"אולי כדאי להכיון עוגה באמת מיוחדת לראש השנה?", "אולי מספיק עם עוגות הדבש הזולות הקבועות?". כמה פעמים אמרתם לעצמכם את הדברים הללו?
אז עכשיו יש לכם הזדמנות פז: הדס, הקונדיטורית של "אנטואנט" תלמד אתכם להכין את המתכונים הנפלאים שלה לעוגת דבש ותאנים ולעוגת תפוחים ונוגטין.
צפו בסרטון. המתכונים המלאים והמדויקים מצורפים כאן למטה:
עוגת דבש ותאנים
החומרים:
1 כוס (200 מל) מים רותחים
1 שקיק תה
1 כפית קפה נמס
8 דבלים קצוצים גס
2 ביצים
1 כוס (200 מל) שמן
1 כוס (200 גר') סוכר
1 כוס (340 גר') דבש
2.5 כוסות (350 גר') קמח
1 כפית סודה לשתיה
0.5 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
קורט אגוז מוסקט
קורט ג'ינג'ר טחון
2 עוגות אינגליש של 30 ס"מ
למידע נוסף על מתכוני עוגות ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה ודיאטה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
2. משמנים את התבניות.
3. בקערה בינונית מוזגים את המים הרותחים ומוסיפים לקערה: תה, קפה ודבלים קצוצים. מניחים לחמש דקות.
4. שמים את כל שאר המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים.
5. מוסיפים את תערובת המים הרותחים לקערה הגדולה עד שהחומרים מתאחדים.
6. אופים 45-50 דקות.
טארט תפוחים ונוגטין
החומרים:
תבנית טארט קוטר 24 ס"מ רצוי עם תחתית מתפרקת.
בצק פריך.
2 כוסות + 2 כפות (300 גר') קמח.
200 גר' חמאה קפואה בקוביות.
1 כוס פחות כף אבקת סוכר.
1 ביצה.
אופן ההכנה:
במעבד מזון:
1. לשים קמח, חמאה ואבקת סוכר ביחד.
2. להפעיל בפולסים עד שנוצרים פירורים.
3. להוסיף ביצה.
4. להפעיל בפולסים עד שכמעט מתאחד. לאחד את הבצק ביד.
5. לניילן את הבצק ולקרר.
6. לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות ולרפד את תבנית הטארט.
7. לשים נייר אפיה על התבנית ולמלא בשעועית יבשה.
8. לאפות את התבנית ב-160 מעלות 8 דקות עד שהבצק מעט מזהיב.
הערה: המתכון לבצק פריך מתאים לשתי תבניות בקוטר 24. ניתן לעטוף בניילון נצמד את שארית הבצק ולשמור לשימוש נוסף במקפיא למשך כחודש.
מילוי התפוחים:
החומרים:
1 כוס (200 גר') סוכר.
3-4 כפות מים חמים.
4 תפוחים גרנד סמית קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ.
2.5 כפות צימוקי אוכמניות/צימוקים.
אופן ההכנה:
1. בסיר עם תחתית עבה להמיס סוכר לקרמל בהיר.
2. להוסיף מים חמים ולערבב בזהירות.
3. להוסיף התפוחים ולערבב בעדינות. לבשל כ-15 דקות על אש קטנה ולערבב מדי פעם.
4. לקראת סוף הבישול להוסיף את הצימוקים לתפוחים.
5. לסנן את התפוחים ולצנן את התערובת.
הנוגטין:
החומרים:
1 כוס (100 גר') שקדים פרוסים.
0.5 כוס (100 גר') סוכר.
2 חלבונים.
קורט מלח.
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים בקערה בעזרת כף.
הרכבת העוגה:
1. לפזר בצורה אחידה את תערובת התפוחים עם הצימוקים.
2. עם כף - לפזר את תערובת הנוגטין בצורה אחידה.
3. לאפות את העוגה ל-20 דקות ב-170 מעלות עד שהשקדים מזהיבים.
4. לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
שנה טובה ומתוקה!
היכנסו לצפות בוידאו של עוד מתכוני בריאות:
חדשות מהמטבח: מתכון דג דניס עם תרד
וידאו: משקאות אלכוהולים מרעננים לקיץ
וידאו: מתכוני חג בריאים
וידאו: קינוחי בריאות מפנקים
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד
לאתר של קונדטוריית אנטואנט - לחצו כאן
יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר