חסימה בשק הדמעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה בשק הדמעות
    טלי חסין
    21/08/2011

ערב טוב,

אני בת 25 ומזה כשנה אני סובלת מדמעות בלתי פוסקות, עשו לי ניקוז ולאחר כמה ימים זה חזר שוב, במשך כל שעות היום אני דומעת, לאחר תקופה ארוכה העיניים התחילו גם להיות אדומות מאוד , חוות דעת של רופא אחד אמר לי שיש לי דלקת לחמית ע"ע על רקע אלרגי ונתן לי טיפול בסטרואדים , במהלך הטיפול בסטרואידים האדמומיות עברה והדמעות עברו חלקית ולאחר הפסקת הסטרואידים הדמעות והאדמומיות חזרו, רופא נוסף אמר לי שאין מנוס מניתוח לפתיחת שק הדמעות מכוון שזה חסום ולכן כל הדמעות יוצאות ולא מתנקזות.
    אף טיפול תרופתי לא עזר, ואני מאוד סובלת מדבר זה.
    מה משמעות הניתוח, האם יש בו סיכון, הוא נעשה בהרדמה מלאה או חלקית

אודה לתשובתך,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בשק הדמעות

הוספת תגובה

• חסימה בשק הדמעות - תגובה

פרופ. אריה נמט
    22/08/2011

שלום טלי,
    יש מספר מקומות אפשריים של חסימת דרכי הדמעות. במידה והחסימה ממוקמת בחלק הקרוב לעין- מדובר על פעולת הרחבה שוטה הנמשכת כ 5 דקות ובהרדמה מקימית.
    מאידך, אם החסימה עמוקה יותר יש לבצע ניתוח ליצירת מעקף של דרכי הדמעות. מדובר על ניתוח שניתן לבצעו דרך חתך בעור או דרך האף עם כ 80% הצלחה והוא מבוצע בהרדמה מקומית או כללית, בתלות במקרה.
    יש צורך לבצע הערכה ע"י מומחה לאוקולופלסטיקה ודרכי דמעות.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו