמח מצה מלאה (ניתן להכין קמח מצה מלא על ידי טחינה של מצה מלאה)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)

למידע נוסף על מתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת נשים בהריון

אופן ההכנה:

1.מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
2.בקערה אחת טורפים את החלמונים, השמן, כוס המרק והתבלינים.
3.מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
4.בקערה שניה מקציפים מעט את החלבונים עד שמתקבל נפח ומערבבים לתוך התערובת בעדינות.
5.מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות.
6.מביאים לרתיחה סיר מלא מים מומלחים קלות. מנמיכים לאש קטנה. משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של
התערובת בין כפות הידיים.
7.מכניסים לסיר. ממשיכים עד גמר התערובת. מדי פעם משקיעים את הקניידלך מתחת למים על מנת להפוך את
הכדורים. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות.
8.מוציאים בעזרת כף מחוררת ומאחסנים בקופסה, עדיף בשכבה אחת.

למתכוני בריאות נוספים:
מתכון: לביבות בטטה ושיבולת שועל
מתכוני בשר, עוף ופסטה עם סילאן
מתכון ממולאים, במיוחד לישראלים
מתכון קינוח אביבי: אגס בתפוחים
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)

כבד קצוץ צמחוני או פטה עדשים חומים:

רכיבים:

1/2 כוס עדשים חומים
1 עלה דפנה
מעט פלפל אנגלי טחון
2 בצלים בינוניים
1/2 1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1 ביצה קשה
1/2 1כפות רסק עגבניות
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית מלח
מעט מיץ לימון
פלפל שחור

הוראות הכנה:

1.לבשל את העדשים במים עם עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי עד לריכוך.
2.לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף שום ובזיליקום יבש.
3.לשים את האגוזים במעבד מזון ולרסק.
4.להוסיף את הביצה ולרסק.
5.להוסיף למעבד המזון את שאר המרכיבים ולרסק למרקם אחיד.

מומלץ להגיש עם בצל ירוק לקישוט

לאתר של ליה שומרון

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 26,499
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 26,243
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 35,185
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 32,608
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,698
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,034
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 31,866
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,381
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 34,915
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 36,812
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד