וידאו מתכונים: מרק עגבניות וקדרת צלעות

לזריזים מביניכם שמחפשים דרך מהירה וטעימה להתחמם בחורף, אנו מגישים מתכון מרק עגבניות. למשקיענים אניני הטעם אנו מעניקים מתכון קדרת צלעות בדבש, בירה ותפוזים. הלב שלכם בנוי הזה?
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 06/01/2009 |
צפיות: 17,054

מתכון מרק עגבניות:

החומרים:

3 כפות שמן טיגון
1/2 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 גזר מגורר על פומפיה
מעט פלפל חריף
1 כף רסק עגבניות
6-8 עגבניות בשלות
1/2 כוס אורז יבש או כוס אורז מבושל
אבקת מרק
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים במעט שמן טיגון את הבצל הקצוץ מוספים את הגזר, השום, הפלפל החריף ורסק העגבניות מערבבים היטב ומטגנים עד שהחומרים מתאחדים.

מוספים את העגבניות טריות לאחר שרוסקו על פומפיה או במעבד מזון. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוספים 5-6 כוסות מים מתובלות באבקת מרק, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מקטינים האש ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה..

למידע נוסף על תזונה, מתכוני בריאות ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה ודיאטה

האורז:

ניתן להוסיף למרק בזמן הבישול כ-1/2 כוס אורז יבש ולבשל אותם יחד - דבר שיעבה את המרק ויהפוך אותו לסמיך יותר. ניתן גם להכין בנפרד אורז לבן ולהוסיף אותו למרק המוכן.

במידה שמבשלים את האורז עם המרק לא ניתן לשמור אותו כי הבישול הנוסף בעת החימום יגרום לבישול יתר של האורז. אם מתכוונים לאכול את המרק סמוך להכנתו, מומלץ לבשל את האורז עם המרק על מנת לשפר את המרקם שלו.

מתכון קדרת צלעות בדבש, בירה ותפוזים:

החומרים:

3.5 ק"ג בשר צלעות עם עצם. פרוס לרוחב העצמות ברוחב כ-3 ס"מ כך שכל רצועה תכיל גם עצם, או 2.5 ק"ג בשר צלעות ללא עצם (מס' 2) לגרסה הרזה יותר של הקדירה.
1 בקבוק בירה לבנה
1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס שמן זית
3 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1 ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות
בזיליקום - עלים מ-4 גבעולים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
3 גבעולי אורגנו טרי
1-3 פלפלוני צ'ילי פרוסים לטבעות דקות – לפי החריפות
1/2 כפית עלי דפנה טחונים
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

לערבב את כל הרכיבים, פרט לבשר, בקערה גדולה.

לסדר את הבשר בתבנית אפיה רחבה ועמוקה מאלומיניום.

לשפוך את המרינדה על הבשר.

לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר לנוח לפחות ל-24 שעות.

מדי מספר שעות להפוך את הבשר במרינדה על מנת שייספגו כל הטעמים.

להכניס התבנית מכוסה בנייר כסף לתנור ב-250 מעלות ל-3 שעות.

להסיר את נייר הכסף ולהשאיר לעוד חצי שעה להשחמה.

מומלץ להגיש עם ירק (שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית וכדומה).

בהצלחה ובתאבון!


למתכונים וכתבות נוספות על תזונה:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון בריא: סלט קינואה רענן
פשטידת ירקות דלת קלוריות לקראת הקיץ
תזונה בריאה מונעת סרטן - המדריך המלא
הכל על סיבים תזונתיים

לאתר של דרור בלייכמן - ליחצו כאן

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר