מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסימה בשק הדמעותטלי חסין21/08/2011
ערב טוב,
אני בת 25 ומזה כשנה אני סובלת מדמעות בלתי פוסקות, עשו לי ניקוז ולאחר כמה ימים זה חזר שוב, במשך כל שעות היום אני דומעת, לאחר תקופה ארוכה העיניים התחילו גם להיות אדומות מאוד , חוות דעת של רופא אחד אמר לי שיש לי דלקת לחמית ע"ע על רקע אלרגי ונתן לי טיפול בסטרואדים , במהלך הטיפול בסטרואידים האדמומיות עברה והדמעות עברו חלקית ולאחר הפסקת הסטרואידים הדמעות והאדמומיות חזרו, רופא נוסף אמר לי שאין מנוס מניתוח לפתיחת שק הדמעות מכוון שזה חסום ולכן כל הדמעות יוצאות ולא מתנקזות.
אף טיפול תרופתי לא עזר, ואני מאוד סובלת מדבר זה.
מה משמעות הניתוח, האם יש בו סיכון, הוא נעשה בהרדמה מלאה או חלקית
אודה לתשובתך,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה בשק הדמעות - תגובה
פרופ. אריה נמט22/08/2011שלום טלי,
יש מספר מקומות אפשריים של חסימת דרכי הדמעות. במידה והחסימה ממוקמת בחלק הקרוב לעין- מדובר על פעולת הרחבה שוטה הנמשכת כ 5 דקות ובהרדמה מקימית.
מאידך, אם החסימה עמוקה יותר יש לבצע ניתוח ליצירת מעקף של דרכי הדמעות. מדובר על ניתוח שניתן לבצעו דרך חתך בעור או דרך האף עם כ 80% הצלחה והוא מבוצע בהרדמה מקומית או כללית, בתלות במקרה.
יש צורך לבצע הערכה ע"י מומחה לאוקולופלסטיקה ודרכי דמעות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)