מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לתרופת טופמקסיעל16/08/2016
שלום. לאחר שנתיים של לקיחת למיקטל שלא עזרו במיוחד בחודש אפריל הוחלפה לי התרופה לתרופת טופמקס בשלבים עד למינון של 200. היו כל מיני תופעות לוואי. כבר כחודש אני על 200 מ"ג ותופעות הלוואי נרגעו. מזה כיומיים אני מרגישה כאילו הידיים והרגליים שלי נרדמות. זה מתחיל עם "נמלים" ואז מתחילה תחושה כאילו עוד כמה דקות האיברים שלי נרדמים. האם זאת תופעה נורמלית אחרי רגיעה של תופעות לוואי. והאם הן קשורות לתרופה. האם זה ישאר כך או אמור להעלם. האם אני אמורה לצפות לעוד כמה "זוועות" מהתרופה המטורפת הזאת.
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לתרופת טופמקס - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016זרמים בידיים וברגלים זה מהתרופה לפעמים זה עובר ולעיתים לא צריכ להמתין מספר שבועות ולראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להיבדק שוב לאיתור מחלה נוירולוגית?אלי15/08/2016
שלום רב,
אני בן 37 בריא בדר"כ. לפני כ-7 חודשים החלו להופיע מספר תופעות:
קפיצת שרירים, כאבי שרירים, שרירים תפוסים, כאבים חזקים בכל מני איזורים בגפיים.
עקב כך פניתי לרופא המשפחה, נוירולוג ואורתופד. הם שלחו אותי לשורת בדיקות בינהם בדיקת דם ובדיקת EMG. בדיקת הדם הכוללת בדיקת בלוטת התריס ו CPK יצאה תקינה כמו כן בדיקת ה- EMG יצאה תקינה גם כן.
לאחר מכן חלה ירידה בתסמינים. אך לאחרונה התסמינים חזרו כמו גם כאבי ראש עצבנות וחוסר סבלנות.
לאחרונה שמתי לב גם לתופעה מדאיגה נוספת: כאשר אני מקווץ את אצבעות הרגליים האצבע האמצעית לא נסגרת עם שאר האצבעות עד הסוף כמו כן שאני מותח את כף הרגל נתפס לי השריר בכף הרגל ואני חש כאבים עזים.
שאלתי האם כדאי לי להיבדק שוב ע"י נוירולוג? האם כדאי לעבור בדיקות נוספות?
בפעם הקודמת נאמר לי שהתופעות קורות עקב חרדה. האם ייתכן שאלו תסמינים של מחלה נוירולוגית ולא חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להיבדק שוב לאיתור מחלה נוירולוגית? - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016לבדוק מגנזיום בדם וכן לחזור על אמג במקום אחר למשל בבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממריצים גורמים לי התקפי זעם חרדות אי שקט כאבי ראשאיציק15/08/2016
האם זה יכול חהיות פגיעה במוח או הליכים נפשים ? למשל אם אני לא מעשן אז הכל בסדר איתי . אבל אם אני מעשן נגיד סיגריה אחת אני סובל במשך יומיים בכל התסמינים שציינתי בכותרת . שאני לא צורך ממריצים אז אני בדיכאון! ולא בגלל גמילה. הפסקתי לעשן ולצרוך קפה במשך כמה חודשים נעלמו לי כל התסמינים של העצביםהאי שקט והחרדה... אבל במקום זה יש לי תחושת דיכאון. האם זה חוסר איזון במוח בעיה נירולוגית מה זה לעזאזל!? אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא ואם מישהו נתקל בדבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממריצים גורמים לי התקפי זעם חרדות אי שקט כאבי ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016בדכ בעיה נפשית שקשורה להפרשת חומרים במוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רונית גלעד
איציק23/08/2016את יכולה לפרט בבקשה למה את מתכוונת ? אף פעם לא שמעתי את זה בצורה שהתחלת לתאר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, זה קורה לי גם, כנס
נדב23/08/2016חשבתי שאני היחיד שזה קורה לו.
כאשר אני לא מעשן אני לא נכנס לדיכאון, אבל זה "עושה לי טוב" מצד אחד, אבל מצד שני, זה פשוט גורם לי לדפיקות לב מואצות, גורם לחרדה, לדיכאון ומחשבות, וזה מתחיל עוד מהשכטה הראשונה של הסיגריה.
בררת יותר לעומק ממה זה נובע?
הרופאה שהגיבה קצת הלחיצה אותי בנוגע למחלה נפשית ושחרור חומרים, יש מה לבדוק בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חשבתי שאני היחיד שיש לו את זה!
איציק23/08/2016שמע אני מנסה לקבל תשובה חד משמעית על העניין ועדיין לא מצאתי. כולם מדברים בכלליולא נותנים תשובה חד משמעית... הייתי אצל פסיכיאטר פסיכולוג ... חלק אומרים פגיעה אורגנית וחלק אומרים הליכים נפשיים חלק אומרים שזה כמה דברים יחד ! אולי נדבר איפה שהוא ונשווה את מה שעברת למה שאני עברתי ואז נמצא את המשותף בנינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד חוש הטעם , טעמים טפלים ולא מוגדריםליז15/08/2016
שלום, לאחרונה אני מאבדת את חוש הטעם שלי , האוכל טפל ואפילו למים יש טעם כבד ולא צלול, פניתי לא.א.ג. וקיבלתי טיפול נוגד חומציות לחודש, זה לא עזר, הופנתי לגסטרו וגם זה נתן טיפול נוגד חומציות, לצערי ללא תועלת, אשמח לתגובה , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד חוש הטעם , טעמים טפלים ולא מוגדרים - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016כדאי לבצע מרי מוח גם במסגרת הברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבוד חוש הטעם
ליז23/08/2016תודה, אבל מה זה הבדיקה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת LP - תחושת חוסר איזון וסחרחורותטליה14/08/2016
שלום, שמי טליה אני בת 27 ולפני 5/6 ימים עברתי בדיקת LP. מאז אני שוכבת במיטה ובקושי קמה כי כאשר אני יושבת או עומדת יש לי תחושת לחץ בראש וסחרחורת (מעין חוסר שיווי משקל). אני יודעת שכאבי הראש בעמידה או ישיבה הן נורמליות לאחר הבדיקה אך האם תחושת חוסר האיזון והסחרחורות הן גם לגיטימיות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת LP - תחושת חוסר איזון וסחרחורות - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016כן כל התחושות מתאימות למצב שאחרי הבדיקה יש לשתות הרבה עובר תוכ שבוע 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוף, לחץ, תחושת בעירות, איבוד הכרהLina11/08/2016
שלום,
במצב של לחץ וגם בפתאומיות מופיעה אצלי הרגשה של חולשה בכל הגוף ואז זה מתבטא בהרגשה כאילו הלב מחסיר פעימות או דופק במהירות ומופיעות רעידות פנימיות בכל הגוף.לא באמת רואים בעין את הרעידות אבל יותר הרגשה שכל הגוף עובר ויברציות מבפנים וקשה לנשום, לפעמים ממשיך בסחרחורת קלה וחיוורות ממש .לפעמים ממשיך להרגשה נלווית שכל הגוף פשוט בוער מחום והכל נהיה חשוך ושומעת כמו ציפצוף חד באןזניים ו כאבי בטן פתאומיים, פיהוקים בזמן שהכל חשוך בעינייםועד שלא אשכב זמן מסויים או אכניס מתוק לפה זה לא עובר לי. 4 פעמים איבדתי הכרה כשזה קרה .לרוב זה תחושת הרעידות הדפיקות לב, סחרחורות וחיוורות.
הייתי אצל רופאת משפחה ועשו לי בדיקות דם בעקבות זה וא.ק.ג במרפאה והכל יצא תקין. ממה זה יכול לנבוע ? תסמינים ל ? איך אפשר לטפל או לאבחן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בגוף, לחץ, תחושת בעירות, איבוד הכרה - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016תסמינים של התקפי פניקה חרדה כדאי לבצע EEG ולהתייעץ עם רופא משפחה לגבי המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש עזים בקרקפת עד כה באים בתדירות נמוכהויקי09/08/2016
שלום דוקטור,
מזה זמן יש לי כאב עז בקרקפת עד כדי כך שכואב להחליק את היד על השיער. אם נוגעת, הכאב מחמיר ונעלם לאחר זמן מה.
יש סיבות לכאב שכזה? היש קשר להתהוות במוח?
יש לציין שנים עם ליחה שלא מסינוסים, טרם אובחן המקור מחיצת אף עקומה.
חוששת ממקרה קליני מסכן חייםאני בת 48 ללא מחלות רקע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש עזים בקרקפת עד כה באים בתדירות נמוכה - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016נראה כאבי ראש של מצב של מתח נפשי בכל מקרה כדאי לבצע הדמיה מוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות לא רצוניות של האצבע אודה לתשובהרונה06/08/2016
שלום רב,
אני בת35 ונוטלת מזה כשנה קרדילוק 2.5 מג בשל הפרעות קצת בלב וסינוס טרכיקרדיה.
היום החלה לקפוץ לי האצבע באופן רצוף ובלתי רצוני בלי הפסקה.
האם זה מלמד על משהו והאם יש צורך לבדוק את זה? אם כן לאיזה רופא לפנות?
תודה רבה מראש,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות לא רצוניות של האצבע אודה לתשובה - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016לא ברור מה זה כדאי לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות לא רצוניות באצבעות
נופר22/08/2016תודה רבה לך על התשובה.
מאז חזרו לי הקפיצות בשתי הידיים ממש מעט פעמים ופעם אחת זה קרה לי באצבעות ברגליים. האם עדיין לפנות לניורולוג?
תודה רבה לך
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גרביס הפוגעת רק בשרירי הפעפיים כנראה מלידה?יוסי06/08/2016
שלום, אני בן 32. מגיל קטן הייתה לי בעיה בשרירי העפעפיים אולי מלידה
עושים פעולות לא רצויות מצד אחד יש לי רטרקציה בעפעף ימין ובשמאל פטוזיס קל. לפעמים המצב בעיניים רגוע ולפעמים רטרקציה בולטת לפעמים פטוזיס בולט לפעמים שניהם יחד מופיעים פטוזיס ורטרקציה. אף פעם לא אובחנתי כחולה במחלה, אך לפי מה שקראתי קשה לאבחן אותה. פניתי לתחום האוקולופלסטיקה עשיתי קודם תיקון רטרקציה בימין פעמיים ולאחר מכן העפעף חזר לרטרקציה, עשיתי תיקון פטוזיס ולאחר מכן העפעף חזר לפטוזיס , עשיתי שוב פטוזיס לפני כחודש כנראה שצלח. הרטרקציה ממש מפחיד כשהוא מופיע לאחרונה התגבר. קראתי סמפטומים של המחלה ויש את זו שפוגעת רק בעפעפיים נראלי זה מה שיש לי. מה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה גרביס הפוגעת רק בשרירי הפעפיים כנראה מלידה? - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016קשה לענות מבלי לבדוק אותך פטרוזיליה קשורה למיאסטניה ואין בעיה לאבחנה אטרקציה לא בדיוק ברור איך מתקשר כדאי להבדק ע״י נוירואופטלמולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בעירה בבסיסי האגודלים של כפות הידייםאורה04/08/2016
ערב טוב!
לפני כחודש ימים, התחילה אצלי תחושת שריפה בבסיסי האגודל ים, הצטרפה לכך תחושת כאב בידיים.
התחלתי פיזיותרפיה, המצב השתפר לאין ערוך...כיום כחודש אחרי, תחושת השריפה בסיסי האגודל חלפה. לעתים במהלך היום אני מרגישה מעין זרמים חשמליים בכפות הידיים באזור האגודל ים. באגודל יד שמאל נחושה חזקה מאגודל יד ימין. אין לי חולשת שרירים. חייבת לציין שאני עוסקת בספורט על בסיס קבוע ושיש לי בן משפחה שחולה בניוון שרירים שאינו גנטי. האם יש לי סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת בעירה בבסיסי האגודלים של כפות הידיים - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016לא יש לבצע אמג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ביד וברגל ימין-האם יש צורך בנוירולוגנגה03/08/2016
שלום
בחודש וחצי האחרונים סובלת מכאב עמום בבטן התחתונה, שעובר לעיתים למותניים, או לגב תחתון.(מטייל) איני יודעת אם יש קשר, אך הסמיכות היא שמטרידה: לפני שבועיים התחלתי להרגיש חולשה/ הרדמות של יד ורגל ימין.
רופא תורן ב"ביקורופא" שניגשתי אליו עשה בדיקה נוירולוגית ולדבריו הכל תקין, רופא המשפחה עשה גם הוא פעמיים . האם בכל זאת עלי להתעקש על הפניה לנוירולוג? מה יכול להיות הכיוון?
אציין שעשיתי אולטרסאונד כליות ובטן שיצאו תקינים וכן בדייקות דם שונות שיצאו תקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ביד וברגל ימין-האם יש צורך בנוירולוג - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016חייבת להבדק ע״י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מחלה דמיאלינטיבי בבדיקות MRIיולי01/08/2016
שלום,
הגיעו התוצאות של הבדיקות MRI.
נאמר לי שם שהכל תקין חוץ מזה שמודגמים דגמים קטנים של עוצמות T2 גבוה בחומר הלבן, עדיין לא שוללים שיש לי מחלה דמיאלינטיבי.
התור לרופא רק בשבוע הבא ואני קצת בלחץ.
מה זה אומר ?
במה זה מתבטא ?
איך מטפלים בזה ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא מחלה דמיאלינטיבי בבדיקות MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016זה יכול להיות בגלל נטיה לקרישיות יתר או בעיה בלב או ממצא ללא משמעות יש להמשיך לעקוב לחזור על מרי לאחר כל הברור לאחר 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוירולוגיות והריון - האם אפשר לבצעןשלומית בונה31/07/2016
שלום
עליי לבצע בדיקת EMG אלקטורמיוגפיה ממוחשבת כמותית + מוליכות עצם NCT
האם ניתן לבצען בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נוירולוגיות והריון - האם אפשר לבצען - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בידיים החלף מכף היד והזרועדניאל28/07/2016
שלום, שמי דניאל, לפני כחודשיים שמתי לב שיש לי רעידות באצבעות שני הידיים, ולאט לאט שמתי לב זה החמיר, לפני כשבוע התחילו לי רעידות בכף היד בתנועה בשני הידיים ובשלושת הימים האחרונים זה על לשני הזרועות.
בכל תנועה שאני עושה עם הידיים גם הכי פשוטה יש לי רעידות בלתי מוסברות וקבועות, אין רגע בלי רעידות של כמו שקשוק ולא חד פעמי.
אני עובד עצות, הייתי אצל נוירולוג כשזה היה פחות חמור והוא הפנה אותי לEMG רק כשהתור הוא רק בעוד שלושה שבועות מהיום ואיני רוצה שזה יחמיר עד אז.
האם אתם מכירים מקרה דומה וידוע לך מה זה, והאם עליי לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בידיים החלף מכף היד והזרוע - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/08/2016יש לחזור לנוירולוג בהקדם אם המצב החמיר משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירי רגליים שאולי משינוי מינון סטטיןרמי22/07/2016
בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL , לא היה בקופה מינון של 10מג אז לקחתי 5 ימים מינון של 40מג. בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים ,אחרי שבועיים הופיעה התרופה במינון 10 של אז המשכתי לקחת במינון של 30,מג. בהתחלה לא הרגשתי משהו אבל, הופיעו תופעות בשרירים, מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין, הורדתי ל20 מג,כמו שהיה בהתחלה אבל התחושות התמתנו רק במעט. השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? אם עושים הפסקה של כמה ימים בנטילה, איזה השפעה תיהיה לזה על הפלאקבקרוטיס? השפעה שלילית? מהי מידת המסוכנות שבהפסקת נטילת הסטטין אפילו לשבוע? התגברות ההיצרות? האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, ? או שמקובל ישר לתת תרופה אחרת מהסטטינים ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירי רגליים שאולי משינוי מינון סטטין - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/07/2016כדאי להפסיק לשבועיים לשמור קצת יותר דיאטה ולראות אם מפסיקים כאבי השרירים אז יש להחליף את הסטטין לא קורה כלום לפק במשך שבועיים זה תהליך של שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי שרירי רגליים שאולי משינוי מינון סטטין - תגובה
ד``ר רונית גלעד23/07/2016כדאי להפסיק לשבועיים לשמור קצת יותר דיאטה ולראות אם מפסיקים כאבי השרירים אז יש להחליף את הסטטין לא קורה כלום לפק במשך שבועיים זה תהליך של שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי שרירי רגליים שאולי משינוי מינון סטטין - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)