מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת מרין אמאט סינקנזייה- האם ייתכן שמופיע פתאוםלי18/09/2016
שלום,
לאחר בדיקה אצל נוירולוג גיליתי שיש לי סינקנזייה וגוגל הוסיף תסמונת מרין אמאט.
האם ייתכן שתופעה כזו קורה ללא שיתוק בפנים? סתם כך באמצע החיים?
האם העובדה שהיו לי דלקות בעיניים ולקחתי סטרואידים יכול להשפיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מרין אמאט סינקנזייה- האם ייתכן שמופיע פתאום - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016זה יכול להיות להופיע ללא שתוק בפנים אבל יש לבצע מרי מוח במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לדילול דם וכולסטרול - מינון.דול15/09/2016
שלום
אבא שלי עבר אירוע מוחי
כחלק מהכדורים לטיפול הוא מקבל כדורים לדילול דם וכולסטרול.
הנוירולוג שלו רשם ׳המשך פלאביקס וליפיטור למטרת פחות מ 70 מג/ד׳ל ׳
כיום הוא לוקח
קלודיפקסל 75 מג
ו ליאוטרבה 40 מג. כניראה שלא היה ליפיטור ד׳א הכדור הזה בסדר?)
זה מה שהביאו לו בקופת חולים
האם תקין? האם הדילול דם לא יותר מידי? מה עושים?!
אודה לתשובה
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לדילול דם וכולסטרול - מינון. - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016כן זה בסדר מבחינת המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI מח בעקות סינוסיטיס וטשטוש ראיהסיגל15/09/2016
בת 51 עשיתי MRI על רקע סינוסיטיס והפרעות בראיה.
תוצאות:
מודגמים מספר מוקדים היפראינטנסים לא ספציפיים בחומר לבן בהמיספרות אחד בקורונה השמאלית. אין שרידי דימום אין רסטריקציה בדיפוזיה או אפקט מסה.
מודגם עיבוי רירית בסינוס הספנואידלי בעיקר משמאל וכן אתמואידלית אחורית. עיבוי רירית מינימלי בסינוס מקסילרי שמאל.
לסיכום עבוי בסינוס ספנואידלי שמאל יתכן ומדובר בסינוסיטיס ספנואידלי מעט מוקדים בחומר הלבן יתכנו שינוי איסכמי ישן.
אודה אם תוכל להסביר לי במה מדובר והאם דורש ברור נוסף, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI מח בעקות סינוסיטיס וטשטוש ראיה - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016המוקדים הלא ספציפיים משמעותם לא ברורה בכל מקרה כדאי לעשות ברור מינימלי של שומנים בדם ודופלר עורקי צואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הבת שלי בת 30 ממצא ישן לפני שנתיים שהיה ידוע בעברהללי14/09/2016
ביתי בת 30 עשתה לפני כמעט שנתיים mri מוח
התשובה-
הרחבה קלה של של חללי פרי וסקולריים בגרעיני בסיס משני הצדדים נוכחות של ציסטה ארכנואידיתקטנה בקטע מיצחי משמאל כ 17 ממ מתבלט החוצה גורם לשקערורית גרמית בלוחית הפנימית של עצם פרונטלית שמאלית עקב פולצסיה מוחית מועברת.
לציין גם ציסטה רטנצינלית חוסמת גדולה בסינוס מקסילרי שמאל.
הרופא אמר אין מה לעשות זו ציסטה קיימת הרבה זמן מאז החלה לסבול מאבי ראש קשים מאוד מבחילות והקאות לחץ בראש בפנים עיקצוצים בעין צמרמורות וכו בשבוע האחרון כבר לא הצליחה לסבול יותר הלכה למיון במיון נאמר ש mri לא עושים כל הזמן ושכנראה התסמינים מהממצא של הסינוסים ןלא מהממצא של המוח , הייתכן אני דואגת לה רבות היא הפסיקה לתפקד האם הממצא המוחי שלה באמת לא נורא והאם זה בסדר שלא נתנו לה לעשות שוב אמ אר איי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הבת שלי בת 30 ממצא ישן לפני שנתיים שהיה ידוע בעבר - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016ציסטה ארגנו אישית היא מלידה וגם השינויים האחרים ואין לה מה לדאוג זה לא עושה כאבי ראש כאלה ממליצה יעוץ נוסף של תשובת המרי עם עוד רופא נוירורדיולוג תמצאו באינטרנט אין מורג במרי חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין נסגרת מעצמה בעת שיחה- אולי בעית שריר?לי13/09/2016
שלום,
בחודשים האחרונים יש לי בעיה
עין ימין נסגרת מעצמה תוך כדי דיבור/ אכילה.
כאילו השריר לא עובד טוב ואין לי מושג מה זה ולמי לפנות.
אני ממש מסתובבת עם עין חצי סגורה רוב הזמן, לא מצליחה לפתוח את העפעף.
האם ניתן לטיפול? וכיצד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין נסגרת מעצמה בעת שיחה- אולי בעית שריר? - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016יש לפנות בהקדם לנוער וחוג זה יכול להיות מחלת שריר או תנועה בלתי רצונית יש לבצע ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש עמום חלש שנמשך מעבר לשבועייםדני13/09/2016
שלום רב,
יש לי כאב ראש עמום חלש שנמשך מעבר לשבועיים הוא בצד ימין אחרי האוזן, לפעמים יש לי גם כאבים באוזן ובארובת העין, לפעמים הכאב עובר לקודקוד הראש, אין לי בחילות או סחרחורת ואני עובד כרגיל. האם עלי לחשוש, מה אני אמור לעשות בנידון?
בברכה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש עמום חלש שנמשך מעבר לשבועיים - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016יש לעבור בדיקת עיניים ובדיקת נוירולוג אם לא עובר יש לבצע הדמיה מוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים בירך רגל ימין קצת מעל הברךדרור12/09/2016
מזה כשלושה שבועות יש לי שריר בירך שקופץ לסירוגין מעת לעת.
שמתי לב שבעיקר הוא קופץ במצב ישיבה כשהרגלים קצת מכופפות וגם במצב שכיבה. לא זכור לי שהוא קפץ במצב עמידה.
בן 52 שוקל 100 ק"ג לא נוטל תרופות מלבד ויטמין D מזה כחמישה חודשים.
האם יש מקום לדאגה לאור הזמן הרב שהשריר קופץ ?
האם נדרשת בדיקה מעמיקה יותר אצל רופא המשפחה או נאורולוג
אודה לתשובות
בתודה ובהערכה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים בירך רגל ימין קצת מעל הברך - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016כן יש לבצע בדיקה אצל נוירולוג שיחליט אם מדובר בבעיה מותנית או. השריר עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת דםשמעון12/09/2016
עשיתי לאחרונה בדיקת דם של b12 התוצאה הייתה 1142 האם זה נגרם משימוש של טרימיבין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של בדיקת דם - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשריר השוק האחורידני10/09/2016
שלום
בן 35 בד"כ בריא. רץ שוחה בכושר טוב.
לעתים קצת כאבי גב עם הקרנה קצרה מאחורי הירך עד האמצע.
לא משהו שאני צריך כדורים בשבילו.
הייתי אצל אורטופד הציע לעשות בירך האחורי בדיקה בשם EMG
עשיתי לפני שבועיים את הבדיקה. הכניסו לי מחט לירך מקדימה ומאחורה ולא כאב
אבל כאשר הבודק הכניס לי מחט לשריר השוק הימני האחורי זה מאוד מאוד כאב וכך היה כאב עז
במשך דקה כשבדק את השריר והתפלתי.
הבדיקה יצאה תקינה.
מאז הבדיקה כבר שבועיים יש לי כאבים בשריר השוק האחורי הימני שכאב בהכנסת המחט,
השריר כל הזמן קצת מכווץ, בהליכה מרגיש איתו קצת שונה,
כואב מאוד לעמוד על רגל שמאל ולקפל את רגל ימין אחורה לעבר הישבן
ויש בשריר תחושות שכואב ודוקר. זה לא משתפר!!
ביצעתי אתמול US של שריר השוק אצל רדיולוג וזה יצא תקין.
מה דעתך? האם יכול להיות שהשריר / עצב השריר נפגע כתוצאה ממחט EMG
ויש לי עכשיו בעיה עם עצב השוק? או נוצר כאב כרוני? משהו אחר?
ומה עושים....?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשריר השוק האחורי - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016לא בדכ בדיקת אמג עם מחט לא משאירה שום נזק ואם אין נפיחות או אודם באזור זה לא קשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת יוד חולת סוכרתדן08/09/2016
כמעט חודש כאבי ראש אם כאבי שיניים בדיקה אצל נירולוג תקינה שלך בכל זאת לסיטי שתי שאלות בבקשה האם בדיקה נירולוגית ובדיקה אצל רופא עיניים לא שוללים חלילה משהו ועוד שאלה אני חולה סכרת מה כדאי לעשות אם הזרקת היוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת יוד חולת סוכרת - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016אם הכאב ממשיך יש לעשות סיוע אפ תפקודי כליות תקינות ואין רגישות ליוד כדאי לבצע עם יוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם MRI תקין שולל סופית טרשת נפוצה?חני07/09/2016
עקב כאבים, נימול ,עקצוצים לפני שנתיים נשלחתי ע"י נורולוג לעשות MRI לברור טרשת נפוצה והצילום יצא תקין אז לא חזרתי לרופא. נרגעתי ועזבתי את הברור למרות הקושי והכאבים.
אבל בשנה האחרונה חלה החמרה התחושות של עקצוצים התגברו, בתחילה באמבטיה ממש לא יכולה מים חמים על הרגלים אני מרגישה אילו דוקרים אותי מכל הכיוונים ובחצי שנה אחרונה גם בהליכה אני מרגישה ככה וכל הזמן מרגישה צורך לשפוך מים על הרגליים, החום גורם לי לכאבים בשאר אזורי הגוף לא רק ברגללים גם ביידים, זרועות רגליים ובעוד מקומות יש לי קושי רב בהליכה וביצוע פעולות ולעיתים קרובות ילדי אומרים לי שאני רועדת כולי ולא תמיד אני מרגישה בכך , אבל לאחרונה הרעד התגבר מאוד בידיים כמעט עם כל פעולה שאני עושה (לציין שאני בת 46), במנוחה לא מרגישה כל רעידה. אבל כל הזמ עייפה ומתעוררת מהשינה בערך כל חצי שעה מכאבים בכתפיים ורגליים.
בדיקת EMG הראתה רדיוקלופתיה צווארית ומותנית יכול להיות שזה מה שגורם לתופעה?
לאיזה כיוון או רופא עלי לפנות כדי לטפל בבעיה?
חוסר גבוה בוטמין D, נוטלת 2000 מג' ביום, אין לי חוסר B12 אבל התחלתי לקחת כי קראתי שזה גם יכול לגרום לתופעות דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם MRI תקין שולל סופית טרשת נפוצה? - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016מרי תקין בדכ שולל טרשת אבל לא לחלוטין בכל מקרה מציעה לבצע שוב אמג בבית חולים ואם תקין יש לבצע ביופסיות עור בשאלה של נוי רופאיה של סיבים דקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי תחושה בשוק שמאל עקב פריצת דיסקמאיר06/09/2016
אני בן 69 עקב פריצת דיסק שהיה לי לפני15 שנה יש לי חוסר תחושה בשוק שמאול נשלחתי ע"י האורתופד לבדיקת EMG רגליים. התוצאות: שעצב אחד בשוק לא בסדר.
האם ניתן לעשות משהוא לשיפור פעולת העצב פעילות אורתופדית? זריקות?דיקור סיני? או כול דבר? או שאין מה לעשות ?
בתודה לתשובה מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי תחושה בשוק שמאל עקב פריצת דיסק - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2016אין מה לעשות אם זה נמשך מעבר לשנה אין טיפול לפגיעה עצבית רק אם זה מפריע ניתן לתת תרופה להקלה על תחושת השריפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים ראשונים לבעיה נוירולוגיתמאור04/09/2016
שלום,
בת זוגתי היא בת 21 והיא ילדה לאם שחולה בטרשת נפוצה.
אנו קצת מפוחדים שאולי התסמינים שמזוהים עם המחלה מתרחשים אצלה.
יש לה צורך עז ללכת להתפנות בפרקי זמן קצרים (כמעט כל שעה שעתיים היא חייבת לרוץ לשירותים), קראתי איפשהו שזה אחד מתסמינים לטרשת. האמנם?
מה גם, היא לפעמים מריגשה מאוד עייפה באמצע היום גם בלי לעשות שום דבר מיוחד שדרש מאמץ קודם.
אני יודע שהמחלה היא תופעה יותר של גורמים סביבתיים ולא רק גנטים, אבל אנחנו מאוד מודאגים.
מבחינת גורמים סביבתיים עושה רושם שבמקרה שלה במצב פחות טוב מכיוון שהיא נולדה באירופה ועלתה לארץ בגיל מבוגר יחסית (12).
בכל אופן אנחנו קצת חוששים, ומכל כאב ראש או סכרכורת (שאולי תמימים לחלוטין) אנחנו נלחצים ומפחדים שמה זה קשור למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים ראשונים לבעיה נוירולוגית - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/09/2016בעיות שתן ועטיפות יכולים להיות בטרשת אבל יש עוד מלא סיבות לתופעות כאלה בדכ בטרשת נפוצה יש עוד סמנים נוירולוגי ים כגון נימולים אי יציבות וכו כאבי ראש זה לא סימן של המחלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה-סיפור מוזר מחפשת כיווןדניאלי03/09/2016
שלום רב
בת36.בריאה.מאושרת.עובדת שמחה ומצליחה(לא סתם פתחתי בכך). מאובחנת כחולת פיברו מיאלגיה.מתמודדת בלי תרופות.
מיזה ארבעה חודשים תחושת בעירה בחזה בעיקר וברום הבטן-נושא לבבי נשלל.צילום ושט אובחן ריפלוקס בינוני שלטענת הרופא לא מסביר את הבעירה ותחושת השריפה.
יש לי התקפים של בעירה באים והולכים. זה קבוע ברמה מסוימת ובימים מסוימים כמו היום בוער לי בחזה.ביד שמאל.בגב.בגולגולת ואפילו בפנים ובעין.
אני מקבלת לוסק שלוש פעמים ביום.שותה גביסקום.טיפול הומאופתי לריפלוקס.שומרת לרוב דיאטה וכלום. רופא המשפחה כבר רמז שאולי זה בראש.....
כשאני משחזרת היו לי בשנים האחרונותתופעות של בעירה ביד בעורף ועוד אבל הבעירה עכשיו בלתי נסבלת ומפושטת מאידך יש לי קשיי בליעה ולעיתים פצעים בגרוו מהחומציות.
עזרתך
מחלה משולבת?
משהו עצבי?אני מאבדת את שפיותי?
סובלת ומיואשת כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה-סיפור מוזר מחפשת כיוון - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/09/2016נראה לי באמת בעיה של גסטרואנטרולוג ולא נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה באיבר כנראה בעקבות רכיבה ממושכתאריה27/08/2016
מיזה כשנה יש לי ירידה בתחושת הפין
מ100% ירד ל30% תחושה
אני רוכב על אופניים ולוקח תרופות נגד כולסטרול
אני כבר לא נהנה מסקס כמו בעבר
האם אתם מכירים תופעות כאלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באיבר כנראה בעקבות רכיבה ממושכת - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/09/2016יש להיעץ עם אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)