תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס
    ירון
    21/07/2011

שלום רב
    לעיתים עקב יובש ובלפריטיס יש תחושת צריבה לא נעימה בעין שמאל ותמיד בערב,או בסוף היום מול מחשב מדוע?
    כמו כן יש התגברות של יובש מול מזגן,או מאורר בעבודה,אני אמור לטוס לארצות הברית להשתלמות בתחום הפרסום אך חושש עקב המזגנים בטיסה,נאמר לי שניתן להשיג משקפים אטומות משני הצדדים למניעת רוח ומזגן,האם השימוש בהם מסוכן,היות והכול יהיה אטום?
    לעיתים בבוקר,העינים יבשות מאד,נסיתי משחת ויטה פוס וצרב לי מה מומלץ לעשות,והאם יש טיפות ללא חומר משמר בסגנון הילו קומוד ליובש משני?
    בעבודה יש מזגן וזה לא נעים לי בעינים,האם מומלץ לרכוש מכשיר אדים?
    האם שימוש באומגה 3,יכול לסייע בהפחתת תחושת היובש והגירוי בעינים,והאם יכול להווצר מצב בו יהיה שיפור בתסמינים אבל יהיה יובש בעינים,והאם היובש המשני יכול להיות כרוני?
    האם מינון גבוה של אומגה 3[3] ליום,3 פעמים ביום משקפי חימום,ושילוב עם צמחי מרפא או טיפות ליובש בעינים הילו קומוד מהווה סתירה או בעיתיות בטיפול?
    והאם התרופה איזיסייט מביאה לריפוי בלפריטיס או רק להקלה על הסיפטומים?
    בברכה
    רביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחושת אי נוחות ויובש מציק בבלפריטיס - תגובה

פרופ. אריה נמט
    24/07/2011

שלום רביב,

במקרים של יובש משמעותי יש לברר תחילה האם ישנו גורם ליובש (כגון: בלפריטיס, אלרגיה, יובש משני למחלות אחרות וגדו.9. יש מצבים בהם ניתן לטפל בגורם הראשוני ובכך להקך משמעותית על היובש.
    מזגן ונוכחות רוח מגבירים את האידוי ולכן את היובש העינים. אכן ישנם משקפים אטומות (wet chamber) המגבירות את הלחות בסביבת משטח העין ומונעות את האידוי. הן יעילות ואין בהן סכנה. אומגה 3 נחשב ליעיל לבלפריטיס אחורית. יש מספר תכשירים ללא חומר משמר כדוגמת ג'נטיל, רפרש והילוקומוד. גם סיסטיין נחשב ליעיל עם מקדם בטחון גבוה.
    יש טיפולים נוספים אפשריים כמו טיפות ציקלוספורין או פלאגים ("פקקים" למניעת ניקוז הדמעות).
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו