מתכונים על האש: פרגיות, נקניקיות וירקות

אז נכון, אתם יכולים לעשות על האש עם נקניקיות וקבבים יבשים, אבל באפשרותכם גם לקחת מאיתנו מתכונים על האש מ-ה-מ-מ-י-ם של פרגיות במרידנה תאילנדית, צ'וריסוס ברוטב צ'ימיצ'ורי ועוד. וידאו
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 07/01/2009 |
צפיות: 21,424

מתכון פרגיות במרידנה תאילנדית:

המצרכים:

1 ק"ג נתחי פרגית מנוקים - אפשרי גם חתוכים ומשופדים על שיפודים.
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס שמן זית או קנולה
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום גולמי
1/2 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה ומורחים על העוף שעתיים-שלוש לפני ההכנה. מרינדה מוקדמת יותר תייבש את העוף ותוציא ממנו את הנוזלים וקצרה יותר לא תאפשר לטעמים להיספג בבשר.

למידע נוסף על תזונה, מתכוני בריאות היכנסו:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה ודיאטה

מתכון נקניקיות צ'וריסוס ברוטב צ'ימיצ'ורי:

המצרכים לרוטב הצ'ימיצורי:

2 חבילות עלי פטרוזיליה טריים
חבילה עלי רוקט טריים – אופציונאלי
חבילה עלי כוסברה טריים- אופציונאלי
חבילה עלי נענע ( בלי גבעולים) אופציונאלי
מלח ופלפל שחור
פלפל אדום קצוץ - אופציונאלי

אופן ההכנה:

קוצצים את עלי התיבול שנבחרו. מערבבים ושמים בקערה. מוסיפים שמן סויה או שמן קנולה עד לכיסוי של העלים. חשוב למדוד בכמה שמן משתמשים! מוסיפים חומץ בכמות השווה לחצי מכמות השמן. מוספים מלח ופלפל שחור וטועמים.

מומלץ להכין יום קודם כדי לאפשר לטעמי עשבי התיבול להתמצות לתוך הרוטב. ניתן לשמור עד שבועיים במקרר.

היכנסו לצפות בוידאו של עוד מתכוני בריאות:
חדשות מהמטבח: מתכון דג דניס עם תרד
וידאו: משקאות אלכוהולים מרעננים לקיץ
וידאו: מתכוני חג בריאים
וידאו: קינוחי בריאות מפנקים
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

מתכון תפוחי אדמה מהמדורה:

המצרכים:

תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם בישול חלקי (כ-150 גרם לסועד). הבישול צריך להיות עד תחילת הריכוך של התפוחי אדמה.

אופן ההכנה:

עוטפים את התפוחים בנייר כסף ומניחים בין הפחמים בגריל או על הגריל. מסובבים מדי פעם. מגישים חצוי לשנים עם מעט מלח.

מתכון אנטיפסטי על הגריל:

המצרכים:

פלפלים צבעוניים, קישואים, בצלים, שומים שלמים וכל ירק אחר שמתחשק לכם. שמן זית, מלח, טימין טרי (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לרצועות גדולות. מתבלים בשמן זית מלח וטימין ופלפל שחור. ניתן להכניס את כל הירקות לתבנית אלומיניום לכסות היטב בנייר אלומיניום ולהניח על הגריל.

אפשר גם לצלות את הירקות ישירות על הגריל - במקרה כזה מתקבל מרקם חרוך וטעם מעושן יותר. כשצולים את הירקות ישירות על הגריל מומלץ לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות יותר.

שיהיה לכם בילוי נפלא וטעים!

לאתר של דרור בלייכמן - לחצו כאן

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר