פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• -5 OR 930=(SELECT 930 FROM PG_SLEEP(15))--
    31/12/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    -5 OR 930=(SELECT 930 FROM PG_SLEEP(15))--

הוספת תגובה

• lf9WFy3g')); waitfor delay '0:0:15' --
    31/12/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    lf9WFy3g')); waitfor delay '0:0:15' --

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח mri מח
    שני
    31/12/2022

שלום רב,
    אימא שלי בת 72, עם איבוד ניכר מהראיה - שנובע מפגיעה במח והתחלה של אלצהיימר. הופנתה לבדיקת mri מח. קיבלנו תוצאות אך יש לנו פגישה עם הרופאה בשבוע הבא ואני מעט לחוצה ורוצה להבין מה קורה במח של אימא שלי.
    אודה מאוד על עזרה בפענוח.
    בכבוד רב מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח mri מח

הוספת תגובה

• אירוע מוחי - דימום מוחי
    שורין
    27/12/2022

שלום, בבוקר אחד אחותי בת ה66 הייתה לבדה בבית, נפלה על הריצפה ונותרה ללא הכרה, עד שהבת שלה חזרה הביתה בשעה 16:30 וראתה אותה ככה על הריצפה. סביבה היה קיא, היא נשמה בכבדות, הובילו אותה לבית חולים ושם הרופא אמר שהיה דימום מוחי. לאחר 4 ימים, הלב הפסיק לפעום ונפטרה.
    רקע רפואי שלה: לחץ דם גבוה, פקקת ורידים ברגליים, לקחה מדללי דם במשך תקופה ממושכת.
    האם יש אפשרות לספר מה בדיוק קרה לה ? ואיך הגיעה למצב הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי - דימום מוחי

הוספת תגובה

• האם יש לי את תסמונת הצחוק והבכי (pba)?
    Qwert
    15/12/2022

שלום רב, אני נורא בלחץ שיש לי את תסמונת הצחוק (pba) כי לפעמים כאשר יש סיטואציה מצחיקה אני מתקשה לשלוט על הצחוק שלי, וכשמישהו מספר בדיחה אני צוחק קצת אחרי כולם.
    שמעתי שהיא נגרמת כתוצאה ממחלות נוירולוגיות. אין לי מחלות נוירולוגיות אבל רציתי לדעת האם זה הגיוני שיש לי את זה למרות זאת ( או אולי בגלל ocd שיש לי)
    נער בן 17

הוספת תגובה

• פולסים כמו זרם חשמלי בצד אחד של הראש
    יהודית כהן
    15/12/2022

אני בת 72.
    מזה יומיים סובלת מכאבים פתאומיים כמו זרם חשמלי בצד ימין של הראש, שהחלו בקרבת הקודקוד ולאחר זמן החלו לנדוד מטה, כעת הגיעו עד לסביבת האוזן. הם לא תופסים את כל המרחב הזה אלה נקודתיים, כל הזמן.
    הזרמים מופיעים למספר שניות וחולפים לאט, שבים מידי כמה דקות.
    מרגיש לי כמו כאבים עיצביים.
    אמש הייתי בחדר מיון, התרשמו שזה נובע מדיסקופטיה צווארית, (שיש לי מזה למעלה מ 30 שנים, ואין לי כאבים כלל.
    עם זאת המליצו על מעקב אורתופד ו- EEG בקהילה.
    האם כאבים עיצביים אלה כמתואר, עלולים להיות מסוכנים?

הוספת תגובה

• איבוד שווי משקל
    שווי משקל
    06/12/2022

בן 85. למעלה משנה סובל מסחרחורות. הפסיוטרפיסט שאליו הגעתי לבסוף טוען זה לא סחרחורת, זה חוסר שווי משקל.
    ct ראש ללא ממצאים. אקו ע. צוואר ללא ממצאים. לחץ דם 135X80 בדיקת אוזנים תקין. בדיקת eng ללא ממצאים סוכר: 6.1. תחושה: כאילו הראש מלא נוזלים מתנדנדים. עייפות. יש רעיונות? אין טלפון כי אני אינני שומע

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד שווי משקל

הוספת תגובה

• דימום מוחי כתוצאה מלחצי דם גבוהים
    קרן מגידיש
    04/12/2022

לפני בדיוק שבוע אמי הובהלה לבית החולים כשהיא לא מרגישה טוב, לחצי דם גבוהים הובילו לסיטי מוח שם התברר שיש דימום במוח, הובהלה מיד לניתוח הכניסו לה נקז לראש והיתה מורדמת ומונשמת יומיים. לאחר יומיים הפסיקו את ההרדמה ומאז לא מתעוררת. מצליחה לפתוח קצת את העיניים כשקוראים לה חזק אבל מהר מאוד סוגרת חזרה ושוקעת.
    ביום רביעי האחרון עשו סיטי נוסף, ראו שיש עדיין הרבה דם בחדרים, והם כל הזמן משחקים עם הנקז מעלים ומורידים כדי שהניקוז יהיה 80 או 100 סיסי למשמרת. הרופאים אומרים שצריך לתת לזה זמן ולחכות לראות אם תתעורר, השאלה האם יש משהו נוסף שניתן לעשות ולא עושים ע"מ להוציא אותה מהמצב הזה?

הוספת תגובה

• טיסה לאחר אירוע
    בועז מוצ`ניק
    04/12/2022

לום ,
    בחודש אוקטובר אושפזתי לבדיקות בשל תחושה של משיכה באיזור "טפוראלי" מימין
    נמצא אוטם לקונארי בקורונה רדיאטה מימין ככל הנראה לא קשור לתזמינים ,
    כמו כן גילו occlusion בענף של ACA משמאל ( אסימפטומטי ) ,
    בדיקות : אולטר, אקולב , בדיקות דם לקולגנוגרם וקרישיות יתר יצאו תקינות
    לוקח אספרין ולפיטור ,
    השאלה : האם יש בעיה לטיסה ארוכה לחו"ל ( כ-10 שעות במטוס )
    ידוע לי שיש להקפיד על הליכה ופעילות הזרמת דם כל כשעתיים שלום
    לתשובתכם הודה
    בועז

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לאחר אירוע

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת סיטי ראש לאדם בגיל 89 בירור פסיכיאטרי
    אריאלה זילברמן
    30/11/2022

בסיכום ללא דמם או סימני לחץ , שינויים אסכמיים כמתואר, אטרופיה מוחית, האם הכל תקין בהתאם לגילו? מה זה אטרופיה מוחית? בממצאים רשום שחדרי המוח והחללים התת עכבישיים תקינים במיקומים אך מורחבים במידה בינונית, סימטריים אשמח לתגובה.

הוספת תגובה

• פעינות תוצאות MRI
    בן עמרם מרצדס
    29/11/2022

בסדרות T2 ו- FLAIR -מעט מוקדים היפראינטנסים בחומר לבן במוח, בלתי ספציפי,
    ככל הנראה על רקע מיקרואנגיופתי. שני אוטמים לקונרים זעירים אחד בגרעיני בסיס מימין ואחד בתלמוס מימין.
    ללא רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה

לקביעת תור
    סגירה
    פעינות תוצאות MRI

הוספת תגובה

• לחץ חזק כמו דקירות בצד של ראש בצד שמאל
    עליזה בהורפקר
    26/11/2022

היי
    כבר כמה זמן שאני מרגישה לחץ חזק כמו דקירה בצד שמאל של ראש ומופיע גם קצת כאבי ראש בצדדים
    מרגישה טשטוש בראיה הלחץ בראש מגיע כל כמה זמן כאב חד מופיע למספר דקות ונעלם אשמח לתשובה תודה

הוספת תגובה

• חולשה ביד שמאל בדיקה נוירולוגית החזרים ערים יותר בימין
    יולי
    24/11/2022

היי
    אני כבר שבועיים עם חולשה הולכת וחוזרת בעיקר בכף יד שמאל. הייתה גם מעט ברגל אבל היא עברה ולא חזרה… אתמול הייתי בבדיקה נוירולוגית. הרופאה אמרה שהיא נראית לה תקינה ולאחר מכן קראתי שהיא כתבה שיש החזרים ערים יותר ביד ימין. אשמח לדעת מה זה יכול להגיד?
    חשוב לציין שבבדיקת נוירולוג לפני חצי שנה (בגלל פוסט קורונה) הוא גם כתב את זה ולא הרבה השתנה מאז.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מדבקות אקסלון
    טל ברטוב
    21/11/2022

שלום רב !

האם מדבקות 18 מ"ג ומדבקות אקסלון 9 מ"ג יכולות להיות תחליף למדבקות אקסלון 27 מ"ג שלא נמצאת בסל התרופות.
    האם יש חסרון כלשהו בלקיחת שתי המדבקות הנ"ל במקום מדבקה 27 מ"ג שזה במניון הנדרש לפציינט ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מדבקות אקסלון

הוספת תגובה

• פענוח mri גבי ותעלה
    הילה
    17/11/2022

שלום רב
    עשיתי mri גבי ורציתי לדעת האם התמונה המצורפת הכל תקין או שיש חשד למשהו לא תקין
    אני סובלת מכאבי גב חזקים והגבלה בתנועות
    לפני כחודש בצילום רנטגן חזה עקב דלקת ריאות הרופא הבחין על משהו לא תקין והיפנה אותי לmri
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח mri גבי ותעלה

הוספת תגובה