אז אולי תופתעו, אבל יש היום מצות מקמח מלא והן באמת בריאות יותר, הקמח המלא מכיל גם סובין חיטה וגם נבט חיטה ובכך הוא מכיל את כל הרכיבים התזונתיים, מינרלים, שומנים וויטמינים.
הקמח הלבן לעומת זאת מכיל רק עמילנים ולכן ערכו התזונתי לא נחשב בריא. אז כעת נותרו לכם שתי ברירות: או לשמוח שהקמח המלא והמצה התאחדו, או להתעצבן שהוא משתלט על כל דבר.
לאלו מביניכם שרוצים לשמור על האותנטיות של מאכלי החג וגם רוצים לשמור על הבריאות והגזרה, אתם מוזמנים לצפות בסרטון הוידאו וללמוד כיצד מכינים שני מתכוני בריאות טעימים: קניידלך מקמח מלא וכבד קצוץ צמחוני מעדשים.
קניידלך מקמח מצה מלא:
רכיבים:
1 כוס מרק עוף או כוס מים חמימים
4 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות קמח מצה מלאה (ניתן להכין קמח מצה מלא על ידי טחינה של מצה מלאה)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
למידע נוסף על מתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת נשים בהריון
אופן ההכנה:
1.מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
2.בקערה אחת טורפים את החלמונים, השמן, כוס המרק והתבלינים.
3.מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
4.בקערה שניה מקציפים מעט את החלבונים עד שמתקבל נפח ומערבבים לתוך התערובת בעדינות.
5.מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות.
6.מביאים לרתיחה סיר מלא מים מומלחים קלות. מנמיכים לאש קטנה. משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של
התערובת בין כפות הידיים.
7.מכניסים לסיר. ממשיכים עד גמר התערובת. מדי פעם משקיעים את הקניידלך מתחת למים על מנת להפוך את
הכדורים. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות.
8.מוציאים בעזרת כף מחוררת ומאחסנים בקופסה, עדיף בשכבה אחת.
למתכוני בריאות נוספים:
מתכון: לביבות בטטה ושיבולת שועל
מתכוני בשר, עוף ופסטה עם סילאן
מתכון ממולאים, במיוחד לישראלים
מתכון קינוח אביבי: אגס בתפוחים
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
כבד קצוץ צמחוני או פטה עדשים חומים:
רכיבים:
1/2 כוס עדשים חומים
1 עלה דפנה
מעט פלפל אנגלי טחון
2 בצלים בינוניים
1/2 1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1 ביצה קשה
1/2 1כפות רסק עגבניות
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית מלח
מעט מיץ לימון
פלפל שחור
הוראות הכנה:
1.לבשל את העדשים במים עם עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי עד לריכוך.
2.לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף שום ובזיליקום יבש.
3.לשים את האגוזים במעבד מזון ולרסק.
4.להוסיף את הביצה ולרסק.
5.להוסיף למעבד המזון את שאר המרכיבים ולרסק למרקם אחיד.
מומלץ להגיש עם בצל ירוק לקישוט
לאתר של ליה שומרון
יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר